Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, February 26, 2011

Bz day Part 1: Nasi Lemak Kopi O

Yeeee.. selamat tengah hari semua.

terima kasih kerana masih bersama saya dalam rancangan "Jangan Menganak-Tirikan Entri-Entri Lama". Rancangan yang membawa anda menyelami entri-entri lama atau lebih dikenali dalam terma blog sebagai entri basi atau entry berhabuk.


Episod kali ini saya ingin bawa anda kembali ke hujung bulan Disember 2010. Sebaik sahaja tamat perlawanan Suzuki AFF 2010 di Gelora Bung Karno, Indonesia. Sekembalinya My Incik Apex ke Malaysia, banyak jemputan yang perlu dipenuhi. antaranya sesi wawancara bersama program Nasi Lemak Kopi O di TV9.


Disebabkan MIA kurang mahir jalan-jalan di area KL ni, saya di bawa untuk menjadi the penunjuk arah, peneman and at the same time PA.






Pagi tu kul 6.30pagi dah bangun. kul 7 dah keluar rumah.

Kul 8 kami dah selamat sampai ke Sri Pentas, Sri bandar utama. lepas jumpa Kak Kim, kami dibawa keluar untuk bersarapan.





tak ingat pula kat mana atau nama kedai yang kami gi masa tu. tapi kat area-area tu la. dah lepas minum pagi kami dibawa kembali ke Studio Nasi Lemak Kopi O.






Sementara nak tunggu turn nak on air,
bergambar dengan the band musician.






gambar disebalik tabir.





muka cuak MIA first time nak on-air. huhu





artis jemputan- Zainal Abidin.








sedap gile abg Zainal Abidin menyanyi live tanpa diiringi music.








meanwhile abg Zainal menyanyi, MIA dipanggil untuk pasang mic dan amik tempat









sebelum start abg Aziz Desa sempat mengusik kami. suruh tarik saya interview skali. cepat-cepat elia geleng kepala and standby nak lari je. cuak seyh!






Ni la kak Kim. she's nice!





Rolling... Standby..3, 2, 1 Action!!










Sebaik selesai....



















Kak Farah breep brreeep yang comel!













sedar tak sedar jam dah pukul 11. kami ada appointment lain dengan TV Al-Hijrah dekat ngan Masjid Negara. so kami pon minta diri untuk balik.





Masa nak balik tu. kebetulan kereta kitorang parking kat depan entrance sri pentas tu. when kitorang just about to get into the car... MIA terpandang kawan dia, Safiq Rahim. so dia sapa la. then kebetulan Kak Fafau pon ada skali masa tu. dia pon panggil kitorang.








Sampai-sampai kak Fafau a.k.a Farah Fauzana Hot fm sapa MIA,

" hye awak, nama saya Farah Fahmi! Hye cik jejariruncing pon ada sama! =) "




MIA pon tergelak sebab saya baru je cerita pasal kak Fafau tukar nama jadi Farah Fahmi masa otw nak ke Sri Pentas tu.

kebetulan tak sampai beberapa hari selepas insiden i dengar dan tengok kak Fafau mention pasal me n my blog kat hotfm. siap cite dekat segment yg fafau buat suara gedik2 tu. refer SINI


Best borak ngn kak Fafau. cam dah lama kenal je. sambil borak-borak tu kak Fafau ada bagi advise kat saya yang masih terngiang-ngiang lagi sampai sekarang.

" U have to be strong after this. banyak and macam-macam lagi yang korang akan tempuh lepas ni. awak kena lebih kuat."


thanks kak fafau.. insyallah saya pegang kata-kata kak Fafau.





Sebaik selesai sesi bergambar and sign autograph, kitorang kena gerak. dah lewat.





Nasi Lemak Kopi O siap bagi kitorang survenir lagi. NLKO punya signature. Nasi Lemak!


