Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, October 18, 2014

Cabaran Chipsmore

Lama tak menaip kat blog ni.. ntah kenapa makin liat jejari ni nak menaip.. makin lama makin liat. Bukan tak ada idea.. so many events happening around me. Infact, too many sampai tak terupdate blog kesayangan ni.

Gambar berlambak lambak dok trperap dalam phone and memory card camera. Video toksah cakaplah.. tapi kadang2 masa tu tak mengizinkan..

Hari hari ada je perkara yang Elia rasa nak share tp ntah kenapa tak trluah pulak bila nk menaip tu.

Cehh.. cite macam bajet bajet everyday ada something exciting lak happening in my life kan.. takde lah. Its all in your mind and depends on how you see things.

Kalau kite optimist, even benda simple pon kite boleh enjoy doing it ;)

As simple as makan biskut Chipsmore! Hehe

Huh?! Kenapa Elia cakap makan Chipsmore pon leh enjoy?

Haa.. tu yang korang tak tau tuuu

Kalau korang nak tahu, Chipsmore ada buat this fun challenges untuk korang yang sporting, sempoi and ohsem ni tau..

Its called 'Chipsmore Dont Do it Unless You're Awesome' challenge.

Cabaran2 ni khas buat orang2 yang cool n ohsem je. So my readers memang sesuai sangatlah nak join. Hehe (kipas skit;p)

Bukan susah pon. Just register then pilih antara 3 caraban yg korg rasa leh buat, tengok demo, gunakan akal sekretif mungkin n record. Pastu submit. Simple~!

macam yang Elia buat nih



Setiap user boleh submit satu video utk setiap cabaran. Nak join kesemua cabaran pon nohal tp setiap org hanya layak menang 1 hadiah setiap cabaran saje.

Contest period : Oct 15 - Nov 15
Closing for submission : 15 Nov 2014

Video xyah pjg2. Dlm lbh krg 15-20 saat pn dh cukup. Tp xbole guna sebaeang video editing software tau!

Peserta mestilah brumur lebih 15 thn n mendpt kebenaran dr parents utk submit video ni.

Haaa.. menarik kan? So ape je cabaran dia?

1. Reka handshake korg yang paling ohsem
2. Perform a dance routine based on step yang ditunjuk kat demo video
3. Buat kerja2 rumah dgn gaya paling cool n ohsem

Top 50 video dgn views paling banyak akan brpeluang dpt hadiah-hadiah ni :

* Hadiah Utama X 1 pemenang/challenge : Playstation 4 + bekalan Chipsmore selama 1 tahun
* Saguhati X 2 pemenang/ challenge : Asus Fonepad + bekalan Chipsmore selama 1 tahun


Jadikalaunak join, lawatilaman web Chipsmore ni: http://www.chipsmore.com.my/awesome/


Selamat bercuba!


Monday, September 8, 2014

Buffet Ramadan di Tiara, Labuan


Entry ni agak bersawang dok dalam draft. lupa nak post kekdahnya..

entry pasal my second day di Labuan.. laaa... yang mana tak tahu tu, bulan puasa tahun lepas elia habiskan kat Labuan. since my sis first time beraya disana. kesian pulak depa ni kan


antara aktiviti yang best masa kat sana, bila dapat jemputan berbuka puasa dengan buffet ramadhan kat hotel. Almaklumlah, kaki makan ni bila dengar sal makanan memang lajuuu je..


Sepanjang kat Labuan, ada beberapa tempat kami pergi untuk berbuka. tapi overall tempat paling puas hati kitorang gi makan was dekat Tiara Resort.


Besides the magnificent view and landscape of the place, the food were so good! *memeleh ayap lioq*






Macam-macam jenis makanan ada sedia terhidang plus semuanya sedap-sedap wehh..!



tengok pinggan kitorang sudah. boleh agak betapa weolls like the variety of food yang ada kat situ ;)




ada western food, japanese food mcm sushi n stuffs, malay dishes,, ada bbq, and ofcourse lots and lots of seafood!(dah kata kat pulau kann..haruslah!)


antara my favourite part, kat salads and dessert station die.. pergh.. comel comel kek diorg sampai berebut rebut. pudding caramel which is my ultimate favourite pon ada n sangat sedap! yumss!


