Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, May 30, 2009

Jakarta Part 5 : Machet dimana sahaja



One word to describe Jakarta = "Machet"

Itulah perkataan pertama Elia belajar kat indon

Ape menatang "machet" tu??

machet tu maknanya "jammed", kesesakan lalulintas, traffic jam ...

Ada tak korang kusot kepala bile jammed tatkala pulang dari kerja?

Jakarta 10kali kusut dari misai yang kusut.. eh, kepala yg kusut..

Banyak masa kami habis dalam kereta je..

Nasib bukan aku yang drive..

Pak supir pon dah biasa ngan selok belok jalan kat sne.

Dah macam supirman dah aku tengok...

potong sne, potong sni..







Atas kecekapan Pak Supir, kami dapat lari dari machet

dan menikmati permandangan cantik..

of course the good side of Jakarta




Keadaan Di Luar Mobil .....






















Keadaan Di Dalam Mobil.....












SoleRed peneman setiaku...

OhWellWhateverNeverMind : Disebabkan terlalu banyak masa dalam kereta..
cam whoring la jawabnya~!! Harap Maklum

Friday, May 29, 2009

Nicknames part 2

Mari Kenali mereka~!!



:: Dari kiri(atas)- Kak Id, Abg Dayat, Alicia::

:: Bawah pula - Andak yana(Lan) , Olivia ::



:: Nama dia cm cerita bwg putih bwg merah lak ::



:: Lucu (comel) gila si Dedeq ni, gaya seksi lak ::



:: Andak Pinky = Nor Azlan + Model + Uncle Kepada Yana ::

Thursday, May 28, 2009

Jakarta Part 1 : Airport ke Bandara

The journey begins...

Di Kuala Lumpur



~*On our ways to KLIA*~



Andak Pinky drove us to airport.
Laju giler mamat ni bawak.. dh lambat
flights pukul 4.15. kul 2.30 baru kua umah
ye la lps semayang jumaat



Muka jakun naik tren tah ape name
yang bawa kita dari terminal ke
another terminal for international flights.



Oleh kerana terlalu jakun aku pon snap la
beberapa keping gmbar walaupon ada
rase sedikit gayat bile pandang bawah.



Walaupun kami terkejar2 ala jogathon sekolah
namun sentiasa sempat camwhoring before naik flights.
Nasib Andak Pinky sporting! hehe =D



Ni la Aeroplane kami (wahh..semangat spelling penuh)!!
Plane ni sebiru mata palsu saya..auuww~!!

Perkara yang berlaku di KLIA

Elia and pinky kalau dh bergabung tenaga memang leh riuh satu tempat tu..
kalau dh jumpa tu orang sekeliling kitorg dh tak peduli.
Perangai kadang2 kalau bebudak

Masa nak g tempat departure ktorg kene lalui inspection.
Lalu dlm kotak yang detect besi tu la..

Pinky masuk dulu.
teett teett teett..
menatang kotak ajaib tu berbunyi.
then pinky kne tanggalkan jam dia
lps scan lagi skali baru clear.

turn Elia lak

Dup dap.. dup dap

*clear*

wahh.. selamat aku.. tak bunyi langsung

Then pinky tanye kat kakak polis yang jaga kt situ

"Kak, menatang ni tak detect besi kat gigi dia ke? Dia pakai braces tau kak"

aku pon tanpa diminta terus menyampuk

"mungkin braces aku ni dia pakai besi tiruan tak? ye ke kak?"

Akak polis tu muke dia terus jadi merah dan serta merta dia
palingkan muka ke belakang
aku ingat dia nk buat ape rupenya gelak..
leh nampak bahu dia bergerak2 tanda dia tgh ketawa
konon cover taknak orang perasan dia gelak..
nape jadi polis xleh gelak ke??

musykil aku... namun soalan kami tetap tidak berjawab

Dalam Flights


Sorry takde gmbar.. masa ni terlupa nak amik gmbar dlm plane
tp perlu ke?? xpe nnti balik ingatkn i amik pic dlm plane byk2 k?huhu


Di Bandara(airport) Jakarta




Disebabkan kami semua berlari cam tak cukup tanah
sebab xnk beratuh pjg kat imigresen,
begini la hasil pic yang diambil. Gegar~!!

