Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, June 30, 2009

When a men will text you but wont call




Everybody uses text messaging. If you are not careful, text can take the place of real conversations in person and on the telephone.

How can you prevent text messaging from taking over
your life and your love relationships?The answer is simple.

First, realize that text messages are the lazy man's dream. He can text you all he wants, but he doesn't have to put the energy or attention into a real conversation. He has you hanging around for his next his text message, while he is texting at his convenience.

Do not let him get away with this lazy way of being in contact with you.
Do not hang around waiting for his next text message.

Sign off, and do not text him back for hours or even for days.
One or two text messages is enough.

After that, walk away and don't text anymore.
Men do not respond to more and more text messages and whiny conversation about why they don't call you.

Remember, men respond to no contact.

Second, be sweet about it. When a man tries to get away with just texting but never calling, tell him in a sweet way that you do not really like texting because it is so limiting and one-dimensional.
You can simply say that you feel texting can be a big time waster.

You send the message that your time is valuable and you use your time wisely because you are worth it. Be nice when you say it.

Do NOT suggest that he call you instead. Men know what they are supposed to do.
They know they are supposed to call you. When you send a sweet, simple message that you won't be around for endless texting, he will get the message.

If he continues to text you anyway, give him no contact with you. Do not respond.
Give him enough time and he will pick up the phone.
This might take up to three days because guys are slower than girls, but give him time and he will call.

If you limit your text messaging, you will be rewarded with real telephone calls and genuine conversation and you get to hear his nice voice.

Say NO to endless texting. Your relationship and conversations will be more fun when you do!

Sunday, June 28, 2009

Name The Kitty






My mom Haniedear telah mengikut jejak menjaga anak
bermisai yang comel dan berkaki empat.

Sian dia macam my cats yang telah ditinggalkan ibu masing2..

Dulu istilah "sedangkan binatang sayangkan anaknya.."

sekarang dah takleh guna dah.. banyak kucing2 bohsia yang lepas
beranak tinggalkan anak dia camtu je.. cian2..

Ok2 back to the story, sekarang my mom ada anak kucing comel i think umor
dalam 3 minggu kot.. baru pandai jalan tapi tak laju..
tp mulot dia ada la cam tua dia juga.. pot pet pot pet je ...
hihihi.. kidding.. tp mmg riuh la mulot dia



Adoi Elia please serious..ok2.. Elia and Haniedear sebenarnya memerlukan bantuan anda.. ye.. kamu yang sedang membaca blog ni sambil mengorek idong..
oh.. silap.. hidung kamu gatal.. dan kamu hanya menggaru..ok2.. alasan diterima..

Dah 3 minggu kitty ni dibawah jagaan Haniedear tapi masih takde nama.. hahaha.. sian lak kucing takde nama.. Sedangkan batu pun bernama..

Oleh itu kami memerlukan kerjasama dan idea bernas dari anda bagi memberi nama kepada kucing ni.. Wah.. bayangkan entri2 akan datang tentang kitty ni akan disertakan dengan nama yang anda berikan... mana tahu bila dia besar nanti dia akan bercerita pada anak-anaknya yang lain (harap dia xbuang anak2 dia lak) yang nama dia dipilih oleh anda.. tidakkah itu satu perkara yang membanggakan??kan...kan...kan???

So, any ideas guys???





:: Terpaksa diberikan susu botol sbb dia xde mak nak susukan ::



:: Hyper-active si kecik ni. tak padan ngn jalan kengkang tu ::

Ciri-ciri Pelajar Uitm Yang Baik





Pada sesiapa yang follow perkembangan saya(ada ke yg ikot?)
anda tahu yang saya baru mendaftar menjadi student di
UiTM Machang Kelantan hari ni.

So i would like to say thank you Uitm for having me here.
Hope we're going to have a good relationship ahead.

Ceh, cam poyo lak aku ni kan?

