Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, June 30, 2012

Kids and Toys : Belon Pon Jadi


nama dia affi. peminat setia boboiboy.
slalu kalo dtg umah, mesti tanya gni
"k.tie, belon ade dok ag?"
"k.tie, belon ade lg x?" (setelah di alih bhsa baku)
kat umah aku tuh ade sepeket besar belon. xtaw mane adik aku curik.
katanya balance party liar kelas..... so bagi la kat si affi nih belon.


tengok, bersungguh dia tiup....kembung pipi2.
tapi nih belon yang jenis susah gile nk tiup.
kalo tiup mesti sakit mlut pastu.
eh cane aku taw??


mane xtaw kalo last2 haku yg jd mangsa kena tiup!!!
tengok, bersungguh ok tiup. pencinta kanak2 kate ko.
menantu anyone??

xckup satu, dua hokey!!!


proud boy with his ballon~~~
senyum nk control aje lepas dapat belon.
yg tukang tiup nih,dapat sakit mulot! cissss

eh tapi kan, bkn kids je rsnye sukakan toys....
orang tua pon suke jgk...
xcaye tengok nih...






baik punya usha!! kehkehkeh
dialog dia: ehh mcm best je mainan nih.........



waa.. tq Atie for sharing your story.

Oh ya. Bagi mereka yang makan, tidur, minum dan cakap dan text pon semuanya tentang bola, maka Whatchuwant is what you need.

Apa yang korang perlu lakukan hanyalah dengan mendail *128#, pilih pack yang sesuai dan korang jugak boleh pilih hadiah korang sendiri! HP Envy 14”,Macbook Pro 14”,Samsung Galaxy Note,Samsung Galaxy S II,Sony PlayStation 3,Xbox Kinect,Nokia Lumia 800,HTC One X dan macam-macam lagi menanti anda.wohuuu...pilih je yang mana idaman hati!

WHAT 1

terdapat beberapa pack untuk dipilih. Text pack, Talk Pack, Surf Pack, Fun pack, MMS Pack, Video Pack dan terdapat dua pack istimewa sehingga 1 July iaitu Football SMS Alert Pack dan Talk and Text Pack.

WHAT 2

Sambil bersorak untuk pasukan kegemaran korang, hadiah menarik dan gempak menanti korang. Mana nakdapat kat tempat lain? hanya dengan Whatchuwant! mari gandakan kegilaan dan keriangan bola sepak dengan melayari http://xpax.com.my/whatchuwant.php untuk mengetahui maklumat lanjut.






Tuesday, June 26, 2012

More Quotes from jejariruncing


Yeahh... yeayy..yeahh.. suka benor si HanaBobot ni.

eh, lupa bagi salam.
Assalamualaikum semua.

sorry harini Elia masing tak menang tangan banyak benda nak kena buat.
Harini je kena gi recording untuk satu talk show ni.
nanti ada masa saya cerita pasal tu.
sekarang ni untuk mengcover kemalasan
elia untuk mengapdate, saya gantikan dengan koleksi kerja
yg saya buat masa tengah tak busy satu ketika dulu. hahaks.
bunyi satu ketika tu macam dah lama je kan.
papepon enjoy quote2 ni.
ambiklah kalau rasa nak amik. feel free to copy ;)

p/s: doakan rakaman harini berjalan dengan lancar ye *nerbes*










Monday, June 25, 2012

Isnin yang padat



Harini saya tersangatlah sibuk. Banyak benda untuk diselesaikan. Rasa macam 24 jam tak cukup je sehari. Huhu. Semalam semalaman tak tidur. Menyiapkan job assignment. Eh,kata jobless tp ada job assignment?! Hee. Virtual job mmg la xde tapi job as full time blogger ni masih ada. Tak pernah2 dpt 3 sponsored post dlm satu masa. Pastu bila dpt jadi rakus. Nak bolot semua. Pastu mata dah macam kungfu panda kena stay up siapkan keje tu. Pastu harini kena drive kesana kemari siapkan beberapa kerja. Pastu nak kena siapkan dan study text untuk present esk kt RTM(ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ"̮ .. Nantikan detailsnya) Fuhh.. Penat weh. Tapi takpelah rezeki. Orang lain mungkin kena g kerja on time 9 to 5 everyday. Duk rileks xde pressure kerja sgt. Tp saya yang duk rileks tp ada satu2 masa kena pressure diri macam robot tapi boleh dpt income setara atau lebih dari orang yang bekerja sebulan, kenapa perlu saya mengeluh kan? Alhamdulillah. Rezeki dtg dlm pelbagai bentuk.

