Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, October 30, 2010

Kelantan muncul Juara Piala Malaysia 2010



Tahniah pemain-pemain pasukan The Red Warriors kerana berjaya merangkul kejuaraan pada malam ni! tak rugi aku pakai baju jersi MIA masa final thn lepas dan turun dining.. best gile.. nanti2 aku update cite sal pengalaman tengok bola ni ye.. sekarang ni nak congrats Kelantan sebab menang..


not to forget my lovely future fiance, My Incik Apex sebab perform malam ni.. tercapai juga hasrat nak tgk u main sampai ke final.. tahniah sayang.. see what i've told you? never give up.. do ur best and someday luck will be on your side.. congratulation sayang..

Sorry Aidil, i have to dump u for him jugak-jugak




Dear abg Dil.. adik tahu kita dah lama bersama.. dari mula adik kenal abg time abg lawan ngn team My Team tu lagi.. even kadang2 tu ada jugak adik ter-mistaken abg ngan abg zaquan.. mane nak perasan taik lalat yg kat pipi tu if dlm tv..




adik tahu abg harapkan adik memberi sepenuh sokongan pada abg.. lagi2 time abg tengah kusut dengan perlawanan final bola ni disamping kemelut rumah tangga yang sedang abg alami.. adik bukan nak tambahkan kusut abg..tp adik kena berlaku adil pada bakal tunang adik.. tahun lepas adik dah sokong abg.. tu pon sebab bf adik tak main.. memang la tak sokong team abg, tapi bila abg main adik tengok ape.. bila abg jatuh adik kate.."oouchh..sian aidilku!".haa.. aci la kan?kan?kan?




tahun lepas adik sokong 50-50.. Ns pn adik sokong. Kelantan pon adik sokong.. tapi tahun ni adik tekad sokong Kelantan. ye la.. MIA main tahun ni.. adik kan sumber aspirasi dia.. mesti la adik kena sokong dia.. betol tak? tu la abg.. adik dah ckp abg xleh ngam ngn pompuan lebih tua dr abg, tapi abg degil.. nak jugak-jugak.. kan dah jadi camni.. tak dapek den nak nolong.. adik rasa abg sesuai dengan pompuan lebih muda la..lagi-lagi muda 2 tahun dari abg.. laaagi seswaii.. hehehe *wink*




Apa-ape pon adik wish abg good luck la final ni.. pesanan terakhir adik, main malam ni jangan dekat2 sangat ngan bf adik tau.. kalau passing bola tu jauh2 la dari kawasan goal tu.. adik takut pape jadi kang.. bukan taknak NS sumbat gol..untuk keselamatan abg jugak.. huhuhu..



::haa..tajam pandangan tuu::


waaaa... sila lempang saya banyak2.. geli lak aku taip gedik2 camni.. MIA baca ni mampos aku..terus takleh focus final.. hehehe..aku saje je sebenarnya.. minat ngn kembar suke2 je.. saje nak buat MIA jeles.. dia makin dengki la bila aku selalu tergedik2 bila nampak gambar kembar dalam paper.. sampaikan bila dia main ngan team national, xpenah nak ajak aku tengok dia training.. dia tahu kang aku bukan tgk dia, tgk si kembar..hehehe.. ape salahnye tgk due2kn?.. kehkehkeh.. paling dia bengang bila aku hafal no plat kete si kembar ni.. dah nak bt cmne.. senang nk ingat plus slalu nmpak kete dia kat FAM tu time nak g amik MIA. "NCE 1987"..tak ke senang nak ingat.. setuju tak?

Ok-ok la.. nnti comfirm i akan ingat n hafal no plat kete baru u tu k syg??jgn mrh*wink*

p/s: harap korang jgn amik serious la ape yg cik jejariruncing ni ckp sal aidil ni.. memain jerk.. jodoh pertemuan ditangan Tuhan. hehehe.. jgn marah ye

Thursday, October 28, 2010

Aku nak Final, dia pon nak Final



Alhamdulillah satu paper dah settle.. Bel 311..
My Final papers tinggal lagi 4 yang masing2 agak menjerut leher untuk score..
harap sem ni dapat dekan lagi.. tp cuak sbb subject cam susah je..

