Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, June 29, 2011

Halls Shockville

Omaigod..omaigod..im so super duper excited to tell you guys that im currently craaazyy about this online game that everybody was talking about..

In case u guys were wondering, its the HALLS Shockville Online Game Competition, duhh! This is awesome and suits all you game lovers out there because u can enjoy playing games and win extremely cool prizes 13 June - 1 August.




The game is really fun! Come on and participate in the Halls 'Shockville' Contest by playing the contest game and stand a chance to win amazing prizes including cash prizes and weekly prizes.


This is how you can participate in the contest:

1) Log on to the contest website and connect with your Facebook account. (You must "Like" the page in order to proceed)

2) Play the game by shooting the
Sleepyheads' and collect as many points as you can.

3) Its FREE to play but Purchase Halls products to 'power up' by submitting the product barcodes.


4) Update your game profile by filling in your details.


Weekly winners will be selected based on the most amount of points amassed for the featured district of the week. Main prize winners will be selected based on the most points obtained overall throughout the contest period.

Here's what you could win:

Grand Prize: 1 x RM15,000 cash

1st Runner-Up Prize: 1 x RM7,000 cash

2nd Runner-Up Prize: 1 x Dell Alienware M11

Weekly First Prize: 1 x Apple iPad 2

2nd Highest Scorer for the week: 1 x Sony PS 3

3rd Highest Scorer for the week: 1 x iPod Touch


Weekly Consolation Prize: 5 per week - RM300 worth of Prepaid Card (Airtime)


To be a weekly winner, simply be the highest scorer for the week! I'm still trying to beat my own score!


Oh..oh.. by the way, for all the Shockville’s crazy fans(like me!), the 3rd District of HALLS Shockville is out guys!! Its Office and the characters are so cute! Can’t wait to shoot all the Sleepyheads! huahahahah(evil laughs!).. and oh.. for those who misses the 2 previous week’s Districts, its High School and Wet Market.

If you're a student from KDU, Shockville is coming your way on 28 June.

So come on you guys! Its never too late to participate in this fun filled online game. Who knows you might win the grand prize!


For further information, log on to the contest website.

Contest period: 13 June - 7 August 2011 (8 weeks)

Visit HALLS Malaysia FB today!
Invigorate your senses with HALLS candy

*THIS IS A SPONSORED POST. INI ADALAH ENTRY TAJAAN*

Tuesday, June 28, 2011

Berita gembira dari Raynaa


Dulu(walau tak berapa nak dulu sangat), as you all know Elia naik berat badan mendadak. 15kg dalam setahun lebih je. hebat kan? huhuhu T_T..


Masa tu resah gelisah keluh kesah je rasa, pakai itu tak muat. pakai ini tak muat.. ketat sana ketat sini semua baju.. dah la baju bersaiz besar tak banyak kat pasaran.. yang ada semua tak berapa nak fashionable. nampak makin tua pulak cara saya dressing..

kalau ikotkan saya suka tengok orang yang berbadan besar ni berfesyen.. its shows their high level of confidence and self worth.. tapi masalah besar bagi mereka mereka yang berbadan besar ni sebenarnya ialah masalah tak banyak choice dipasaran bagi baju saiz besar ni.. betol tak kawan-kawan?


worry not my friend because all your worries will be answered by Raynaa.com

kat bawah ni antara koleksi pakaian plus size mereka:

category: basic
pic 1079:
basic inner, thin cotton that stretch up to 4xl
come in 9 colours (black, dark brown, light brown/skin colour, red, maroon, pink, dark blue, purple, grey)
:: boleh pelbagaikan cara pemakaian::
category dress
pic 1131 & 1132:
cooling soft cotton, paisley floral design
wear it as skirt/dress
size: up to 4xl



pic 1146 & 1147
chiffon 2 in 1 dress
wear it as skirt/dress
size: up to 3xl



category top&tunics
pic: 1102
pearly dress
come in 5 colors (brown, red, pink, grey, white)
size: up to 3xl



category: work wear
pic: 1153 & 1160
size: up to 3xl




category: leggings
pic: 1165
come in 3 colors (black, purple, grey)
size: up to 3xl

category: jeans
pic 1169
3/4 jeans with a leather string pull
size: up to 6xl


Interesting right?? there are lots more from where they came from.. jom lawati website mereka~!!


