Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, November 30, 2009

Pisau cukur



Masa kat bukit tinggi haritu, lepas penat jalan2 kitorang pon lepak la kat depan gym sementara tunggu my sis nak perform untuk show malam pulak.kul 9.30mlm. Best tengok diorang ni menari2 practise depan cermin. rasa xsabar nak tgk show diorang.(padahal xsbr2 nak nari same)


Tak lama lepas tu Pinky yang dah mula bosan ajak i buat our favourite past time. hobi masa lapangla kirenya. Camwhoring. berposing kat ngan pool yang kebetulan ada dekat je dengan gym tu.


"Jom Ya kite posing ala2 pisau cukur kat tepi kolam ni"

haa... aku ajak tengok cite ni xnak, xlayan filem melayu la..tak best la..tapi nak aje posing ala2 cite tu.. haha.. layankan aje nokk.. kitorang ni kan memang looove berfotogediks ni. Bab2 pose ni toksah cakap la. xde masalah punye.. hahaks!





::baru nak feeling2 pisau cukur, slack menatang mesin ape tah kt blkg tu. tapi mak xkira. posing tetap posing::




:: Poyo siot kami ni. tapi aiman xkesah! ::




::Terlindung pon mesin tu dgn kuasa bontotku.haha! ::








::Cicik aku la fotografer yg terbaek bg pic2 ni::





::Blkg tu la gymnye. plus tempat simpan towel::



=Pose kat tangga pulak=






::Tu tgk, ada ikan besoorr. haa. rezeki kite nokk::




::Haa,kt sana tu pon menarik gk. mana satu ni??::

Sunday, November 29, 2009

Didie terkeluar dan SB Masuk




Malam tadi telah menyaksikan Didie Alias terkeluar dari perjuangan dalam Sehati Berdansa musim ketiga. Didie merupakan peserta paling disenangi dalam SB musim ni. walau dia merupakan peserta wanita yang tertua namun keceriaannya membuatkan peserta lain menyenanginya.

Tapi lega juga bukan Dira yang keluar. sebab ramai yang ramal dia akan terkeluar sebab krisisnya dengan Sazzy. Kononnya mereka ni barmusuhan dalam program ni.tak tau la betul ke x. Tapi antara semua peserta I paling minat pasangan bawah ni..




Irma & Zul. dua2 pandai menari. lagi2 masa malam tema bollywood tu. Love them dancing the "Jay ho".. I strongly predict that dia ngan Sazzy akan ke final nanti. Harap2 betul la.




Malam tadi lak diorang umumkan ada SB Masuk pulak.. haii, dah ala2 AF je.. ape cite ni? Tapi kire ok la gk. bole kasi chance kat pasangan2 yg dah terkeluar tuk msk balik. Siapa yang korang rasa akan dapat SB masuk nanti???hurmm.. I rasa si Didie ni la yang akan dapat sebab i rasa mesti ramai peminat dia nak tgk diorang ni masuk balik. apa korang rasa lak?



Hahaksss.. Cam xboleh blah pulak i semangat cite pasal sehati berdansa ni. huhu. tapi bukan i sorang je tau yang minat rancangan ni tau!!

Jangan terkejut kalau I kata Incik Apek pon minat..

Incik Apek : Ngah tengok cite Sehati Berdansa ek?

Jejariruncing : Ha'ah. tau2 je. best kan cite ni?

Incik Apek : Best. Syg, ada rezeki nanti kita masuk nak tak? Ada je kan ahli sukan yang masuk?

Jejariruncing : Hahh?? Serious? U pandai nari ke yunk?

Incik Apex : I xde la pandai tapi saje2 je nak masuk. U kan suka dance2 ni kan. Nanti kita amik la Cicik jadi our koreografer..

Jejariruncing : Haa.. ye lah.. Insyallah.. tu pon kalau by that time ada lagi SB ni.

Hhahahahahaha!! Camne la kalau kitorang betul2 masuk Sehati Berdansa ni? Mesti first week dah terkeluar. kahkahkah. Menghabiskan beras je.. kikiki..






::Amacam, ada gaya tak??::

Hasil aku jadi pusaka seseorang

Baru tadi aku perasan kat chatbox ku dimana kawan baik aku time sekolah menengah ada taip something, Kama atau Marya hana. Kitorang memang rapat masa aku sekolah kat Taman Keramat. Dari form 1 sampai form 4 memang aku sekolah kat Aminuddin Baki. tapi bila form 5 aku pindah Taman Keramat. senang sket nak g sekolah. jalan kaki je.


:: Xnak buruk pulak lukisan aku ni kan ::

So masa aku masuk sekolah tu. Dia pon baru masuk balik. sebelum ni dia kat sek teknik. So kitorang sama2 freshie la. Masa kat kelas duduk sebelah. plus kemana pon asyik berdua je. Even kita xkenal lama but we seems so close kan?



Marya ni masa time sekolah kire brutal abes la.. aku lak cam lemah longlai. lembek je. dia slalu back up aku. time rehat slalu dia yang belikan aku makanan. i just give her the money and she'll buy for me. ye la.. aku ni dah la kecik je. suara cam dengar xdengar je. so nak bergelut, berebut terpekik terlolong nak beli makanan kat kantin tu memang payah la. So si marya ni la yang baik hati tolong belikan makanan setiap kali recess. cayalah marya!!



