Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, August 29, 2012

Wordless Wednesday




Tuesday, August 28, 2012

Teaser ;)




Alhamdulillah majlis berjalan lancar dengan izinNya.
tapi kesibukan ku tak terhenti di situ.

baru selesai sebelah pihak. sebelah lagi minggu depan. jadi belum boleh ada masa lagi nak update panjang-panjang. plus, gambar yang ada dalam tangan pun tak banyak. jadi.

stay tuned.

nak tunggu gambar dari mereka-mereka yang terbabit.

sabar ye kawan-kawan... nanti kite update story morry with tons of picture okayh?

buat masa ni kita layan gambar-gambar teaser dulu ye.. heheheee



























kalau suka boleh "like" entry ni... sabar menanti entri yg seterusnya ye.. ;)

Friday, August 24, 2012

Aktiviti hujung minggu



Assalamualaikum.
Mesti ramai yg dah start balik ke rumah dr kampung halaman kan?
Saya pulak terrrsangatlah sibuk during this weekend. How about u guys?

Any plans for d weekend? Gi beraya? Gi rumah terbuka?
Apapun hope u enjoy your weekend

As for me,its busy busy busy. Update details later yeah



Lattalilattalitamplommmm.... Hehehe

Tuesday, August 21, 2012

Mohon maaf dari hujung rambut hingga hujung jejariruncing (entri banyak gambar)



Assalammualaikum semua. Selamat menyambut hari raya yang ketiga! mesti korang masih syok beraya sakan lagi kan? untunglahhh..

perghh.. lama tak update blog kesayangan ni.. sumpah banyak sangat benda nak di update tapi tak jugak berhapdate nyee.. cisss...

awkward sangat rasa nak menaip entry bila dah lama tak menaip ni. lagi awkward bila ayahandaku sendiri tetiba out of no where came out with an extremely awkward question masa saya tengah syok kusyuk menyapu cream atas my home-made pavlova yang membuatkan saya tersentak sekejap dan teringat nak update blog..

taktau lah korang penah lalui moments awkward ni bila ayah korang sendiri tanya soalan macam ni..

"haaa.. blog jejariruncing dah lama tak ber-update.. kenapa?"

sangaattt awkward hokeyhh!! soalan tu kalau orang lain tanya tak pelik tapi bila your own father tanya macam agak awkward dan menimbulkan banyak persoalan. is he one of my silent reader? erkkk.. awkward!!


oh. ok ok. berbalik kepada cerita asal, sebenarnya saya buka sengaja nak malas update blog ni. tapi sebenarnya... eh, sebelum tu saya nak ucap thank you kat my lovely aunty, Mak Dara for making this cute hari raya greeting card...



cute sangat.. huhu.. thanks Mak Dara. rajin!

ok ok ok... balik kepada soal tak hapdate blog tadi balikkkk!!

saya sebenar benarnya tersangatlah busy kebelakangan ni.. sebab ada beberapa urusan yang perlu diselesaikan. masa semakin suntuk dan kerja masih banyak tak siap. apa dia urusan tu? hehehehe... adalah.. tungguu..

tapi sesibok-sebok kite pon kite sempatlah update perkembangan dalam Instagram.. hehe. tetibe jadi gila mengupdate instagram berbanding blog kan..benda baru biasalahh kannn

mari tengok beberapa keping gambar sekitar sambutan hari raya saya tahun ini..(taken from my instagram ofcoz!)





my dad took this pic after the "awkward question"









Raya tahun ni semestinya raya yang sangat sayu dan bermakna buat kami sekeluarga.. sobs sobss.. sobss.. Kami beraya di ipoh sehari je then malam raya pertama tu kami dah balik KL. takleh raya lama2 kat kampung sebab banyak lagi kerja tak siap kt KL..


this is what awaits us at home.. sorry, atas permintaan keluarga im not allowed to spill the beans yet about what about to happen but u will know once everything is done and please pray for the best. semoga semua berjalan dengan lancarnya tanpa sebarang masalah. so far agak stress sebab ada a few things yang tak setel lagi but hopefully it will by the time comes. dan oh, nanti saya akan buat pengumuman tentang beberapa perkara. tapi bukan sekarang. harap korang semua faham. nanti kite akan cite and share kat korang jugak pembaca setiaku semua. sayang korang sangat tau. muah!


Di sini saya nak ambil kesempatan nak mohon maaf kepada anda semua atas sebarang kesalahan. sengaja atau tak disengajakan. jika ada keterlanjuran bahasa atau perbuatan saya yang melukakan hati sesiapa. kosong-kosong ok? ;D

you can follow me on instagram if u want - @elia_jejariruncing


Monday, August 13, 2012

Buffet : Iftar di restoran The Apartment


Awal Ramadhan haritu saya ada pergi berbuka puasa kat
The Apartment, The Curve.
kebetulan diorang ada sediakan buffet Ramadhan yang bertemakan "An Oasis of Delights"

promosi makanan tradisional melayu ni berlangsung sepanjang bulan puasa ni sampai 12 Ogos 2012.