Sunday, June 26, 2011

Lepas tunang, kami dilanda gossip Media

tak sangka pula wajah kami boleh layak masuk majalah hiburan yang terkenal macam majalah media hiburan ni kan.. masuk dalam ruangan TOP 4 hottest gossip lak tu! gossip ke?


apa-apa pon memang tak pernah terjangkalah dek akal ni muka dan cerita kami bakal terpampang di majalah hiburan camni.. tajuk depan(front page) pon dah agak panazz gituw.. hehehe..



untuk melihat semua "featured" Elia dalam magazines and Newspaper, sila klik di ruangan "Elia @ Media" kat bahagian pages ni..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, June 25, 2011

Raynaa - Plus Size Experts








Website url: www.raynaa.com

Their main Objective is to make plus size woman shopping's desire easier

Size:


They cater from L to 8XL, sometimes up to 9XL (depends on the cutting)


Current promotion:


free 100 limited edition bags for first 100 customers!!


Payment Method:


they accept all types of credit cards/bank cards/bank transfers



What special on the website: For every payment before 12noon, parcel will be send out on the same working day. For payment after 12noon, parcel will be sent out the next working day.

Others: baby clothings, n kain lace


Facebook: http://www.facebook.com/RaynaaCo
Twitter: http://twitter.com/#!/raynaaco

Kami berada di Subang Parade hari ini!


Hari ini. dan hari ini sahaja..

Saya akan berada di booth kami, Closets of AmyAmy dan My Worth Buying Shoppe,
di Subang Parade sempena acara I Love Bazaar selama dua (2) hari dr 11pg-9mlm


siapa yang akan ada di sana sepanjang hari ini? (Sabtu, 25 Jun 2011)


Myself (owner jejariruncing) and my mum (owner My Worth Buying Shoppe)




my sis, owner CeriteraErin


Bf my sis, Amir a.k.a Randy




my lovely fiancee, Khairul Fahmi (Apek), xdpt nak menemani saya di sini atas kesibukkan beliau dgn kerjaya..




*segala updates akan saya buat di akaun twitter. so yang mana tak follow lagi boleh la buat demikian. search for aimieia k?

event details:
dates: 25-26 June
time: 11am till 9pm
venue: subang parade
(near celebrity fitness, refer floor plan )
booths : no. 31 & 32 on 25th June
no. 23 & 31 on 26th June


floor plan of the bazaar



See you there! doakan perniagaan kami minggu ini berjalan dengan lancar yer! if ade yang mencari baju raya kebaya atau baju nk kawin/tunang/nikah, kami ada!

Friday, June 24, 2011

Recovery therapy paling berkesan

Awal tengah hari tadi saya menerima berita yang agak sedih dan menyakitkan hati.. Dah la my fiance punya bahu n tgn injured masa game semalam sampai nak drive pon tak boleh. Ni tetiba dapat satu berita plak pasal something yang dah plan but tup2 the other side lak yg bermasalah. So semua plan jadi kelam kabut.

Mujur ada kakak yang sangat memahami diriku dan mencadangan untuk kitorang gi shopping kt TS utk release segala kekusutan..

Now kekusutan sudah kembali terurai bak rambut setelah menggunakan conditioner.. Lembut beralun gituww..

Betul lah kata org.. Shopping is a kind of recovery therapy.. Haha.. Pandai lah kau elia. Laki kau sebuk buat recovery from injury, kau bershopping mopping pastu consider as therapy lak.. Japgi balik lepas audit balik smua duit, barulah tau erti kekusutan sebenar! Hahaks..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, June 21, 2011

Featured in Harmoni

Lama tak update.. Bukan sebab blog kena godam tp sebab takde internet line. Wifi kat kolej saya kena curi so payah sikit nak online. Pakai broadband pon lembab cam berukben je.. Huhuhu..

