Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, January 29, 2011

Khairul fahmi che mat pemain terbaik : piala sumbangsih kelantan vs selangor



wahhh.. demam demam pon gagah jugak update blog ye..


tadi badan memang tak sedap. sekali muntah bweek bwekk baru la lega sikit rasa. tapi kepala still pening pening dan tekak sakit plus batuk tak baik lagi.


apa-apapon bukan nak cerita pasal my health condition tapi nak cite sal game tadi.
perlawanan Piala Sumbangsih 2011 antara Kelantan dan Selangor.

disebabkan demam so terpaksa la saya tengok bola kat rumah je. tapi berbaloi sebab Kelantan menang 2-0! yeaayy..

but the best part bila MIA dianugerahkan sebagai "Man Of The Match" atau pemain terbaik yang dipilih oleh pihak media. Alhamdulillah syukur.. tak sia-sia usaha dia selama ni.


teringat pula dialog ni time dulu-dulu *selepas habis game*


JR: siapa Man of the Match?

MIA: *tuuuttt*

JR: ooowhh.. nape bukan u ek? ramai yang kata u should get the title.

MIA: keeper memang susah nak dapat title tu..

JR: ooowwwhh..


namun akhirnya malam ni tercapai la impian saya untuk melihat dia muncul as "the man of the match".it is something i have been waiting for quite some time. bukan apa, just rasa usaha keras dia patut diiktiraf.so tahniah buat Khairul Fahmi Che Mat ! =)




OhWellWhateverNeverMind: Semalam lepak kat Warong Kedai Kopi, Shah Alam. sebab makan caramel dia la saya sakit tekak harini.. waaa.. tu la degil xnk dgr ckp bf. dah sakit tekak makan lak caramel. Bijak bijak!


p/s: pada sesiapa yang berminat untuk mengiklankan blog/website perniagaan atau personal, sila emailkan ke aaron_axquack@yahoo.com

Ohok.ohok!

Busy. busy. busy.

thats all i can say about my schedule awal awal cuti ni. konon je balik umah ni nak pesta update blog entry banyak-banyak tapi sampai sampai KL je program tersusun untuk kita. boleh dikatakan tak lekat umah la dua hari ni. gi sana sini ke hulur kehilir. mana ada masa nk update blog? ayoyo..ni pon saya baru balik dari keluar meeting dengan tuuuuttt. banyak benda nak kena handle time cuti ni.

penat penat penat.

tapi apakan daya.. semua tu memang kita kena buat. bila dah busy busy ni kesihatan pon terabai. jadi hasilnyaaa... demam!

syabas inspektor sahap!



agak annoying bila cuti-cuti ni kita jatuh sakit. tapi apakan daya bila demam tu datang menjengah. dah tak dapet den nak nolak. ni pon dok kong kang kong kang batuk non stop.. penat badan rasa nak duk terbaring atas katil je. tapi tak boleh. banyak benda tak setel lagi..


sorry sgt2 to all sebab saya tak dapat nak update sekerap selalu. wish saya cepat semboh ye!





::gambar hiasan::

p/s: kahak pahit.. yucks!!

Tuesday, January 25, 2011

The Red Warriors bukan hanya hebat di padang. tapi..

minggu lepas The Red Warriors telah berkampung di Pulau Pinang selama lebih kurang seminggu kerana terdapat beberapa siri perlawanan persahabatan antara TRW dengan dengan pasukan-pasukan lain dari utara.


Almost everyday diorang ni ada game. as for MIA, masa rehat tu kena la banyak sikit which means masa untuk bersms atau call semakin kurang. sebagai gf yang understanding, kena la bagi dia ruang dan masa untuk berehat. barulah boleh perform. training dah la 2 kali sehari. masa free time tu dia nak guna untuk rehat. walaupon awal-awal matches aksi TRW seakan-akan hambar. biasa la dah lama tak main. banyak pula muka-muka baru. so maybe they just need some time to blend with the new teammates.





ok. enough about this football things. kita bukan nak cerita pasal bola ni ye adik adik. arini nak cite sal pertandingan karaoke yang dianjurkan oleh adhoc TRW khas buat pemain-pemain untuk me-release-kan tension after a few back-2-back games. kalau tak silap pertandingan ni diadakan pada 19 hb jan baru baru ni.


Group dibahagikan kepada 3 orang satu kumpulan dan semua diwajibkan berduet.


macam-macam ragam mereka ni. masing-masing nak tunjukkan bakat terpendam mereka.