MIA pon akan struggle untuk Final jugak.. tapi bukan final paper..tapi Final Perlawanan Piala Malaysia.. Kelantan Menentang Negeri Sembilan.. di Stadium Bukit Jalil kalau tak silap..

Tak sabar nak tengok.. teringat masa tengok final tahun lepas.. cuma masa tu MIA x diturunkan ke padang.. tapi aku tetap semangat nak tengok perlawanan tu. even time wisel penamat ditiup pon aku still tercegat kat depan tv..nk tgk gak kelibat MIA amik pingat..dapat tengok sekejap pon jadi lah.. hehe.. bagi yang nak baca entry pasal final bola tahun lepas boleh click2 SINI




::Gambar kat atas ni i jumpa kat FB ada org upload..cm kelakar je derang edit..but nice..huhu..::

Wednesday, October 27, 2010

Pertunangan terpaksa dibatalkan



Sedih.. memang sedih bila apa yang kita rancang dan harapkan tak menjadi.. keterujaan dan keseronokkan untuk persiapan dan persediaan terpaksa dilupakan sekejap.. macam tak percaya je ada org nak kat aku ni.. huhu.. siap lamar nk jd wife lagi.. rasa cam cepat sangat masa tu berlalu..rasa macam baru je haritu mak sikatkan rambut aku sebelum menempuh hari pertama sekolah rendah.. but bukannya aku nak kawin xlama lagi.. tunang je dulu.. abis belajar baru leh kawin.. kitorang baru nak ikat tali pertunangan.. plan asalnya ujung tahun ni.. tup2.. terpaksa tangguh sampai tahun depan.. TANGGUH ye.. bukan BATAL..


Pada awalnya, memang tiada masalah dari pihak My Incik Apex(MIA).. cuma dari belah family aku je yg ada masalah sikit dari segi lokasi.. namun akhirnya berkat doa, perbincangan dan persefahaman keluarga yang akhirnya dimeterai, (wahh..ayat xboleh blah je cam buat perjanjian jual beli sher syarikat je kan..) masalah tu pon settle..


Seterusnya soal tarikh pertunangan tu pulak.. mula2 decide nak buat 27 @ 28 Nov, tup2 my sis n mum busy lak nak jaga bazaar.. then tukar tarikh 5 Dec lak.. tup2 MIA lak busy.. last2 amik tarikh 26 Nov.. tarikh dah cantek sebab masing2 tak busy tarikh tu..

Bila semua dah set, perbincangan sal tema, tarikh gedebak gedebuk semua dah cantik.. tup2 lak MIA bgtau dia dapat tahu jadual dia pack sampaaaiii la tahun depan..

AYOOYOO..Ammaa aapppaa...yapeedeeyy?!

korang tengok la sendiri

LATIHAN DAN PEMILIHAN PASUKAN KEBANGSAAN

Adalah dimaklumkan bahawa Persatuan ini telah mengatur jadual latihan bagi Pasukan Kebangsaan sebagai persiapan untuk Sukan Asia 2010 di Guangzhou, China pada 07hb November 2010 hingga 25hb November 2010 dan Kejohanan Piala AFF pada 1hb Disember 2010 hingga 29hb Disember 2010 yang akan datang.
Bagi memenuhi maksud yang tersebut di atas, Pasukan Kebangsaan akan mengadakan latihan dan pemilihan bertempat di Wisma FAM, Jalan SS5A/9, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya, Selangor. Berikut adalah jadual bagi Pasukan Kebangsaan:-
Bil.
Perkara
Tarikh
Tempat
1
Latihan Tempatan
18.10.2010 - 04.11.2010
Wisma FAM
2
Sukan Asia 2010
05.11.2010 – 25.11.2010
Guangzhou, China
3
Latihan Tempatan
26.11.2010 – 28.11.2010
Wisma FAM
4
Kejohanan Piala AFF
29.11.2010 – 29.12.2010
Jakarta, Indonesia
Sehubungan dengan itu, pihak Persatuan Bolasepak Malaysia telah memilih pemain-pemain yang tersebut di bawah untuk menjalani latihan dan pemilihan Pasukan Kebangsaan. Pemain-pemain ini dikehendaki melaporkan diri pada hari Isnin, 18hb Oktober 2010 kepada Ketua Jurulatih Pasukan Kebangsaan, Encik K.Rajagobal di Wisma FAM, Jalan SS5A/9, Kelana Jaya Selangor pada jam 3.00 petang.
Bil.
Nama Pemain
Kelab/Negeri
Catatan
1
Amar Rohidan
Perlis

