Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, April 30, 2009

Agenda 2 : House Hunting

PERHATIAN : Ni bukan seperti cerita Entiti Bukti atau Seekers di mana orang takde kerja cari kerja pergi ke rumah2 mencari hantu. Harap maklum.

House hunting atau dalam "direct translationnya" memburu rumah,

rumah buruan, rumah diburu, buru dirumah atau rumah buruh..eh..apa2 je la..

Dah lama dan dah banyak tempat kami survey untuk Rumah Idaman kami ni.

Namun akhirnya,

kami dah temui our
Home Sweet Home..wah..skemanya ayat



Mari ikuti pengalaman kami menghantui rumah(house hunting ke tu?hehe)


Dari luar dah jatuh cinta ngn umah ni. Kecuali that plastic divider. tak cinta langsung!

Dari dalam pula??



Living Room

Aunty and Abah discussing about the decoration

Sesi Berangan Sudah Bermula




okay2... serious2
jom tengok the inside of the house that make us soo in love~!



Guest Room


Dining Area


Kitchen


Family Hall


Bathroom


Master Bedroom (kindly ignore the hyper active kid..habes sume katil dia lenjan)


The Wardrobe


This was suppose to be my room
tp terpaksa mengalah ngan my sis


So this is going to be my room.
Insyallah
.(muke xbrape hepi cuz xdpt bilik td)



Jadi,

Suatu hari nanti kami sekeluarga bakal bersemayam di Saffron Garden City Homes, Seremban 2 ..

saya akan diklasifikasikan sebagai penduduk luar bandar.

down graded la kirenya ni

tidak mengapa.. lambat lagi. tunggu abah retired..ada berapa tahun lagi

Lagipun nak tunggu our long-time-dreams swimming pool siap lagi

Wednesday, April 29, 2009

Agenda 1 : Journey to meet Mr Cendol

Last Saturday I went to Seremban..

Ever since I watched the documentary about Leman Dawi in Majalah Tiga.

I just amazed by the story where I found it very interesting.

what?? It doesnt ring a bell?

Ok..Lets recall


so the journey begins with me, aunt and sis went to the place

at about 4pm..

UNFORTUNATELY....


WAAA...

Sedehya...tak kesampaian hajat nak jumpa mr-talk-a-lot

but when we're about to make a U-Turn, we bump into him

my AuntyIda who seems to know him pun bertegur sapa la..

memang ramah Pak cik Leman ni..

Dia minta kami datang awal sikit esok.. "Baiklah!"



Beriya2 dia minta maaf cendol dia abes.. takpe..esok masih ada..

Keesokan harinya..

Agenda 1 :Sebelum berangkat balik ke KL kami singgah la kt gerai Leman Dawi

Mode : Excited!

disambut dengan kain rentang ni


Dari sini dah boleh dengar suara Leman


Penat membebel sampai tersandar kat tiang orang tua ni..
yang kelakarnya dia boleh membebel pulak pasal tiang..


Cendolnya RM1.00 je.. Murah tu babe!
Dan anda boleh tambah banyak mana anda suka.
Memang tak dapat kt KL ni~!




Our special port.. baek punye


DaddyQu


Proven!! memang free je ni nak tambah cendol ni


Ais pon free y'allz... Sila teruja!!


Setelah makan cendol sampai kembong perut,
Kami pun terus ke Agenda 2

tunggu entri seterusnya...

Tuesday, April 28, 2009

Tomok OIAM versi perempuan

i ADMIT!! dulu saya cukup menyampah dengan Tomok masa dalam New Boyz..

dengan cara dia nyanyi lagu "Sejarah Mungkin Berulang" dia tu..tak boleh blah

Tapi bile dia dalam reality TV One In A Million tu totally changed

Wayyy more acceptable ..ceh xnak mengaku suke..ego tinggi la konon..hehe

Ye la.. saya suka tomok sekarang!!. his performance i mean...cover2 jgn tak cover

Namun, setelah diamati betul2 Tomok ni ada iras2 my ex-classmate,

Kama
a.k.a YAYA

Tapi versi perempuan la..

Mungkin mata saya JULING

Tapi cuba kalian tengok betul2..


Amacam sama tak??