:: Ni menyanyi ke bagi syarahan ni? ::






:: Barisan juri-juri. nasib M.Nasir xde jadi ketua juri ::






::Ye ye saya tahu mata anda terpana dekat yg baju belang tu kan??::






:: Bersungguh laki Isya ni. dapat juga bw balik hadiah. walaupun seterika ::






:: Ni memang group yang rock. otai Halim Napi siap buat2 goreng guitar lagi::







At the end of the day, eden terkojut berok sebab MIA kata team dia menang jadi Johan pertandingan karaoke malam tu. macam tak percaya je. ke saya yang salah dengar ni??


Elia: u nyanyi lagu apa?


MIA: alaa.. lagu yang i pernah duet ngn Mak(Bunda) haritu. lagu bougainvillea.


Elia: oowhh.. acee nyanyi sikit i nak dengar patot tak patot u menang.

MIA: ehh mane boleh.. nak i nyanyi bayar la..

Elia: bwweeekk.. perasan! ;p




:: Cam takde rupa johan je.. hurmm ::






:: Dapat la hadiah wang tunai sejumlah *teeett*. hehehe ::


Elia: eelleehh u menang pon sebab suara Daudsu tu sedap. bweekk! ;p





:: Group Otai Halim dapat best showmanship. persembahan terbaik. tak rugi goreng gitar kan? ::


Pic credits: Bohmey



OhWellWhateverNevermind: The weekend was fun even though our partner wasn't around. it all started when they picked me up at my campus out of boredom. since then, we'd "clicked" and had a continuous nights of fun time hanging out, gossiping and slumber partying at Isya's. Thanks guys~!

Monday, January 24, 2011

Nak tukar lain la pulak





Hahahahhahaa.. sebelum nak publish entry ni nak gelak giler-giler sebab saya ni memang giler. slumber derk je post picture henpon mangsa ribut petir ni .. ye.. yang picture bawah ni ialah my henpon. nak lebih skema, telefon bimbit saya. Usia dia dah lanjut. bagi sebuah henpon memang dah mencapai tempoh matang la. kalau tak silap this phone i dah guna more than 3 years. owh. kamu sangat berbakti kepada keluargaku. kenapa? sebab hp ni dah pernah digunakan oleh my Bunda. then saya beli from her then i guna as my second phone. lepas tu ada satu masa tu my sis punya hp hilang. kena curi so dia pinjam hp ni. lepas dia dah dapat beli hp lain barulah saya guna balik hp ni. so faham-faham lah kenapa keadaan hp ni sangat la seperti tinggalan perang dunia kedua.




tapi saya sangat sayang hp ni. cuz keypad dia kewwwlll... best tekan tekan. memang menaip pon lebih laju la. sebab keypad dia soft. tapi tangan saya yang kasar dan ganas menaip macam hape je menyebabkan keypad dia pon luruh satu persatu. sekarang nak taip speed dah tak macam dulu. hp yang satu lagi pon camtu gak. yg cyber-shot tu pon dia punya keypad dah keras. susah nak taip. kesannya bil melambung sebab malas nak taip SMS lalu even small things pon nak kena call.


Dari kecik. from the first time pakai hp. walaupon hanya Nokia 3310 masa tu, saya sanggup ikat perut untuk kumpul duit beli sendiri. dah la time tu nak beli starting pack simkad pon mahal. dekat seratus lebih hengget kot satu starting pack tu. tapi memang sepanjang hidup ni tak pernah saya mengharapkan duit sesiapa untuk beli hp. selalu beli hasil titik peluh sendiri. walaupun terpaksa kerja jadi salesgirl berdiri 12 jam sehari, lepas dapat gaji duit habis beli hp pon takpe. puas dan tak kacau duit sesiapa.



tapi saya tak macam sesetengah orang yang akan tukar hp every month. sebab nak up-to-date with the latest trends. setiap kali keluar duit PT, tempat pertama yang nak diserbu ialah kedai henpon. setiap kali new sem semua nak tunjuk henpon baru masing2. nak makan pon sengaja letak henpon atas meja walaupon pakai handbeg. ye la.apa guna beli hp mahal mahal kalau tak tayang ye dop? tapi bila nak makan order air kosong je. takleh nak belanja sakan sebab duit PT dah nak abes.huhu. kelakar la tengok orang orang ni.


