Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, January 29, 2015

Wide Selfies. Kau hado?


Assalamualaikum.

Kalau korang follow my IG, mesti korang ade perasan yang Elia ada pernah post pasal model terbaru rangkaian henpon Samsung which is the Samsung GALAXY A3 dan GALAXY A5. Antara sebab kenapa Elia semangat sangat nak share ngan korang sebab dia ada features yang paling sesuaiiii dengan diriku yang suka ambil gambar ni.

Eleehh.. korang pon sama kan? asal rasa diri "macam cantek je, macam comel je"... terus nak snap selfie kan? ataupun bila berkumpul or hangout dengan geng sekolah, kolej or tempat kerja kat mana-mana pun mesti nak mengabdikan gambar bersama kan? 

kalau dah ramai-ramai tu mesti rasa tak best bile salah sorang kena jadi "mangsa" utk snapkan gambar. endup gambar dia xde sekali dalam group photo tu. tak best kan? nak suruh strangers ambilkan, malu pulak! Monopod lak takde! jenuh squeeze in utk ambil gambar bersama. tapi tak semua orang dpt masuk dalam gambar. kang ade lak yang sentap sebab ponat je senyup coverina tapi muka tak masuk frame. hihi

TAAAPIII, kalau amik gambar dengan Samsung GALAXY A3 dan A5 ni, istimewanya, it has 5MP Wide angle front camera (Wide Selfie up to 120°). best kan bile orang lain semua sebok nak pasang monopod or selfie stick, kita just terus snap je?!  





design model dia pon best, cun je dengan Full-Metal Slim design. ringan and senang nak pegang untuk Wide Selfie. colour dia pon cantek. it comes with 4 different colours.


Satu lagi benefits untuk kaki selfies ni, Samsung GALAXY A ni takyah nak sush susah install dan guna atau edit gambar pakai apps lagi dah untuk kasi kulit nampak cantek dan flawless.. hehehe... mesti ramai buat camni kan? kalau dengan Samsung GALAXY A ni, dah takyah susah-susah sebab dia dah ada Beauty Face feature.

untuk jadikan anda cool dan lain dari yang lain, Samsung GALAXY A ni bole transform atau convert gambar gambar anda jadi Animated GIF!

tak habis kat situ je... henpon ni jugak memudahkan korang nak selfie dengan Rear-cam selfie, Voice selfie, dan Palm selfie features. Samsung GALAXY A3 dan A5 ni dilengkapi dengan Super AMOLED display dan Adaptive Display technology untuk bagi korang clearer images with deep contrast and better viewing angles for more vivid, colourful content in virtually any environment, even under bright sunlight.


menarik giler kan? kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang Samsung Galaxy A ni, boleh ke link ni ---> www.samsung.com/my/a5

*Sponsored post by Samsung Malaysia Electronics

Tuesday, December 9, 2014

Shopping dan hadiah



Dulu zaman study or zaman menganggur memang takde masalah la nak gi shopping mall, nak jalan jalan survey barang. masuk dari satu kedai ke satu kedai.. bila penat, stop jap gi makan. then sambung balik shopping or window shopping..

Now bila zaman kerja ni memang masa nak buat semua tu memang limited sangat. lagi lagi bila waktu kerja kita tak normal macam orang lain.. balik kerja dah penat memang ingat nak balik tido je.

bila la masanya nak gi shopping ni semut?

Ni nak cerita kisah benar ni.. baru baru ni Elia dapat kerja and kerja tu memerlukan kasut tertutup yang selesa. masa tu manalah aku nak cari. since kerja pon xde masa nak lari cari kasut nak pakai. masa pon was running out that time.

Walaupun dalam keadaan desperate, tapi kita taknak la smpai terpaksa settle for less. jadi, Elia pon carilah online shop mall yang ada jual barang yang berkualiti dengan harga yang berpatutan


Rakuten.com

masa tengok website dia memang sangat rambang mata.. sebab sekarang ni tengah ada sale. bukan sales biasa tapi siap Rakuten Super Sale lagi!! dengan diskaun up to 87%

Rakuten Super Sale ni akan berlangsung selama 7 hari dari 9 smpai 15 December 2014. macam macam barang leh dapat kat Rakuten ni dari smartphones, fashion, health beauty & home living products.

Lagi lagi nak Christmas ni kan, Rakuten ada Special Christmas Gift Ideas dengan harga yang gile berpatutan..



bayangkanlah, dalam beberapa minit je settle dah masalah Elia. dah jumpa apa yang dicari.. so i bought myself this super comfortable flat from Crocs.



sangat express lak penghantaran dia. tak sampai 2 hari dah dapat.. iolls suke!!


Rakuten ni juga sesuai untuk anda yang nak buat surprise or nk bagi present for that special someone. Boleh juga buat hadiah sempena konvokesyen ke *wink*




bayangkan keseronokkan Elia buka parcel yang siap dibalut. ohhh teruja iolls... macam boxing day lak rasa!






haaaa.. teruja tak? teruja tak??

teruja kan?..

lagi gempak, sekarang ni Rakuten nk bagi korang Rakuten shopping coupon a.k.a RM 20 RaCoupon kepada readers JejariRuncing!!