Btw thanks buat yang bgtau my pictures keluar majalah Harmoni. :)


Weekend ni nak kena balik KL. Ada important appointment which I have to attend. Hope sempat la update entry nnti;)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, June 18, 2011

Rezeki Tunang



Alhamdulillah... syukur kehadrat Ilahi atas limpah rezekiNya yang tak terhingga..

dalam minggu ni sahaja terlalu banyak berita gembira yang saya terima.

banyak lamaran dan tawaran baik dari pihak-pihak tertentu yang pastinya gilerbesttahap gabanpunyetakhengat!. I'm so overwhelmed with gratitude of all the generous offers. I'm absolutely feeling head over heels right now.\(^^,)/

For the first time i was offered a sponsored post from Nuffnang which it only requires me to create a post meanwhile the payment is in 4 digits sums and for time to time i got offers from a number of people for few things which i can't reveal just yet.

OMG OMAIGOD..the best part, saya dapat tawaran dari editor sebuah majalah untuk tampil sebagai salah seorang penulis tetap untuk majalah mereka. i got my own column(s)! they said they like my writings so they offers me to send an article every month and the super duper best part is i will be paid for each article every month!

yup...i know..i know.. korang mesti nak elia spill it out in details about the offer rite? but too bad saya tak boleh lagi sebab benda ni still dalam perbincangan dan belum boleh release lagi.. serious memang saya tak sangka dapat offer macam ni. bersyukur sangat-sangat.. dan pastinya i got u guys to thank for..

TERIMA KASIH BERIBU RIBU LEMONADE la kepada pembaca setiaku semua.. Sayang korang semua!! tanpa sokongan dan doa korang, Elia takkan sampai ke tahap ni. Semoga Allah sajalah yang membalas jasa baik kalian ;)


P/S: Korang..korang.. apa agaknya nama sesuai untuk column Elia nanti ek? bagi idea sikit leh? :p

Monday, June 13, 2011

Branded Watch & Purse


Ingin mendapatkan Replica Branded Watch & Purse?


Jom jenguk blog http://farizafaisalboutique.blogspot.com/ untuk melihat koleksi barangan yang ditawarkan dengan harga yang sangat berpatutan.

watch brand: guess, gucci,esprit, lv,fossil,chopard, ck & more





purses brand: prada, guess,hermes, chanel,burberrys & more



Sebarang tempahan boleh dilakukan menerusi Facebook: Fariza Faisal http://www.facebook.com/profile.php?id=100000695220079 (reservation & order)


Tagline: We are bringing you the quality replicas watch & purses with reasonable price.Satisfaction guaranteed.


My Birthday Surprise Story





Yang mana tak tahu tu my birthday jatuh pada tarikh 18 May 1989.

So tahun ni merupakan sambutan hari jadi yang paling tak dapat dilupakan. Selain melangsungkan pertunangan sehari sebelum my bday, dapat hadiah dari kawan-kawan, sleepover party dengan member and my family dekat homestay and surprise bufday party yang langsung tak dapat dijangka..






Ni antara gambar masa surprise bday celebration kat Naili's Ampang.




Nak tahu lebih lanjut pasal plan surprise yang dikelola oleh my family members and My Incik Apex, baca entry Erin kat bawah ni..





btw, thanks my dear GG girls for the presents.. lepas majlis tunang tu masuk bilik terkejut tengok hadiah banyak2 ni atas katil.. thanks babes~!!


Saturday, June 11, 2011

Bukit Jalil Malam Ini


Asal bertembung je ramai yang menyapa... "Turun Bukit Jalil tak Sabtu ni?"


Hurmmm... Otak terus berfikir..

"Kalau aku balik KL khamis ni stay sampai sabtu.. Kang kelas Ahad burn la plak.. If Kelantan menang takpelah boleh cuti..(Ceh..confident je blh cuti)..ishkk..xboleh2.."

Tengok kat KB pon ok gak pe.. Leh join family MIA tengok bola ramai2 mcm selalu tu..

Tup2...


Kat notice board my hostel level..



siap ada tayangan big screen dekat perkarangan kolej lagi..

so far tak decide lagi nak tengok kat mana.. sama ada kat stadium kelantan dengan family MIA or kat perkarangan Kolej DO..

korang tengok kat mana?



