Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, January 11, 2017

Me and my monkeys


Haa.. seperti yang dijanjikan, nak sambung cerita semalam...




punyalah bahagia tengok macam macam jenis 
binatang sampai naik juling mata.. hehe


tapi pengalaman paling best bila dapat witness dan beri makan kepada these monkeys.



Silverleaf Monkey. sejenis spesies monyet yang masa baby 
bulu dia warna oren. tapi dah besar jadi silverish.. 


tu yang dikendong tu si anak. oren kan? 
mula mula saya pelik jugak sebab ingat dia amik anak angkat ke ape.. 
rupanya memang spesies mereka macam tu.. amazing kan?




anak dia ni punya melekat kat mak masing masing macam magnet. 
jangan harap la nak lepas. kemain kuat dia bergantung. 
haishh.. geram je tengok.. rasa nak culik bawa balik je.. hahaha.. (harapan!)


I dont know why but I always have a soft spot for monkeys.. 
binatang lain takde pon terasa nak bela.. 
but monkey.. arghh.. minat sangat! 
tapi belum ada peluang merasa nak bela..




So, bila ada peluang nak tengok dari jarak dekat dan 
beri makan mereka ni.. memang tak lepaskan peluang!


tapi dorang ni.. dari seekor terus datang berkerumun.. biasalah.. free food!


siap ada yang melompat nak rebut makanan dari tangan kita! terkezut hakak..






semua dah biasa tengok manusia agaknya.. 
rileks je melepak atas divider jalan.. 
like nobody business!




macam macam makanan dijual untuk nak bagi makan kat monyet2 ni.. 
bagi makan pisang, kacang panjang. ubi keledek n roti.

pendek kata diorang ni memang tak memilih makanan lah.. senang nk jaga kot..hehe


tapi kan.....

ada satu spesis beruk ni yang rare sikit..
sukar ditemui.. satu dalam sejuta..



yang paling cerewet bab makan..



ni namanya spesies beruk albino berwajah hitam..hahahaha *larikkk*


kemain mesra skali dengan spesies beruk yang lain ye.. 

jejak kasih barangkali.. hahahhaa... ;p




Tuesday, January 10, 2017

Melihat binatang @ kuala selangor


Disebabkan haritu seronok sangat kena culik dan dibawa melihat keindahan makhluk ciptaan Tuhan, kali ni kami ke Kuala Selangor balik. sebab haritu macam tak puas separuh hari je kat sana.


dalam separuh hari tu pun dapat tengok helang diberi makan, sempat pekena air kelapa muda, dan malam pulak dapat tengok kelip kelip first time di depan mata. Malam tu, lepas dinner seafood terus gerak balik KL. dah kata short getaway!


rupanya banyak lagi tempat tarikan kat Kuala Selangor ni..

Sebabkan tak puas haritu, saya request untuk dibawa ke sana balik. hehe. yelah.. haritu surprise. ni pergi sukarela ;p


haritu gerak petang kalau tak silap. takpun lewat tengahari. kali ni pagi pagi dah gerak ke sana. sebab panjang itinerary haritu.. hehehe


first stop : Naik tram 
(ntah betul ke aku sebut ni main petik je malas nak google..haha)


Monday, January 9, 2017

Creative Presentation - Tema Pilihanraya


Assalamualaikum...

Bila dah kerja ni rasa rindu pula zaman belajar..

Bila sebut zaman belajar or zaman jadi student ni, 
masa sambung Degree lah paling best sekali
Rasa bertuah sebab dapat sambung belajar degree kat kampus bandaraya Melaka (KBM)

saya tak tahu la kalau kat kampus lain macam mana culture dia. tapi kat KBM memang best sebab famous dengan culture "creative presentation". bukan untuk budak subjek Human Resource je.. tapi student course lain pon ada buat creative presentation ni..

memang best, menarik dan terbukti senang nak ingat apa yang di-present bila time nak jawab final paper.. pada siapa yang tak faham ape Elia maksudkan dengan creative presentation ni sila refer entri saya yang sebelum ni ye.. hehe









antara creative presentation yang menarik dan yang sempat dirakam masa presentation bertemakan pilihanraya. jom layan gambar!