Saya di sini bukan ingin mempertikaikan ciri-ciri pelajar Uitm.
Saje bikin gempak tajuk entri saja.
Maaf kalau anda terasa tipah tertipu.
alamak dh termalu ke?

xpe. Saya buat2 tak pandang. lalalalala..

Dah..dah.. xpayah berbahasa-basi

Let's Cut-The-Ketam(cut the crap) ..

Apa yang Elia cuba sampaikan sebenarnya..

jap. ambil feel jap..

uhuk...uhuk..errhhmm..

Dengan titah Duli Yang Maha Mulia Sultanah Elia Quryakin*reka cipta, ingin dinyatakan di sini bahawa mulai hari ini Label baru yang berkaitan aktiviti di Uitm akan diperkenalkan.

Ia akan bernaung dibawah label... *drumroll*

"Kembali ke Sekolah"

cis.. tak gempak mane pon.. gebang je lebeh...

Sedeyh..

Friday, June 26, 2009

I've arrived!




Dup dap... Dup dap...

nervous gile dah sampai Kelantan ni..

Tadi tengok iklan2 kt billboard semua wanita bertudung..

Masa tu perasaan jakun tu timbul skejap..



Ni masa bosan travel 5jam setengah dlm kete..
Dan berapa kali tdo pon aku xtau..



Udah sampai..

bertolak dalam kul 6pg sampai kul 12 tgh hari



Ada eksiden kereta lak




Rumah terbakar panggil bomba.. bomba datang berlumba2




Wahh...dah sampai pon Uitm Machang Kelantan.
masa ni saja je singgah nak tengok camne la rupa Uitm Machang ni..
Kami pun singgah minum kat kedai makan depan entrance gate Uitm ni..
Harga makanan dia cam kat KL. Mahal gak. maybe sebab derang tahu ada tourist akan datang kot..hehehe. tourist ke??

Thursday, June 25, 2009

Harap di sana tiada babi berlari-lari sapu hingus selsemanya kat orang



tik tok tik tok

the clock is thicking..

few hours left till im no longer here in Kl. Lepas ni maybe entri2 yang dipostkan adalah scheduled earlier..

Jadi harap maklum.. aku baru setel packing. Banyak barang yang dibawa tapi rasa macam ada lagi je yang tak cukup.. and there's a feeling that i might left something behind or i might forget something...

adoi xbestnya..

Bilik sudah serupa itu tongkang pecah. Tongkang pecah pon mungkin akan cakap bilik aku lagi buruk dari dia.. whatever la.. ada aku kesah?!! hehehe..

Ni esok kul 5pg dah nak berangkat... KATENYE... tapi biasa la janji melayu bukan leh pakai sangat.. kikiki... anyway kalau sempat and ada kesempatan mungkin aku akan update blog bila sampai sana esok.. tapi tak janji la.. cuz aku xnak mungkir janji.. nanti aku kena makan ayat aku sendiri.. mana boleh.. hilanglah kredibiliti aku nanti.. =D

Esok Elia, JimmyH and CikguSayang je yang akan ke Machang.. Kelly terpaksa ku tinggalkan dulu.. JimmyH cakap next sem mungkin baru leh bawa Kelly.. Dia sendiri akan drive hantar Kelly kepangkuanku.. So mean time she stays with Cicik.. Wa.. sob2.. rindunya kat Kelly nanti.. Terpaksa la belajar menapak balik.. harap2 dapat kurangkan sedikit lemak dipinggul.. huhu.. yah2.. semangat dah ni..

Adeyh.. Dah lewat ni esok nak bangun awal.. So see you when I see you...~!!


p/s : Gambar vavi tu hanyalah hiasan semata2... kikiki...

Detik-detik akhir seorang penganggur




One more day to go...

What's on my mind??

Im sooo blurr...

Not really sure what to bring and i just started packing this morning..

Confirm akan ada yang tertinggal..

Sila beri bantuan list barang yang harus dibawa ye!

Im not sure why I dont feel anything at the moment..