Kami pon bergegas ke destinasi seterusnya. nantikan sambungan Bz day part 2


OhWellWhateverNeverMind: tak sabarnya nak tunggu penutup fesko malam ni.. MIA akan datang jumpa.. sebab this year dia belum berkesempatan lagi nak dtg.. wwweee... sukanya!

Friday, February 25, 2011

Elia, Hana Tajima & Maria Elena

Korang kenal tak Maria Elena? mesti kenalkan? famous blogger and vlogger. why vlogger? sbb dia selalu upload video2 yang hilarious dekat blog dia.. alaa.. mesti korang dah tengok kn? kalau belum pon buat2 cam dah la.. come on work with me guys.. hehe


And as for Hana Tajima i think mesti korang kenal jugak kan? fashion designer of the Maysaa brand yang comel lotey. dah la mix jepun+mat salleh. muka nak flawless je kan.. geram je tengok..




this two gorgeous person has two gorgeous hijab style. wanna see how it looks on me?








yang atas ni style tudung inspired by Maria Elena.










Ni lak style hijab inspired by Hana Tajima.

(penat woh upload video tutorial diorang ni )


sebenarnya saya bukan nak cerita pasal Hana mahupun Maria.


sebenarnya nak cerita pasal parsel yang Elia dapat dari this cool website. OnlineHijab.com

diorang bagi beberapa pasang tudung pelbagai jenis. santek2 semuanya. weee~!!

ada shawl, ada syria ada tudung sarung.

material dia ada cotton, chiffon dan lycra.. tudung2 dan shawl ada yg mereka design sendiri, ada jugak ambik dari supplier dalam dan luar negara.


Onlinehijab.com dah beroperasi dari tahun 2009 dan mereka beroperasi 100% online. so far,diorang dah ada 3 distributor official di Spore, Brunei dan canada. Dan so far ramai juga artis2 yg pernah beli dari diorang, tgk testimonial kat website. diorang juga so far dah featured dlm harian metro, berita harian, media hiburan, TV9-nasi lemak kopi o, drama "ampunkan daku" official sponsor baju dan tudung sheila rusly..dan sekarang project akasia pulak, kami co-sponsor jubah. wahhh glamour youuuu..

proses pembelian sgt senang, tgk catalog, isi order form, pastu submit. nanti pihak OnlineHijab akan email invoice. pembayaran melalui maybank, cimb dan paypal. barang akan diposlaju selepas payment dibuat. kos poslaju sgt murah :) tiada masalah barang hilang kerana diorang guna poslaju berdaftar. kalau overseas kami guna e-parcel dan DHL.

website : www.onlinehijab.com
facebook : www.facebook.com/onlinehijab



jom tengok antara koleksi hijab mereka yang berjaya Elia miliki...







Sorry but im not sure what this syria's name. but im loving it!



alang-alang tudung banyak ni boleh la berkongsi dengan member-member. hihi









Ni roomate saya. Bella.. say hye to her!








kalau tak silap nama tudung ni Syria Butterfly 2-Tier














Ni lak Shawl Laila... if tak silap gak la











:: Hijab Rossa Chiffon ::







:: Shawl Spring Cotton ::





spring dia boleh dilaras mengikot kesukaan dan kesesuaian anda.







Diorang ada jual Pashmina jugak. Korang boleh gayakan pashmina ni ikot kreativiti korang. nak cam Maria ke...





Hana Tajima ke..





Takpon mana lah tau nak ikot style Aimie Harmelia lak ke... wah, tetibe..motif??.. padahal style saya abes sempoi macam mak cik-mak cik yang nak ke sawah... ;p


Jangan lupa check out this website tau!! --> OnlineHijab.com

banyak lagi collection diorang yang cantik-cantik. kalau berkenan boleh beli =)

Thursday, February 24, 2011

Bukti Khairul Fahmi Dicederakan Pemain Pakistan | Kelayakan Olimpik 2012 |

Perlawanan kelayakan Olimpik 2012 peringkat pertama antara Pakistan dengan Malaysia berkesudahan 2-0. Walaupun kemenangan memihak kepada Malaysia, terdapat insiden berlaku diantara Pemain Pakistan dengan penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat yang merupakan kapten pada perlawanan tersebut. saksikan video dibawah.





