Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, September 28, 2009

Cyber Cafe Terbuka.




Agak malas juga la balik Uitm kali ni. Yela.. dah cuti raya baekkk punya cuti, ni nak sambung kelas balik.. memang liat la. Start2 kelas ada test lak tu. haiiyoohh

Tapi keadaan bertambah lega lepas waktu kelas..
Mieza ajak g CC kat luar kampus, nak check PTPTN dia.

So off we go to the Cyber Cafe..

Masuk2 nampak orang tengah makan2..

"aik? ada open house ke apa ni? CC ni buka ke x?"

" Bukak dik. masuk2. saja akak buat makan2 sikit. raya kan. jemput lah!"




Tiba-tiba terngiang-ngiang pesan orang tua-tua :

"Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari "

Demi tidak mengabaikan pesanan itu(ecehh),
kami pun menjemputkan diri makan.. haha!





::Belum sempat apa YanaMic dah bedal dulu..hihi::



:: Air oren sunquick satu bekas ::






:: Sedap juga bihun dia. lagi-lagi free, lagi sedap ::




:: Baju merah tu owner dia ::




:: Sambil ber"open house", sambil online. Boleh??::

Saturday, September 26, 2009

Cabaran mencari kedai Mamak yang buka di hari raya pertama!

Apa agaknya perkara pertama korang nak buat lepas puasa sebulan??

Kumpul duit raya?

Makan ketupat puas-puas?

Clubbing?


Tetttt...


Bagi kami, among the cousins semua sepakat teringin nak g
tempat yang kami rinnnduu sangat2 nak lepak petang2.

apa dia tu??


"MengeTEH"

Maksudnya - pekena teh tarik MAMAK'S



:: Muka sekoq2 bkn main monyok ketagih teh tarik ::


So kami minta izin our parents. Agak huru-hara nak arrange transport sebab kami ramai nak g mengeteh ni. last2 naik kete Mamu Zubir. Besar sikit. Masa yang diberikan kepada kami - 30minit. Mari menuju ke kereta.. Zass~!!



::Excitednya dia tu..tehehe~!!::





::Nigeal & Aizat ::




Susah rupanya nak cari Kedai Mamak yang buka hari raya pertama ni.

Mula2 lalu kat Ali Bistro - TUTUP

then g Shahjahan -TUTUP

Then pecut g NZ - Pun TUTUP

Then ternampak Island Red Cafe Wangsa Maju - TUTUP gak!


Last hope kami g area Setapak. Dekat Sri Rampai.

Al-Maju - cinabeng toi..TUUTOPP!!

Then tetibe ternampak kedai ni




Kami pun bersorak gembira.. YEYY!!!




:: Abg Fendi & O'Neil ::





:: Tiga bujang trang-tang2::




Sedapnya hari dapat mengeteh di hari raya ni.. Korang dapat ke??(angkat kening)


Hahaha.. memang best la petang tu masa lepak kat mamaks tu. Kami asyik usik abg Fendi. Our cousin yang bakal kawin tak lama lagi. Abes la dah xleh lepak2 camni lagi lepas ni. Puas dia kena usik ngn kitorang. Ye la. Antara cousins, dia sorang je pecah rekod kawin dulu. siap langkah bendul kakak dia lagi. kehkehkeh..




:: O'Neil payung kami. yeayy~!!::


Sampai je rumah, rombongan beraya nak gerak dah. kali ni ke umah our aunties yang sekarang ni dah jadi recording artist di bawah Gitu-Gitu Apek Production.. D'ADZA




:: Yang dukung baby tu Aunty Tuty ::


:: Yang glamorous in black tu aunty Rina ::












:: This kid is soo adorable! ::


:: Haa.. apa la yg si O'Neil tu gebang lagi tu ::




:: Sian si kecik ni nangis nak ikot I balik ::

Friday, September 25, 2009

Warna-warni Aidlilfitri Raya Pertama




Pagi raya pertama as usual lepas solat sunat raya adanya sesi bermaaf-maafan..







Tapi...

Kali ni ada sesi "Pilih duit raya" pulak..




RM50 yg terang dan nyata or dalam sampul yg xtau nilai??

Tough gila soalan ni. kalah soalan SPM..haha

Akhirnya kami semua pilih yang TERANG dan NYATA~!! hahaha





Seperti tahun2 sebelum. lepas sesi salam raya.. semua dok tercongok depan tv..


Tahun ni lain sket..


Bunda cadangkan kami g beraya kat Klang




:: Tertido si kecik ni ::





So we drove all the way to Klang. At first Im quite reluctant to celebrate raya this year.
Thought it would be as boring as last few years. I didnt have the mood to get new baju raya. Even that day i didnt put any makeup on. Punya la xde mood nak raya kononnya. But it all changed when we arrived there.





For the first time kami beraya dengan family Mami Yan & Mamu Zubir.



:: One happy family at home..haha! ::



:: Me n Bunda pose with the twins ::




:: Elia n Cicik diapit oleh si kembar ::




:: Colourful betul raya tahun ni kan?? ::




:: Juadah yang terhidang membuka selera kami ::



::Masuk dapur org, menjakun tgk fridge yang penuh ngn menatang ni::


Dah kenyang, kami bersedia nak turun KL lak.

Depa ni nak beraya kat umah Keramat lak


::Candid ::





Setibanya mereka di Rumah Keramat ,




:: Orang tua bergossip kat meja makan ::





:: Orang muda bergossip kat bawah. huhu ::
Blog Widget by LinkWithin