2
Ahmad Fakri Saarani
Perlis

3
Mohd Farizal Marlias
Perlis

4
Baddrol Bakhtiar
Kedah

5
Khyril Muhymeen Zambri
Kedah

6
Mohamad Azmi Muslim
Kedah

7
Mohamad Faizal Abu Bakar
Kedah

8
Mohd Sabre Mat Abu
Kedah

9
Mohd Amirulhadi Zainal
Selangor

10
Mohd Asraruddin Putra
Selangor

11
Mohd Nasriq Baharom
Selangor

12
Mohd Safee Mohd Sali
Selangor

13
Safiq Rahim
Selangor

14
Mohamad Aidil Zafuan Abd Razak
Negeri Sembilan

15
Kunalan Subramaniam
Negeri Sembilan

16
Mohamad Ashaari Samsudin
Terengganu

17
Mohd Sharbinee Allawee
Terengganu

18
Chanturu Suppiah
Kelantan

19
Norshahrul Idlan Talaha
Kelantan

20
Khairul Fahmi Che Mat
Kelantan

21
Gary Steven Robbat
Harimau Muda

22
Gurusamy Govandar Kandasamy
Harimau Muda

23
Izzaq Faris Ramlan
Harimau Muda

24
Mahalli Jasuli
Harimau Muda

25
Mohammad Muslim Ahmad
Harimau Muda

26
Mohd Fadhli Mohd Shas
Harimau Muda

27
Mohd Faizal Muhamad
Harimau Muda

28
Mohamad Fandi Othman
Harimau Muda

29
Mohamad Zamir Selamat
Harimau Muda

30
Norhafiz Zamani Misbah
Kuala Lumpur, PLUS FC

Pemain-pemain yang terlibat dengan perlawanan Separuh Akhir TM Piala Malaysia 2010 dikehendaki melaporkan diri kepada Ketua Jurulatih, Encik Rajagobal di Wisma FAM pada hari Ahad, 24hb Oktober 2010 jam 3.00 petang.
Manakala, pemain-pemain yang layak ke Perlawanan Akhir TM Piala Malaysia 2010 dikehendaki melaporkan diri kepada Ketua Jurulatih, Encik Rajagobal di Wisma FAM pada hari Ahad, 31hb Oktober 2010 jam 3.00 petang.


Kesimpulannya majlis pertunangan kami akan ditangguh hingga ke tahun depan.. mungkin dalam bulan February la if xada aral melintang..

Nak kata aku sedih sangat tu xde la.. tema dia lebih kurang cam status aku kat FB tu .." hates when good things come with bad news".. Aku happy bila dapat tahu dan tengok prestasi MIA makin meningkat dan rezekinya makin murah.. tapi terkilan sikit sebab ada berita buruk yang menyusul.. tapi apa yang aku boleh buat hanyalah bersabar.. ni baru dugaan sikit je.. bak kata org tua2,"dugaan org bertunang ni lagi besar".. so, sabar je le man!!

P/S: congrats to Zamir(MIA punye bestfren) sebab terpilih g skali...jg bf i elok2 tau der!