Gambar tadi mungkin tak nampak sangat irasnya


Dari jauh ada la juga sama...sama2 kurus..



Mata mereka sama kan???kan?? (dengan muka penuh harapan)

Tak ke??*hampa*

takpe la kalau korang xnampak

mungkin memang betol saya juling...dah la buruk, juling lak tu





haha..kelakar pic ni.. muka budak2 sekolah

Saya sangat tembam!! Sekarang pon tembam jugak!

P/s: to Kama... jangan marah ek?? aku promote kau kat blog aku..hehe

Girls, Don’t Go On with Him

Hey ladies!

Are you dating a loser and you don't even know it?

Here are 3 subtle signs to look out for!


1. He's got issues

- if the guy you're dating is always having problems with something

or other and it prevents you too from spending time together,

you may have a loser on your hands.

He puts you last on his list of priorities and that's not nice!



2. He's not happy

- if the guy you're dating is always in a sour mood and

wants to find everyone to blame, but himself, you may be dating a loser.

One day soon, he's going to want to shift that blame to you for something. Stay away!



3. He needs a nanny

- if the guy you're dating needs a woman in his life to take care of his every need,

you've got a loser on your hands.

He's the kind of guy who thinks he's God's gift to women and needs to be catered to.

Loser alert!


Sunday, April 26, 2009

Lilin dinyalakan di kawasan air terjun

Saya dah lama nak tulis pasal perkara ni..

Tanggal 11 Mac yang lalu suatu saya sekeluarga telah ke suatu kawasan peranginan yang terkenal di Seremban iaitu di Kawasan Air terjun Jeram Toi.(first time datang sni ni)

Kami sekeluarga sebelum itu telah menuju ke Sek Men Teknik Kuala Klawang untuk mengambil adik lelakiku yang menuntut di sana.

ee...nape skema sangat ni?? k la..more relaks..

sebenarnya our plans is to celeb my 2 younger brothers punya birthday..

Jadi kami telah ke Jeram Toi untuk meraikannya



Ni la dia tempatnya yang telah banyak diubah suai jd macam taman tema lak



tak caye?? ni birthday cake die...haa...kan dah caye



Right :- Amer Haizat (16thn) on 11th Mac

Left :- Amer Hazmie (9thn) on 13th Mac




all the Heroes in the Family


Kami 4 beradik... Dah Cukup.. Tak Payah Gatal2 nk tambah~!!


Special Thanks to Auntie Ida for making it happen

OhWellWhatEverNeverMind :

aku dah rupa macam kartun bawah ni dah ha..

How could she did this to me!?!!

I Really didnt see this coming...

How could she did this to me??

For all the things we've been through..

Furthemore she's my OWN sister!!

I dont know where i did wrong but i have..

Been TAGGED~!!

Hahaha..

WaKenaBeB!!






Kenapa anda suke gambar ini?

Sebab waktu ni otak kami sangat gila2 tatkala hanya berdua di rumah maka mula menjadi vain dan berposing berbagai aksi termasuk aksi ni yang nampak agak ganas namun hanya lakonan semata2..hehe

Bila kali terakhir mkn pizza?

Adoi mak ai..last year kot..at izzy's...meleleh air liur nih..

Lagu terakhir yg anda dengar?

Lagu tema jejak rasul..kat channel oasis

Apa yg anda buat selain selesaikan tag ini?

Men'che kit out' blog org laen..

Selain nama sendiri anda suka dipanggil dgn panggilan apa?

Elia-yang-meletop-lagi-cantik-menarik-tertarik-kau-memang-de-bomb..tapi xde sape pon nak panggil cmtu pon T_T

Tag lagi 5 org

dengan muke jahat lagi kejam saya nak tag:
1*hanim
2*kak alia
3*aunty lynn
4*fadillahzakaria
5*kechik


Siapa no 1 pada anda?

my pet sis yang dah bole jadi bibik terbaik

Org no 3 ada hubungan dgn sape?

dengan suami dia la..uncle kerrel yang xnk follow blog saye T_T

Kata sesuatu berkenaan no 5:

Kamu sangat kechik dan dilamun chenta

Bagaimana dgn org no 4?

Hye teman blogger baru yang telah membuktikan fakta entri Stereotypes saya terbukti betul (braces bkn bererti nerd ok!)