Tak rasa macam nak g Kelantan...

Cam Machang tu area Selangor or something like that lak..

I dont feel like packing my things.

Rasa cam lagi sebulan nak g pon ada..

There's no excitement going on in my head.. Its all blank..


Semalam drive sorang2 g Danau Kota..



Bayangkan I sorang2 membeli-belah kat DK tu..

Saya ulang ye.. Sorang2!!


Ini bukan cobaan... ini botui2..


Dont feel the needs of any companion.. Gila la aku ni..

First time kot aku g DK sorang2.. layan gak.

Mesti korang terasa aura kepochi tu..

jangan cuba nafikan..



Mesti nak tau ape yang elia beli tol x?? ala...xbetol pun bt2 betol sudehh..

Mari cekidaud~!!





:: BlueCardi = RM 15 ::

Cardigan ni dibeli di kedai kakak bling2 di hidung.
sangat tertarik dengan harga yang leh dikatakan
murah for this kind of cardi.
Dalam fikiran saya :
" Uitm kne pakai baju lengan panjang and labuh
jadi mesti beli ini cardi! Ini keperluan bukan kehendak" (muka bersungguh2..)





:: Pencil Case = RM 15 ::

Harga asal Rm 18 tapi setelah saya menyelak sedikit kain
dan menunjukkan bulu kaki serupa filem Do Re Mi menahan kereta, abg tu bagi RM 15 je..
haha tak la..dia bg murah sbb tinggal skit je =p


Selama ni keje mana pakai ini case pon.
So bila masuk belajar baru tekial2 cari case.
memang agak budak2 tp kena dengan situasi..
my batch mostly is younger than me
(tu la dulu dpt smbung blaja tolak,skrg kn dh 2thn tertinggal)
so patern ini akan jd "in" bagi mereka..
hurm, i wish *cross finger*






:: Black Maria = Rm 20 ::


haha.. Saya sangat gila dengan selipar jamban versi tumit tinggi ini..
biasa la bila spesies rendang ni mmg perlu sedikit ilusi tinggi..
walaupn tingginya tidak boleh lawan RedSole,
saya tetap beli untuk bersantai di tepi pantai kat Kelantan nanti..
haha.. alasan agi.. dusyuk2!
btw, Honeym n Cicik sila jeles..hohoho






:: Hp's hard cover (flip) = Rm 5 ::


Kejadian "harus-beli-jugak2" terjadi bila mendengarkan
harganya yang cantek, menarik lagi tertarik.
Dengan warna sesuci lebaran yang memang idaman kalbu.
tanpa menoleh ke belakang aku menghulur rm5 dan
dengan senyuman kambing biri-biri aku minta abg tu
"pasang terus kat hp ek?"..kikikiki..*bangga*



OhWellWhatEverNeverMind : Cis.. dalam blur2 pun shopping tetap shopping kan...
Shopping tak blur lak ye..Elia oh Elia...

Wednesday, June 24, 2009

Subject: Misteri Katil 1-15-10, Hospital Besar Kuala Lumpur.

Salah sebuah katil di dalam bilik ICU sebuah hospital ternama kerap
mengalami kejadian pelik.. Setiap pesakit yang ditempatkan disitu pasti
akan meninggal pada setiap hari Jumaat pagi tanpa mengira umur, jantina
atau tahap kesihatan mereka Perkara ini sangat membingungkan para
doktor...

Lalu para doktor memutuskan untuk memantau katil tersebut...apabila tiba
hari Jumaat yang berikutnya...beberapa doktor bersiap sedia untuk
mengenalpasti penyebab kepada kematian di katil tersebut yang mana pada
ketika seorang pesakit lelaki muda sedang tidur...

Beberapa doktor memegang Yassin dan Quran sebagai persiapan menghalau
makhluk halus..

Masa berputar... pukul 08:00am..08:30am sehingga jam 9.00 am...

tiba-tiba......

kreeeeeek..

