Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, May 18, 2016

Cara miliki iPhone tanpa wang pendahuluan


zaman sekarang ni semuanya boleh dibuat di hujung jari je. nak bayar bil, order makanan, beli barangan dan sebagainya semua boleh buat secara online je sekarang.

paling menarik sekarang ni beli henpon.
bukan cikai cikai punya handpon ye!
iPhone pon boleh dibeli melalui online.

tak perlu ribu ribu duit dalam akaun, tak perlu nak ikat perut atau meminjam sana sini untuk beli IPhone dah sekarang ni. Paling best, dah tak perlu nak ada credit card pun!

Kalau dengan U Mobile, korang boleh dapatkan iphone idaman korang dengan hanya perlu bayar RM58 sebulan sahaja! tanpa perlu ada kredit kad dan tanpa wang pendahuluan. tempoh bayaran balik  pun sangat flexible sampai 36 bulan.

kalau berminat, korang hanya perlu

- isi U MicroCredit form online ataupun offline
- dapat approval comfirmation
- then dah boleh collect iPhone 

Dokumen yang diperlukan hanyalah :

- Kad pengenalan
- Penyata gaji terkini (3 bulan)
- Penyata KWSP terkini (3 bulan)
- Penyata Bank dengan maklumat akaun

offer ni sesuai la untuk korang yang baru kerja dan dah lama nak mengidam pakai iPhone. tak perlu nak tunggu lama. boleh terus apply je dari U Mobile. semua pakej plan korang boleh pilih ikot kesesuaian dan kehendak. 

Sape yang teringin nak pakai iPhone SE baru ni tunggu apa lagi?? Ni lah masanya babe!


nak maklumat lagi jelas boleh layari website


Tuesday, May 17, 2016

Kad Angry Bird yang super comel



Nak dijadikan cerita, haritu gi MBO cinema. Konon nak tanya pasal membership card punya birthday month offer. 

Since this month is my birthday month n tahun lepas punya xsempat nk redeem so saje la gi kaunter nak tanya cite ape yang boleh tgk free tu.

Sekali bila nk refund tu boleh pulak tak jumpa member cardnya. Cari punya cari memang takde.

So trkubur dulu niat nk redeem free movie tu. Bayar jugak la.. Tengok cite Civil war 

Its ok la. Benda tu boleh redeem smpai 31 May kan. Pedehal

Masa dok tunggu movie start tu ade perasan iklan sal limited edition Angry Bird MBO membercard. So saje je la pi tanya..


Kalau membercard hilang nak nk renew boleh tak? And if posibble nk yang Angry Bird punya(gedik kan?).. Staff tu senyum and say boleh jer.. Kena bayar rm 2.12 je.. 


Hahahah.. Punya lah happy masa tu.. Jalan keluar kaunter tu macam muka Mr Bean je.. Bangga tak terkata. Pape tah aku ni..Dah la dapat kad baru, Angry Bird edition lak tu! 



Ni lah kadnya.. Comel kan? Hahahah...

Kalau korang nak boleh la gi buat new membership. Free je kot. Kad ni pon while stock last. So sape cepat dia dapat.. 

P/s: nanti plan nk redeem cite Angry Bird the movie pakai kad ni..yeayyy!!

Monday, May 16, 2016

Feed The Homeless - Beri Makanan kepada Golongan Gelandangan


Assalamualaikum..

Cepat betul masa berlalu.
kita dah nak menghampiri bulan Ramadhan tak lama lagi.

rasa macam baru je sambut bulan Ramadhan tahun lepas.

antara benda paling tak boleh lupa pasal bulan puasa tahun lepas ialah aktiviti feed the homeless.


idea datang dengan sangat spontan.

tengah dok lepak lepas berbuka puasa dengan kawan-kawan, sorang buka idea then ktorang terus setuju.. kira up- jadi terus


kami kumpulkan duit, then belikan makanan ringan macam roti, biskut, dan air. balik tu kitorang pack masukkan dalam plastik. senang nak agih-agihkan nanti.



