Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, July 18, 2014

Rindu Gegadis Sri Lanang




Sedar tak sedar Elia dah pon habis belajar. Dah nak tukar title dari "student" to penanam anggur terhomat...

Amacam, best tak? 

Haaaa.. Gile kau xbest? im freeee..

tapi bila dah tak study ni.. ada masa bila tengok video-video lama terusik gak jiwa.. rindu wohh kat my close friends there. lagi lagi kat gegadis Sri Lanang. Az n Finh..




Kat Uitm Kbm kitorang selalunya bertiga.. dah tu duduk pon kat apartment yang sama.. dalam kelas selalu sama, luar kelas makan sama, nek kete sama n kadang kadang tu balik Kl pon sama-sama..


tiga-tiga pon otak leh tahan ting tong nye.. tengah dok belek belek hp terjumpa a few of our crazy videos that we made for fun..


here's some of it.. enjoy ;)







its always  fun time when we are with our bestfriends..





from time to time ada gak kami contact eachother bertanya kabar, bergurau senda dan mengadu domba keadaan masing masing. takkan diam terus kan?.. its good to stay in touch and keep updating our news to our close friends. untuk terus mengeratkan tali sillaturrahim antara kengkawan.

Speaking of news, ada berita best Elia nk share ngan chuolls.. since uolls pon i consider as my friend ;)

Nihahhh..  Libresse sekarang ada giving out free samples of its product to everyone! just click this LINK
untuk dapatkan sample Libresse percuma! bukan satu, dua atau tiga, tapi ENAM (6 pcs) untuk setiap pek sample yang bakal diberikan. jom pakat-pakat tuntut! (while stock last) ;p



 untuk mengetahui lebih lanjut tentang promosi dan segala berkaitan Libresse, jom "Like" FB fanpage Libresse .


Tuesday, June 24, 2014

Kongsian Rahsia dengan L

Pernah satu masa tu kan Elia ada buat entri pasal lecturer sporting yang belanja kitorang pizza John's tu kan..

lepas tu... lepas tu.. lepas tuuu kannnn..

jeng jeng jeng..

tetibe Elia dapat message Whatsapp dari miss Syetul tu..



masa kat entri tu, kat hujung-hujung tu saya ada bagitahu pasal Libresse punya promotional pack yang bagi interactive calendar for 2014 kan. tau tau je miss hantar gambar dia beli the promotional pack and siap post dengan calender baru tu lagi.. hhaha. sporting abes la miss ni. sempoi~!




macam cantek je.... macam chomel je ;P

cayalah miss ni.. boleh geng la kite camni.. penguna setia jenama Libresse. sep sep sikit *pappap*

Elia memang dah lama guna produk Libresse ni. dari mula diorang pasarkan lagi. dari time Kak Adibah Noor punya iklan Libresse yang comel gile tu. ingat lagi tak?


 dari Libresse punya Overnight wing, Slim wing, dan panty liners pon saya guna yang Libresse punya.


Banyak sebab nape elia pilih Libresse for my personal hygiene choice. antaranya sebab harga dia murah tapi kualiti terbaik. kalau nak dibandingkan jenama jenama pad kat luar sana memang Libresse ni tergolong dalam yang berpatutan harganya. tapi dalam pada berpatutan tu, die berkualiti tinggi lak tu. bukan jenis yang cikai cikai cincai bongcai bak kata mak ;p



Satu lagi sebab kenapa Elia pilih brand Libresse sebab sebagai seorang gadis melayu islam ni saya sangat mementingkan kebersihan dan keselesaan. kalau pad libresse ni mudah sangat nak dibasuh dan kesan kotoran tu cepat tanggal. padnya yang diperbuat dengan kapan bukannya gel seperti jenama lain memang sangat sesuai untuk kita golongan muslim ni. bole digunakan tanpa was was gituww ;p

Sepanjang Elia guna pad dari Libresse ni juga, walaupun selasak mana saya tidur atas katil queen kat bilik tu, atau seaktif manapun saya pecut kehulur kehilir time main futsal sekalipun, bila pakai pad atau panty liner Libresse... belum pernah Elia mengalami masalah kebocoran.. sebab pad dia panjang and coverage dia sangat luas meliputi kawasan yang senang nak berlaku kebocoran tu..

yelah.. badan kita kan ada macam-macam lekuk yang kengkadang tu memudahkan kebocoran berlaku walau kita pakai pad jenama lain yang panjang. tapi kalau yang Libresse punya dia siap ada design yang betul2 fit our body. dengan design yang berbelah kat belakang, tirus kat tengah dan lebar didepan..memang semua keluk tak lekuk dia cover baek punyee lah!..boleh meresap period terus! hehe..kalau nak tahu lebih lanjut, tengok kat SINI



ha... serious wa tarak tipu lu punye!