As for me kalau ikotkan tak kesah pon nak pakai hp ni lagi selagi ia masih leh digunakan. buat pe nak malu. bukan kita curi duit orang pon nak beli hp ni. semua duit hasil titik peluh kita sendiri. tapi memandangkan hp ni pon dah start buat perangai uzur dia, mungkin dah nak menopaus la asyik hang je. sangkut and kadang kadang selalu terpadam sendiri. jadi ini mungkin petanda dimana saya kena tukar hp baru. at the moment i dah ada model2 pujaan dalam kepala otak ni. saya akan beli hp yang boleh memudahkan saya untuk update blog atau status fb or even dah boleh la nak ber-twit twit ke lepas ni ke... huhu. tapi hopefully dapat la nak beli hp tu cuti raya cina ni. nanti nak pecahkan tabung Nuffnang dan sedikit dari tabungan saya. harap-harap dapat la beli henpon2 tu.

siapa ada hammer saya nak pinjam? ;p





:: allaaaa... lolipop comel yg gantung ni dah tercicir kat mane tah::

Sunday, January 23, 2011

Owh..Wow.. Glamour kau Elie!

Sebenarnya ingatkan harini taknak update blog.. sebab macam malas plus takde idea nak tulis pasal apa. tup-tup tadi masa kat bilik i saw my room mate tengah baca paper Berita Harian.

So as usual saya tanya soalan lazim orang tanya bila nampak orang lain baca surat khabar..


"Haii.. baca paper ek?"

nasib dia tak jawab "taklah tengah menganyam ketupat nak bawa balik rumah cuti raya cina ni, baca paper la bengong betol roommate aku sekor ni!"... fuuhh.. nasib dia ni baik tak camtu..


instead, dia jawab...

"ahh'ahh.. ehh.. cerita pasal awak ada dalam paper ni la"


saya pon tersentap..

"aikk.. biar betik.. "










Owwhhh.. baru teringat minggu lepas ada wartawan Berita Harian call untuk interview pasal blog ni.. nak tahu apa yang di-interview-kan.. gi la kejar aneyy jual newspaper tu takpon beli nasi lemak banyak-banyak. manalah tahu nanti jumpa bungkusan dia yang gunakan this keratan. owh. sangat sedih jika itu berlaku.. huhu


tapi saya tahu my readers semua rajin-rajin kan??

allaa... gi la kedai seven E terdekat.. huhuhuhu.. paksa tu.. ;p





:: Owhh.. so this is how my blog looks like in newspaper..::


OhWellWhatEverNeverMind: saya tak tahu la nape kalau dalam Berita Harian mereka suka letak nama saya sebagai "Elie" instead of "Elia".. even dah informed pon macam tu jugak. takpe lah.. benda kecik je.. humans make mistakes.. tapi kira Bharian dah bagi nama glamour la kat saya. Elie, glamour lah kau sekarang! Elia, kau duk je diam-diam kat situ.. bweeekkk =p

Friday, January 21, 2011

Ayu Raudhah dan Zaquan Adha Nikah hari ini!




Hari ni merupakan hari bersejarah bagi pasangan selebriti Ayu Raudhah dan Zaquan Adha kerana hari ni merupakan hari mereka akan diijab kabulkan.(Nikah harini di Kedah, Kenduri di pihak lelaki kat NS 30hb ni). Selamat Pengantin Baru saya ucapkan buat pasangan merpati dua sejoli ni. Semoga bahtera yang dibina akan kekal hingga ke akhir hayat=)





Jemputan telah diterima tapi kami tak sure lagi boleh datang ke tak sebab MIA ada game 29hb ni kat Shah Alam. kalau tak ada aral melintang insyallah kami akan ke sana ye...




See u guys there. (tu pon kalau dpt gi lah -_-'')

Thursday, January 20, 2011

Family Day @ Sunway Lagoon


Cerita agak basi bertarikh luput 1.1.11.
tapi takpe. mak tak kesah. masih boleh dihadam. ye dop?


Cuti New Year 2011 yang lepas kami manfaatkan dengan beriadah sambil mengeratkan silllaturrahim antara 4 keluarga. Mine, Zamir's, Alia's and Aunt Nora's.





idea terkejut tergempak hasil cetusan idea MIA di malam new year yang menyatakan hasratnya nak bercuti+berkelah sambil bermandi manda di taman tema bersama keluarga angkatnya n my family. last minute planning akhirnya berjaya menyatukan 4 family sekaligus merapatkan hubungan antara kami.