Kesian.. memang kesian. nasib Pakistan dapat kad merah dan mamat yg tendang MIA tu kena keluar padang. PADAN MUKE! amboi..amboi..amboi. mentang-mentang lah kita tak dapat tengok game tu sebab busy study sbb kebetulan esok ada 2 paper. test so kena la korbankan niat nak tengok bola tu. tapi saya dapat banyak berita pasal insiden ni. nak study pon tak tenang.


then tak lama lepas game abes he called and xsempat nak jawab salam saya terus tanya keadaannya.. dia kata ok.. dont worry.. biasa la injury dalam game. tapi saya tak tahu la boleh caye ke tak. mana la tahu dia nak tenangkan hati saya yang risau ni je..


papepon i hope he'll be more careful after this.. dah takmo dengar or tengok benda-benda camni jadi dah.. dengar tak?? wah.. elia dah start membebel dahh.. k lah.. nak tidur.. esok test nak kena bangun awal.. nite u guys!

credits video to sokernet.com

Tuesday, February 22, 2011

Khairul Fahmi Che Mat pilih Nona.

My Incik Apex also known as MIA curang!!


WwwWWwaaAaAaAaaAaaaaaa......


sampai hati pilih Nona instead off me! arrgghh... Aimie Harmelia ada, Nona jugak yang dia pilih. hancurnya hati...*nyanyi pulak*


PAANNGGG!!!


lempangan(ada ke ayat tu?) menyedarkan menghinggap ke pipi.


dengan rancangan NONA kat TV3 tu pon kau nak jeles?

dengan Nora Danish kau tak nak lak jeles..

Memang!! memang aku jeles! jeles sebab dia dapat main jetski!

waaaa... nak jugak.. kitorang masing-masing tak pernah naik jetski lagi. tup-tup dia lak dapat naik dulu. mana aci!


hehehe.. sabo je la.. sorry tetibe nak mengada tak kena tempat.. pape pon sesiapa tak tahu apekebendenya yang si Elia dok merapu meraban ni, layan la video ni...


Sudah layak mengundi.

Ponat...ponat... eden ponat beratur tadi. panjang bebenor barisannye.. ate, nak dapatkan kupon terpaksa la teman bersabor menunggu giliran. tambahan pula kalau tak mengundi boleh kena buang kolej dan dikenakan tindakan.. tak sanggup.. eden tak sanggup.. nanti kesian kat roomate teman yang akan ditimpa kemurungan mati kebosanan bila teman takde untuk menceriakan hidupnya. sabar bella. i wont leave you. kahkahkah!!


sebenarnya nak cerita pasal tadi saya pergi mengundi untuk pilihanraya Universiti untuk memilih calon MPP. bukan calon Minah Pot Pet ye. Majlis Perwakilan Pelajar. tadi beratur makk aiii panjang giler. kalah beratur nak beli tiket wayang cite Harry Potter kat KLCC. tapi ku redah jua. tapi paling tak boleh blah masa nak dekat-dekat sampai ke bilik nak mengundi (Bilik AVA), ada seorang brader(kalau xsilap pekerja unit iLQam) dia jaga kat pintu.di keliling dia ada dalam 3orang pak guard. dia lepaskan budak masuk 2 orang dalam satu masa. so bila sampai my turn budak depan tu dia suh msk so automatically saya pon masuk gak la. tup2 tetiba kena tahan lak cam kena sekatan roadblock.

Abg tu : eee'eehh.. awak nanti dulu

Me: ehh.. takleh masuk lagi ek?*abg ni pehal lak. kata masuk dua-dua. aku salah kira ke?*

Abg tu: nanti dulu .. awak ada blog?