Gile daring amik gmbar smbil berlari.. hehe!



Disebabkan ramai yang tak mandi sebelum naik flights,
pihak management airport kat jakarta ni wajibkan semua
penumpang yg smpai untuk dimandikan sorg demi sorg..
haha! xla tipu je...

Ni for health reason.. semua penumpang kena spray satu
badan before keluar untuk mengelakkan virus H1N1
merebak ke negara mereka.
Until now jakarta clear from that virus.

Nape Malaysia xbuat cam tu jugak ye?? hurmm..



Giliran Pinky disembur perfume idaman..
Guess, Gucci, Dior?? haha!



Adoi.. aku pon insaf skjap bile dpt rasekan cmni
rupanya perasaan nyamuk bile disembur..
eh, tapi nyamuk gigit org.. i xgigit..
Maka bole la spray nyamuk..


Tadaaa... ini la bandaranye~!!
agak classic la kn..
Tapi masa ni mula la aku berangan cam ala2 cite
Eiffel Im in Love, Ada Apa Dengan Cinta n mcm2 lg movie
endon yang ada scene kat airport ni..

wah.. nostalgia.. eh, aku lak yg feeling ni pehal?? excited babe!!



Tanpa melepaskan peluang kami pon mengabadikan
kenangan tu ngn berposing..
padahal stiap masa pon nak posing knn.. siot je...



Haa.. yuk ambillin foto depan KFC.. Seru dehh!!



Muka happy je baru sampai..



Muka still happy walau dah 20minit tunggu org nak jemput kami..
Layan lak tengok iklan kat tv sni..
siap practise ngomong indonesia lagi from iklan2 kt sne..
teknik pembelajaran tak formal tu.. hohoho



Ni muka dah ketat setelah hampir sejam tunggu.. sabar2..

Wednesday, May 27, 2009

Kini Anda juga bisa jadi Jutawan


hmm.. apa aku nak beli ngn duit ni ye? kereta, rumah,
kasut, baju, handbeg, rumah kucing
.bla..bla..bla

Waaaahh....angkuh, sombong, bongkaknya aku..
haha.. baru jutawan rupiah... tu pun tukar duit Malaysia mau kene gelak
hentak dinding berjuta kali..


wah..biru mata hitam ku tatkala melihat duit berjuta2 ni..

Sebenarnya bukan nk bermegah ngn status "jutawan sementara" ni..

Just nk buktikan betapa jakunnya si Elia ni bile pegang duit berangka besar...



btw, jangan risau cite pasal Jakarta memang
banyak(gambar toksah ckp la comfirm byk!)
tapi skrg ni Elia still dlm mood berehat..
so mybe later2 la baru update.. tunggu k?

Thursday, May 21, 2009

Bila si Jakun buat passport

Disebabkan vacation ke Jakarta ni terkejut tergempaq (last minute) so bt passport pon last minit la.. Esok nak gi arini buat passport.. boleh??

Dah la bangun lambat, mengelabah pagi td mandi then terus pecut amik Fai2 kat Sentol then terus drift ke Pejabat Imigresen Sri Rampai Setapak.. Setiba di sana bertembung dengan "ulat" yang offer kitorg "express lane" untuk process registration for the passport..

byr Rm 5 je borang dah siap (nasib baik bawa 2 keping gmbar berukuran passport, kalau tak kena RM8). So dah isi borang baru leh amik nombor giliran.. tapi nasib baik la xramai sangat org dan tak lame sangat tunggu.. lepas di panggil aku pon ngan muke penuh plastik senyum manje sambil bagi salam..