Dari nama restoran ni pon kita dah boleh agak yang mesti hiasan dalam dia bertemakan apartmen kan? tapi siapa sangka dalam restoran ni siap ada toilet siap dengan shower skali tau!


seee.... siap ada shower tuu.. nasib dia tak berfungsi.. kalau ada budak2 yang gatai tangan gi pulas shower tu alamatnya memang banjirlah restoran ni kann.. pelanggan boleh pilih nak makan kat ruang bacaan, ruang tamu, bilik air, bilik tidur, dan sebagainya. ikot suka hati dan mood korang lah nak duduk seat dan table mana



masa majlis berbuka ni selain saya, terdapat beberapa blogger lain yang dijemput untuk sama-sama menikmati juadah berbuka kat sni.

first time dapat jumpa blogger MummyCute dan pemilik blog koleksi 1001 Resipi



::Ayam tandoori dan pudina paste dia sedap, spagetti dan vege dia pon sedap::

Walaupun pada dasarnya buffet ni menyediakan juadah tradisional melayu, mereka juga ada selitkan menu-menu lain seperti makanan barat, arab dan sebagainya. buffet yang bermula dari jam 6ptg keatas ni berada di The Curve dan KLCC. the best part bila saya dapat tahu yang menu kat sini berubah-ubah mengikut hari. jadi kalau anda datang berbuka setiap hari pon juadahnya tak akan sama dan tak membosankan lah.


:: ada kambing, kerabu, salad, ulam-ulaman ::

makanan dia sedap2 dan banyak pilihan sampai saya sendiri pon rambang mata tak tau nak pilih yang mana. yang best pasal promosi ramadan buffet ni dengan setiap pembelian


dessert diorang pon boleh buat kecur lidah dibuatnya. nyummy!


akhirnya anak raksasa ni dengan rakusnya amik serba sikit juadah yang ada. dah nama pon buffet kan. kalau tak rasa rugi pulak kan..hehe. padahal memang suke kan


saya bergambar bersama wakil dari management The Apartment dan juga Chaswood Resources setelah masing masing gendang gendut tali kecapi, nampak tak semua kenyang perut dan suka hati?!hehe


Harga Buffet : Dewasa - RM69.90++
Kanak-kanak - RM26.90++
Untuk tempahan :
The Apartment The Curve : 03-77278330
The Apartment KLCC : 03-21662257




Jutaan terima kasih kepada pihak The Apartment yang sudi menjemput saya. memang sedap-sedap makanan korang. tapi paling sedap dessertnyalah. cream puff dan their red velvet. sampau berulang gak la saya amik. huhuhuhu.. ;p

dah dekat hujung-hujung ramadhan ni kalau korang dah takde idea nak masak apa atau makan dimana datanglah kat The Apartment ni. best. cosy sangat. macam duk kat rumah je.



Friday, August 10, 2012

Iftar Dengan Saute'


Waktu berbuka tadi saya ke Keramat. kebetulan langkah kanan pula bila my aunt, Aunty Lynn masak lauk yang sangat best untuk iftar kalini.

semuanya makanan yang berkhasiat dan rendah lemak.




sayur yang di " sauté ". menatang ape saute tu? haha saya pon baru tahu tadi bila my aunt explainkan. pernah dengar sebelum ni masa tengok cite Masterchef tapi just ignore je. rupanya saute ni sejenis teknik masakan yang mengunakan less or no oil dalam masakan.

kire healthy food la kirenyekan.. sambil-sambil makan tadi sempat la tanya resipi-resipi memasak sikit dari aunty lynn. manalah tau nak digunakan di kemudian hari kan.. lagi lagi menu masakan yang sememangnya baik utk kesihatan mcm menu2 kat bawah ni.


ayam diperap dengan rencah, madu dan dipanggang tanpa minyak


sos extra hot dari Nandos

Salad with a squeeze of lemon



dan nasi yang digoreng dengan butter..

best jugak sekali sekala macam berbuka camni. kalau selalu lagi best. tapi bukan selalu pon saya dapat camni. kena praktikkanlah nnti. insyallah..


haa.. tu juadah berbuka je. tadi lewat malam sikit tadi gi lepak Papa Rich Sri Rampai. ada meeting discussion sikit. boleh pulak pekena benda-benda kat bawah ni.

selera mengedik nak try teh tarik dengan ais krim ni. not bad lah rasa dia



tapi setiap kali gi Papa Rich menu feberet adalah Papa Naan with curry ni.. perghh. highly recommended! hehe.. idop le diet sangat haku ni kan?? ;p

** Saya sangat jeles dengan blogger Nisa Kay sebab dia dapat duit Raya RM1000 dari Celcom. bukan susah pon. subscribe atau renew internet plan Celcom je! gile senang nak beraya sakan dengan duit raya. perghh seribu tu macam-macam boleh beli! nak tahu lebih lanjut jom cek cek cekidaud--> www.celcom.com.my
Blog Widget by LinkWithin