Oklah. Busy2 banyak benda nak buat. Takleh nak post bebanyak. Pff. Pdahal bole tahan pjg gk entry ni kan. Poyo je aku ni tau..

Va va va.. K la. Take care guys. Selamat bekerja buat semua!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Vote dalam Levi's Curve ID Blogger Award dapat Baucer RM300

Sticky Post - Scroll down for latest entry

Assalamualaikum...

Alkisahnya...
Haritu saya ada dapat satu email dari majalah EH! yang jemput saya join satu contest ni.

levis


Dia suruh hantar gambar saya sambil memakai seluar levi's kegemaran. Dengan niat saje je gatal nak join sebab dah dipelawa saya pon hantar la satu gambar ni. Masa tu memang buat keje last minute sebab tarikh tutup dia dah dekat. plus dia nak gambar high resolution. lappy ni pulak haritu buat hal dan terpaksa cari gambar dari koleksi private photos in facebook. kebetulan jumpa satu gambar lama ni then terus je la submit. memang mati mati ingat dia je yang akan judge gambar tu.. bila nak tukar gambar lain dah terlambat. so terpaksa telan jela and hope for the best

tak tahu pulak akan terpilih shortlisted jadi TOP 10 Levi's Curve ID Blogger Award then ada sesi voting pula.. hok alohhh...

PERINGATAN: Gambar yang saya submit ni sememangnya gambar yang lama sebelum "penghijrahan" saya lagi. tak sempat nak edit apa sebab dah memang kelam kabut masa tu. hope korang faham la ye.

Harap korang sudilah undi saya dalam contest ni. dah la berada sebaris dengan blogger-blogger hebat yang lain. peluang untuk menang tu macam tipis tapi takpelah janji kita cuba kan? Dapat masuk TOP 5 pon jadilah..(asyik top10 je kan)..mana tahu contest kali ni saya bernasib baik sikit kan..*sedapkanhatisendiri* hope korang sudilah korbankan sedikit masa dan tenaga korang untuk vote setiap hari untuk tempoh masa 9 hari ni

Cara VOTING adalah:

~Mula mula Klik LINK ni




~Lepas tu uolls klik VOTE kat gambar iolls yang tak semenggah ni




~lepas tu korang scroll down dan klik lagi butang VOTE
(abaikan ucapan dan intro iolls yang macam nak masuk pertandingan ratu kebaya yang tahpape tu*malu*)



~Sebelum vote kena register dulu yang mana belum pernah register lagi
(buat sekali je lepas dah register lain kali nak vote just login je)


~lepas dh register dia akan hantarkan email link ke your email then korang klik je kat link tu dan akan membawa kepada voters login form mcm kat bawah ni



~lepas tu setiap kali uolls nak vote just login je. mudah kan?

Mari pakat pakat ajak sedara mara sepupu sepapat adik abang kakak jiran scandal anda semua VOTE elia untuk contest ni. Buat membakar semangat Elia nak update entri blog lebih kerap.*mentang mentang sekarang tengah mood blog-a-thon kennnn..

VOTE SETIAP HARI TAU!*buat suara manja
(9 hari je lagi)

sampai 28 JUNE...


* Pengundi yang bertuah bakal memenangi baucer Levi's bernilai RM300 wooo! walauweyy.. siapa tahu anda yang bertuah itu? berkat undian ada yang tak putus-putus tu..

Saturday, June 23, 2012

Kids and Toys : Motor vroom vroom





Ini dia dua ketul makhluk yang comel lagi oshem.. ! Mereka yg comel ialah niece & nephew saya... Si Kakak dan Si Adik yang tak nak mengalah antara satu sama lain dalam merebut permainan.. Eah.. tapi dia org selalu tak berebut, Si Kakak yang baik hati selalu share mainan yang ada dengan Si Adik... Salah satu permainan yang Si Kakak dan Si Adik kerap share ialah moto mainan tu.. nasib baik la muat naik berdua... kehkeh.. Si Kakak selalu bawak Si Adik naik moto same2 sebab adiknye belum pandai nak bawak moto mainan tu... Si Adik akan tersenyum gembira bila dapat naik moto.... :)



Itu sahaja, mereka buah hati pengubat luka lara dalam family saya... hehehe :)



Thankx u Kak Elia :)

Thank you Cik Mimi sebab sudi kongsi cerita anda kat segmen kali ni. Mari kawan kawan kita terjah blog HoneyMimie ni untuk mengikuti cerita dan celotahnya pulak! hehe.