satu kelas dihiasi deko ala ala election. siap promote calon-calon pilihan raya..


setiap "calon" akan "berucap dengan propaganda masing masing".. propaganda tu is the content of their presentation 



dalam pada presentation, ada juga game yang dimainkan melibatkan classmate lain

tak ingat dah ape yang lawak sangat tu.. hehehe

muka "calon" serious je present.. taktau la btul serious ke cuak sebenarnya





lepas dah semua calon "berucap", masa untuk participant mengundi...


siap ada kena calit cat lagi.. macam election betul lak ;p

ni logo parti yang bertanding



siap ada sepanduk bagaii



bila semua dah vote, masa untuk kira undi.. our lecturer yang akan kira undi satu persatu dan umumkan calon yang menang..


memang harmoni dan happy je masa zaman belajar kan?/ haishhh... how I wish we can go back to that time.. haha.. dream on jelah Elia oiii..



papepon memang sweet memories la time study ni... 

p/s: Rasa macam tak sabar lak nak tunggu next REAL election ;p

Thursday, January 5, 2017

Bachelorrete Bffs


Assalamualaikum..

Entry ni agak lama tapi wat de hek.. ahahaha

when one of your closest friends about to get married.. 
you will get excited..

so you and the rest of your friends would be glad to plan and organized the bachelorrete party/dinner for the bride..

ada bagusnya bila buat bachelorette ni. bukan saja untuk meraikan bakal pengantin yang nak kahwin.. tapi masa ni juga la nak kumpulkan all the bridesmaids untuk nak bincangkan perancangan untuk majlis tu.. takpun untuk keep update progress majlis 


So last year kitorang dah adakan bachelorrete untuk my bff, FINH.

lokasi kat ACME bar, KL. berdekatan KLCC.


they are among my closest friends - the Joyahs..

kenapa joyahs? bukan sebab kitorang ni kaki kepoh or kaki gosip..

tapi sebab there's always "joy" when we are together.. so.. jadilah JOYAH! heheh..


for the event. we all the Joyahs chip in to organize. yang kelakarnya veil soft pink tu elia amik dari masa saya organize bachelorette my sister. yang kipas bulu bulu tu pulak memang ada dari rumah. tak pernah guna. so memang recycle je la.. jimat!



its the thought that counts!


event ni juga ada involved rakan rakan lain kepada pengantin perempuan. the rest of the bridesmaids were also invited untuk memeriahkan majlis


kek pon ada sempena the event. semua ikut selera si pengantin sebab dia suka sangat kek dari Wondermilk ni. so kami surprise kan dia with the cake and she looove it!





we all have our own life now but once a while we would drop everything to make time to catch up on whats going on with us. Semoga persahabatan kita sampai ke Jannah.. aminn








love you guys Joyahs!

Wednesday, January 4, 2017

Manisan kat Ben's


Assalamualaikum...

Sedang leka dok belek-belek blog yang dah berhabuk bersawang ni.. terjumpa gambar-gambar dalam draft. dah upload tapi lupa nak post..

jadi,.. 

layan jelah gambar-gambar time me and my girls satisfying our sweet tooth kat Ben's Bangsar..






Masa ni memang tengah rambang mata. tak tau nak order apa



sementara menunggu order siap, apa lagi pompuan nak buat kalau bukan selfie?



Disebabkan tujuaan asal datang Ben's ni bukan untuk makan makanan yang berat. kami pilih makanan dan minuman manis. masa ni pun petang.. ala ala hi tea.. cehhh.. konon!





So sorang satu pilih milkshake vanila, 
chocolate and oreo kalau tak silap lah.. semuanya sedap!


kek pon kitorang ambil 3 jenis. saling merasa sorang sikit..

sebelum makan kite pose dulu ;p




antara tiga-tiga kek, ni paling sedap.. lemon apetah namanya.. lupaa!





Red velvet dia ok.. so so la..

yang ni rockie ape tah nama dia.. pon boleh tahan rasa dia


oreo milkshake dia memang sedap sampai kemain lentik lagi my thumbs up ;P







Gendang gendut tali kecapi...
Kenyang perut, senang hati ....


all of us having our sugar rush.. sume ting tong dah lepas tu 






Blog Widget by LinkWithin