So bile korang shopping kat Rakuten, jangan lupa masukkan code RAKUJEJARI20

untuk redeem voucher rm20 tu ;)

Brief T&C:
1.       Coupon is valid from 9th Dec2014 (00:00) to 15th Dec 2014 (23:59) only.
2.       Total coupon value is RM20 withminimum purchase of RM120to be entitled to use the coupon. (Does not including shipping fees)
3.       Coupon may only be used once per person.

4.       Coupon is not returnable or refundable upon order cancellation.
- Rakuten reserves the right to make the final decision in case of a dispute.


so tunggu apa lagi? jom shop kat Rakuten!

Friday, November 21, 2014

New spy in town


Ada suatu hari ni Elia pergi ke kedai runcit ni untuk restock pad Libresse. haa.. memang tak nampak lain dah.. cari Libresse je.. masa tu baru Elia perasan, macam ade yang lain je dari biasa. rupanya produk Libresse dah berwajah baru..





balik tu, apelagi? hakak yang kepochi lagi penuh rasa ingin tahu ni mula la siasat.. dah kenapa Libresse berubah rupa.. gali punya gali cari punya cari barulah dapat jawapannyeee..

Rupanya pada 28 Oktober 2014 haritu Libresse ada buat majlis pelancaran 2 produk terbaru iaitu Libresse®Maxi Night Secure dan Libresse®Longer and Wider CurveFitTM Liner .


masa tu barulah perasan.. rupanya pad yang Elia amik tu pad baru, Libresse®Maxi Night Secure.


Biasalah masalah wanita bila datang bulan ni kebocoran kan? benda tuuu lah yang paling Elia rimas bila datang bulan. sampai rasa nak duduk rumah malas nak keluar kalau time2 "heavy flow" ni. nasib produk baru ni cover the problem. 



Panty Liner Libresse yang baru ni pon lebih panjang dan lebar. sesuai dipakai masa aliran dan tak banyak tapi still nak berjaga2 and utk keselesaan maximum.

Dan bersempena dengan pelancaran produk baru ni juga, Libresse ada menganjurkan kempen dan aktiviti yang melibatkan penguna. pernah dengar LIBRESSE®THE HUNT?

 

Aktiviti yang melibatkan media sosial ni menggalakkan pengguna mengambil bahagian dalampermainan pelbagai tahap solve petunjuk dan merungkai jawapan yang membawa kepada kemenangan juga lebih ganjaran.

Dengan tema ala-ala "spy", kempen ni berjalan selama kira-kira 3 minggu berturut-turut dimana setiap minggu peserta diberikan petunjuk yang akan membawa kepada penemuan isi kandingan beg bimbit. cool kan?

Kemuncak kepada kempen ni atau finale nya pada 28 haribulan tu. dimana majlis dihoskan oleh Fahrin Ahmad yang macho dan Adibah Noor yang comel sentiasa yang tampil dengan pakaian "perisik".. huhu.. teruja hakakk uollls.. 



pemenang-pemenang LIBRESSE®THE HUNT  dapat spent time mingle dengan selebriti jemputan dan dapat bawa balik hadiah yang menarik. di majlis tu juga ada berlangsung beberapa aktiviti menarik. mereka yang hadir sempat merakamkan 'wefies' terhebat melalui 'Mobsta', serta aktiviti-aktiviti samaran lain seperti mencari bilangan perkataan LIBRESSE®, Kotak  misteri dan latihan sasaran. Diorang juga sangat bertuah sebab dapat tgk pelancaran produk barru secara live gituu.. 

jom layan gambar sekitar majlis tersebut..

















Wednesday, November 5, 2014

Beli Samsung Galaxy Note 4 dengan harga RM 129 sebulan sahaja!



Dari dulu lagi people close to me knows I am a Samsung's loyal user. Dari Tv, laptop, hard disk and handphone semua nak Samsung. Smartphones pon dari dulu lai Elia dok pakai jenama Samsung ni.

Sekarang yang terbaru dan yang menarik perhatian Elia sekarang, model Samsung Galaxy Note 4. tapi tak ramai yang mampu nak beli sekali kedebukk nak bayar cash untuk miliki hp ni..

Bagi golongan student atau mereka yang ada banyak komitmen lain mesti seronok bila Elia bagitahu ni... ^_^

Sekarang, dengan Sengheng atau senQ Digital Station, korang dah boleh miliki hp Samsung Galaxy Noe 4 idaman korang ni dengan sistem bayaran ansuran! RM 129 x 24 bulan...arrgghhhhh.... best weehh!

Ni sebab Aeon Easy Payment menawarkan interest serendah 1%  saje. kebiasaannye Aeon Low interest rate ni 1.5% tau.. tapi khas untuk tawaran ni, direndahkan lagi kepada 1% je chuoollss.. takde lah sakit sangat nak byar bulan bulan kan?

dokumentasi dengan Aeon Easy Payment ni pon dijanjikan simple dan tak complicated. Plus, leh dapat kelulusan dlm kadar segera.

