Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, August 15, 2017

Gambar & Cerita Majlis Pertunangan Part 1


Assalamualaikum..
entri kali ni Elia nak kongsikan gambar-gambar sepanjang majlis pertunangan Elia yang berlangsung pada 1 July 2017 (01.07.17).

teruskan membaca ;)



Monday, August 14, 2017

Open House Raya 2017


Assalamualaikum.

As some of you have known, on the 7th Syawal, I had my engagement ceremony in the afternoon. Right after the event took place, we also had our open house later that night.


Disebabkan majlis pertunangan tu dibuat secara tertutup dan khas buat keluarga terdekat, kami raikan malam tu dengan mengadakan sedikit jamuan makan untuk rakan rapat saya dan encik tunang.



Alhamdulillah.. walau ramai yang tak dapat hadir sebab masih beraya dikampung, open house tu tetap meriah dengan kehadiran my bestfriends and those who matter most.

jom layan je pictures k?

My Joyahs





some of my ex-colleagues who managed to make it



terima kasih juga buat teman sekerja dan kawan-kawan rapat en.tunang yang sudi datang







Alhamdulillah semua majlis dari siang sampailah malam berjalan dengan lancar dan meriah walaupun serba sederhana.

yang bestnya dorang lepak sampai pukul berapa. dari makan2, lepak borak, main game, tolong kemas susun meja kerusi semua. terima kasih la banyak banyak. hope lepas ni ada rezeki boleh berkumpul lagi








Tuesday, August 8, 2017

Kisah Hantaran Pertunangan





Assalamualaikum,

Selamat pagi semua.

Harini rasa bersemangat sebab baru dapat gambar dari my photographer friend.

gambar-gambar sepanjang majlis pertunangan saya dengan pasangan bulan lepas.


Antara tarikan menarik setiap majlis pertunangan adalah pada gubahan hantaran.

kali ni Elia nak share cerita disebalik setiap dulang hantaran 


Enjoy~!!


Tuesday, August 1, 2017

1.7.17 Ikatan pertunangan EL & EL



Assalamualaikum..

setelah sekian lama tak menjengah ke blog kesayangan, akhirnya tercoret juga.

saya tahu ramai yang menantikan kepulangan si jejariruncing untuk menulis kembali,
memang niat tu ada cuma kekangan masa yang tak begitu mengizinkan.


namun, janji pasti ditunaikan...
coretan kali ini agak istimewa sebab Elia nak kongsikan
antara coretan gembira dalam hidup.


kalau blog ni merupakan diari hidup saya, pastinya kenangan ini wajib dicatit dan dipahat dalam ingatan dan coretan kisah hidupku yang penuh warna warni dan berliku.


Bismillahirahmannirrahim..


diam tak diam sudah genap sebulan dari tarikh kejadian atau peristiwa ni berlaku.

1 July 2017

7 Syawal 1438h




satu rombongan telah datang ke rumah untuk sebuah majlis tertutup yang dihadiri keluarga rapat Elia.


berlangsungnya majlis merisik dan bertunang yang diadakan secara sederhana tetapi meriah.






Cincin risik disarung di jari kanan


cincin tanda atau tunang di jari manis kiri.


maka terikatlah sebuah perjanjian diantara dua hati dan dua keluarga.



hantaran dari pihak elia kepada pihak lelaki

hantaran dari pihak Elia memang hasil gubahan saya sendiri dengan dibantu oleh my guardian angel, Mak. memang tema dia simple dan bajet yang dikeluarkan pun taklah banyak. yang penting dia nampak simple but nice.





Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar dan sempurna.

Elia sangat bersyukur sebab dilimpahi rezeki yang tak disangka untuk majlis tu.

dapat banyak sumbangan, pemberian dan bantuan dari kawan-kawan baik dan saudara.



ucapan terima kasih tak terhingga buat mereka yang dah banyak sangat membantu.


special thanks to :

my backbone, my strength and my guardian angel - Mak
Aunty Lynn - for sponsoring the baju that I wore on the Eday. and also for the dessert
Aunty Kiah - for the beautiful and delicate italian lace veil
Nurul - for the awesome lontong and sambal ikan bilis
Aunty Nora - for helping me with the shawl and along the majlis
Linda - for sponsoring to be my official photographer (tak pi amik lagi the pics)
Eira - tq so much for sponsoring the dulangs and also for the tasty spagetti blognese
Haizat - thanks for sponsoring tons of soft drinks and barbicans all day n night long
Shaffl- thanks for being my hulubalang

and for all that has contribute on that day. I may forget few names but please be informed that I am forever thankful for it


my one and only Mak

with aunty Kiah

btw, FYI 

I did my own make up on that day. ahhaha. jimat habis kan? tapi oklah. buat apa nak bazir duit amik MUA kalau kita boleh makeup sendiri kan..


Oklah. buat masa ni sampai situ je la dulu coretan Elia. nanti sambung lagi k?




 kami mengharapkan kiriman doa yang baik baik..
kerana nawaitu kami juga demi pengakhiran yang baik

separuh jalan telah dilalui, separuh lagi perlu diharungi
doakan yang indah, maafkan yang cela



p/s: Rasa dah lama tak blogging. any suggestion tak korang nak Elia blog pasal apa?


Monday, May 29, 2017

Tetibe Rindu Ford


Diam tak diam dah lebih setahun dah tinggalkan company Sime Darby atau Ford PJ.

tetiba terasa rindu dengan company, environment dan orang orang masa kerja kat sana.


dalam setahun lebih kerja kat sana, macam macam kenangan manis dan pahit kat sana. but mostly manis ;)


teringat masa nak resign dapat limited merchandise. tq kak ;)





Rindu masa duk melawa dan mengonjeng time kerja. sekarang dah tak melawa camni dah.. hehehe. sebab dah kerja tak perlu mengadap orang/ customer dah.. heee *mengelat*



paling rindu diorang ni lah. ntah bila leh lepak sama sama lagi..



rindu celoteh cik Hanie ni.. 



tapi lumrah kehidupan lah. ada pertemuan dan perpisahan. 
yang penting kita tak putuskan silaturrahim sesama kita.

keep in touch ;)

Blog Widget by LinkWithin