*kepada anda yang diluar sana yang ada gambar dan cerita menarik tentang si kecil dan mainannya, bolehlah join Segmen Kids and Toys ni. Tak sabar nak baca dan siarkan cerita anda pula selepas ni ;)

Elia nak hadiahkan RM100+RM300. Nak tak?


Assalamualaikum semua!

Harini Elia nak buat pengumuman penting kepada anda.
seperti yang anda sedia maklum, saya ada buat segmen baru-baru ni.
Kebetulan saya terpilih untuk TOP 10 contest Levi's ni dan saya selitkan sedikit dalam segmen ni.

'create

Semalam saya dapat email dari pihak Eh! yang bagitahu semua Top 10 finalis akan diberikan voucher Levis setiap seorang. jadi saya rasa nak kongsikan voucher tu dengan anda jika anda join segmen ni.

kalau berminat, sila tengok entri dibawah ni. yang telah di-update dengan peraturan, pemberitahuan dan tambahan hadiah baru!

Jom join.. masih belum terlambat lagi nak join.. jangan lepaskan peluang ni..


Friday, June 22, 2012

Segmen Tingkatkan Followers dan Trafik Blog #2

Sticky post - Scroll down for latest entry

Haaa... mari mari.. semua pakat-pakat join segmen yang meningkatkan followers dan trafik blog anda! Caranya mudah sahaja..

What you have to do is...

1. Anda perlu buat satu entri bertajuk "Segmen Tingkatkan Followers dan Trafik Blog bersama Jejariruncing".

2. letakkan banner contest ni dan linkkan kepada entri ini.


'create



3. Anda perlu vote saya dalam contest Eh! Levi's Curve ID Blogger Award dan meletakkan cara-cara mengundi di entri anda supaya orang lain juga boleh mengundi. Segala info boleh didapati di --> SINI.


4. Pastikan anda juga menggalakkan pembaca anda mengundi setiap hari sehingga 28 June 2012. *anda juga berpeluang memenangi baucer Levi's bernilai RM300 jika anda terpilih sebagai pengundi bertuah! sape taknak wehhh.. boleh shopping sakan!

5. Setelah melengkapkan semua syarat, sila hantarkan link entri anda di bahagian komen di bawah. Sila tekan butang "Share" dan "LIKE" di atas dan bawah entri ini


Segmen ini dibuka sehingga 28 June 2012.
cepat.. jangan lepaskan peluang keemasan untuk anda meningkatkan trafik dan followers!

PERHATIAN!! : Peserta mestilah meletakkan entri segmen ini sebagai STICKY POST sehingga 28 June 2012. (caranya adalah selepas publish entri tu,tekan semua "edit post", set/tukar tarikh post kepada 28/6/2012 dan tekan "Publish Post")

Sekiranya saya layak memasuki Top 5, saya akan menghadiahkan sama ada Baucer Levi's bernilai RM100, wang tunai RM100 ataupn barangan yang bernilai RM100 atau lebih kepada salah seorang peserta segmen ini(yang menepati semua syarat). Saya akan pilih peserta segmen yang paling hebat berkempen. Jadi selain daripada hadiah baucer Levi's Rm300 daripada pihak EH! tu, saya tambah lagi hadiah peribadi saya seperti yang dinyatakan diatas.

*senarai peserta yg menepati semua syarat akan ditampilkan kemudian dan diumumkan sekali bersama pemenang.

Elia Sombong?!


Dulu masa sekolah kekwat. mata rabun tapi taknak pakai cermin mata. konon tak cool. *poyos

pastu bila jalan kat kaki lima menonong je. muka orang semua jadi samar samar. kalau nak tengok something clearly kena kenyit or sepetkan mata.

masa tu kawan-kawan semua yang mana terserempak dan diorang senyum, end up kecewa sebab saya tak senyum balik. ada tu siap lambai lambai lagi. kite yang rabun ni buat derkk je..

lepas tu bila dah jumpa or berborak borak mesti dengar ayat camni..