Selain dari dessert, benda yang paling Elia suka bedal adalah ketam.. haaa.. kat sana kaw kaw aku hentam makan ketam.. sampai bengkak bengkak bibir.. alergik pun tolak tepi. hehehe..


Bilalah dapat pergi Labuan lagi ek? bilalah nak jalan-jalan kat sana lagi ni..seronok pulak bila teringat segala macam makanan seafood yang ada dan murah kat sana... *berangan membedal*


oh ya, cakap sal jalan-jalan ni.. bagi mereka yang berada di kawasan Kota Kinabalu(Sabah) 
yang nak sewa kereta, boleh klik kat sini --->; http://keretasewakotakinabalu4u.blogspot.com


Monday, September 1, 2014

Serius Comel Budak Kecik Lelentok Ni!


Assalamualaikum..

Selamat bekerja pada chuolss..

mana yang masih rasa "monday blues" lagi or bosan kat ofis tu,
sebelum start buat keje meh layan video ni...

Haritu ada kat satu restoran ni Elia terperasan budak comel ni yang sleepy and terlentok2.. huhu.. comel gila.. jom layannn




Ololooo..Comel kan??

mesti tersenyum je tengok budak ni kan?

haaa... dah.. dah.. jangan sengih macam kerang busuk.

kang orang sebelah pelik.. dah.. gi sambung keje balik!

hehe.. selamat bekerja semua!

hope video tadi dapatlah ceriakan hati korg ;)


Friday, August 29, 2014

Satu perkara ramai tak tahu pasal Elia



Benda ni asalnya Elia sendiri tak perasan.
maybe sebab dah biasa and ingat orang lain pon macam Elia gak.

Nak kata kelebihan tu tak. kelemahan pon tak

just something yang i discovered when my friends point it out.

gini citenye...

haritu.. eh.. tak berapa nak haritu sangatlah. benda ni dah makan tahun jugak la.
masa tengah lepak lepak kat kopitiam.
kitorang kebetulan semua order ice lemon tea (teh o ais limau).
dalam air tu ada potongan lemon.
Elia cam biasa amik lemon tu and ratah.
makan cam biasa je la. pastu member2 tengok macam muka saya cam rileks je.
mcm xde perasaan je makan, dorang pun amk la makan jugak..

sekali kau.. berkerut seribu sebab masam..

so dari situ kitorang buat video ni..


My friend - Lynda n Nurul try. untuk membuktikan tahap kemasaman lemon tu


then its my turn lak


haa... camtu je la Elia makan.. nak kata tak masam langsung tu tipu la.. tapi dah memang Elia ni jenis suke angat mkn benda masam masam ni. Buah mangga muda pon Elia leh makan slumber derk macam kekah epal je..

tu yang dapat bonus ada pakej penyakit gastrik tu.. suke sangat mencari benda masam..

sampai mak kata kalau turn Elia mengandung n mengidam nanti tak tahulah nak makan benda ape lak..huhu

Tu je la yang Elia nk cite buat masa ni.. something about me yang tak ramai tau.. xde la super powers like power rangers pon..huhu

Ada tak antara korang pon ada skills(ceh..skill ke? bweek) macam ni? atau ada ke macam Elia suka sangat makan benda masam masam ni..??



Wednesday, August 27, 2014

Benda Kecil Sering Terlepas Pandang


Last weekend me and my family went back to Dad's hometown for a Family Day event.