Pintu bilik ICU itu terbuka....

Kemudian masuklah Makcik Asiah.... Seorang pekerja sambilan sebagai
pencuci yang hanya bertugas setiap hari jumaat.. Masuk... mendekati katil
keramat tersebut...
dan terus mencabut....
soket elektrik untuk alat pernafasan bantuan agar dapat menghidupkan..

vacuum cleanernya...

Tuesday, June 23, 2009

To bring or not to bring



To bring or Not to bring.. That is the question..

Aku tak tahu sama ada nak bawa lappy g Machang or tak payah dulu..

Aku dengar banyak kes kecurian kat hostel ni

lebih2 lagi to newbies ni sebab derang tak tahu selok belok hostel lagi

and masa orientasi pon slalu jadi kes kecurian cuz newbies ni slalu xde kat bilik..

so camno ni??

Should i bring lappy or leave it here then masa next

time i come home baru bw...

tapi tak ke lama tu???

then tak ber'update' la menatang blog aku ni??

ishk... camne ni?? korang rasa cmne??

komen plzz...

Bila Bosan

Bila dah tak tahu nak buat apa kat office ini la jadinya..


Sesiapa yang teringin nak tengok camne rupa
hidung dia bila mancung boleh cuba ya
Dah macam rupa pak pandir pon ada
Ni dah macam robin hood
Ni pula macam Chin Peng masa muda2 dulu
Ni lak Giant dari cite Doreamon bila besar nanti
mungkin ni cucu Tok Janggut
Dan ini pula cicitnya..

Monday, June 22, 2009

Argghh... Bencinya!!




Aku gila emo sekarang..
Kalau bunuh orang tu xsalah dah lama aku bunuh orang tu...
Kenapa aku emo ni?

Baru tahu yang semalam jepun telah mendarat..
Gile rimas, lemas, xkemas aku rasa sekarang ni..
Tambahkan pula ngn lappy yang dh start buat hal..
Mozilla dh xleh buka then internet explorer pula macam hanjeng berak kapor..

Arrghh benci.. tambah benci bila aku dengar ada satu kabar angin yang paling aku xnak terjadi tapi aku dh sangka akan terjadi... tapi tak kira.. nak benci juga... aku benci benda tu ngan org tu skali for making it happened.. Tapi aku xleh melatah lagi.. benda tu lum pasti tapi instint aku kuat mengatakan benda tu betul..Wtf.. takpe.. lambat laun aku akan tahu jgk..

Aku benci menunggu dan paling benci org mungkir janji.. kalau org nakkan sesuatu mmg manis je mulot tu berjanji itu ini.. tapi bile dah dapat, janji ke mana apa kemana..
Benar kata Dr.M, Melayu Mudah Lupa (ceh, tiru ayat ezlynn nampak).. argh.. suke ati la.. ngn emo nak tiru ayat sape pon ske ati aku la.. wahh... betul punya marah ni..

Tak cukup benci lagi, aku benci bila cek yang aku cashkan ada masalah pulak.. aku dah plan mcm2 ngn duit tu.. ni bila tersangkut payment, ngn plan2 aku pun tersangkut juga la.. Nak beli camera pon tak lepas.. its suppose to be my birthday present.. tp maybe lambat sikit nak dapat.. so I ingat nak beli dulu then later claim cuz kalau nak tunggu je xtau la ada harapan ke x sbb ye la, dah banyak benda lebih penting sekarang ni.. sila perlahankan volume, saya nak jerit lagi... AArrggghhh!!!! Benci!!

Last but not least aku bertambah emo sebab masa untuk ke Uitm makin hampir.. banyak benda dan orang yang terpaksa aku tinggalkan... Sedeyh sangat.. nak gi lak bukan dekat.. kat kelantan.. hope korang yg kat Kl tak lupa aku kat sane tau..

Untuk terakhit kali bagi entri ini...



AAAARRRggghhhh.... Bbenciii~!!!!