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, June 10, 2011

Sinopsis Video Klip SOLO Andi A.Merican



Nampaknya selepas Andi release his new single "SOLO" ni ramai yang tertanya-tanya.. cerita ni pasal apa? tak paham la video ni? kenapa fahmi kena tampar?? macam-macam soalan lah kat kepala korang kan???


so untuk mengurangkan kecelaruan fikiran anda.. saya akan menceritakan sedikit sebanyak sinopsis video klip ini menurun penceritaan Khairul Fahmi dan Andi..





Di awal babak menunjukkan Andi dan Altimet ditahan dalam kurungan. kononnya atas sebab kesalahan penyeludupan haram. then masa dalam penjara tu Andi flash back atau mengimbas kembali liku kehidupannya bersama Khairul Fahmi(KF) dan Julia Zeigler(JZ).

Dalam Video klip ni kononnya KF, Andi and JZ dan berkawan dari kecil. KF ditampilkan sebagai "the cool guy" dan Andi as the "loser". Andi dan KF sukakan Julia. namun seperti biasa KF yg dapat. dlm cite ni kononnya KF always get what he wants la. dia hensem, kaya raya dan ada gf cun. kiranya Julia ni dah jd gf KF. so masa tengah lepak2 Andi sang a song sambil jeling-jeling sinis gituw kat JZ yang buat Julia tersindir and sentap lalu dia bangun dan menampar Andi. lepas tamparan tu Julia terperasan harmonika pemberian Andi yang dia pernah reject satu ketika dulu.

terselit unsur magic sikit bila dalam flashback tu Andi besar muncul dan mengubah history pada Andi(budak) kecil yang akhirnya telah mengubah jalan cerita. akhirnya nasib Andi dan KF bertukar. KF lak yang kena tampar. kalau korang perasan Andi pakai bj KF, KF pakai bj andi. kira karektor bertukar la ni.. Andi the cool guy and KF jd loser. Andi gets the girl.

Tapi akhirnya Andi tertangkap sebab rupanya kekayaannya adalah hasil penyeludupan bersama Altimet. Julia, girlfriendnya yang tak tahu menahu akhirnya rasa tertipu..

lebih kurang camtulah sinopsisnya...

Official Music Video - SOLO by Andi A.Merican

Saksikan video yang dinanti-nantikan..




mahukan lebih video berkaitan, sila ke SINI

Thursday, June 9, 2011

Khairul Fahmi berlakon dengan Andi

Populariti Khairul Fahmi menjadi salah satu penyebab Andi memilih pemuda itu untuk berlakon dalam muzik video Solo.

PETALING JAYA: Penyanyi Andi A Merican sanggup menunggu penjaga gol bola sepak kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat (Apek) untuk melakonkan muzik video pertamanya berjudul Solo yang akan dilancarkan pada Khamis ini.

Andi berkata, dia mengambil masa selama tiga bulan menunggu maklum balas Khairul Fahmi kerana pemain bola sepak itu sibuk dengan perlawanan dan latihan selain merupakan anggota pasukan bola sepak Kelantan.

“Saya tunggu Apek selama tiga bulan untuk menjayakan muzik video ini. Jadi, apabila dia mempunyai masa terluang dan boleh turun ke Kuala Lumpur untuk latihan pasukan kebangsaan baru dia boleh melakukan penggambaran itu dan pihak produksi perlu mengikut masanya.

“Bekerjasama dengannya sangat seronok kerana dia seorang yang merendah diri dan kelakar,” kata Andi kepada mStar Online.

Aksi Andi (kiri) dengan Altimet ketika menjayakan babak di dalam penjara. - Foto koleksi ANDI

Selain Fahmi, muzik video itu turut menampilkan penyanyi Altimet, pelakon Julia Ziegler dan pengacara Melodi, Dira Abu Zahar. Andi turut menggunakan khidmat Dira untuk mengarah muzik video berkenaan buat pertama kalinya.

