Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, March 27, 2013

Makin Ramai Artis Berkeek

Teknologi sekarang berubah dengan pantas dan socia media network semakin berkembang dari sehari ke sehari.

Dari friendster, myspace, facebook,youtube, twitter, nuffnangx, instagram dan yang terbaru dan terhangat.... KEEK!

Apa keek tu?
Dia lebih k
urang macam instagram tapi instead of posting pictures, korang post videos.
Duration yg diperuntukkan dlm 36 saat. So sangat senang dan interesting.
Mula-mula saya kenal or dgr pasal keek ni dr keluarga Kardashian. Alaa.. Yg cite keeping up with the Kardashian tuuu..


Diorang yang promote guna keek ni dan sekarang ramai artis2 kat Malaysia ni pon dah mula berkeek.
Mesti best dapat tgk artis kegemaran korang post their latest updates xpn just dgr suara dan aksi2 comel mereka. Selalu tgk kat gambar je. Kali ni dpt tgk dorg gerak2 ckp2 kan best!


Saya pon tak terkecuali untuk try berkeek ni. Saje mengedikss... Since xde masa nak ngadap lappy update blog, atleast bole update keek. Tp rsnya aku lbh byk meroyan dlm keek ni adelah. Hehe..


But i think selain artis, blogger pon patut start berkeek selain dari buat vlog yg pastinya makan masa nk edit2 video. Keek ni senang n raw je video. Very convenience.

So korg yg mana rasa nk try keek ni bole la install app dia from ur phone n start la keeking. Siapa yg dah ada tuuu... Ape lagi..?? Hehehe

ni antara artis2 yang dah ada akaun keek:




























Monday, March 25, 2013

Tempat baru, kawan baru ;)


Pejam celik pejam celik dah satu semester berlalu kat Uitm Kampus Bandaraya Melaka ni.

sekarang dah masuk semester 4 dah. lagi setahun insyallah abes la..

banyak sebenarnya yang dah berlaku sem lepas tapi tak update update lagi... haiyahh bile la nak rajin ni kan?
makin nak rajin update makin banyak benda dan keadaan yang menghalang. kalau ikotkan banyak lagi koleksi gambar dan cerita yang tak berupdate lagi ni.

susunan pun dah agak tunggang langgang.. tapi takpe la. akan diusahakan juga untuk update pelan-pelan.

ok. kita mulakan dengan cerita pada penghujung semester lepas. masa tengah musim study week nak final exam. 

last sem saya stay asrama Yayasan Melaka. satu rumah dalam 10 orang 5 bilik. but luckily saya dapat bilik sorang... huahahaha... bermaharajalela la aku kat bilik tu. 2 katil 2 almari 2 meja aku conquer sorang! tapi most of the time memang saya tak lepak bilik. pergi lepak bilik member.

jadi tak berapa kenal sangat la dengan housemate. since masing-masing pun spend their time dalam bilik masing-masing.

tetibe satu hari ni sorang housemate ni tegur. 

"eh, awak Elia kan?"

"ye.. saya.."

"esok awak free tak?"

"kenapa ye?"

"kitorang nak jumpa awk face-to-face."

*gullppp* "er.. ada ape ye nak jumpa?"

"oh.. kitorang ada nk cakap sikit la. boleh tak?"

"arrr...bole.. esok petang camtu sy free"

"ok.. jumpa esok ye"

gulpppp.. sumpah gua cuak gile..  yelah.. ramai-ramai nak jumpa aku sorg? nak kena bambo ke ape kan.. hehe. mula la fikir bukan-bukan ni kan.. saya pon ajaklah my friend Az untuk teman. manalah tau pape jadi ade backup. hahaks!

masa sampai masanya pintu bilik diketuk. bila dikuak tombol, terkojuit den!

sekali ramai gile duk tunggu depan pintu. dekat 10 org gak la *gulp*

"kitorang datang nak kenal-kenal ngan elia jejariruncing ni bole?"

haaaa... nak berbual-bual rupanya. aku ni ape tah fikir ntah hape-hape je kan.. over sgt. padahal tak ade apa pon. 

untuk dipendekkan cerita kami semua saling berkenalan. dari berbual-bual kat bilik membawa kepada dinner sama-sama kat kampung Mortan. ha.. cite je tak best kan? jom tengok gambar


Malam tu kitorang makan-makan dan sambung borak. masing-masing bergurau dah macam kenal 10 tahun dah. hehe. nape lah kite tak kenal dari awal-awal sem tu kan?


lepas makan... balik?? 

oh tidakk..

aktiviti malam tu membawa kitorang jadi tourist. bergambar sekitar Kg Morten tu. 





