Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, March 29, 2011

I am a lady boss!



kat atas ni gambar kelas sem lepas.. waa.. saya jadi cam lady boss.. duk tengah2 skali.. hehehe


ni sebenarnya nk cerita pasal haritu.. few weeks back me n my group kena conduct a meeting or it is what we call mock meeting atau lebih dikenali sbg meeting olok2. under Business Communication subject..



kitorang kena buat seolah2 kitorang betul2 tengah dalam meeting. pakaian dan props semua kena complete. dan kitorang kena buat macam kitorang ni betul2 CEO dan Board of Directors of a big company.. kira kite mcm main keje2 time kecik dulu la.. tapi ni dinilai oleh pensyarah.





tak pasai2 cheq kena jadi chairperson/chairwomen yang kena conduct this meeting. maybe saya dilantik base on my working experience sebelum ni.. meeting2 ni kira perkara normal la in work field.. every month kena buat.. b4 meeting kena buat agenda pas meeting lak kena buat minutes..
maybe sebab tu derang suh cheq jadi chairperson kot..






Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.. smooth je..
feedback from my lecturer pon positive je..
walaupon she is known for her strictness..




lepas habis Mock Meeting, Mock Interview lak..
mujur itu pon run smoothly je

gile la minggu ni sangat busy.. byk assignments yang kena submit and nak kena mengadap test2 yang tak abes lagi.. stress2.. lepas ni mungkin lama skit la saya tak update blog.. harap semua faham.. final dah tak lama lagi less than a month je nk final. paper lak smua jarak tak jauh.. naik gilo eden tgk jadul exam kali ni.. mmg leh gile jadinya..

kalau korg ternampak sorang pompuan rambut mengerbang duk termenung tepi tangga kolej tu jangan tegur.. tu bukan hantu kak limah.. tu elia yang stress merenungkan nasib exam kali ni..

Align Center
:: my subordinates.. hehehe::

Monday, March 28, 2011

wow, Elia dapat 3 Juta!


Sesetengah orang suka sangat tayang berapa BE dia dapat, berapa current earning dia dan berapa ribu-riban duit yang dia cash outkan from nuffnang.

but for me, saya tak berapa suka sangat nak tunjuk.. nanti org kata menunjuk pulak kan. padahal orang lain punya lagi banyak.




:: aikk.. ni bukan tunjuk ke? ::


ok..ok.. sory.. ni just nak bagi example je.. saya just mungkin akan tunjuk atau bagitahu amount of my daily, weekly or monthly visitors for promotion purpose je. just sebagai bukti yang my blog were visited regularly. so maybe it can convince the potential customers who are interested in advertising their blog or websites @jejariruncing.


memang takde niat langsung nak bermegah or nak menunjuk-nunjuk ni. ramai je readers and even my lecturers asked me how much i gained with blogging. what i said was..

"hmm... alhamdulillah.. bolehlah.."

that is all i can say.. memang alhamdulillah.. syukur sangat.. masa awal blogging dulu memang tak terfikir pon boleh buat duit sebanyak ni just by typing n publishing my stories. syukur sangat-sangat. ni semua rezeki dari Allah. tak sia-sia juga ada hobi suka menaip ni... hehehe..


tapi tolong jangan salah faham dengan tajuk entry saya yang memang selalunya penuh "debaran" dan "hyperbola" ni.. bukan bermakna Elia dapat income sampai 3 Juta ye!

ussshhh... kalau betul memang aku dah tak payah continue study, quit terus.. mengadap laptop je 24 jam.. masa tu pon income tax kejar la.. waa.. mak tak sanggup!


sebenarnya tajuk diatas merujuk kepada jumlah visitors yang elia dah terima sepanjang ber-blogging ni..






punyalah tak perasan total orang skodeng dah hit sampai 3 Juta.. alhamdulillah.. tak kira la jumlah tu meliputi jumlah orang yang suka or tak baca blog ni.. adaa??? ada aku kesah??huhuhu.. suka ke, tak suka ke.. anda dah pon menyumbang kepada $$$ yang saya bakal terima.. so kalau rasa xnak mengkayakan Elia, tak payah la "gagah" buka blog ni lagi.. sebab free2 je korang bagi $$$$ ngan pahala kat saya(pahala bila difitnah). ishkk.. buat susah-susah aje!


as for the lovers... faithful readers yang saya sayangi sangat2.. yang rajin click blog ni n click kat nuffnang ads saya, ada hadiah bakal menanti anda.. saya tengah planning baik punya untuk buat gathering and fun activities that we can enjoy together-gether.. kebahagian, keseronokkan dan rezeki kan lebih seronok kalau dikongsi bersama.. wee.. tak sabar.. ada yang interested nak join x?