"Semekom, selamat pagi" *smile*

tapi yang bagusnya layanan kat sana mmg tiptop.. tak tau la just sebabkan mereka cair ngn senyuman pembunuh aku ni..hahaha.. yang kelakarnya ms ulat tu isikan borg drg ada pesan kalau org kt sne tnye jgn ckp pic ni pic last month.. so bile abg tu tanya..

"ni gamba ni bile amik?"

Aku ngan confidentnya pon jawab

"semalam"

"owhh..ye ke? ni mmg slalu pakai cermin mata ke?"

(dia tanya sebab pic dlm tu aku xpakai spec)

"tak la.. ikot suke je nak pakai" (dia tak tau aku buta kayu kalau xpakai..hihi)

abg tu pos pasrah je ngan jawapan penuh keyakinan aku ni dh terus proceed process borang tuh..

Fuuhh... lepas 1st stage..

Lps tu dia suruh tunggu lagi..

dlm 10 minit tunggu drg pgl minta aku byr.. RM 300

then aku dapat resit and drg suruh datang balik lg sejam

Kami pon g la sarapan kt kedai mamak area situ

Lepas sejam datang balik aku pon dapat la passport ku..

Haha... gile ekspress.. sume ni xsampai 2 jam



TadddAAAaa.... Dah siap ~!!

Kepada semua ni maybe entri terakhir sebelum aku terbang di awan biru ke Jakarta..
So.. wait for my next entri k?? Si Jakun ni mesti ada banyak cerita nk kongsi..
Good Bye Malaysia... cehh.. macam la nk g lame


P/s : Tak payah bawa surat beranak yee.. jangan jadi macam si jakun ni yang bawa benda tu..
Ntah sape la yang pesan suh bawa surat branak tu yeerk??hehe

Siapa nak kirim Irwansyah?? Sila..sila..


Dari aku mula bekerja aku dh set azam untuk kumpul duit sendiri
dan pergi bercuti di luar negara..
Walau dengan hanya menepikan RM 100 sebulan kini aku sudah bisa jadi jutawan...Huahahaha..gelak sakan nampak? takde la jutawan RM.. Rupiah sudeehh.. hehe

Excited bila apa yang dihajatkan bakal terjadi.. segala penat lelah bekerja skrg mcm terbalas la.. walaupon balas sendiri la.. abes nk harap siapa lak balas? Bile kite bercuti ngn duit poket kite sendri mmg kite akan rasa puas la.. walau pon tak la banyak mana pon duit tu.. yang penting kepuasan diri.. atleast bile org tanya

"eh ko keje ni ape je yang kau dah buat ngan gaji ko?"

kita pon dengan muka bangga sambil mengembangkan hidung leh jawab

" aku dapat la gak gi bercuti kat Jakarta 3 hari ngn duit yang aku simpan sendri taw".. perrgghh sumpah takbul.. takde la.. just rasa macam satu kepuasan la bile at last nampak juga something.. Experience.. Holiday... Shopping~!!

Aku, Pinky and uncle pinky akan berangkat naik plane KLM around 4.15pm on this coming Friday.. Kami akan bercuti dan bershopping sakan sampai la Ahad.. tak sabar rasanya nak jalan2 kat area Jakarta tu..

Ok la.. nanti dah balik aku update entri pasal my vacation there ok??

P/s : pening nak ingat pesanan sorang2

Monday, May 18, 2009

lirik Lagu Sepi - Yuni Shara

Ost Sepi - 04 - Yuni Shara - Sepi.mp3

Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Saturday, May 16, 2009

Cara mengalahkan/menghalau hantu

Mula 2 aku plan nak post benda ni time bulan puasa sebab masa tu hantu sume kne ikat
Jadi tips aku bagi ni berkemungkinan besar akan berhasil la.
tapi cam tak tahan je.. tangan rasa gegatal je nak post jugak2.
jadi bagi sesiapa yang agak fobia ngn hantu atau makhluk2 ganjil yang kita tau atau bosan ngn perubatan tradisional yang tak mendatangkan hasil, anda digalakkan mencuba kaedah2 ni..


