Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, April 17, 2014

WW - yennadeyy.. untuk hiburan semata

Tuesday, April 15, 2014

Sehari fefeeling tourist di Melaka


#throwback

Nama je study kat Melaka. tapi takde pon nak pergi jalan-jalan sekitar melaka. asal weekend je balik KL. kalau tak dapat balik pon duduk bilik je..

ada satu masa ni kitorg dah siap smart2 nak gi kelas. sekali kelas tu batal. dah nak sampai kampus baru diberitahu kelas tu batal.. so disebabkan dah dressup cantek cantek, rugilah kalau balik umah tido je kan. so.. kami pon decide to switch off mode student n switch ON mode pelancong.. hehehe..

masa ni lah nak jalan-jalan and bergambar kat Melaka bandar bersejarah kann

jom layan antara gambar menarik kitorang masa tu..





 Tak sangka, bangunan kedai kedai kat area Jonker Walk ni 
cantek untuk buat background bergambar ;)


 Ni pulak pintu rumah orang. cantek. macam ala-ala pintu kat Bali gitu kan? redah saje bergambar kat depan rumah orang pon ;p


Dah penat jalan, kami pon stop for lunch kat restoran Halia Inc kat area bangunan Merah tu.. leh tahan cantik deko restoran ni. terbaik.





Saturday, April 12, 2014

Plan jadi surprise bila si adik tidur mati

Assalamualaikum.

Ni semalam punya cerita. Semalam birthday si adik lelaki. Si ajat yg muka iras-iras Taufik Batisah tu. Hehe

So lepas keje mak ajak gi bangi. Since he's studying there.

Disebabkan dah sedia maklum sangat kalau gerak time time after kerja, keluar KL mmg akan terperangkap dalam jem, so we decided to go there after 9pm.

So sempatlah saya gi pasar malam dulu untuk beli buah dan sayur mayur segala bagainya. Dlm kul 7 Mak msg adik. Dia kata ok. Dia tgu kami smpai nnt.

Sambil tu mak gi beli kek. Tepat kul 9 lebih ktorang jumpa dan bergerak sekali ke Bangi. Sampai sane dkt kul 10 lebih. Haa... mmg lambat skit sampai. Almaklumlah Mak ni kalau drive 40km je =_="

So sampai2 perut masing masing dh berkeroncong.. asid perut semakin merembes..yelah.. tak makan lagi. Plan nk bawa bday boy g mkn skali.



Sampai sampai kami pon whatssap la si adik ckp dah smpai bawah. Xde respon. So weolls call la si adik ni.


Call punya call, tak berangkat!
Ahhhh... sudah, tido ke awang ni?!

Dia ni kalau dah tido. Bom atom meletus pon dia tak sedar. Teringat satu masa ni satu rumah terbangun dengan bunyi bingit alarm clock. Cari punya cari dari mana la dtg bunyi bising mcm alarm kecemasan tu..

Sekali tengok tengok elok je alarm clock yg berbunyi kuat gile tu kat telinga si adik ni hah. Tapi dia boleh elok je diulik mimpi.. hishh.. bahaya btol.

Ehh.. berbalik pada cerita tadi, dah dekat setengah jam col tak berangkat. Akhirnya ktorg decide utk letak je kek birthday dia kat atas kereta. Since hostel dia pon kitorg xleh nak masuk.




Kire kes redha je la ape akan jadi kat kek tu. Nak hantar hostel, xleh masuk. No kawan2 dia pon kitorang takde. So hambek... letak kt atas bonet kete je la. Ikat dekat wiper je.. so dia tak jatuh. Hehe




Ingat kita nk surprise kan dia, sekali kita kena surprised! Hehe. Saboooo je la. So me n mom pon gi la makan kt kedai yg dh plan ngn si bday boy. Lepas tu balik je.

Pagi td si adik msg saying how sorry he was n thanks for the cake. Haaaa.. camne lah hidup dia ni ngan gf dia. Kalau dh tdo call sejuta kali pon xdidengar. Mesti byk kali gf dia kena ditch ni.. huhu.. semalam pon patutnya dia join skali.. mesti dia pon terima nasib yg sama cam kitorg.. hehe.. nasib ko la dikk ;p

Thursday, April 10, 2014

Memori Futsal 2013



Assalamualaikum...

haisshh.. tak sangka bila dah start practical ni dia punya busy... perghh.. tak hengat..

dulu ingat bestlah practical buat keje simple-simple je.. fotostat kertas or buat kerja-kerja remeh.. yelah.. intern kan..

tapi.. ohh tidak sama sekali.. ada masa kerja or tugasan yang nak kena buat satu hari tu bole buat kita tak sedar pon masa berjalan. tau-tau dah kul 5.30ptg..

balik-balik sampai je rumah, lemau.. sudah mandi, solat dan makan semua.. memang tido je jawabnya.. semenjak kerja ni memang tidor awal je..

dalam masa kerja ni, kena pulak curi-curi masa siapkan tesis ataupun my final year project paper.

memang takde masa sangatlah nak buat aktiviti lain-lain..

nak blogging pon tak menyempat nak taip panjang-panjang.. ada je keje kena siapkan..