tak sabar lak nak cash out duit tu nanti.. i already have some ideas on what to do with the money.. tapi tak boleh cakap lagi.. sampai masanya akan di-share kan jugak.. dont worry..






btw, penah sekali saya mention pasal jeles kat MIA sebab ramai orang rajin buat kartun atau edit pic dia cantik2.. tak perasan rupanya encik Sharkox pon ada buat kartun saya.. hehehe.. refer ENTRI INI .thanks ye! korang jom la ramai2 usha blog brother ni.. dia minat buat kartun2 comel.. geramm je tgk..


How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Sunday, March 27, 2011

March & April Offline Bazaar : I ♥ Bazaar


Entry melekat until 27th March
Untuk membaca entry baru, sila scroll ke bawah



korg cari lah banner ni kalau xjmpe booth nye ^^



will be selling offline at a bazaar @ Subang Parade!!

Feel free and support them there!


spot them at booth no. 25 & 26 on 26th-27th March
no. 32 & 33 on 2nd April
no. 23 & 31 on 3rd April


floor plan of the bazaar



event details:

dates: dua minggu berturut2! (26-27 March, 2-3 April)
time: 11am till 9pm
venue: subang parade (opposite of celebrity fitness)

SEE YOU THERE!!

our booth during Sista Modeling Gathering




our booth in Subang Parade



our booth in Subang Parade


NEW handbags!!











Special untuk walk-in customers sahaja;
1. discounts on handbags
2. clearance sale RM20 (baju& bags)
3. Bags berharga dari RM20-RM60




Elia baca Maskulin?

Majalah Maskulin bukan untuk lelaki je ke?





abis, kenapa Elia baca majalah maskulin? adakah Elia dah bosan jadi pompuan dan nak tukar menjadi seorang yang maskulin atau cuba menyelami hati nurani lelaki maskulin dan kacak?(wah..saje je tambah kacak tu..hehe)


tekaan anda semuanya salah.. sebenarnya saya beli Majalah Maskulin ni sebab...


jeng jeng jeng...




tadaaa... muka My Incik Apex keluar front page Maskulin edisi April 2011!


jom selak-selak...









rasa macam tak percaya pon ada. kalau korang nak tahu MIA ni memang minat sangat baca majalah Maskulin ni. penuh kat rumah dia. dulu(lama gak la), pernah sekali tu saya tengah belek2 majalah Maskulin yang dia baru beli.. pastu saya cakap..

"Apalah yang u suka sangat baca magazine ni.. dah la model lelaki kebanyakkannya melayu.. nape you berangan nak masuk pertandingan lelaki maskulin tu ke?"


"eleehh.. takdelah.. u pompuan u mana tahu.. banyak tips berguna tau dalam ni.."


"eelleehh.. yeke? gambar lelaki dalam ni leh tahan gak ek.. ensem2.. kihkihkih"


"hek'eleh.. org baca isi, dia tengok lelaki pulak.. tengoklah nanti.. mana tahu lepas ni muka i lak masuk maskulin.. u tengok la puas-puas.."


"bweeekk... perasan.. u pandai ke posing? aacee tunjuk sikit"

*scene seterusnya korang pikir la sendiri*









eleleleeleleeehhh... bukan main lagi dia ni ek?


tapi lepas baca artikel dia, saya agak terkejut plus terharu bila baca part kat bawah ni..








owwhh..buat susah-susah aje.
so sweet~!!






Kalau korang nak baca lebih lanjut tentang KFCM, trivia, background dan sebagainya belilah senaskah majalah Maskulin sekarang!





p/s: yang pompuan tu buat2 macam kononnya belikan utk adik lelaki atau abg..
cover line baekk punyeer ^^,

Saturday, March 26, 2011

Kebakaran di Kolej Uitm Machang semalam

awal pagi tadi(semalam) dalam pukul3.30 pagi.. ,masa tu saya baru je dapat lelapkan mata. tiba-tiba dikejutkan dengan bunyi siren kebakaran yang nyaring dan kekecohan yang berlaku diluar. dalam keadaan mamai saya cuba capai suis lampu. tapi letrik putus pulak. then dengar bunyi pintu diketuk dengan kuat.