Andi tidak menafikan pengaruh setiap selebriti ini mampu memberikan impak kepada muzik video yang mempunyai jalan cerita tersendiri.

Muzik video tersebut mengisahkan tentang dua pemuda iaitu Andi dan Altimet yang terlibat dengan penyeludupan sehingga ditahan di penjara. Bermula dari situ, Andi mengimbas kembali liku kehidupan yang dilaluinya bersama-sama dua sahabat iaitu Julia Ziegler dan Khairul Fahmi.

Selain itu, dia turut memuji cara kerja Dira dan pasukan produksi Splaspan yang turut bertindak sebagai pengarah bersama muzik video yang mengambil konsep idea daripada sebuah filem Hollywood itu.

“Saya turut selesa bekerja dengan Dira kerana dia merupakan seorang hos yang bagus dan sangat teruja untuk bergelar pengarah sejak dulu lagi. Jadi setelah duduk berbincang dia bersetuju untuk menolong saya membikin muzik video ini,” katanya yang turut berkawan baik dengan Dira.

Trailer muzik video berkenaan boleh ditonton menerusi laman sesawang YouTube di www.youtube.com/watch?v=s4cIW2aSigo.


credit to mstar Online (SITI AZIRA ABD AZIZ)

Tuesday, June 7, 2011

[Gambar] Khairul Fahmi a.k.a My Incik Apex Kantoi!


Satu hari bila saya tak boleh tidur so apa lagi godek-godek la lappy ni..


surf sana.. surf sini... then ntah camne tak ingat dah tapi tetiba terjumpa timbunan harta karun!


timbunan harta karun???hehehehe(muka jahat)


bukan harta wang ringgit tapi gambar.. gambar apa?

gambar lama My Incik Apex(MIA) masa dizaman kegemilangannya dulu..


zaman remaja la konon.. gambar-gambar yang dijumpai ni dipercayai gambar masa MIA berumur belasan tahun lagi.. kurang pasti masa umur berapa.. sama ada masa dia tengah study kat Sekolah Sukan Bukit Jalil atau masa dia start main dengan Harimau Muda(before dia start main dengan pasukan Kelantan)..

ada a few pictures yang saya pernah tengok sebelum ni dalam album dia dan ada yang never-seen pictures..



nak tengok tak muka Khairul Fahmi Che Mat masa di zaman gila-gila remajanya?hehehe



:: macam apex cina ::



:: ni agak hensem..tapi sedikit jambu ye disitu::





:: is he wearing contacts or not?hurmm ::

:: tak silap masa ni dia form 4 ::


:: kenapa masa kat Eindhoven ni dia nampak cam tua ek? ::



:: messy+cute! ::





:: muka kerek la plak ::



:: with his BFF, Zamir ::


:: ni masa dia main ngn PKNS if tak silap ::



:: amboi... taiko nampak! ::



:: Ni dh macam group K-Pop je ::



:: ni lak cam br dpt result SPM je ::



:: alaa..laaa.. comeinye kanak-kanak ribena ni ::







:: apakah?? ::



:: muka nak nerd je semua kann.. ::




:: captionlesss ::



:: nampak cam reti je kan?? ::



:: time ni kt China ::






:: mesti diorang ingat MIA orang sana juga ::





:: ni dah start minat bela rambut panjang ::









:: aiyoyooo.. macam cite "KONGSI" la plak ::




:: "Lu langsi, Lu Matiiikk!!! " ::


Macam-macam rupa MIA time remaja dulu kan? agaknya kalau saya kenal dia back then mesti buat tak tahu je.. muka macam typical football players.. buka "player" tu terserlah sangat.. menakutkan! macam takleh percaya je...


But looks can be deceiving... kita tak boleh la nak menilai orang dari rupa paras atau cara berpakaian dia.. dalaman hanya Tuhan yang tahu..

Siapa sangka mamat muka chinese look yang sangat vain bergambar ala-ala K-Pop dan disangka playboy ni sebenarnya seorang yang pemalu dan penyayang... dan bakal jadi suami kita??


So, from now on DONT JUDGE people by their looks or appearances ok?
Blog Widget by LinkWithin