"Elia sombong ekk.. org senyum buat tak tahu je ;("

tak pon

"Dulu kalau tak kenal ngan Elia betul ingat awk ni sombong"

Rupa-rupanya si Elia ni rabun rupanya..

tulahh.. jangan cepat judge orang tanpa usul periksa..


Quotes #11


Sekarang ni hambek kau power spec meningkat sampai bukan je rabun tapi dah macam buta je kalau tak pakai spec. silap silap langgar dinding!


Kalau sekarang orang dah tak cakap macam tu la.. takde pulak dengar orang cakap saya sombong (taktau la kalau ada yg ckp kt belakang).. So far even dengan strangers yang tak kenal tegur pon kita akan borak.

tapi kadang kadang tu datang mood memalu kucing mengada hakktuuiii tu memang takleh nak buat pe la. tapi kalau datang mood friendly borak macam dah kenal 1o tahun plak. tak caye tanyalah mana-mana orang yang pernah jumpa saya kat luar.*hahhkonfidenjekaudiorgkatakotaksombong ;p

Kalau ada yang kat luar sana pernah terkecil hati dengan tindakan or tingkahlaku saya, sepuluh jari disusun mohon keampunan... mungkin saya tidak sengaja dan pastinya tiada niat di dalam hati untuk berlagak sombong..

Jangan lupa undi saya (AIMIE) setiap hari di sini -->http://www.eh.com.my/levis-curve-id-blogger-award-undi

Thursday, June 21, 2012

Leopard & Animal Prints Fever


selain Bieber Fever yang menyerang kaum wanita atau anak gadis. Ada demam baru. Iaitu demam leopard and animal prints.

Aaa.canne tu?
Kalau anda perasan, sekarang ramai orang sukakan barang yang bercorak harimau belang ni. Kalau boleh hari hari mau! Hehehe.

Saya sendiri tak terkecuali. Tanpa disedari penyakit tu melanda diri. Itu pun selepas ditegur.

alkisahnya. Haritu sedang sebuk membelek baju leopard kt satu kedai ni. Tetibe orang tu tegor

"tak abes abes ngan leopard dia tu"

"ehh,nape plak?"

"yelah. U perasan tak u obses ngn leopards sekarang ni?"

"uish. Obses? Mana ada la. I biasa biasa jerr*in denial*

"biasa? Cer u balik u kumpulkan dan tengok balik barang2 u yang leopard or animal prints. Brapa banyak yg ada."

"hmmm. Ok!"


handbag and tudung


file case


watch



spectical


storage box


shawl+spec+watch


seluar+pashmina+shirts


bedsheets and comforter pon leopard!



ni tahap paling gedix. plaster bandage pon nak leopard..

tapi saya tak obses kan!!??*bulatkan mata kembungkan pipi yg sediakala kembong*

Jangan lupa undi saya (AIMIE) setiap hari di sini --> http://www.eh.com.my/levis-curve-id-blogger-award-undi

Lain bukan?


Assalamualaikum semua..

lupa nak cerita masa gi shooting untuk Saffiya haritu saya ada perasankan ada poster OHB with my picture on it.*kelakar bila tengok muka sendiri dekat poster*


Gambar dalam banner ni masa first time shoot dengan OHB. Kira-kira awal tahun lepas kalau tak silap..

waaahh.. bolatnye kauu elia masa nihh..


*gigih tau hakak cari gambar lama time shoot ngan depa ni

Muka dah macam bola boling pon ada. booolatt!


Pipi pon kaya.. melimpah ruah dan tak dapat dibendung lagi *mungkin saya model muslimah yg paling bolat abad ini T_T


At least muka ni adalah bersegi sikit(walau pipi mcm apam).. idok le bolat macam belon sangat yeop. tapi idok le juge selim bebenor macam slim river nu...*motip sangat tetibe speaking Perak*


hahakss.. semangat iolls upload pic ni dua kali sebab nak prove a point yang kononnya iolls dah kurus sikit berbanding tahun lepas.*haissh..nak sedapkan hati sendiri mungkin*..sikit la. kalau tak banyak sikit..

