Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, July 28, 2011

A Day in The Museum

Salam semua!!

sorry sangat-sangat elia lama tak hapdate blog kesayangan ni.. bukan apa.. busy sikit minggu ni banyak test and quiz la.. dengan assignment lagi.. so agak takde masa nak mengarang..

so seperti yang dijanjikan haritu masa trip baget ke Penang tu kitorang ada lawat Toy Museum.. best! harga tiket cuma RM10 untuk warganegara.. RM20 utk tourist.. so kalau korang gi bercuti dressup ala-ala matsalleh tu jangan lupa bawa MyCard pulak ye.. hehehe..



Jom ikuti penjelajahan kami... wohoowww...




haha.. starting2 dah patung horror Chucky ni...waaa... cabutt!!!





Decoration tempat ni lebih kepada macam ala-ala Mummy Return gituww...serrraammm je







banyak giler koleksi toys yang ada... best2!






Comel kan????


PANDAA.....




bukan setakat mini toys.. bapak toys pon ada (big size la)






Koleksi patung2 Barbie... waa.. mengimbau nostalgia tu.. mane ek gi Barbie House gue?hmm..




Maafkanlah ke'ting-tong'an ini budak ;p







Agak-agak patung-patung ni hidup tak waktu malam?

aishhh.. macam cite Night At The Museum la plak kann..



Special thanks to our tourist guide that day "clone Ikki".. hehehe




Hujung minggu ni pulak saya ikot trip Exco D'Banquers gi jalan-jalan melawat Uitm Segamat.. agak-agak dapat tak jumpa Hanis Zalikha?? pfff.... berangan la plak ;p



Wednesday, July 20, 2011

Doaku buat kekasih




Ya-Rabbul Ariffin
Tuhanku,Seandainya telah kau takdirkan dia milikku.. tercipta buatku
Dekatkan lah hatinya dengan hatiku
Tetapkan lah kemesraan antara kami
Agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Muhaimin
Dan Tuhanku
Seiringkan lah kami mengharungi hidup luas ini
Ke tepian yang sejahtera

Ya Rabbul Fatihin
Tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandangan ku
Luput dari ingatan ku
Dan peliharalah aku dari kecewa

Ya Rabbul Izzati
Serta Tuhanku yang Maha Mengerti
Berilah aku kekuatan melontar bayangannya ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Dan gelap pekat awan
Agar aku bisa bahagia
Walaupun tanpa dirinya

Ya Rabbul Quddus
Dan Tuhanku
Biar sekuat mana aku menyintainya
Aku pohon agar Tuhanku
Melenyapkan perasaan ini
Sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku

Ya Rahman Ya Rahim
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku
Kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya
Selagi tidak melebihi kasihku padaMU

Amin.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wordless Wednesday

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, July 17, 2011

Trip Baget ke Pulau Pinang

Haaa.. sorry sangat saya dah lama tak update blog.. busy sikit kebelakangan ni..

seperti yang dijanjikan saya akan cerita sikit pasal trip baget saya dan kawan-kawan ke pulau pinang. haritu tetiba datang idea nak gi bercuti jauh-jauh tapi dalam kadar baget. biasalah student ni. hehehe



Nak cerita in details pasal keseluruhan baget saya bercuti haritu tapi buku yang ada catit semua perbelanjaan masa bercuti tu tertinggal lak dekat kolej. nanti2lah kite update ye?

yang penting baget keseluruhan RM300 mencapai target =)




masa hari pertama sampai tu kami terus pergi shopping kat jalan penang sebelum gi check in kat motel.



beli jeruk untuk ole2 buat member2




lepas dah check in motel, kami bersiap2 untuk keluar jenjalan.. sebelum tu posing dulu..hehehe









bilik hotel dia not bad kan? RM 120 je sehari.


gi Penang tak sah kalau tak pekena Nasi Kandar



lepak-lepak kat pantai bt. Feringgi





lepas tu kitorang gi Toys Museum.. banyak gambar amek kat sana.. tunggu next entry ye


Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, July 8, 2011

Scarft Amal. Bergaya sambil menderma

Sekarang terlalu banyak shawl dijual dipasaran. Silap hari bulan terpakai sama dengan orang. Huhu. Now Iknowyoulovescarftoo menyediakan scarf/shawl terbang khas dari London, UK. Ianya limited dan sgt unik! Disini sedikit rumusan berkenaan Iknowyoulovescarftoo .

Background: Most of the scarf are made from England but some of them are also made from other country such as Italy, Turkey, Korea and others. But the shipping, supplier and manufacturing are from London, England.

Shipping Time: Delivery time to Malaysia may take up to 10-15 working days in some cases it may take longer. We cannot give an exact time on international deliveries as it varies from country to country, there are also security and customs checks to consider.
FREE Delivery. Its Pre-Order!

Terkini, Iknowyoulovescarftoo membuat Charity Sale untuk Norma. Rasanya ramai yang tahu tentang Norma, penghidap Brain Tumor yang memerlukan bantuan untuk rawatan penyakitnya yang tinggi.


