Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, April 29, 2014

Part 3 : Main "Truth or Dare" masa Barbeque




Masa barbeque session haritu..just to kill time and make the night more enjoyable, weolls ada buat game session.. even though we have been in class together for about year and a half, banyak lagi benda yang kita tak tahu pasal eachother. so masa nilah kita nak kenal kenal dan kena mengena!

what we did was gather each of us and sit in a circle. then there was this pandora box with all our names in it. sorang akan cabut undi dalam pandora box tu and yes! u guessed it.. the name yang came out will be asked to choose whether they wanted "truth" or "dare"..

hehehe.. as usual, mesti ramai choose dare sbb wouldn't dare to spill the "truth" question! heheh

here are some example of the dare we managed to capture during that night..


:: The guy kena "dare" untuk mengorat one of our girl in class.. since this guy ala-ala mat romeo in our class.. huhu..jk.. jk  ;p ::


lepas dah habis satu pusingan.. semua dah kena soal.. tapi mostly choose untuk buat dare..

So.. for the second round weolls tukar sikit rules..

Pandora box akan diberikan pada one of them..nama siapa yang kena pilih dalam pandora box tu, that person yang cabut undi tu akan kena cuba buat/lakonkan gaya, mimik or anything that related to that person n weoll yg lain lain kena teka siapa org yang dimaksudkan tu...

serious sangat-sangat kelakar part ni.. tak caye nanti tengok example videonye.
lepas dah tau jawapan, orang yang cabut undi tu kena cerita the truth on what are their first impression of that person masa mula2 masuk kelas tu..

haaa.. creative kan game ni? yela.. its a combination of both "truth" and "dare".. plus.. kat situ kita akan dapat rapatkan sillaturahim... mungkin ada benda benda yang kita tak berapa kenal or kita tak perasankan keunikan or habit seseorang tu...

oklah.. senang kata.. jom tengok antara video yang menarik masa permainan ni...









antara semua. .tak tahu bila sampai turn Elia.. kemain panjang lagi.. semua nak bgtau their first impression... waaa.. malu malu.. larikkkk


so menarik tak? kalau korang nak tengok the rest of the video of us playing this game, bole check out my Youtube channel yang tah pape tu : Elia Jejariruncing

pape pon.. korang memang the best lahh!!! rindu... bila nak buat gathering lagi?!!

Lemau pagi ni? Jom buat senaman regangan!


Kalau anda terasa lemau pagi-pagi ni.. jom kita buat regangan badan sikit.. supaya darah dan oksigen boleh berjalan lancar... hehehehe


Monday, April 28, 2014

Part 2: Barbeque dan burned Marshmellow



Masa barbeque haritu Elia ada beli marshmellow untuk dipanggang. sebab memang sedap gila nak mati je rasa burned marshmellow yang Elia pernah rasa time barbeque rumah my friend dulu.

so disebabkan ramai budak-budak kelas ni tak pernah rasa kenikmatan burned marshmellow ni, Elia bagi semua merasa membakaran dan rasa sendiri...

nak tau camne respon mereka? jom layan video ni..






siapa lagi yang suka makan burned marshmellow?

Part 1: Barbeque Tengah Malam



Haritu.. ingat lagi..

sebelum kami semua start Final papers, dan sebelum kitorang semua pulang ke halaman masing-masing untuk mula berpraktikal.. we decided to enjoy a barbeque session together. 

plan memang last minute pun.. kalau plan awal-awal selalu tak jadi..

weekend tu kitorang plan dan terus gi beli barang-barang untuk nak buat barbeque dengan budak kelas. majoriti setuju dan happy to join since it considered as the last one we ever. lepas lepas ni sure susah nak gatherkan semua orang kann..

malam tu kami berkumpul kat pantai puteri, depan sikit dari Pantai Klebang..

jom layan gambar masa barbeque tu..





Masa bbq ni kitorang ada organized a few activities untuk merapatkan silaturahhim dan untuk suka-suka.. nanti kita cerita kat part yang seterusnya ok? on mean time, layan gambar-gambar ni dulu keyh?
 






 macam comel macam cantek je kan my classmates? hehehe...




Kalau tak puas tengok gambar boleh layan my videos that i took that day on my Youtube channel : Elia Jejariruncing





Tuesday, April 15, 2014

Sehari fefeeling tourist di Melaka


#throwback

Nama je study kat Melaka. tapi takde pon nak pergi jalan-jalan sekitar melaka. asal weekend je balik KL. kalau tak dapat balik pon duduk bilik je..

ada satu masa ni kitorg dah siap smart2 nak gi kelas. sekali kelas tu batal. dah nak sampai kampus baru diberitahu kelas tu batal.. so disebabkan dah dressup cantek cantek, rugilah kalau balik umah tido je kan. so.. kami pon decide to switch off mode student n switch ON mode pelancong.. hehehe..

masa ni lah nak jalan-jalan and bergambar kat Melaka bandar bersejarah kann

jom layan antara gambar menarik kitorang masa tu..