Berkumpul di rumah Zamir dan kami berkonvoi kira-kira 3buah kereta ke Sunway. aunty Nora dan sampai Pyramid. Cicik pulak akan menyusul kemudian. Selamat tiba di Sunway kul 2ptg. masa tu dah start ramai orang dekat entrance.








Rombongan cik kiah kita disertai kira-kira 18orang termasuk 2 kanak kanak bawah umur.


Mama(Zamir's), Bunda, Auntie Nora, Uncle Yus, Along, Cicik, Zamir, Randy, MIA, Kakak, Adek, Lynnda, Aizat, Alia, Auntie, Amer, Akil..


baru 17..


kata 18??



laa.. myself tak kira! huhu..silly me!




::Kakak,Along,me n Adeq posing sementara dpt masuk::






Go go power rangerss... dh dapat tiket masing masing dah tak sabar nak masuk!




Once we're in!! yihaaauuuuww...







OOOOpppppss... sebelum tu.. jangan lupa



yang paling penting sekali is our secret weapon..








seronok seronok jugak tapi sun block jangan lupa pakai. to protect our skin for the harmful UV







4 botol sun block ye adik adikk..






Then, barrrulah boleh sambung bergumbira di taman tema. hahahahh!






i said bergumbira bukan bergomo! ishk3..kanak2 dirumah jangan tiru aksi ini ye





tak boleh blah part ni. bila nak snap pic buat2 la macam tengok map. dua ekor ni kalau dah bergabung memang masuk air!



Disebabkan kami amik pakej yang involve berbasah-basahan, so haruslah kami transform ke uniform masing2.



bertukarrrr!!!









e'eh.. ada gak fans yg interframe? layann jerk..huhu









ni ntah kenapa MIA jadi cam aziz satar dlm cite Ali Baba bujang lapok. excited sangat kot nak gi main amusement park ni..



















Haritu je memang ramai dan banyak kali MIA diserbu peminat nak bergambar. sampai nak gi ke satu-satu tempat pon asyik disekat-sekat. tapi dia tak hampakan permintaan peminat. yang menariknya, peminat yang datang bukan saja dari Malaysia tapi ada juga dari Singapore, Thailand, Philippines dan Indonesia. ternyata mereka juga kenal dengan player2 M'sia




:: ini peminat dari Indonesia ::


tak lama lepas abis main amusement games, ujan turun renyai2.. kami pon g cari tempat berteduh.




:: org lain sebok nak amik gambar ngan KF, kita suruh KF amik gambar kita.haha!::






Sebelum mandi kita isi perut dulu..













nyum..nyum..





kebetulan haritu kita ada 4 orang "Amir" dalam rombongan. iaitu Amer(aizat), Amer, Amir Redzuan(Randy) n Amir(zamir).. so bila sorang tu sebut panggil "amirr..", 4 orang menyahut. kelakar!






thenn.. hujan pon dah stop, perut pon dah selesa..


apa lagi???


redah saja lagoon ituuu!!

















Best gila kot bermandi-manda dan beriadah dengan family tercintaku ini. best sebab ramai-ramai. the best part bila tengok dua jejaka rimau malaya tu test surfing. berdekah-dekah kitorang gelakkan.. kelakar.. aiiiyy... takperlu la nak cite camne rupanya.. hihihihi..





masa mandi juga kami tak terkecuali dari diterjah peminat untuk bergambar. rupanya adik berdua ni happened to be my blog's follower jugak. huhu. tapi mahal kot harga gambar ni sebab cameramen Sunway yang tangkap. kalau tak silap rm 35 sekeping. thanks la dear for tagging us.






menjelang lewat petang kami pon bersiap untuk balik. tapi sebelum balik, special request from MIA.. dia nak bergambar ngan harimau. ok ok. layankan aje..




keesokannya kami pun bertolak pulang ke Kota Bharu. tercapailah impian kami untuk membawa famili pergi bercuti yang telah lama kami rangka namun planning last minit camni lak yang jadi. overall, we had so much fun and this is indeed an unforgettable splashing good time!


OwhWellWhateverNeverMind: Saya TIDAK akan mengHALALkan sebarang gambar yang diambil dari dalam entri atau blog ni tanpa meminta keizinan saya.


Blog Widget by LinkWithin