Saturday, October 23, 2010

Tahniah sayang!




dah menjadi rutin bukak dashboard tengok blog entry org2 post.. kebetulan malam ni Incik Apex ada game penting lwn Kedah utk layak ke Final Liga Malaysia, so saya pon tengok la salah satu blog penyokong bola sepak kelantan.. saje nak tau any updates.. kdg2 benda yg Incik Apex xtahu lg atau xsmpat bgtau saya pn i dh tahu dulu.. dia slalu ckp..

"eh.. yeke? U tahu dr mane ni??"

dengan muka kekwat dan kening terangkat macam Ziana Zain dalam cerita Sembilu saya pon jawab..

" Well, u jangan pandang I sebelah mata ..apa u akan buat, dah buat, atau tengah buat I tahu.. so u jgn main2 ngan i..huhuhu"

" hahahaha..." gelak ye.. tah2 dalam hati cuak!


to cut the ketam(cut the crap), setelah membaca entry ni- http://borakbolamalaysia.blogspot.com/2010/10/anugerah-bolasepak-kebangsaan-fam-100.html,barulah saya dapat tahu yang Incik Apexku telah terpilih untuk Anugerah Bola Sepak Kebangsaan FAM/100Plus 2010. dia bukan sahaja terpilih kategori Penjaga Gol Terbaik, juga kategori Pemain Muda Terbaik. anugerah ini akan disampaikan pada 2 November kalau xsilap..

Bila i bagitahu Incik Apex mula2 dia mcm xpercaya..then bila dah tunjuk br nak percaya.. responnye? dia kata malas nk fikir sgt.. kalau ada rezeki alhamdulillah.. dia xnak berharap sgt.. selalu cmtu.. saya je yg excited lebih..

but the thing yg i respect about him is he's a kind of person who's so humble.. ikot resmi padi..makin dipuji dia makin tunduk. xpernah skalipon dia berlagak atau ckp besar.. bila i kate org semua puji his performance, dia slaku nafikan yg dia mmg bagus. ayat "i biasa je u.." slalu kua dari bibirnya.. Alhamdulillah layanan dia terhadap saya pon masih tak berubah dari masa mula2 saya mengenalinya.. makin sayang tu ada lah..heheh.. harap2 dia xbaca entry ni..malu i!!

congrats sayang..!! semoga b terus cemerlang dan dimurahkan rezeki.. amin


Saturday, October 2, 2010

Kenangan ketika menjadi pengkid

Tak percaya elia pernah jadi pengkid? percaya la.. ni gambar yang berjaya dirakam sebagai bukti..




ha... percaya dah?? tak percaya jugak??



memang patot pon korang tak percaya.. sebab memang tipu pon.. mana aku pnah jadi pengkid..


Abes, gambar time bila lak yang aku berpakaian merupai lelaki ni?

Ni semua gara-gara assignment Mandarin.. Kitorang kena buat drama..

Duration around 15 minit.. dan dalam scene tu saya kena jadi lelaki..cuz our group members xde lelaki plus saya sorang je yang freehair..


jadi la saya..





Halim the player..waahh..xboleh blah.. dah la jd pengkin, player lak tu.. tengok tu muke dia bajet hot muka camtu ramai pompuan nak la?? eh..ter-emo pulak dengan watak sendiri..sorry..sorry


Cerita Drama kitorang ni bertajuk "Cinta Boneka".. atau dalam bahasa mandarinnya "kui lei' ai".. Cerita pasal seorang mamat player ni baru bertukar kampus then dapat lak ayat sorang awek ni..




Aimie.. haa.. pesal nama aku? sbb masa mula2 buat skrip memang sepatutnya saya punya watak tu. tapi bila dh semua xnak jadi Halim, saya la yang volunteer jadi lelaki.. Tapi nama watak dikekalkan.. watak "Aimie" dalam cite ni plak dia nyaris2 jadi mangsa seterusnya kepada si Halim Buaya ni.. dah nak on dah.. Tup..tupp..