Ada hari yang kami pack kat rumah, ada hari tu pernah sampai kitorang pack kat atas kaki lima jalan je. senang!



bukan kami je yang buat aktiviti ni. ramai jugak golongan belia yang beramal waktu malam macam ni. kebanyakkannya akan bermula sekitar jam 3pagi. dorang kebanyakkannya sediakan makanan berat untuk sahur. 






memang satu pengalaman yang indah dan tak dapat saya lupakan. melihatkan keadaan mereka, memang akan timbul perasaan sedih, sayu dan dalam masa yang sama kita akan timbul perasaan bersyukur dengan segala rahmat yang kita ada.



Macam-macam jenis manusia kami jumpa. macam-macam kisah disebalik nasib yang menimpa mereka. tua, muda. remaja dan juga anak kecil. ada yang satu keluarga pun hidup bergelandangan. mata memang agak susah nak tampung air mata bila melihat apa yang kita tak selalu nampak ;(



Sepanjang tempuh bulan Ramadhan tu, untuk aktiviti amal ni banyak yang kami sumbang ikot kemampuan dan ada juga pemberian dari hamba-hamba Allah yang pemurah. kami terima dan jalankan amanat. ada antara kami siap berbual dengan beberapa golongan gelandangan untuk tanya barang ape yang mereka perlukan selain makanan. Jadi, dari situ kami terima dan sumbangkan pakaian elok dan terpakai, selimut, makanan ringan, kelengkapan pembersihan diri (toileteries) dan apa saja yang bole dikira berguna untuk mereka.

Rindu betul nak buat aktiviti ni lagi. semoga masih berkesempatan la lagi tahun ni. InsyaAllah.. amin

Monday, May 9, 2016

Berita Baik dari U


Assalamualaikum..

Sharing is caring.. apalah guna sesuatu perkara atau berita gembira tu kalau tak dikongsikan bersama kan?

Harini Elia nak kongsi satu benda baik yang i'm sure korang pon akan excited to know. Just like me when I knew about it earlier.

kepada mereka yang pakai hp dengan line pascabayar ataupun prabayar, anda akan secara langsung jadi 'kedekut' dan ber'jimat' cermat bila melayari video.

streaming apatah lagi.. ye dok?

mana taknya. makan data banyak tuuuu...

kalau kita kerap tengok video, nanti makin lembab la line. silap-silap data habis..

semua takut data habis kan? its like the worst nightmare!

pendek kata, boleh jadi perang besar kalau andai kata adik kita pinjam hp pastu tengok live streaming using our data! right?!


Well.. not anymore!

goodnews for all, U Mobile sekarang memperkenalkan tawaran strim video tanpa had sepanjang hari secara PERCUMA!


dengan adanya "Video-Onz", pengguna pascabayar dan prabayar dapat menikmati tontonan video online secara percuma sepanjang hari tak kira waktu dan tempat.

bermula 29 April 2016, pelanggan U Mobile dah boleh enjoy tengok video stream dari mana-mana 11 penyedia kandungan video seperti YouTube, HyppTV Everywhere, Viu, iflix, tonton, Astro On the Go, Youku Tudou, ErosNow, HeroTalkies, Pocketimes,ONFM, dan YouTube Gaming secara PERCUMA tanpa sebarang kos data. excellent!


anda dapat unlimited streaming PERCUMA untuk pelanggan pelan  Hero P70, i90 dan i130
untuk pelanggan pascabayar dan prabayar U Mobile yang lain akan mendapat
 PERCUMA 100% extra data untuk Video-Onz.

pelanggan U Mobile juga akan dapat premiums access secara percuma selama 60 hari untuk HyppTV Everywhere & Viu

Jadi, apa korang tunggu lagi? jom dapatkan pelan U Mobile dan tengok video streaming 24jam sehari tak kesah la peak hours ke tidok.. carefree!

untuk maklumat lanjut tentang tawaran menarik ni, boleh layari website di sini



Blog Widget by LinkWithin