"dung..dung! dung!! cepat-cepat keluar! ada kebakaran!!"

saya pon dengan sepantas kilat mencapai kain batik di ampaian dan bergegas turun ke bawah dalam keadaan gelap dan riuh tu dengan bertemankan roomateku, bella.. ada bau asap.. sampai je kan bawah, tetiba ada kilat didepan mata..

rupanya flash camera... cis.. jpk2 ni siap amik gambar kitorang lagi.. dah la dalam keadaan kusut camni.. muka tak tau la camne kan..

rupa-rupanya tu cuba latihan kebakaran yang dianjurkan oleh jawatankuasa perwakilan kolej DO. sabor je la..punyalah kecoh siap ada yang nak nangis sebab tak sempat capai apa2. ada yang nak naik kunci bilik la.. macam2.. kelakar pon ada..




::berkumpul dengar sedikit ceramah:::


tapi ada sedikit bunyi tak puas hati yang saya dengar tentang latihan ni.. antaranya tentang jpk yang amik gambar pelajar2 perempuan yang kebanyakkannya dalam keadaan seksi atau tak menutup aurat. mestilah diorang risau kalau2 gambar2 tu disiarkan kat mana2 lelaki. jpk seharusnya lebih prihatin soal2 ni. lagi satu yg saya dengar tentang kehadiran abg2 bomba yang bertugas. sumpah kitorang malu kot pagi tadi. ada yang turun dalam keadaan tak bertudung, seluar pendek, tak pakai b** pon ada. ye lah..mana sempat nak capai or pakai dalam keadaan kelam kabut camtu..




::kami duduk macam PATI kena tahan imigresen je::


tapi yang kelakarnya dalam kelam kabut tu ada gak yang sempat capai laptop, kain selimut, kain batik(aku la tu), bantal busuk, beg duit, handbeg pon ada! hahaha.. yang lain2 tu tak perasan la pulak.. memang satu pengalaman yang tak dapat dilupakan lah semalam!huhu

Thursday, March 24, 2011

Pengakuan curang -"saya layan Nazmi"

Semalam duk bilik sorang2. Roomate sorang g meeting sorang lagi pergi amik test. Bf lak tengah ada function kat Pavillion. Nak main fb, boring.. Line pulak laju. Maybe sbb rmai yg xada. So apa lagi? Layan youtube lah.


Apa yang saya layan?

Opkos la raja lawak musim ke 5 ni.

Siapa yg saya layan?

Mestilah Nazmi!

Dasssyaattt!

Tapi sayang dia terkeluar minggu akhir. Last2 Man menang. Not bad gak performance dia. Papepon nazmi tetap dihati. Wahhh!! Statement kontroversi ni..


Alamakk.. Aku lupe!!!

Aku lupa aku dah ada boipren!!

Ca alif but.. Caaabbbutt!!!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, March 23, 2011

Kami gadis srikandi TRW!

Sebentar tadi ada seorang gadis comel sent me a message through my FB, forwarding a link..

bila buka tetiba rasa agak terkejut+terharu dengan coretan di portal rasmi TRW.




antara coretannya " Kini perkembangan sihat ini menjadi perhatian ramai peminat bolasepak Kelantan, kehadiran srikandi pemain Kelantan telah menyerikan lagi suasana perlawanan Kelantan. Lontaran senyuman mereka kepada si suami atau pasangannya membuatkan segala kepenatan beraksi bagaikan hilang bersama rembatan bola. Keayuan mereka turut membuatkan penyokong seolah-olah ada tempat untuk menyejukkan mata atau hati yang kekadang panas dengan aksi perlawanan. "

"
Terima kasih kepada srikandi The Red Warriors yang menjadi penyokong ketiga belas dan sebagai "tonik kuat" para pemain memburu kemenangan untuk Kelantan atau sebagai tempat berkongsi kekalahan. Kemunculan anda memantapkan lagi aura sokongan dan sorakan padu kami yang bergema di dalam stadium manakala sorakan anda bergema dalam hati para pemain. Jangkaan peminat tentang penurunan aksi Norshahrul Idlan Talaha dan Shakir Shaari selepas berkahwin kini ternyata meleset setelah mereka berdua membuktikan mereka semakin bertenaga di atas padang."

sila ke link untuk membaca selanjutnya..
http://www.theredwarriors.com/index.php?option=com_content&view=article&id=803%3Aperansang-semangat-pemain-the-red-warriors&catid=903%3Aberita-kafa&Itemid=100068


RALAT : Saya ingin memohon maaf diatas kesilapan di entry sebelum ini.. terdapat sedikit salah faham dan kesilapan maklumat (dari my informer)yang saya terima tentang gadis berbaju kelabu dalam gambar tu. its NOT INDRA's wife. instead it's wan's gf.. segala kesulitan amat dikesali.