paling Elia suka produk baru libresse yang ada green tea tu. pergh. memang segar habis rasa. especially dia punya panty liner. buat kita rasa segar and confident nak face the whole day yang busy nih. setahu Elia, fungsi Green Tea ni untuk mengawal bau yang kurang menyenangkan yang mungkin ada pada kita dan buat kite sentiasa rasa kering dan segar. so far dalam beg mesti ada kepingan panty liners libresse buat stock backup. hehehe. yelah... senang dan sangat practical.. mudah untuk kes2 emergency kalau tetibe je dtg bulan or masa aliran haid kat hujung2..boleh lah guna pantyliners

satu lagi last la yang Elia paling suka pasal produk libresse ni sebab dia suka bagi free gifts. hahaha.. you know how us women love our free stuffs an goodies ni kan? hehehe. asalakan ada promotional pack with goodies inside, memang saya akan beli Libresse ni. sebab tu stock pad and pantyliners kat rumah tak putus-putus. tak kira rumah sewa kat Melaka mahupun rumah kt KL ni. setiap tempah dah simpan stock pad. hehe. senang. buatnya "dia" datang buat surprise lak. takda lah nak menggagau lari beli pad kt 7E ;)




so, siapa lagi yang suka ngan produk dari Libresse ni? sape yang boleh certified herself as a regular user of Libresse? meh sini laga laga pipi ngan iolls.. kite leh geng *pappap*


Friday, June 13, 2014

Alhamdulillah.. simple tapi bermakna


Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

pagi ni masuk office tetibe tergerak hati nak check FB yang dah lama tak dijenguk.
sekali buka fanpage, mata terpana kat komen sorang bernama Maria ni..


Alhamdulillah.. biarpun simple je ayat dia, tapi cukup menceriakan hati Elia. nothing makes me happy than to see other people happy.. lagi happy bila kita tahu kita dpt bantu even tak seberapa.

Sorry kalau Elia tak berapa ingat advise mane yang Elia bagi or what kind of problem she had in the past (sbb agak ramai n i couldn't keep track), yang penting sekarang dia dh bahagia and bakal dirikan rumah tangga.. Alhamdulillah.. Allah Maha Besar..

Salam Jumaat semua ;)

Wednesday, June 11, 2014

Nukilan yang mengharukan from a perfect stranger






Sebelum ni Elia pernah post gambar ni kat my instagram. Elia post sebab it really made my day.. 
As U all know, ape yang pernah berlaku kat Elia sebelum ni mungkin ada juga berlaku kat orang lain kat luar sana.. dan since that day until now pun Elia masih terima email, inbox or pm dari mereka-mereka yang completely stranger to me but they willing to share their sadness or problems with me. from time to time juga kalau ada kelapangan Elia akan reply and give my own piece of advise. semua based on my experience.. 


Ramai yang tertanya, ape isi kandungan email/conversation yang membuatkan seseorang boleh reply atau bagi feedback yang seriously had made my day.. ?

oklah.. Satu hari tu Elia dapat email dari seorang gadis yang bernama Amani.. :


"Hye elia..i amani..i juz nk tnye..cmne u hadapi dgaan ble pts tng??sory if soalan i buat u tringt ksh slm..xbniat nk buat u ingt ksh slm..i juz nk u bg nsht..sbb skg i dlm keadaan yg sgt ttekan..i dh 7thn dgn dat guy..last week die tglkn i tnpe sbrg pnjlsn..smlm i kuatkn ati w.app die..then die ckp die mmg ade owg laen..die x bhgia dgn i..sdgkn fmly kedua2 phk dh knl..cncin ems utk btng dh ade..i lost myself dis week..i xnk pkir psl die tp kdg2 bnde tu dtg sndri kt otak i..serabot sgt..i solt..i doa..tp i ttp xblh lpe die..ati i sakit ble kenangkn skg die bhgie ngn ppuan laen..help me elia.."

Eventhough I selalu dapat email dengan isi yg lebih kurang sama, I cant help myself from replying to her..


"hye Amani..
first of all im sorry to heard about ur news. berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. its not easy. i have to admit. kite je tahu camne perasaan tu. tapi satu je benda Amani kena ingat. ni semua kerja Allah. Dia yang menemukan dan dia juga yang memisahkan. setiap yang berlaku MESTI ada hikmah. Amani kena percaya benda tu. memang skrg ni U akan rasa sedih, depressed, kecewa, n keep asking urself what u done wrong? tapi benda tu memng dh trtulis..

amani kena igt semua yg jd tu mesti untuk kebaikan umatNya. kita mungkin xnampak lagi. kita mungkin xnampak kemudaratan yg akan berlaku pd ms dpn. Amani anggap je benda ni jadi sbb Allah sygkn Amani n Dia xnak Amani lagi sedih dikemudian hari. masa tu nak menangis airmata darah pon xguna. 