Apa yang bagusnya bila nak beli hp kt Sengheng ni firstly memang sah sah la kite tahu ketulenan product yang ditawarkan, satu lagi kita bole je gi kat mana mana outlet senQ Digital Station ni untuk test out the Galaxy Note 4 dan merasai sendiri segala special features yang ade kat hp tu macam kecanggihan camera dia yang lebih terang dan jelas dengan adanya 3.7MP kamera depan dengan F1.9 lens, and a 16MP Smart OIS back camera.


Selain dari segala keunikan dan kelebihan model Galaxy Note 4 ni, kalau korang beli kat mana mana outlet Sengheng atau senQ digital station korang akan dapat macam macam benefits. Antaranya,

- Extra 1 tahun PlusOne warranty
- Complimentary Dual Car Charger bernilai RM69
- PWP deal bila anda berbelanja di Seng Heng/SenQ! Korg leh berpeluang utk dapat 8000MAH Battery Bank (worth RM179) and Temper Glass Screen Protector (worth RM109) at RM199 only
- Trade-in program yang membolehkan customer trade in the old/used Galaxy S4, Galaxy S3, Galaxy Note 2, Galaxy Note 3 and enjoy rebate up to RM666

tempat lain takde kan offer camni kan? kan? kan?

sebab tu lah... kalau korang memang dah lama pasang niat nak miliki Galaxy Note 4 ni, cepat cepatlah ke outlet Sengheng atau senQ Digital Station berdekatan.

atau korang boleh layari website dibawah utk maklumat lanjut
  www.senheng.com.my
www.senq.com.my

Tuesday, October 28, 2014

Excited terima orang baru

Harini maka genaplah seminggu usia sorg insan comel yang berjaya menambat hati semua orang..

Si comel yang looove sgt dok dlm perut ibu dia sampai xnak keluar keluar.
Sampai terlebih lebih duedate

kasi risau semua orang je si kecik ni!




Once dia dah keluar, waaaahh.. Alhamdulillah.. syukur...

Suke sangat bagi elemen elemen saspen nih! dari dalam perut lagi kasi semua orang saspen sebab dia taknak "tunjuk" gender.. so semua orang tak tahu baby yang bakal lahir ni boy ke girl...

maka dengan itu, lahirlah beberapa ahli nujum dan mak mak bidan tak bertauliah..  macam macam teori and tekaan yang keluar..


semua orang lepas dah tengok perut pon mulalah

 "perut mcm selalunya boy..."

"tengok gaya ni mcm baby boy je"

" ni baby girl ni"

"muka ibu berseri2 ni anak pompuan ni"

macam macam lagilah..

Nasiblah both parents tak kesah la anak girl ke boy ke janji lahir sehat.. huhu

elemen surprise la kekdahnye.. huhu


Akhirnya pada 21 Oct 2014, jam 3.55pg lahirlah seorang princess dengan berat 2.87kg dengan cara normal without induce.





tuuuu dia.. mak ngn baby gurl nya..

yang mana dok wonder wonder anak sape yang lahir tu, ni anak kepada kakak Elia lah.

my first ever niece!!

semua excited sebab si princess ni dikira cucu pertama for both sides. kemain center of attention la nanti dia nih! heee... mak ngan abah dia dua dua anak sulung. So semua excited!

as for the name lak.. so far nama belum confirm lagi. so kami pon xleh nak announce lagi. to be update later k?

As for my "Cicik", Congratulation on your new bundle of joy. (btw, looks like i won d bet cuz its a girl! ;p). Jaga amanat Allah ni baik-baik dan selalulah bawa si kecik tu jumpa mummy Ngah dia yang vogue da vazz ni =p

To "Abg Wan", Congrats jugak for your new 'princess'.. plz spoil her with all the love in da world than with food (hehe ;p).. ehem.. ehemm.. kena lebih jimat la lepas ni sebab dah hidup bertiga *wink*


Ads : Dulu memang susah nak simpan duit.. asal dapat habis, dapat habis.. tapi last2 i came out with this awesome idea.. dpt je duit, asingkan siap2 untuk saving dan letak dalam beg dompet lama dan simpan kat tempat yang tersorok atas susah utk kite sendiri nak capai. tempat yang orang susah nak jumpa. So, bila time sesak2 hujung bulan, ada la jugak duit simpanan. bijak kan? heee..
Satu lagi cara nak jimat, dengan promosi Jimat-Jimat McD.



Beli Sausage McMuffin dengan Telur untuk hanya RM2.95 dari Isnin hingga Jumaat, 4 a.m. -11 a.m.
Beli satu Ayam McCountry, percuma satu dari Isnin hingga Jumaat, 11 a.m. – 4 a.m.
Beli tiga jenis set Happy Meal untuk hanya RM5.95 setiap satu dari Jumaat hingga Ahad, 11 a.m. – 4 a.m

Untuk maklumat lnjut, lawati www.facebook.com/My.McDonalds

Blog Widget by LinkWithin