Tuesday, March 22, 2011

Spotted by paparazzi!


Tak perasan masa kat stadium haritu kami dikesan oleh photographer TRW, WawanFaiz. Tup2 buka Fb dia tag this photo with caption "Kelantan's WAGS". Owh.. Rupa2nya yang duk sebelah kitorang tu gf azwan roya(bj grey) if xsilap. Tapi wawan tak amik gambar another 2 women beside me. WAGs juga. Iaitu Kak Sha wife Daudsu and wife Ropi.


:: Balik tu terserempak dengan 2 of TRW's fan. sempat bergambar dgn mereka .boleh baca kat entry diorang. sorry ek saye cilok gambar from your blog::


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, March 21, 2011

Hari pecah tradisi

4Sabtu lepas merupakan perlawanan peringqkat Suku Akhir Piala FA. Kelantan menentang Felda utd berakhir dengan kemenangan 3-0. Malam tu merupakan kali kedua saya ke Stadium Sultan Muhammad Ke-4. sepanjang kenal My Incik Apex, ni baru dua kali je tengok dia beraksi. gila kan? tu la dulu takde geng nak gi stadium. MIA tak bagi pergi sorang.



:: pic taken by paparazzi time game b4 ni ::


sekarang dah boleh gi tengok game kat stadium sebab now dah ada Isya(wife matyo). kitorg jadi rapat since 2-3 months ago kalau tak silap. selalu lepak same, sleepover when her hubby went outstation. so almost every game dia akan invite me to go with her but kena tgk my schedule jugak. if time ada kelas tu tak dapet la nk ikot.





Kebetulan sabtu lepas saya free so dapat lah tengok game tu!







: after the first goal. siap ada org baling2 kertas lagi. Meriah :




: ada kekecohan sikit sampai satu stadium kecoh ::




:: Time's up. Kelantan score 3-0 babey!! ::





Malam tu sebab sempat jumpa MIA sekejap je. pastu tetiba saya dapat satu akal. then masa lepak kat kedai makan tu saya cari fasal. start cari gaduh. konon-konon merajuk sebab MIA dah takde masa dah untuk kita.. hahaha! balik tu pon sambung gaduh kat BBM. MIA dah mengelabah katak pujuk sampai sanggup tukar gambar profile pic kt bbm ngn status ala-ala jiwangs gituw.. tapi saya buat derk je..






Esoknya pon sama. pagi tu MIA ada photoshot so dia tak dapat nak datang jumpa.

MIA: U jangan balik lagi tau. kalau sempat before i gi KL petang ni kita jumpa.

ME: tengok la mood i camne nanti..

MIA: jangan la camtu. u tunggu i jap k?





saya pon keluar cam biasa dengan Isya. kitorang gi makan, basuh keta then g salun. masa kat salun. meanwhile Isya blow rambut tu saya gi ke kedai bunga yang tak jauh dari salun tu.

tak lama lepas tu MIA msg.

MIA : I dah sampai rumah. u katne tu syg?

ME : I tak abes lagi teman Isya blow rambut. japgi i sampai la.

MIA: ha.. ok2.. sempat i packing barang dulu.

ME: ok








Perangai nak jahat je kan. konon merajuk la tu. kehkehkeh. padahal dia tak tahu whats coming his way..





lepas siap amik bunga tu Isya pon balik rumah dia, saya pon drive ke rumah MIA. masa otw nak gerak tu saya call dia. (buat suara serious)

ME: I dah nak sampai umah u ni. japgi i sampai u kua terus tau. i tgu dpn rumah.

MIA: Eh.. tak masuk dulu ke?jumpa mek achik smua dulu

ME: tak.. kita g somewhere. we need to talk. i tau, i sampai2 je u dah terpacak depan umah!

MIA: hm.. ok.


then as directed, sampai-sampai je dia dah ada depan rumah. muka penuh persoalan. baju pon pakai baju rumah je. i stopped the car, pick him up then pecut laju-laju.

MIA: kenapa ni?

ME: jap. we stop somewhere first.

MIA: *mengeluh* hmm.. ok

ME: *continue dengan muka ketat*

then lepas dah stop kat satu kedai bundle ni.. i pon tarik nafas dalam2..(buat dramatik sikit..hehe)

ME: ok..before i start i nak tanya ni.. u ada rahsia apa2 tak dari i? do u have any confession to make?

MIA: No.. (muka confident+kusut)

ME : betul ni? baik u ingat balik.. ada tak u tak bagitau. u takut i marah ke..?

MIA: betull.. takde.. apa bendanye ni?