dont feel bad abt urself. muhasabah diri. mungkin ada yg sebelum ni kita terlepas pndg n kita boleh improve. love yourself first b4 u can start to love others. try to make urself busy by dahulukan kebahagiaan diri sendiri. pergi buat facial ke, potong rmbt ke, gi shopping ke, gi enjoy dgn kwn2 ke. busykan diri supaya takkan teringat kt that guy. 

trust me, someday u akan look back n said "ohh... no wonderlah Allah tak bagi aku endup ngn that guy...." or " aku xkan jadi mcm skrg ni kalau bkn sbb peristiwa ni. Alhamdulillah"

alamak.. trpnjng pulak nasihat.. papepon i doakan u boleh tempuh dugaan ni dengan redha n kuat"
 
Lepas dah taip panjang panjang Elia pon tekan "SEND".. dan doakn supaya Amani ni dapat tempuh dugaan ngan tenang.. selalunya memang jaranglah Elia dapat feedback atas reply lepas dh berleteh panjang lebar.. so tak berapa pasni nasihat tu menjadi atau tak.. tapi bila dpt email camni:
 
"Hye elia..sory lmbt reply kt u..btl pe yg u ckp ble i bsy kn dri..happy kn dri i ni..lps tu i redha dgn pe yg jd then skg hdp i bhgia sgt..cmpi i tpikir knp la awl2 die xblah dr hdp i..hehehe..i xpnh happy cmni sblm ni..mse dgn die xpnh happy cmni..seriously rse bsyukur die prgi dlm hdp i..btl pe yg owg sekeliling i ckp bhgie kn dri kite sndri dlu..tq so much sbb sdi bce emel i & bg nsht..im really apprciate.."
 
 Alhamdulillah.. syukur... happy sangat rasa dapat buat orang happy dan move on with their life.. Elia ni bukanlah sorang kaunselor atau pakar soal hati n perasaan ni.. tapi Elia just bagi nasihat ikut pengalaman yang pernah Elia alami.. serious sangat sangatlah terharu dan teruja bila dapati si Amani ni dah happy and enjoying her life..

pada mereka-mereka yang pernah menulis kat Elia..  kalau Elia terlepas pandang untuk reply tu I minta maaf sangat-sangat.. pada yang dah dpt reply tu, Elia harap korang sekarang in much better place n condition. pada yang still tak happy tu, Elia minta maaf kalau nukilan Elia tak dapat nak tolong uolls.. "Cuz Im only humann...." *nyanyi skit
 
 

Tuesday, April 29, 2014

Part 3 : Main "Truth or Dare" masa Barbeque




Masa barbeque session haritu..just to kill time and make the night more enjoyable, weolls ada buat game session.. even though we have been in class together for about year and a half, banyak lagi benda yang kita tak tahu pasal eachother. so masa nilah kita nak kenal kenal dan kena mengena!

what we did was gather each of us and sit in a circle. then there was this pandora box with all our names in it. sorang akan cabut undi dalam pandora box tu and yes! u guessed it.. the name yang came out will be asked to choose whether they wanted "truth" or "dare"..

hehehe.. as usual, mesti ramai choose dare sbb wouldn't dare to spill the "truth" question! heheh

here are some example of the dare we managed to capture during that night..


:: The guy kena "dare" untuk mengorat one of our girl in class.. since this guy ala-ala mat romeo in our class.. huhu..jk.. jk  ;p ::


lepas dah habis satu pusingan.. semua dah kena soal.. tapi mostly choose untuk buat dare..

So.. for the second round weolls tukar sikit rules..

Pandora box akan diberikan pada one of them..nama siapa yang kena pilih dalam pandora box tu, that person yang cabut undi tu akan kena cuba buat/lakonkan gaya, mimik or anything that related to that person n weoll yg lain lain kena teka siapa org yang dimaksudkan tu...

serious sangat-sangat kelakar part ni.. tak caye nanti tengok example videonye.
lepas dah tau jawapan, orang yang cabut undi tu kena cerita the truth on what are their first impression of that person masa mula2 masuk kelas tu..

haaa.. creative kan game ni? yela.. its a combination of both "truth" and "dare".. plus.. kat situ kita akan dapat rapatkan sillaturahim... mungkin ada benda benda yang kita tak berapa kenal or kita tak perasankan keunikan or habit seseorang tu...

oklah.. senang kata.. jom tengok antara video yang menarik masa permainan ni...









antara semua. .tak tahu bila sampai turn Elia.. kemain panjang lagi.. semua nak bgtau their first impression... waaa.. malu malu.. larikkkk


so menarik tak? kalau korang nak tengok the rest of the video of us playing this game, bole check out my Youtube channel yang tah pape tu : Elia Jejariruncing

pape pon.. korang memang the best lahh!!! rindu... bila nak buat gathering lagi?!!

Blog Widget by LinkWithin