Cepat cakap kak jejar dah kurus sikit! haha.. mesti korang cakap sambil tangan di bahu mata ke atas kann??? ;D

Oh ya, kebetulan ahad , 1 July ni insyaAllah saya akan menghadiri Karnival Hijabista di Hotel Grand Dorsett, Subang. I will be sitting in the Grand Ballroom for the seminar. tiket sponsored by OHB. yeayy!! *buat tarian zumba

Jomlah korang join Elia sekali event ni! Macam-macam aktiviti ada dan boleh jumpa ramai personaliti dan artis uolls! jangan jeles



*klik gambar untuk tumbesaran*

CEPAT!!!! TIKET ADA LAGI NI. SELLING VERY FAST. EMAIL amaedm@gmail.com FOR THE TICKETS


posted from Bloggeroid

Wednesday, June 20, 2012

Rahsia kecantikan di hujung jari

This is a 48hours Sticky Post. Please scroll down for latest entry

Apa? Rahsia kecantikan? Rahsia? Cantik?

Cantek ke kau ni nok?? haa.. berani-matilah statement mak!


Cantik ke gambar ni?

haha. tak perlu jawab soalan tu. saya tahu tak cantik pon.
that's actually not the point.

apa yang saya nak cerita ni pasal something yang saya baru dapat tahu dan terokai.

ini mungkin satu penemuan yang terbaik buat sesiapa yang pentingkan kecantikan diri. tapi malas untuk keluar rumah. duit minyak, tol, parking, makan, lenguh kaki nak duduk kena pulak duduk kat restoran kena makan or atleast beli air.haiissh.. duit gak tu. nak masuk tandas pon kena bayar. dah berapa dah kos keluar semata-mata nak beli produk kecantikan kegemaran kita?haha.. nampak benor haku ni berkira kan? tak kesahlah janji u get my point kan..?

pernahkah anda dengar tentang Hermo? buka hemo hemo kartun tuuu..




Hermo adalah Malaysia’s first group buying site that is based on Cosmetics and skincare products

ini bermakna anda boleh beli barangan kosmetik dan produk penjagaan kulit secara online dengan mudah dan murah. tapi Hermo bukan seperti laman sesawang yang lain. Hermo Beauty Collection ada pelbagai koleksi produk kecantikan yang berjenama dan semestinya berkualiti tinggi. range of brands mereka ada semuanya hebat-hebat belaka.

anda boleh dapatkan barangan dari jenama yang besar seperti Lancome, Clinique, SK-II, Estee Lauder, Christine Dior dan macam-macam lagi. the best part is they got hot deals EVERYDAY. setiap hari akan ada potongan harga yang hebat dan anda mungkin tak dapat di luar.


"Hermo serves as like a platform between all individual ladies and distributors/ oversea brand suppliers. There is no redemption required and we will post your purchase to you without charging postage fee during this promotion period."

clearly anda boleh lihat sendiri perbandingan harga mereka.


anda juga boleh tahu lebih lanjut tentang produk tersebut dengan menekan butang "VIEW"





Sekarang ni HERMO sedang hangat dengan a few types of discounted items for sale..





Semua maklumat yang anda perlu dan ingin tahu tentang produk ada.
very practical!



Ada macam-macam range of products with crazy discounts



tengoklah perbezaan harga dia!! boleh save sampai 20 smpai 30 hengget!!*pengsan*



tuuu diaaa.. Ni perbezaan harga sampai dekat RM50 tuuu..*pengsan lagi*

tapi anda kena cepat sebab semua on a first come first serve basis.


They really live up to their motto which is "We believe beauty can be attained affordable. Let's enjoy being beautiful - with a well managed provider, financially."

Produk dan perkhidmatan mereka ni sememangnya dipuji dan diakui oleh pelanggan mereka sendiri. lihatlah review dan komen

Review from others, please find screen shots below


New Featured dalam HERMO ni adalah Mask Combination Zone.

The best part of the deal ialah anda boleh campur any kind of masks yang ada dalam senarai. Ni yang best ni kan? boleh cuba semua jenis mask yang ada. kalau tempat lain selalunya satu kotak tu ada satu jenis je mask muka kan..


antara koleksi masks yang ada. ada banyak lagi. anda boleh tengok kat SINI

Cepat cepat jangan lepaskan peluang keemasan ni. Join member dan enjoy great discounts!




Your way towards a glowing and flawless face is just a click away..


*this is a Sponsored Post


Blog Widget by LinkWithin