Me: huh???*muka pelik+konpius*.. ermm.. ada. napa?

Abg tu lagi: jejariruncing kan?

Me: *muka bertambah kompius* a'ah.. nape ni?

Abg tu: takde, saja nakkan kepastian..saya baca blog awk.. haa.. masuklah.. *buka laluan*

aiiishhh buat saspendeks orang je. ingat kena tahan pasal apa la tadi. saya pon terus masuk dan kebetulan i got the first computer utk vote. so sambil nak klik2 tu dengar abg td tu dok gossip2..


" jejariruncing....bla..bla.. girlfriend...bla bla... bla... sohor loni... blog.. bla..bla..bla.."

adooii.. segan giler abes la semua pak guard ngn student yang ada kat situ tahu.. mana saya nak taruk ini muka yang tembab ni?



Kembali kepada topik asal kita- Pilihanraya. selain pilihanraya kampus, saya baru je terbaca nama saya keluar dalam senarai pelajar yang sudah layak mengundi untuk pilihanraya umum nanti. so dah kena gi mendaftar lak kat Hep nanti. adoiyai.. nampak gayanya dah kena tempuh lagi sekali la senario pergi mengundi.







Wahh... tak tahu siapa yang selayaknya diundi.. kalau nak undi kak limah boleh tak? sape setuju sila angkat tangan macam Usop..!!!


p/s: setiap undi adalah rahsia ;p

perkara cliche filem tempatan. comel

Sangat comel dan funny la this video. this guy ni suke buat muka innocence dia tau.. eeeyy.. sabo je la.. best part masa dia cakap sal anak datuk n anak tan sri. mamat ni jadi pompuan sure comel! wah.. tetibe jerk!


papepon layan je la video ni



Monday, February 21, 2011

Growing up with HanaBobot





Sepanjang menjadi babysitter to my youngest sister HanaBobot, ada beberapa perkara yang saya perhatikan tentang dia :





Hana suka sangat makan biskut beras. kalau tunjuk je biskut tu cepat je dia capai. makan bukan main gelojoh lagi. patut pon sbb sedap biskut tu. saya dah try. ops.. kantoi curi makan biskut hana..hehe






Dia suka lena di "tilam yang empok". kalau org kurus dokong hana dia rileks je. tapi kalau sesiapa yang berisi gebu cam saya ni tak sampai stgh jam mesti dia dah terlena..





Dari kecik lagi satu perkara yang sangat obvious tentang hana ni dia suka bergambar. asal halakan camera je tak kira la camera digital ke kat henpon ke laju je dia. pandai dia pandang camera. nak jadi model kot besar nanti. kecik-kecik dah fotogediks






comel kan??














Satu lagi dia suka tidur kat my room. lena je kalau tidur kat bilikku. lagi-lagi kalau tiarapkan dia atas my bantal busuk tu.. memang tidur lena sampai berjam-jam la gamaknya







Mana tak dia lena?? tengok la my room ni. siang2 pon gelap cam malam. sebab tu tidur sedap je. memang kena la ngan elia yang kaki tidur ni.




Siang-siang pon kena pasang lampu.




dia juga sangat suka main air. mandi tu favourite time dia la. kalau nak angkat dia je mesti nak melalak. suka benor dia ngn air.





HanaBobot juga sering disangka baby boy. padahal dia baby girl.





ni nampak cam boy.



ni nampak gegirl.





aik, ni nampak boboy balik.







Satu lagi perangai Hana ni dia suka abang-abang ensem berbanding kakak-kakak cantik. kalau pompuan dukong awal-awal dah nangis. lama sikit baru nak ngam. kadang-kadang tu langsung tak ngam. tapi kalau ngan lelaki je cepat je dia nak. kecik-kecik dah gatai.







Hana nak rebut bf kakngah ye?? >.<








\
Blog Widget by LinkWithin