Siapa org no 2?

Orang yang sentiasa gerek ngn GerekProject dia..

Friday, April 24, 2009

Merungkai Rahsia Tarikh Lahir Anda dan Si Dia




Kepada gadis2 yang nak amik part time job sebagai perisik atau detektif tak bergaji tak perlulah bersusah payah mengintip boyfriend anda..sudah tak perlu lagi nk cek sume mesej2 dia masa dia nak gi tandas lagi utk nak tahu camne la perangai boypren aku ni...haha..kantoi la pulak ye?!haha...macam la ia akan berlaku...dah memang trend la spot check ni...pape pon cek..cekk...check kit out...ya ak aww...


1hb. Kamu seorang yang tidak tetap pendirian terutamanya dalam soal cinta. Kadangkala pilihan yang kamu buat itu bukanlah yang terbaik. Sebab itu cinta kamu mudah beralih arah bila terasa tidak wujud keserasian.

2hb. Berbeza dengan mereka yang dilahirkan pada 1hb, kamu yang dilahirkan pada tanggal 2hb cukup tegas orangnya dan keputusan kamu sukar digugat termasuklah soal cinta. Sekali kamu mengatakan tidak, tiada siapa yang mampu mengubahnya.

3hb. Kamu seorang yang cukup bersemangat dalam. menjalani kehidupan. Kamu memerlukan cinta dalam hidup namun sikap kamu yang seolah tak endah dan sukar untuk meluahkan apa yang kamu rasa membuatkan kamu segan untuk didekati.

4hb. Dikatakan kamu yang dilahirkan pada 4hb ini terlalu suka mengikut perasaan dan kata hati. Sebab itulah tidak hairan bila kamu sering tersilap membuat keputusan yang kadangkala kamu sendiri kesali. Selalu saja cinta kamu hinggap pada tempat yang salah.

5hb. Awas! Kawal perasaan cemburu yang kamu miliki itu kerana ia boleh memburukkan diri kamu sendiri. Namun kebaikan kamu, bersifat pelindung kepada orang-orang yang kamu sayangi.

6hb. Kamu disukai ramai kerana personaliti kamu yang cukup menarik hati. Tidak hairanlah bila ramai yang cuba menawan hati kamu. Walau bagaimanapun, bagi kamu banyak lagi perkara penting selain cinta.

7hb. Kamu seorang yang ‘happy go lucky’ dan gemar berseronak. Namun sikap kamu yang agak berhati-hati dalam memilih teman membataskan pergaulan kamu. Begitu juga soal percintaan. Kamu ni pemilih sangat!

8hb. Kamu seorang yang romantis. Wah! beruntungnya siapa yang menjadi pasangan kamu nanti. Namun kamu mementingkan cinta sejati bukannya nafsu semata-mata saja!

9hb. Nampaknya kamu ni seorang yang amat menjaga personaliti dan keterampilan diri di mata orang ramai. “Maintain vouge” manjang! Dalam soal cinta, sudah tentu kamu ingin yang ’setaraf’ juga.

10hb. Kamu yang dilahirkan pada tarikh ini seorang yang sangat mementingkan keluarga daripada segala-galanya di dunia ini. Kamu gembira dalam keriuhan keluarga yang besar. Namun sikap ini kadangkala membuatkan buah hati terasa diri terpinggir!

11hb. Nampaknya kamu ni seorang yang amat berdisiplin dalam mengatur kehidupan kamu seharian. Sebab itulah kamu juga mengharap si dia juga bersikap demikian. Namun, tidakkah kamu terfikir, kadangkala hidup ini terasa boring bila terlalu mengikut peraturan?????

12hb. Kamu seorang yang setia dalam perhubungan. Sekali kamu memberikan komitmen, selamanya kamu akan setia. Namun jangan tak tahu, ramai yang masih menaruh minat padamu walaupun tahu kamu sudahpun berpunya!!

13hb. Kamu seorang yang sering berfikir ke arah yang positif sahaja. Sebab itulah kamu disukai ramai. Namun dalam masa yang sama, kamu sering tunduk dan tidak tahan dengan tekanan! Dari segi hubungan cinta, kamu amat pandai menjaga perhubungan.

