Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, May 20, 2013

Peluang blogger ke Old Trafford


Kepada peminat-peminat bola sepak di luar sana, sila baca entri ni!

Tahun lepas Elia ada blog about program realiti bola sepak, Mancari Ramli ni kan?. Tahun ni Mencari Ramli dah masuk musim KEDUA!


Kalau dah masuk musim kedua tu pastinya ia menjanjikan sesuatu yang jauh lebih menarik dan terbaik berbanding yang sebelum ni kan? yess.. betul.. untuk musim kedua ni anda, ye ANDA yang tengah baca entri ni sambil terkebil-kebil tu. tak. saya tak tipu.. anda berpeluang untuk melawat ke Stadium Old Trafford!!!



waaa... dapat gi Stadium Old Trafford tuu.. penaja utama rancangan ni iaitu Telekom Malaysia(TM) telah bermurah hati menyediakan hadiah berupa bukan sahaja anda dapat visit the legendary Old Trafford Stadium, tapi anda juga dapat melihat perlawanan Manchester United secara langsung di depan mata!

Kepada salah satu blogger bertuah di luar sana, sempena kempen Mencari Ramli 2 ni anda berpeluang memenangi all-expenses paid trip ke Old Trafford, UK untuk 2 orang untuk melihat sendiri pasukan Manchester United beraksi secara LIVE!


selain dari hadiah utama yang kat atas ni, akan ada 3 hadiah misteri bag yang bernilai RM350 untuk dimenangi.

mesti korang semua dah tak senang duduk, dah berangan nak pakai baju ape kat Stadium Old Trafford tu nanti kan? hehe.. sabar.. korang kena join blogging contest ni dulu. 

Camne cara nye? senang je:

 Anda perlu 2 blog post yang mengikut syarat. 
klik here  untuk download MR2 kit


BLOG POST 1 : Kongsikan dengan pembaca tentang program Mencari Ramli 2 ni, highlightkan tentang sesi ujibakat yang masih berlangsung dan tentang TV Program Mencari Ramli 2 itu sendiri. Di samping itu juga, beritahu kami, mengikut firasat anda orang macam mana agaknya yang akan dapat gelaran “Ramli – the most talented player” ni. adakah dia seorang yang tinggi kah, rendah kah, kecilkah tubuhnya atau seorang yang berbadan sasa. auuumm.. ;p



BLOG POST 2: Saksikan dan kongsikan pendapat peribadi anda tentang program realiti bola Mencar Ramli 2 yang keudara di TV3 dan galakkan pembaca anda untuk VOTE pemain kegemaran mereka sepanjang program ini berlangsung dengan menyediakan the voting mechanics. selitkan sekali, siapakah yang anda rasa layak atau akan memenangi gelaran Ramli untuk musim yang terbaru ni dan kenapa?

kepada yang berminat, sila ke SINI untuk mengetahui lebih lanjut dan menghantar butir peribadi anda. Tarikh  tutup untuk submit entri korang adalah pada 12.00pm, 15 Jun 2013 (Sabtu).

cepat, jangan lepaskan peluang menjadikan impian anda kenyataan!

Thursday, May 9, 2013

Parody Psy - Gentleman


Haritu masa dalam kereta boring-boring terdengar lagu Psy yang baru ni. 
pastu bila diamati betul-betul rasa macam dia sebut "alangkah mulah heyy" je past corus tu.

so dalam dok gurau-gurau tu tetibe datang idea nak buat parody ni.
dlm masa xsampai 10min je kitorang reka lyrics dia. haha. memang crack.
lepas dah ready terus record keek. 

kemain lagi nak hilangkan kebosanan travel kat highway kan? Mak yg kat sebelah dok menahan gelak je dengan perangai anak dara dia dan si kawan baik yang sama gile ;p





p/s: part last tu memang spontan main redah je solo hakak kekdahnye

Tuesday, May 7, 2013

Berita baik untuk pengguna Maxis/Hotlink



Laiii... laiii...



peluang baik yang tak patut anda lepaskan...



Elia baru je dapat tahu yang ada offer baekk punya untuk pengguna Maxis/hotlink kat luar sane..



lagi-lagi buat korang yang suka tweet ni.. tweet sana tweet sini... yang jenis ape buat dan apa yang difikirkan pon nak tweet, sampai nak buat ape pun rasa tak syok je kalau tak tweet tu haaa.... ni memang makanan korang la ni ;)


macam saya, kalau sehari tak tweet rasa macam tak tenang je. menggeletar je jejariruncing ni nak post pasal keadaan KL yang jam atau pasal kepadatan kelas atau pape je la kan. paling kerap update pasal blog entry dan keeks terbaru

:: ngah syok shopping pon sempat tweet dlu tau::

 kadang-kadang tu berkira-kira juga nak tweet sbb risaukan data limit. ada macam some of my friends pakai sesetengah telco ni lagiii la berjimat cermat (kedekk pon ade)sebab telco tu menawarkan access twitter tapi untuk limited time je. berapa jam je kot. dalam tak sedar, cepat je masa berlalu dah xleh nak tweet. kite dok sedap2 beborak kat tweet tup2 orang tu senyap. rupanya dah xleh nak tweet dah. potong betul kalau camtu kan? lagi-lagi kalau diorang boleh access sesetengah browsers jer. laaaagi potonggg!




tapi.. dengan maxis/hotlink, korang boleh ber-twitter dan access mana-mana browser selama 24jam sehari sampai muntah hijau!hehehe ;)




Hotlink/ Maxis kini menawarkan peluang keemasan untuk korang tweet 24/7 dengan kadar PERCUMA..