ME : ok. taknak mengaku ye? jap. i ada bukti!

saya pon dengan rakusnya buka bonet kereta kononnya nak keluarkan laptop. pandang muka MIA yang kusut tu rasa nak gelak tapi tahan je. rileks2 nanti kantoi lakonan mak nanti..hehe

ME: nah.. ni buktinya! Congrats sayang, I Love You~!!



:: muka terkejut+cuak..hahaha ::


MIA: aargghhh.. ingatkan apa tadi.. fuhh.. hehehe.. nasib tak kantoi tadi..kehkehkeh!!

ME: amboi3... *cubit*

MIA: takdelah gurau je. thanks syg.. first time i dapat bunga ni

ME: ni pon first time bagi bunga kat lelaki.


:: 6 kuntum tanda tahniah sbb 2 kali i tgk dia main, 6 gol to his team. (3-0 lwn NS, 3-0 lwn Felda)and 1 more means "I Love U so Very Much!". bunga white n red for TRW.kalau korang perasan, bunga ni pon dia buat ala2 bentuk bola ::


Siapa kata perempuan tak boleh bagi bunga kat lelaki? boleh la. sapa kata lelaki xsuka dapat bunga? dah try ke belum? diorang suka dan hargai sama macam perempuan hargai pemberian orang tersayang. papepon ni memang pecah rekod la i xpernah bagi bunga kat lelaki. tapi it was fun. seronok buat drama swasta. asyik MIA je yang buat. so amacam, ok tak my gimik?

OhWellWhateverNeverMind : dia kata "dua2 kali u dtg tgk I main, dua2 tu team menang 3-0. prsn x?" . kebetulan masa saya tengok game Msia lwn Indon kt bkt Jalil pon our team score 3-0 jugak kan? hahaha.. what a coincidence.


Friday, March 18, 2011

First Month dengan PB

Ramai yang bertanya, camne pakai PB? ada perubahan tak?

Sebelum ni bila orang tanya, rasa macam biasa je. takde perubahan je.. rupanya kita sendiri yang tak sedar.. orang sekeliling yang sedar..

"Badan Kak ya nampak dah susut sikit la"

"Kenapa susut semacam je badan? diet ke?"

"eeh.. badan u dah nampak tak menggelebeh dah la.. perut pon dah slim. pakai PB ek?"

"Tengah pakai PB tu ke(masa tu tak pakai pon)? nampak sexy la badan u sekarang"


waahhh.. sexy tu.. mula tu pelik jugak.. pakai tudung pon dibilang sexy.. rupanya it refers to my body.. hehehe.. sengeh je bila dengar teguran camtu.. ingatkan takde perubahan lagi.. rupanya dah ada. kita je yang tak perasan..

satu lagi perubahan yang agak ketara.. selera makan makin berkurang. kalau makan nasi tu mesti tak habis. cepat muak. dan sekarang lebih suka makan makanan yang ringan. bukan junk food ye. makanan yang berkuantiti sedikit. macam roti.


Alhamdulillah tak sampai sebulan dan banyak perubahan..

selain nampak kurus dan kurang selera makan, ada extra info lagi pasal PB ni


PREMIUM BEAUTIFUL SUITABLE FOR:

* FOR THOSE NAK CANTIK, BODY SHAPE, KURUS coz PB ade Far Infra Red FIR..apa itu FIR??

* NAK CONCEIVE BABY- Yes dia mampu balancekan hormone dalam badan perempuan
* CYST/FIBROID - it help to reduce and mengecilkan size cyst or fibroid
* CONSTIPATION - it helps to increase your metabolism hence, lagi senang nak membuang2..
* SLIP DISC- our Premium Beautiful certified by AMERICAN, CANADIAN and QUEBEC chiropractic Association. Premium Beautiful consist of 7 memory wires that helps to support your back bone

* MIGRAINE AND GASTRIC
* IRREGULAR PERIOD FLOW
* SAGGING BREAST
* PRO TO BREAST FEED MOM! This is soooo true... one of my bizz partner is currently BF-ing her child, and from 1.5 bottle pump a day, skarang boleh dapat 4 botol amazinggg!!
* CONFINEMENT- mengecutkan rahim dengan lebih cepat.. and best of all selesa!!
-------------------------------------------------------------------------------------
-With PB, it gave us a proper posture..not only when we walk, but also when we sit.
-When we sit with a good posture, it gives a good impression and you will look professional too.















































So apa tunggu lagi? dapatkan PB harini juga. contact kak Mun from this website -- http://house4beauty.blogspot.com/
Blog Widget by LinkWithin