::Ha..tak ke aku yg paling kecik tu? ::




Ok.. berbalik pada cerita chatbox tadi. dia suh aku check entry dia. so aku pon tengok la entry yang dimaksudkan. ada barang yang dia masih simpan. hasil kerjaku.




:: Haha.. aku memang suke lukisan ni ::




:: Masa ni kitorang lepak satu kelas kat NZ..::

Friday, November 27, 2009

Ada apa di Bukit Tinggi?



Selain tengok show dipertontonkan setiap hari kecuali Isnin kul 3.30ptg dan 9.30mlm..


Apa lagi yang ada kat Bukit tinggi ni?

Dulu masa aku form 2 kalau xsilap I pernah g Bukit Tinggi ni dengan Abah n Cicik. Masa tu kitorang stay kat one of the suites kat Colmar Tropicale resort ni. Masa tu kitorang g Rabbit Farm - main2 ngn rabbit2 yg cute miut, Japanese Garden - amik gambar kat garden yang lanskapnya cantek sangat. Siap ada pondok japanese style.



tapi sekarang dah ada macam2 aktiviti leh buat kat sini.













Sape yang suka main painting2 ni bole la buat benda ni. xmahal pon



::Masa ni excited nak g jalan2 area sini ::








Lepas tengok show, Cicik bawa kami tunggu Shutter bus yang akan bawa kita semua g semua tempat2 menarik yang ada kat sana. malang sekali masa ni hujan pulak. Bila hujan, orang yang incharge tu kata kebanyakan tempat yang nak dilawati tu tutup. so xbest la nak jalan2 pon..
Sedeyyhh!!!



::Terpaksa patah balik dalam ujan2 ni.. sedeyh!::




::Wahh..bila masa apex ada company sendiri ni?::




:: Sejuk2 ni perut pon lapar.. so makan time! ::




::Dah macam cleopatra dah si Pinky ni ::







::Abes basah rambut glamour ku..huhu..glamour ke?::
















Makanan kat sini boleh tahan mahalnya.. So dinasihatkan korang bawa la makanan sendiri bagi yang baget tu.. Air pon sama. kitorang terlupa lak pasal tu terpaksa makan kat sini. Pizza dia xde la sedap sangat. but drinks dia mmg best la. I minum hot Cappucino.










Kat sini pon ada mainan cam kat fun fair tu. 1 token rm2.
Siapa yang suka game-game mcm ni bole la try. leh dapat teddy yang besar tau. huhu. leh bagi kat awekss..

hah? Teddy apa yang Incik Apex dapatkan untuk saya??

haha. yang ado~!!




:: Korang boleh juga bagi swan2 ni makan tau::




:: Muka je berani. padahal campak2 je. takutt::




::Dia berani sikit. tp hati2 swan putih ni gigit sakit ::




:: Swan hitam ni gigit xsakit. geli2 je ::




:: Makanan swan ni rm2 je sebungkus ::







:: Ni kat hotel Lobby ::

Wednesday, November 25, 2009

Honeymoon di Paris

Orang selalu dah kawin baru honeymoon ni aku advance sikit. xsabar la nak tunggu lame2 ni. Belum kawin dah g honeymoon. Bukan calang2 tempat tauu. Venice, Paris lagi uollz..

Tapi kitorang tak gi berdua. I bawa my bff, Pinky lagi sbg peneman. saje. the more the marrier. lagipon kalau gi berdua je apa pulak org kate. tu kena consider jugak. betol x?

teeett..Eeeiii


Dah...dah Elia.. cukup2 le tu berangan..

Hehe.. actually kan bukan la honeymoon pon and idok le teman kaye bebenor sampai nak bercuti ke Paris sana tuuu... Mak aii.. Jauh tuu


Mana lokasi sebenarnya??

jeng3..



::Kat Bukit Tinggi Resort, Pahang::

Sape pernah pergi angkat kaki... dah2.. burok bebenor ghupe dia..kikiki

Camne nak g? if dari kl ikot je highway menghala ke Genting Highland. Then drive straight lagi sampai nampak signboard Bukit Tinggi or Berjaya Resort. Then drive naik la bukit tu. Sekali masuk untuk dewasa RM 10 seorang. Berbaloi kn???


Jom ikuti pengembaraan kami~!!



::Pagi tu breakfast kat McD dulu::




::Then off bukit tinggi::




::Dah mcm trademark lak pose teleng2 ni::




::Betull.. kitorang xg berdua.. tu Pinky..kan dah kata::





::Otw tu korang leh menikmati view yg melettss::




::Ni rabbit farm dia.. xsabar nak g masa ni tp tunggu naik colmar dulu::




::Bangunan dia mmg terbaek la::



::Dah sampai pon::




::Ada wishing well lagi tau::


























::Oleh krna I gayat, dok bawah dah cukup::













::View dari tower::










Macam kenal kn?? haa.. sebenarnya I terpanggil untuk naik bukit tinggi ni sebab my sis ada contract untuk perform kat sana as dancer kat Colmar Tropical Resort ni. So I naik pon sebab nak bagi sokongan moral kat dia. Lama gak dia kat sana. If nak tau lebih lanjut leh la check out blog dia - Cicik




::She's on the right ::




:: Fatyn and Apok ::








Memang rugi kalau tak tengok show diorang ni.. best gile.. rasa cam nak join je. I ada record performances petang tu.. nnti i upload. plus banyak lagi pictures kami berfotogediks kat bukit tinggi ni.. stay tune k??
Blog Widget by LinkWithin