14hb. Hebat! Bagi kamu, karier/pelajaran adalah segalanya dalam hidup. Sebab itulah kamu tidak menerima mana-mana huluran cinta daripada sesiapa. Cinta dan perkahwinan adalah perkara terakhir dalam senarai hidup kamu!!

15hb. Kamu yang dilahirkan pada tarikh ini suka mengubah keputusan kamu secara tiba-tiba. Namun apabila kamu membuat keputusan, kamu akan terus bertindak. Punca pergaduhan antara kamu dan si dia, sikap kamu ini yang suka membuat tindakan ‘last minutes’.

16hb. Kamu ini seorang yang moody rupanya…. Sekejap mood kamu okey dan sekejap pula kamu marah-marah. Ini membuatkan tekanan dan si dia boring dengan sikap kamu itu. Cuba kawal sikit.

17hb. Kamu lebih suka mejaga hati orang lain berbanding hati kamu sendiri. Namun sikap penting yang kamu tonjolkan membuatkan orang tidak tahu perasaan sebenar kamu.

18hb. Kamu ni sangat perahsia orangnya lebih-lebih lagi soal perasaan dan cinta. Kamu lebih suka memendam perasaan hingga mendatangkan tekanan pada diri kamu. Dalam perhubungan cinta, mereka sukar untuk melafazkan kata sayang.

19hb. Kamu bersikap berhati-hati dalam setiap apa yang kamu lakukan termasuklah menjalinkan perhubungan cinta. Biasanya kamu lebih suka mulakan dengan persahabatan sebelum menjadi serius.

20hb. Kamu ini terlalu banyak permintaan. Ada sahaja yang kamu inginkan. Sebab itulah sering timbul pergaduhan dengan si dia bila kamu asyik minta itu dan ini. Kamu sepatutnya tengok dulu kemampuan si dia!!!

21hb. Sikap kamu yang cool, tenang dan seolah tak kisah membuatkan orang lain ‘ambil mudah’ terhadap diri kamu. Begitu juga si dia. Lebih baik kamu berterus terang jika ada perbuatan si dia yang kamu tidak suka sebelum terlambat.

22hb. Kamu yang lahir pada tanggal ini seorang yang amat bercita-cita tinggi dan mempunyai impian hidup sendiri. Dalam soal cinta, kamu akan memilih seseorang yang kamu akan rasa’ selamat’ bila berada di sampingnya.

23hb. Sikap kamu yang kelakar dan riang membuatkan orang suka mendampingi kamu. Malangnya kamu sering terasa bosan bila berada di samping teman-teman dan sidia. Jangan begitu, kadangkala kita perlu serius dalam hidup.

24hb. Kamu seorang yang mementingkan diri sendiri. Dalam perhubungan cinta, kamu terlalu takut dilukai hingga membuatkan kamu bersifat menggongkong si dia.

25hb. Bila menyentuh soal cinta, kamu sukar mempercayai lelaki/perempuan yang bagi pendapat kamu ramai yang lebih suka mempermainkan kaum sejenis kamu. Kalau tak mencuba, bagaimana nak tau kan?????

26hb. Kamu harus ubah sikap kamu ini yang dikatakan tidak serius dalam perhubungan yang dijalinkan. Malah kamu lebih mementingkan keseronokan saja!!!!

27hb. Kamu sukar untuk menaruh kepercayaan kepada orang lain walaupun kekasih kamu sendiri. Tak baik wasangka !!!!

28hb. Kamu suka diri kamu menjadi perhatian ramai dikalangan teman-teman. Namun kadangkala di dalam keghairahan bila menjadi tumpuan, kamu meminggirkan sidia tanpa disedari.

29hb. Kamu tidak akan menjalinkan sebarang komitmen dengan sesiapa saja selagi kamu tidak puas hati dengan apa yang kamu miliki.

30hb. Kamu seorang yang keras kepala. Ini juga punca pergaduhan kamu dengan si dia kerana kamu sukar untuk beralah!!!!

31hb. Terlalu banyak yang kamu impikan dalam hidup. Jangan begitu, hargai apa yang kamu miliki sekarang termasuk si dia yang setia!!!!

Blog Widget by LinkWithin