Kampong Morten ni pada yang tak tahu is a living museum dimana penduduk kampong ni preserve dan mencantikkan rumah mereka untuk tujuan tarikan pelancong. kami yang perasan pelancong ni pon tak lepaskan peluang nak berposing kat kg morten ni.. 






jalan punya jalan sedar-sedar kitorang dah pusing satu kampung tu. tekak pon dah dahaga balik. jadi kami tukar lokasi lepak kat mamak terdekat pulak.. tapi along the say sempat grab any chances we got untuk berposing sakan.. heheh. biasalah pantang ada yg sebut, camwhore je!



that night was one of the highlights for last semester. seronok dapat kawan-kawan baru dan yang paling best boleh sekepala lak tu. walaupn baru kenal tapi dah menggila macam dah kenal lama. some of them dah takde kat KBM ni sebab dah start praktikal.


nice knowing guys.. till we meet again!

- Alia, Fyra nasha, Diana,  Ekin, Wanie, Ena, Rina, Fiza, Mek ja and Liza -

you guys rocks!!!



Friday, March 15, 2013

Gumbira tiap jumaat

Dari sekolah rendah, sekolah menengah, masa keje ofis dan sampailah masuk universiti ni. Saya sangat suka hari Jumaat. Dah la penghulu segala hari.

Tapi antara sebab kenapa suka maybe sbb rasa hari nak dekat hujung minggu. Masa sekolah pulak kalau sesi pagi dapat balik awal dan sesi petang dapat gi lewat sikit. Heee.

Dah masuk uni ni plak masa diploma kat Kelantan Jumaat cuti terus. Lagi la suka kan.kan. Kan

Time degree ni.. Lagi lagi masuk sem 4 ni hari Jumaat couldnt get any better than this sebab kelas ada satu je.. So boleh gerak balik KL cpt! Yeayyy!!

Tak kesah lah walau hari hari lain jadual pack camna pun yg penting jumaat free.. Weeee!

Mcm extra half day for the weekend holiday la kan.. Wahh.. Kemain aku excited.

Apa apa pon nk wish korang semua selamat berhujung minggu. Apa plan korang hujung minggu ni? Share la sikit ;p

Wish u all have a great weekend ahead!

P/s: dah lama tak buat segmen blogwalking kan? Haaa.. Sesiapa yg xkemana2 weekend ni dan nk join my segmen. Standby ye.. Insyallah if xde aral melintang sy akan promote blog2 anda if u join my segmen..;)

*harini jadi super rajin lak makeup gi kelas. Tp xcukup rajin utk pakai contact lens. So makeup yg sesuai utk frame glasses ku ini. Xtau la ok ke x. Hentam saje


Tuesday, March 12, 2013

Pasangan kaki pukul

Harini terpanggil untuk cakap pasal isu ni bila ada someone yang saya kenal mengadu dia baru lepas kena belasah dengan tunang dia..

Mula2 ingat dia just lempang. Walaupn sorang lelaki tak sepatutnya menyentuh atau menyakiti perempuan tp saya ingat dia just lempang la..

Tapi bila tengok gmbar lebam yang dia hantar ni..

Astafirullahalazim... Beristifar saya kejap..

Teruk betul!

Punca katanya mereka bergaduh bila si lelaki ni dikatakan kantoi curang dengan pompuan lain. Bila confront si lelaki ni mengamuk smpai teruk si minah ni dibelasah.

Sy igt ni first time dia. Rupanya sebelum ni pn dia pernah pukul my fren ni. Dia kata sampai lebam2 n bengkak muka.

This girl i kenal xberapa rapat but as a women bila dgr benda2 camni rasa xsedap la kan. I asked her to make a police report. Tapi dia xnak. Refuse and keep blaming herself yg dia pn salah jgk. Xkira la salah mcm mane pn dia xsepatutnya dibelasah disepak terajang smpai cmni sekali!

Ni baru tunang. Kalau dh sah jd bini cmne? Kenapalah selalunya mangsa2 abusive guys ni nak sedih2 tapi xnak take action. Konon dgn harapan that guy akan berubah. Come on lah.

Penat la nasihat org tapi mcm mencurah air ke daun keladi.

All the girls out there,dont let yourself be a victim of abusive men. Walk out of a violance relationship. Xguna pertahankan kalau ia akan mendatangkan lebih keburukan di kemudian hari.

P/s: tiada niat nak buka aib sesiapa. Cuma sebagai peringatan dan pengajaran buat kita semua.


Blog Widget by LinkWithin