Kantoi kebetulan kakak si Aimie ni (Anis) bekas mangsa si Halim ni..















Yang tadi tu ahli kumpulan saya dengan memegang watak-watak sampingan sebagai kawan Aimie ni..


Kembali kepada sinopsis cerita- Bila Aimie dan Halim semakin rapat, members Aimie pujuk dia ajak Halim ni datang ke rumah dia time birthday kakak dia si Anis ni.. kononnya boleh la Halim ni kenal-kenal dengan keluarga Aimie ni.. tup-tup ada scene "kakak-gf-ku-bekas-kekasih-ku" pulak.. wahh.. very the cliche..

haaa.. best tak cite i ni??

tak best?

arggh... yang penting my group assignment dah siap hantar..


letih gile nak siapkan.. ada yang bagi kerjasama penuh, bertungkus-lumus,bersengkang mata nak siapkan projek drama ni.. ada jugak yang lepas tangan, buat kerja cam lepaskan batuk de tangga and menyusahkan the rest of the team..papepon thanks girls.. job well done..


So jom check out gambar-gambar disebalik tabir drama Bahasa Mandarin(Huayu) kitorang..







Ain- kena la tulis besar2 skrip yang nak kena baca




Masa scene kononnya kat taman dan rumah..kete I,Lissa pon jadi props tau















Gambar extra(xbrgaji) yang menjayakan scene akhir pon perlu ada..credits to Bella









Masing2 duk menghafal skrip..ingat senang ke nak berlakon ni?




Ni dia pengkid hodoh selaku direktor, cameraman dan pelakon utama



Kasanova dah nak beraksi..*guna props bunga yg incik apex bg..hehe.jgn mrh ye




Time scene birthday tu kitorang siap beli kek betol-betul untuk buat props.. kalau kate tak cukup effort lagi tak tahu la..




1..2..Action.. Ni de shengri quaile..ni de shengri quaile...






Disebabkan lupa nak pinjam handycam kakak time balik cuti raya haritu, hambek kau shoot pakai digicam je.. ok what..not bad la result dia.. just slack kat scene waktu malam la.. perlukan banyak lighting support.. overall ok la




haa.. ini dia seorang pengkid yang telan insaf dan bertukar jadi perempuan balik.. taddaa! time kasih ibu perii!!

Credits to Incik Apex for the props..nak kena mention jugak..dia nak tumpang glamour i..sebok je..huhu..tade taddee.. majuk kang susah..haha

Rihanna: Only Girl Lyrics

La la la la
La la la la
La la la la

[VERSE 1]
I want you to love me, like I'm a hot pie
Keep thinkin' of me, doin' what you like
So boy forget about the world cuz it's gon' be me and you tonight
I wanna make your beg for ya, then imma make you swallow your pride

[CHORUS]
Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only girl in the world...
Like I'm the only one that's in command
Cuz I'm the only one who understands how to make you feel like a man, yeah
Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only one...

[VERSE 2]
Want you to take me like a thief in the night
Hold me like a pillow, make me feel right
Baby I'll tell you all my secrets that I'm keepin', you can come inside
And when you enter, you ain't leavin', be my prisoner for the night, oh

[CHORUS]
Want you to make me feel like I'm the only girl in the world

[ From: http://www.metrolyrics.com/only-girl-lyrics-rihanna.html ]

Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only girl in the world...
Like I'm the only one that's in command
Cuz I'm the only one who understands, like I'm the only one who knows your heart, only one...

[BRIDGE]
Take me for a ride, ride
Oh baby, take me high, high
Let me make you first
Oh make it last all night
Take me for a ride, ride
Oh baby, take me high, high
Let me make you first
Make it last all night

[CHORUS]
Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only girl in the world...
Like I'm the only one that's in command
Cuz I'm the only one who understands how to make you feel like a man
Only girl in the world...
Girl in the world...
Only girl in the world...
Girl in the world....
Blog Widget by LinkWithin