Honestly, masa mula-mula Abah ajak balik Ipoh tu Elia rasa berat sangat. Rasa macam bosan je. yelah, bila dah makin tua ni makin kurang excitement "Balik kampung" tu.

terasa malas dan penat nak pack barang, nak travel, nak tinggalkan wifi rumah yang laju berdesup dan sayang sangat nak tinggalkan katil empuk dan bantal busuk kat bilik tu..

tapi terpaksa la juga balik, since dah lama tak tunjuk muka kat kampung ni kan...


At first I thought to myself "This is gonna be one boring trip"..

BUT it turn out, sebaik je naik our ride, kemeriahan perjalanan balik kampung tu mula terasa..



kitorang berborak-borak, ber'selfie', buat lawak, berenti makan kat R&R, layan budak budak kecik ni tengok Upin&Ipin sampai terlena..


Sepanjang keberadaan kami kat kampung tu, memang macam-macam akiviti kami buat.

antaranya petang Sabtu tu kitorang mandi sungai. mula-mula Elia baget tak nak mandi, setakat celup celup kaki je.. sekali dah tengok semua sepupu, pak cik and makcik berenang dengan bahagianya, memang dengan aku aku sekali join..


selain tu malam Sabtu tu without any plan, tetibe boleh ada tournament ping pong pulak antara kami sekeluarga. memang riuh rendah jadinya bile ada yang kaki menyakat dan bikin havoc.



Selain daripada dapat nikmat main ping pong, satu lagi kenikmatan yang kami dapat kat sana was the pleasure of local's fruits..




Durian, manggis, pulasan, rambutan, nangka dan banyak lagi buah-buahan tempatan lain memang tak putus-putus dihidangkan. tinggal nak kupas dan makan je.. semua free.. takyah nak timbang kati dah. huhu



Kadang-kadang dalam kite sibuk dengan our daily routine, kita terlupa atau terlepas pandang dengan perkara perkara kecil tapi begitu bermakna dalam hidup kita. Kita kadang-kadang terlupa dengan segala nikmat yang kita selalu rasa dulu. kita terlupa pada keseronokkan bermain seperti kanak-kanak, bermandi manda dengan riang dan lupa pada nikmat kelazatan buah-buahan tempatan yang sememangnya ada di kampung halaman kita.





Begitu jugaklah kita lupa yang simplicity is the best policy..

Ingat tak lagi dengan kenikmatan biskut Jacob Cream Crackers? 



Kepingan biskut yang sangat basic and simple. Yet, its so full-feeling. kengkadang bila makan biskut ni kite terkenangkan bertapa kita hanya perlu lakukan perkara yang paling simple to enjoy life. tak perlu beriya sangat, itu lebih bermakna sebenarnya..




Kebetulan Jacobs Malaysia ada buat satu Facebook Photo Contest

terdapat dua cara untuk join contest ni



1. Daftar kat Jacobs FB tab, dan hantarkan(upload) gambar yang melambangkan momen Simple Pleasure dengan hashtag #SimplePleasures. bila dah submit gambar tu, sharekan pada rakan-rakan korg dan galakkan diorang untuk LIKE in order for u guys to win prizes.

2. Melalui Mobile : Kongsikan gambar yang menggambarkan moment simple pleasure korang melalui Instagram dengan hashtag #SimplePleasures. gambar2 yang korang dah hashtag tu akan diambil dan diletakkan di FB fanpaga Jacobs. once dah diupload, get ur friends to LIKE picture korang tu ye?







Pemenang akan dipilih based on:
(1) PemenangGrand prize: Caption paling creative, best photo dan undian tertinggi
(2) 30 photos akan dipilih setiap minggu.Lima pemenang akan dipilih setiap minggu selama 6 minggu berdasarkan undian tertinggi.

Pemenang setiap minggu akan mendapat
-              Jacob’s products bernilai RM200

Pemenang Grand prize akan mendapat
-1 year supply of produk Jacob bernilai RM2,400 dan Philips Saeco Coffee Machine


Untukdaftar Facebook Photo contest ni 
dan untuk info lanjut: http://bit.ly/jacobsjejari

Blog Widget by LinkWithin