FREE!! tweetlah sampai lebam. tak kena charge pun. haa.. suka tak? suka kannn... suka kannn



Caranya mudah je.. korang boleh access Twitter dari mana-mana web browser melalui telifon korang. (mobile.twitter.com)



Korang boleh tweet sepuas-puasnya sampailah tarikh 15 Julai 2013 ini. haaa.. lama tuuu..




 keistimewaan ini terbuka kepada semua pengguna perkhidmatan Maxis dan Hotlink.



 tiada sebarang subscription diperlukan. haaah. senang banyak. tak ada nak susah-susah. pergi layari je ke (mobile.twitter.com) melalui HP anda dan enjoy gunakan Twitter secara percuma..



Untuk sebarang maklumat lanjut, layari : www.hotlink.com.my/freezone


Thursday, May 2, 2013

Asha dan LINE Dolls - bergabung, meletops!



Hey guys.. how have you been?

remember this picture?


ingat tak pic ni dalam entry yang lepas?

what you can see in this picture... Nokia phone, LINE dolls and Oldtown..

ever wonder what is it all about? what are the connection and meaning of all these elements?

haaa... ni yang nak story morry ni...

tak sabar sangat nak cite ni sebenarnya. tapi kena tahan dulu sebab nak kena fokus dengan exam haritu. biasalah sebelum cuti mid term mesti banyak test yang nak kena hadap kan?

ok..Elia.. jangan melalut. kembali kepada cerita asal..

Haritu saya ada menghadiri this workshop at Nokia's office.


rupanya Nokia ada memperkenalkan model henpon terbaru mereka iaitu Nokia Asha 310.
model ni merupakan peranti pertama Asha yang menyokong dwi-sim yang bermakna henpon ni boleh beroperasi dengan dua sim card. sangat sesuai buat korang yang ada banyak nombor ni kan. hehe. terasa lettew ;p

u can change up to five SIMs without turning off your phone

yang bestnya, phone ni mempunyai sokongan WiFi padanya. memang senang la kan nak online kat memane skrg pon dah ada WiFi. phone dia pon ololoooo... comel dan slim dan ringan dan elegan dan macam macam lagilahh dan dan yang lainnn


Dari segi spesifikasi, ia membawakan skrin bersaiz 3-inci, kamera 2-megapixel, ruangan storan 4GB, serta masa bertahan bateri sehingga 25 hari. wow rite!??

besides that, Nokia Asha 310 also have other social apps like Facebook, Twitter, Foursquare, Nokia Xpress Browser, dan juga lebih 40 permainan percuma daripada EA( include Tetris, Bejeweled, Need for Speed The Run and Fifa 2012.) In addition, there are hundreds of other games available for Asha 310 on Nokia Store . 



Untuk sokongan navigasi dan peta, Nokia Maps pun turut disertakan yang jugak didatangkan dengan sokongan offline. korang juga boleh layan youtube dengan tenang sebab Asha 310 ni sangat menjimatkan data plan korang.

you can access and enjoy fast and affordable mobile internet with Nokia Asha 310 dengan harga terhebat dipasaran iaitu RM 329 saje!


Nokia Asha 310 ni juga sangat senang dan convenience untuk digunakan dengan ciri 3 homescreens yang memudahkan. satu utk apps, satu utk shortcut favourite anda, satu lgi korang boleh pilih sendiri antara  dialler, radio and music player 

yang buat dia lebih menarik lagi, selain daripada pelbagai aplikasi yang ditawarkan untuk pengguna Nokia Asha, ia juga turut sama disertakan bersama-sama dengan aplikasi Line.


comel kn patung-patung character LINE ni? heee.. nanti saya sambung cerita pasal these cute dolls.. but let ..me continue pasal LINE dlu 

LINE apps ni boleh dikatakan salah satu aplikasi permesejan yang sedang meningkat popular dikalangan pengguna tempatan. Bagi yang belum sedia maklum, Line ni boleh dikatakan messager apps yang paling cute. gerraamm je dengan sticker dan emoticon diorang yang bermacam-macam tu..

Line untuk Asha

dengan Line, korang boleh express your feelings or mood with thousands of cute and adorable stickers. dengan Line, korang boleh berborak, bergossip, bercinta 24jam sehari sambil bertukar-tukar stiker yang kiut miut tuu.

haaaa... sekarang nampak tak connection dari gambar pertama tu?

oh.. lupa lak.. ada ssatu lagi elemen yg tertinggal..

apa kena mengena Old Town dalam ini gambar? heee.. mesti korang excited kan.

pada penggemar Old Town diluar sana, ada boucer RM10 untuk korang bila korng mendapatkan Nokia Asha 310 ni.

ok mesti korang dah tak sabar nak tahu pasal dolls yang comel to the max ni kan?

nilah antara LIMITED EDITION Line Dolls yang absolutely NOT FOR SALE but its exclusively for you out there. the lucky ones ofcoz!

So who want to WIN this exclusive and cute dolls??


 What you have to do is.. sooo easy..

1. Pick ONE of these following picture(Pilih salah SATU gambar dibawah).

2. Create the most creative dialogue suitable with the picture of BROWN and CONY.(Reka dialog paling kreatif untuk gambar yng dipilih)

3. Postkan gambar bersama dialog yang direka dalam entri blog anda dengan tajuk "Saya nak menang LINE Dolls dari Nokia Asha dan Jejariruncing"

4. Salin setiap langkah dari 1 hingga 5 dan letakkan link entri ini 

5. Ask all your friends and readers to join this contest. the more the merrier















p/s: also opportunity to win a LINE character doll at Nokia roadshow cruiser @ http://www.nokia.com/my-en/ashapromo

Blog Widget by LinkWithin