Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, October 31, 2009

Bila genggaman tangan dililinkan

Last month I dengan Incik Apex kamu telah ke Parkson.

Setelah digoda-domba oleh abe klate yg terer cakap cina tu, kami pun buat la menatang wax tangan ni. sorry, I pon xpasti apa nama menatang ni. tau buat je.hihi

Orang itu sangat pandai mengetuk poket laki I ni. dari nak buat yang simple je, abe tu ayat2 terus dia setuju buat yang solid wax+ tapak+ colour. Malangnya I pun xpasti berapa harga dia. Bila tanya Incik apex..

"Berape benda tu you??"

"Satu je"
ishkk...




Ni masa buat haritu. But bila i bawa balik simpan kat loker je. Menatang ni jadi bergelembung and kelihatan cacat je. Bila mengadu kat Incik Apex, dia kata nanti bawa benda tu suh orang tu ganti. Sebab abe tu dah bagi guarantee setahun, kalau rosak leh hantar fix balik.



So kami pon g la Parkson hantar menatang tu kat abe tuh..




Abe tu kata benda ni biasa jadi. sebab i simpan kat dalam loker. so wap panas tu buat benda tu mengelembung. oh ok salah saya la tu. hehe. Mula2 abe tu nak fix je wax tu. tapi maybe dia rasa keceh dia suh kami buat baru la. FOC. yeay.. cheq suka~!!




perlu ke muka i teruja begitu sekali?





Mula2 dia rendamkan tangan kami dalam baldi merah tu yang berisi air ais. Sejuk gile babe!
Lepas tu rendam dalam wax cair yang panas lak. Kaedah ni diulang dalam 3 kali then dia biarkan kering wax tu. then dia tanggalkan dari tangan kami.




"Sebelum buka amik gambar dulu".. amboi pandainya abe ni..




Yeay! saya berjaya melepaskan diri dari gengaman maut ni..hahaks!




YanaMic and Bella Bellon teruja tengok proses waxing ni





Lepas dah tanggal dari tangan, Abe tu masukkan cebisan-cebisan lilin kat dalam wax tangan tu. Bagi penuh dan mampat. Ternganga Fie tengok yee..






Lepas tu dia rendamkan menatang tu dalam larutan wax panas selapis then dia rendam balik dalam baldi berisi ais tu.







Sementara menunggu abe tu siapkan menatang tu kite snap pic. Incik apex on phone pon sempat lagi yee.



Last time I pilih colour pink. This time i kasi Incik apex pilih colour. adil dan saksama kan?




So blue it is. kredit tu kain balik roomateku buat background.haha!

Kantoi kena skodeng



Gambar Hiasan - pic jejariruncingku bengkak sebab siapkan 5set past years Mgt dalam 1 hari.. buat kerja last minit lagi!







Dah lepas mereka bertiga tidor dan recharged battery,

kanak-kanak riang kembali beraksi!

Jalan-jalan, buat bising.. rasanya KB Mall tu mesti dh kenal kitorang.hehe
Dah kul 8 Incik apex call kata dia dah otw nak pick us up..So sambil tunggu Incik apex datang, apa lagi?? camwhoring laa.







Saja nak tunjuk handbeg baru beli..kahkah..





Sweet kan??


Tak lama lepas tu Incik Apex datang dengan lori putih dia..haha
BabyFie dah merengek nak gi Parkson yang baru buka kat KB ni..
So kami pon ke sana la...




Memang macam kanak2 ribena..




ye..ye.. picture ni diambil oleh orang yang tinggi(sgt tinggi)








Macam serupa tapi xsama kn?? huhu







Comel je budak2 ni.. sesuai je mereka amik gambar dengan ikon masing2!






Tak sangka awal pagi tadi saya ngan budak2 ni
tranform jadi papparazi.. last2 saya lak diterjahnya..




xsedar langsung drg amik ni.






Saya sudah serupa itu ibu mengandung dengan blaus ni..tapi comel gak..hehe




Betapa pendeknya saya sampai nampak separuh kepala je!

Thursday, October 29, 2009

4 Beruang kecil dan Seorang Lady Driver





I ni jenis bila ada event atau memory yang best atau bermakna i suka beli atau amik something that might make me remember that particular moment. Sebagai contoh masa keluar haritu tersangat la best sampai I terpanggil untuk beli this cute bear button.

4 biji = Rm 10.

so alang2 tu i bought for them.




Harap bile diorang pakai benda tu, they will remember
our sweet+crazy memory together..






Pakai terus tuu..




"S" for Siti Liyana





"Z" for firdauZ




"H" for Harmelia





"Q" for ..???

Kesian Bella. terpaksa amik the bear with the
Q letter sbb dah xde lain dah..






Our driver, Anmirai yang telah menjumpai keretanya
menculik kami keluar dr KB Mall..






Suka pakcik tu.. yana bagi flying kiss









I tersepit di tengah2. adeh!




Bergambar sambil tunggu incik apex datang amik
kami untuk bawa fie g Maybank.
penatnya bf anmirai tu cari kereta. sampai tertidur ye..




Dah sampai Maybank KB kami kena tunggu lama untuk proses ATM kad si Fie ni. teruk gila service kat sini. Kami bazirkan masa dlm 2jam menunggu. ponat taukk!?


Then sadly dalam kul 4 tu Incik Apex dah kena g training. dapat jumpa jap je. But he promised to come and pick me as soon as he finished the training session. So he left us back tu KB Mall(again?) and drove off to Mardi. Nasib aku gf yg memahami.kehkeh..







Sampai2 serbu Rasamas dulu. Lapar!




Dah makan kenyang2 apa lagi???










Ololo... siannya adik2 aku ni.. penat and mengantuk ye..??
Blog Widget by LinkWithin