Ok.. Puas..

Bagi anda yang mengalami gangguan pendengaran kerana entri ini,

sila hubungi talian bebas tol 1-300-ADA-AKU-KESAH?!

Happy Birthday Cicik

My only sister is celebrating her 22nd birthday today~!!



The person who i refer to in this blog as TutuSis





But for her 22nd birthday, i decided to change her nick to "Cicik"

This is what i call her everyday.

Tak tahu la kenapa my mum suruh i call her that since i was small.











Okayh, specially for her birthday



I will show all of you some of our baby picture and how close we were last time.












June 1987 - This is when she got her power..






Love this picture of her with JimmyH







Cicik at Texas.. Masa ni Elia dalam perut je..waaa..












Our Family Potrait



Dear Cicik,

For all these years...





You have been bullying me ,







Look down on me ,








Making fun of my 'gemok'ness ,









and also my 'poyo'ness





But nevertheless...







During confusing times ,






play times ,








Wet ,




And even dry hot sunny day,


During days of learning ,

Happy ,



And sad times ,




you will ALWAYS have my back.


Love you sis~!!

Saturday, June 20, 2009

Gelang Vintage

Saya memang jarang pakai gelang..
tak tau kenapa mungkin kerana saya agak cerewet
dalam pemilihan accessories yang sesuai..

Tapi ada gelang ni saya sangat suka.. its a gift la..
memang saya sangat suka..

it has some sort of vintage look to it..



Its not the expensive type but it does looks like it




Salahkan gelang ini yang membuat saya
jadi vain sekali
dan ingin pose sebegitu
rupa
. kat opis pon jadi kn??

walaupon muka hudus tanpa makeup






Kalau buat subang pun cantik juga..

Very da mak datin type..huhu




Kena pula dengan baju ni kan??

Friday, June 19, 2009

Lets Talk Sex (18sx)




Do you laugh when you hear the word penis?

erk. terkeduq... hahahahaha.


Do you watch porn?
Hahaha.. tipu la kalau kata xpernah.. tp dah lame la kowt..
zaman curiosity memuncak dulu


What do you think about sex?
Not to do before marriage.. kita sebagai perempuan
yang rugi.. Lelaki tak luak pon


How often do you think about sex?
Tak kahwin lagi. sooo. buat ape nak pikir?


What do you think about virgins?
honestly, virginity bagi aku penting la jgk. Its like your only pride.
But aku tgk skrg ni byk yg amik benda ni sambil lewa.
hurm. lantak drg la.


Who will you tag next?
My sis ofcuz sbb dia yang paling kerap tagged aku..
and sesiapa yg terasa nak rating blog dia tinggi la..




p/s : buat entri berkenaan sex mmg ramai tertarik nak baca..
xcaye cube buat *wink*

p/s lagi
: Gambar yang aku letak kat atas ni super impose je tau.. giler ape aku nak ltk gambar camtuh.. Photofunia suddehh.. hhihi

Thursday, June 18, 2009

Award lagi~!!



Copy award dan letak kat blog anda dan 5 fakta da vooooom
tentang pemberi award ini Anis a.k.a Everything about me, Anis...

1. cantek.. thats a fact la!
2. ada boyfriend yang bernama ariff - sy kurang pasti dia arif ttg ape la..hehe
3. termasuk hari ini dia dah couple 1tahun 6bulan 6hari..wah, kepochinya aku!
4. sweet - takde la aku rasa dia tp agak2 je la
5. fotogenik bkn fotogedik (itu hanya untuk Elia)

Tulis 10 fakta/hobi anda sebelum memilih penerima award seterusnya...

1. Anak pompuan comel kepada Lt. Kol Mohd Hashumi a.k.a chumie

2. Ada seorang kakak yang paling annoying di dunia tapi
tetap sunyi kalau dia xde nanti

3. Ada 2 orang adik lelaki yang bertona 8kali lebih gelap dari saya

4. Pernah jatuh longkang kepala masuk dulu- kalau dlm biodata time sekolah rendah dulu kejadian ni akan masuk dalam "Kenangan Pahit"..