Pocong
Hantu yang berbungkus macam lepat pisang baru masak ni memang mudah cari kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Sudah tentu dia akan berasa malu rana dia tidak pakai apa apa pun, selain kain kapan pembungkusnya tu.

Langsuir

Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil jelir-jelir lidah. Kalau tak pun tunjuk cermin muka kat dia, pasti dia tersipu-sipu malu.

Pontianak

Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama. Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat dari dia, tentu dia boring.

Hantu Raya

Hantu ni suka beraya dan suka menyamar jadi tuan dia. Cara mengalahkannya senang saja, sambutlah hari raya tiap kali jumpa dia, bagi duit raya, ajak main meriam buluh, suruh kacau dodol atau jaga lemang. Tentu dia tak kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti lain dia nak buat.

Hantu Galah

Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi. Kalau terjumpa dia, kita hendaklah meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada disitu.

Jerangkung

Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka saja, dan paling mudah untuk menewaskannya. Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan telunjuk atau star light dahi sket dan lihat gerak-gerinya mengimbangi badan untuk berdiri tegak.

Toyol

Lagi senang kalau nak kalahkan dia, bagi duit satu sen berguni-guni..nanti dia ingat duit emas, lepas tu dia pikul bawak balik bagi tuannya... lepas tu sah-sah lah dapat penampau Jepun dari tuannya kerana mana nak tukar duit satu sen banyak2 tu.

Hantu Ponteng

Yang ni payah sikit nak cakap sebab, hantu-hantu ni cam korang lerrr..takder kerja lain asyik ponteng kerja, lepas tu baca blog org..macam sekarang nih..sah-sah tengah ponteng nie..macamana nak jawab..korang sendiri gak jadik hantu..jadi bawak-bawaklah buat kerja ... .. hehehehehe

LEPAS BACE NIE DAH TAK YAH TAKUT2 NGAN HANTU..TAKUT PADA DIRI SENDIRI SEBAB KADANG2 DIRI SENDIRI LEBIH MENYERAMKAN DARIPADA HANTU!!!!!!


Friday, May 15, 2009

This will make u go Aaauuwww


Baddle : Soffy, jom ar guling2 kt lantai ni.. best dowhh..
Sofy : ishk..kau dah gile ke? taknak la..tuan kite baru bli alas kaki tu la!
dah bangun2, japgi tak merasa kang mkn malam kite!



Baddle : weeh,jgn tgk je..tolong aku sis.. xleh bangun la..arrghh!
Sofy : ha..padan ngn muke ko..tu la mkn melahap lagi!



Baddle : alamak, dia dah tangkap gmbr kite la..ape nk buat ni fy?
Sofy : Rileks2... ko pose je..jgn pandang camera.. mcm manusia slalu buat




Sofy : wehh.. ko bt pe tu? pose menda tu?
Baddle : ala...mcm dlm cite ANTM yg tuan kite ske tgk tu.
"pose FIERCE".. tak betol ke?




Baddle : eh..sdap pulak bau camera tuan aku ni..*sniff2* ada bau kari..
Sofy : sumpah malu aku nk mengaku adik-beradik ni!!(-_-')

Thursday, May 14, 2009

BudgetCouple Backpackers

Waa...bangganya aku ada makcik and pakcik yang famous...
hahaha... xde la famous cm artis ke apa..
tp terkezut gak la buka2 paper kosmo keluar artikel pasal blog my aunty ni..
Siap 2 full cover lak article tu~!!

bangga gak kot walau saya hanya sekadar mencapap...
Sowi aunty anna~!!
Their Blog are more about budget travelling backpackers style..
Ape itu backpackers?? tanya la org sebelah anda..
kalau xtau juga buka kamus cuz aku pon kurang pasti camne nk terangkan..
pape pon check it out HERE
Blog Widget by LinkWithin