Jika masih yang belum tahu, boleh baca disini http://miera301.blogspot.com/2011/06/update-norma-2nd-cycle-radiotheraphy.html.Iknowyoulovescarftoo membuat Jualan Amal ini untuk membantu serba sedikit Norma dan keluarga untuk menanggung kos perubatannya. Please DO READ their story. confirm korang sedih baca cerita dia.


Jualan amal ini hanya valid di FACEBOOK rasmi Iknowyoulovescarftoo dan

BLOG rasmi Iknowyoulovescarftoo . Kepada yang ingin share berkenaan donation ini terima kasih teramat sgt.

Selain itu, Iknowyoulovescarftoo mengadakan promosi dengan setiap pembelian 5 helai ke atas akan menerima key-chain Eiffel Tower secara percuma khas dibawa dari Paris you allz!!!

Yang paling menarik, pembungkusannya sangat teliti dan cantik!!!

Lihat saja scarf-scarf ini, cantik dan selesa sgt dipakai. Yang paling penting 100% dari silk!

Ada byk lagii!! So jangan lupa singgah dan LIKE PAGE Iknowyoulovescarftoo dan juga Follow BlogIknowyoulovescarftoo untuk update scarf yang terbaru!

Jommmm semuaa!! Sangat cantik2 ok!!


Tuesday, July 5, 2011

Gaya Shawl Terbaru, Terkini dan Tersendiri




korang ingat lagi tak dengan entry INI pasal style tudung/shawl rekaan spontan saya sendiri masa tengah serabut dan keletihan dek kerana mengaturkan dan menguruskan majlis pertunangan kami haritu tu? alaa.. yang saya bubuh nama style tu style tudung Elia Zomba ke ape tah... ingat tak?

alah.. kalau tak ingat gi tengok balik entry tu.. cepat2 jangan malas! hehehe


sebenarnya bukan apa.. haritu kebetulan I ada kena buat presentation untuk subjek HR in my class. So i was thinking to make an interesting appearance.. nak nampak lain dari biasa la.. so saya capai this green shawl and start experimenting.. then...


taddaaa... i came out with this look! spontaneously..

while wishing and praying that no one will make a laugh out of it..





Luckily they didn't.. in fact diorang siap tertarik and minat lagi dengan my new style ni.. and ada yang minta saya ajar immediately.. huhu.. mula2 tak pasti jugak sebab buat pon spontan gitu je main belit-belit ikot suka dan je..


lama-lama dah ingat dah...



:: the look dari depan ::




:: Ni dari belakang lak ::





Kalau keluar saya suka buat style ni sebab ianya selesa sangat dan tak susah pon nak pakai. suka jugak sebab kadang2 style tudung camni bagi kita ilusi macam kita ada rambut yang ayu gitu siap boleh sepit2.. huhu



My besties, Nurul yang baru je terbuka pintu hati olehNya untuk "berhijrah" selepas majlis pertunangan saya pun turut berminat nak try this style.. malangnya i tak sempat nak ajar that day.. xpe babe, next time i'm in KL i bg exclusive tutorial 4 u k?hehehe





Even My Incik Apex a.k.a tunang tersayang pon suka my new style..

cute katanye!!

bweekkk.. sila muntah jauh-jauh sekarang..

mood gedik sudah melanda! huhuhu








Sunday, July 3, 2011

Birthday di Bazaar


last 2 weekend, saya balik kl kan.. salah satu sebabnya nak tolong my sis jaga booth bazaar kitorang kt Subang Parade tu... Haritu hari sabtu.. Birthday dia 21hb June so saya agak terlewat sebab time birthday dia saya still kat Machang lagi.. so time bazaar ni lah saya buat surprise kat dia.



Starting with me and Along, planning konon nak pergi toilet but actually kitorang g beli kek kat bawah.. Erin masa tu tak perasan lagi kitorang cabut.. then kebetulan kek yang kitorang beli tu xde lilin. so menggagau lah kitorang cari lilin. last-last kat Memory Lane baru ada. nah hambekkau lilik belit2.. but cute!


kitorang pon pakat ngan Mak suruh usha line. sebab kitorang nak pasang lilin n gi kat booth.. tapi malangnya belum sempat sampai booth, si birthday girl dah perasan kitorang.. so saya pon teruslah nyanyi lagu happy birthday.. alang-alang dah kantoi tu kan..




Birthday girl yang kelihatan surprised!



Masa ni My Incik Apex dah balik sebab dia ada kena pergi Shah Alam ada photoshot so dia tak dapat tunggu untuk celebrate sama. anyway thanks to him jugak sebab sudi curi masa datang jengok kitorang kat booth..


as to Erin a.k.a Cicik, Happy 24th Birthday and may all your wishes come true`!!



As to her BF- Randy, Cepat-cepat masuk meminang kakak aku nih..

kang jenuh Ya nak bagi hadiah langkah bendul ;p


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Blog Widget by LinkWithin