5. Mempunyai pengalaman kerja selama lebih kurang 3tahun dan sekarang baru nak sambung belajar kat Uitm.. its never too late kn?

6. Ni la 1st tyme aku akan berjauh ngan mak, kakak and family aku - b4 ni plg jauh pun masa kat PLKN. tu pon 2minggu skali drg wajib datang.

7. Kebelangkangan ni aku emo sket - tapi xde la sampai pakai celak tebal2 dan pakai baju serba itam tu.

8. Kuat melatah. tapi hanya bila kerap dicucuk oleh my sis - kan i dah kata dia annoying!

9. Kuat jealous - kadang2 bahaya gak

10. Did i mentioned i got a very annoying sister?? hehehe


* Pilih 10 penerima award seterusnya and describe tentang mereka
mereka ialah:

1. Ceritera Erin - si kakak yang annoying tapi paling rajin tagg aku
2. YnaaOhYnaa - among blogger fav aku.. baru join "kelab gadis braces" spt aku.
3. Mamadz - Member Aswara merangkap member my sis
4. Hanim - Adik angkat aku yang masih setia selama 4tahun.love u sis
5. MachamIzPunye - Kak Iz yang comel and i gile adore mata bulat dia
6. Syima - mmber blogger yang juga keje kat Cimb
7. Kak Alia - blogger yang lame tak jumpa
8. Putri - Antara blogger terawal follow blog aku
9. Ayman - Brilliant blog writing walaupun masih muda
10. Zaty sentap - blogger muda yang menarik dan kuat sentap (name pon si sentap kan) =P

Acara 2 tahun sekali

Bukan selalu aku nak belanja family makan2 pakai duit gaji yang terakhir ni..
sebab tu dipanggil "event 2 tahun sekali". Kalau belanja duit gaji tu dh biasa le..
cehh.. biasa la sangat!

This month kira last month aku kerja then aku dah nak sambung belajar kt Uitm Machang Kelantan.. So sebelum aku bazirkan duit gaji terakhir dengan mencuci rambut di salun Randy the Hairdresser atau memborong contact lense berbagai warna dari BayiAsk, baik aku belanja my Ohana makan2.. walaupon tak la semewah makan kat hotel 5 bintang.. yang penting ikhlas..

So that day lepas kerja..(baju kerja pon xsempat salin ok) aku drive ke Jusco Setiawangsa.. sangat suka kerana rumah saya sangat dekat dengan itu Jusco.. hehehe!



Elia dengan Haniedear.. my mom la



Kebetulan haritu aku dapat voucher dari Jusco bcoz aku jd Jcard member.
Dalam tu ada voucher Kenny gak. Sebelum g JJ lagi aku mmg niat nak blanje drg kat sni..
Bukan semata2 sbb dpt coupon ok! Tsk



Taddaa.. Ni la voucernya.. jadilah ahli Jcard sekarang juga..hahaha




Siap dapat bookmark agi..

May (personality) =

highly motivated - hehe.. pandai motivate org tapi sendiri hampeh
loves attention - opps.. mana dia tahu ni??
systematic- hurmm.. in some parts je la
understanding - aku faham yang korang rasa blog aku ni boring. tp aku xpeduli.. ahaks!
restless - sume sebab blogging ni la.. alalala.. xde2.. syg blog ni..
high spirited & a spendthrift - \(^_^)/



:: Bonda ku tercinta ::



:: Haniedear ngn Tutusis ::




ye.. saya memang sangat lapar.. dan ini isi pinggan saya




Ni lak Tutusis punya



:: pembersih mulot kami ::




:: Owhh.. sangat suka itu whipped cream~! ::



:: Hancur jelly kami kerjakan ::




:: Muka nak serious pulak time bil datang.. tak bule blah ::
Blog Widget by LinkWithin