Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, November 29, 2013

Kotak comel dan bunga ikut personaliti diri

I don't know bout u'olls but kalau Elia gi shopping.. for toiletries especially,&nbsp;kalau barang&nbsp;tu ada free gifts or goodies memang laaaju je tangan ni mencapai benda tu.. because for me, it gives us more value for our money la kekdahnye.. huhu.. padahal memang pantang ngan benda-benda free ni.. huhuhuuu >_<

baru-baru ni Elia gi shopping barang dapur sekali dengan toiletries, cam biasa elia aim nak amik my favourite panty liner. luckily Libresse ada bagi this cute box. memang pucuk dicita ulam mendatang la kan? hehehe.. dah la memang my choice of pantyliner punya brand, dapat free gift, the free gift tu comel dan multiusage lak tu!memang terbaiklah!

balik umah, ingat dapat tin comel ni je.. rupanya dalam tin ni ada benda best yang lain..

this pack of 32 pieces of pantyliner ada pamplet for personality test..
bukan normal personal test, tapi test untuk kita figure out what kind of flower we are..
hehehe.. tak pernah terfikir kan kita ni jenis orang yang macam mana.. bunga apa yang best represent us?

So, Elia pon ambil pen dan mula menjawab soalan soalan&nbsp;dalam personality test ni.. hehehe.. cepat cepat jawab, sebab nak tahu jawapannye.. hehehe >_<


lepas dah jawab tu Elia pon bulat-bulatkan jawapan.. dan akhirnya segala misteri telah terurai...

jeng... jeng.. jeng..

*hahaha.. poyo lak ngan sound effect bagai*


Waaa..... so Im a Romantic Rose! *wink2*
waaahhhh... best gile.. excited.. memang sessswaaiii sangat la bunga ni dengan Elia. sebab memang tak dinafikan I LOOOOOVVEE ROSES!
yg bestnya dia ckp I have a romantic side*wink2*heheheh.. kipas-kipas diri sendiri plak kan..
lepas dah tau pasal diri sendiri, masa untuk ajak kawan-kawan buat personality test ni.. pastu bila dorang dah dapat tahu ape resultnye.. masing-masing ketawa. pastu snap pic upload kat instagram masing-masing.. huhuhu..
bila fikir balik, macam kebetulan dan lucky sangat kotak tin serbaguna yang Elia dapat ni pon yang jenis "Romantic Rose" punya... sebab dia ada banyak jenis dan pattern. so memang lucky gila la dapat kotak yang memang my type.. hehe

so korang kalau nak tau what type of flower you are, try la get yourself the Libresse's&nbsp;pantyliner and do the Flower Personality Test. pastu suruh kawan-kawan korang buat sekali. serious best! heheeh..Kalau belum sempat dapat Tin nih, cepat2 lah gi https://www.facebook.com/LibresseMalaysia untuk buat test to see what flower you are! &nbsp;serious fun beb! heheeh..
on a serious note, I rasa mmg kena lah yg libresse collaborate dgn local female designers to create designs untuk tin yang kiutmiut tu hehe. Sbb para designers are real women from the community who came up with the design of each flower that represents our personality. Ni mmg berbeza dan meaningful lah berbanding ngan free stuff yang I selalu dpt masa shopping hihihihi…
*p/s: buat para para boyfriend yang nak tau bunga apa yang sesuai nak bagi kat girlfriends korang, bole lah suh gf korang buat personality test ni.. tak pon korang post kat instagram bagi boyfie korang tau.. hehehe.. Nampak tak permainan die? ;p





* pandai je dia amik hati with my fav kind of rose. Macam tau tau je kan.. haaa.. korang ape lagi.. lets discover what type of flower are you

Thursday, November 28, 2013

An indeed a busy day




Naik gila kami ni dibuatnya bila makin menghampiri musim final. tinggal lagi kira-kira sebulan je lagi kami bakal menduduki ujian akhir bagi tahun akhir kami di sini.

wahh.. pejam celik pejam celik dah sem akhir dah aku ni..  dah part 5 dah.. dah nak practical dah sem depan.. perghh.. cepatnya masa berlalu..

tapi agak hectic la masa ni.. semua assignment dah nak kena submit dalam masa terdekat.. masa nilah lap top nak buat hal pulak kan.. sabooo je la..



Selama belajar kat Kampus Bandaraya Melaka ni, dah masuk sem 5 ni barulah teringat nak bergambar kat kawasan luar bangunan kampus kota ni hah.. kalau tak memang takde langsung la kan..






kebetulan masa nak ke bangunan Graha semalam terserempak dengan my former lecturer. Miss Shahitul yang pernah ajar saya Statistic. masa mula-mula masuk kemain garang. lelame jadi makin baik dan endup dia dh macam kawan lak. she's sweet, kind and friendly. tau-tau je dia dah nak kena transfer pergi Kampus Alor Gajah and masa saya jumpe dia tu dia tengah nak angkut barang utk pindah... waaa.. kebetulan jumpa.. pastu miss belanja air bliss ni.. wa.. pesal miss sweet sangat nih?




oh ya..  balik dari kelas yang panjang dan memenatkan tu, tetiba rasa ceria je sebab dapat parcel dari Hishop! yeayyy.. my stuffs dah sampai..  kemain besar kotak dia kan...



macam biasa, setiap kali order barang dari Hishop ni kita akan dapat voucher. bukan satu... bukan dua.. tapi 3 keping voucher pembelian.. best2!



:: Dr. For Hair Placenta Clinic Shampoo 500ml :::
::Jope O2 Revive Tonic (120ml)::

Nilah antara barang yang Elia beli dari Hishop ni... tapi sekali tengok ada free gifts lagi tau!
siap diorang bagi 2sets of korean's face mask.. weeehuuu.. terbaik dari ladang..

disebabkan jadual kelas yang sibuk dan cuaca yang tak menentu kat Melaka ni, kondisi rambut dan kulit kepala saya macam makin teruk. macam-macam produk rambut dah guna tapi sama je hasil. rambut semakin gugur, rapuh dan kulit kepala berkelemumur. oleh itu, Elia beli tonik dan shampoo rambut untuk memperbaiki dan melebatkan rambut saya balik.


shampoo dia sangat sedap bau dan tak bau chemical sangat. bekas dia besar so memang boleh tahan lama. lepas shampoo dah keringkan rambut elia spray kan hair tonik tu kat kulit kepala pastu urut2 kan sikit.
lepas pakai hair tonik tu kulit kepala terasa sejuk je. best. very refreshing. kulit kepala pun dah kurang gatal2





selain dari set rambut, Elia juga tertarik dengan set penjagaan kulit muka by Dr.Murad ni. set percubaan dia sangat lengkap. disebabkan Elia ada masalah liang roma yang besar, so saya amik set Perfect Pores Control ni. dalam ni ada pencuci(cleanser), T-zone pore reducing gel, moisturizer dan exfoliating masks.


                                       :: Murad Pore Perfection Starter Kit (30 Days Supply)::

*EXCLUSIVE untuk my readers, HiShop akan memberikan baucer tunai sebanyak RM20 ke atas sebarang pembelian melebihi RM99(termasuk barangan promosi skali!). Boucer ni SAH SEHINGGA 30 NOVEMBER 2013.
Voucher code : JEJARIHS

jangan lupa subscribe Hishop's newsletter untuk more special offers

dan jangan lupa "LIKE" FB fanpage Hishop 

Blog Widget by LinkWithin