Masa sibuk ni lah teringat keseronokkan masa belajar.. ada masa free je gi swimming, jogging..
rajin je masuk pertandingan itu ini sebab nak kekal aktif. paling best futsal lah..

dari sorang yang kaki bangku.. tak tahu langsung sepak bola, sampai bole join futsal tournament, siap dapat 1st runner up tu walaupun takde practise pape..huhuhu

haiishhh... bila tengok balik gambar-gambar time futsal tu.. teringat balik moments yang best masa tu..



 Masa tu memang last minute punya hal.. ada our old competitor masa tournament last year ajak gabung team dia. so 4 orang dari kelas kami masuklah team dorang. Finh, Ain, me n Az..  nama team "Just Nice". memang nice la sebab cukup-cukup orang je kan..




Mula- mula plan nak training atleast sekali la b4 turun padang kan.. tapi disebabkan masa tu masing masing sibuk dengan test, memang tak dapat nak squeeze time for training.. bukan je takde time nak training.. pada malam nak game tu, ktorang siap ada presentation lagi.. abes je presentation memang kitorng rush balik rumah nak tukar baju. then terus peeeeecut ke sport arena tu kat Klebang. haahh.. tempat yang femes ngan coconur shake tu ;p







before gi futsal court tu kitorng singgah makan cucuk2 kat tepi pantai klebang tu dulu untuk isi perut. lapar gile lepas kelas kan.. tengah syok makan budak-budak tu dah call cakap tournament dah nak start... kami pon pecutlah ke tempat kejadian..

sampai-sampai tu ingat boleh la warm-up dlu ke apa kan.. sekali sampai sampai dah kena panggil masuk court. game starts!

perghh.. memang tak bole lupa la time tournament tu.. kitorang ada dekat 5 game berturut-turut dan Elia sempat rehat for sekali 1st half je. lain dari tu memang Elia rembat je main. ntah camne stamina masa tu memang tak hengat2. lari sana lari sini. pecut sana pecut sini. block bola. jadi defender tapi dah macam keeper pon ade. cuma tak pegang bola je. turun naik turun naik. pergh.. ntah tenaga apa yang ada masa tu..




Alhamdulillah.. berkat usaha n tenaga setelah makan steamboat cucuk-cucuk secara rakus petang tu, kami dapat la juga tempat.. walaupun second runner up je. boleh la. dengan tak kenal teammate, tak practise n masih newbie dalam arena futsal ni kan..

yang penting kenangan tu..

memang terbaik dan insyallah akan dikenang sampai selagi kotak memori ni masih kuat capacitynya ;)


p/s: haiishh.. bilalah nak main futsal lg ni ek?

Friday, March 21, 2014

Detox: Cuci perut dengan infused water

Salam Jumaat semua.
Semalam sebelum tido Elia ada post kat instagram pasal i made this infused water.

Banyak kebaikan infused water ni. Antaranya bagus untuk detox. Keluarkan toksin dalam badan, seimbangankn pH, sekat selera makan, kurangkan water retention, dan macam-macan lagilah! Hehe




Bagi yang nak tau cam mana Elia buat infused water ni... meh nak bagitau..

2 Liter air
1 biji lemon
1 biji timun (saiz kecil)
12-15 helai daun pudina

Rendamkan semalaman. Esoknya bangun pagi minumlah air rendaman tu. Sangat refreshing.

Ada yang tanya.. 'untuk minum pagi je ke?'

Ehh.. xde la.. untuk diminum sepanjang hari. Ia boleh galakkan korang minum lebih air macam yang badan kite perlukan.

Benda ni baguslah buat korang yang susah sangat nk minum air putih 2liter sehari. Atleast bila berperisa ni rajin la sikit kann.. sedap n refreshing lak tu!




Btw, tak semestinya boleh buat pakai lemon, mint n timun je.. bole guna ape je buah2 yg korang suka..

So...
Selamat mencuba!

posted from Bloggeroid

Blog Widget by LinkWithin