 Tak sangka, bangunan kedai kedai kat area Jonker Walk ni 
cantek untuk buat background bergambar ;)


 Ni pulak pintu rumah orang. cantek. macam ala-ala pintu kat Bali gitu kan? redah saje bergambar kat depan rumah orang pon ;p


Dah penat jalan, kami pon stop for lunch kat restoran Halia Inc kat area bangunan Merah tu.. leh tahan cantik deko restoran ni. terbaik.





Saturday, April 12, 2014

Plan jadi surprise bila si adik tidur mati

Assalamualaikum.

Ni semalam punya cerita. Semalam birthday si adik lelaki. Si ajat yg muka iras-iras Taufik Batisah tu. Hehe

So lepas keje mak ajak gi bangi. Since he's studying there.

Disebabkan dah sedia maklum sangat kalau gerak time time after kerja, keluar KL mmg akan terperangkap dalam jem, so we decided to go there after 9pm.

So sempatlah saya gi pasar malam dulu untuk beli buah dan sayur mayur segala bagainya. Dlm kul 7 Mak msg adik. Dia kata ok. Dia tgu kami smpai nnt.

Sambil tu mak gi beli kek. Tepat kul 9 lebih ktorang jumpa dan bergerak sekali ke Bangi. Sampai sane dkt kul 10 lebih. Haa... mmg lambat skit sampai. Almaklumlah Mak ni kalau drive 40km je =_="

So sampai2 perut masing masing dh berkeroncong.. asid perut semakin merembes..yelah.. tak makan lagi. Plan nk bawa bday boy g mkn skali.



Sampai sampai kami pon whatssap la si adik ckp dah smpai bawah. Xde respon. So weolls call la si adik ni.


Call punya call, tak berangkat!
Ahhhh... sudah, tido ke awang ni?!

Dia ni kalau dah tido. Bom atom meletus pon dia tak sedar. Teringat satu masa ni satu rumah terbangun dengan bunyi bingit alarm clock. Cari punya cari dari mana la dtg bunyi bising mcm alarm kecemasan tu..

Sekali tengok tengok elok je alarm clock yg berbunyi kuat gile tu kat telinga si adik ni hah. Tapi dia boleh elok je diulik mimpi.. hishh.. bahaya btol.

Ehh.. berbalik pada cerita tadi, dah dekat setengah jam col tak berangkat. Akhirnya ktorg decide utk letak je kek birthday dia kat atas kereta. Since hostel dia pon kitorg xleh nak masuk.




Kire kes redha je la ape akan jadi kat kek tu. Nak hantar hostel, xleh masuk. No kawan2 dia pon kitorang takde. So hambek... letak kt atas bonet kete je la. Ikat dekat wiper je.. so dia tak jatuh. Hehe




Ingat kita nk surprise kan dia, sekali kita kena surprised! Hehe. Saboooo je la. So me n mom pon gi la makan kt kedai yg dh plan ngn si bday boy. Lepas tu balik je.

Pagi td si adik msg saying how sorry he was n thanks for the cake. Haaaa.. camne lah hidup dia ni ngan gf dia. Kalau dh tdo call sejuta kali pon xdidengar. Mesti byk kali gf dia kena ditch ni.. huhu.. semalam pon patutnya dia join skali.. mesti dia pon terima nasib yg sama cam kitorg.. hehe.. nasib ko la dikk ;p

Thursday, April 10, 2014

Memori Futsal 2013



Assalamualaikum...

haisshh.. tak sangka bila dah start practical ni dia punya busy... perghh.. tak hengat..

dulu ingat bestlah practical buat keje simple-simple je.. fotostat kertas or buat kerja-kerja remeh.. yelah.. intern kan..

tapi.. ohh tidak sama sekali.. ada masa kerja or tugasan yang nak kena buat satu hari tu bole buat kita tak sedar pon masa berjalan. tau-tau dah kul 5.30ptg..

balik-balik sampai je rumah, lemau.. sudah mandi, solat dan makan semua.. memang tido je jawabnya.. semenjak kerja ni memang tidor awal je..

dalam masa kerja ni, kena pulak curi-curi masa siapkan tesis ataupun my final year project paper.

memang takde masa sangatlah nak buat aktiviti lain-lain..

nak blogging pon tak menyempat nak taip panjang-panjang.. ada je keje kena siapkan..

Masa sibuk ni lah teringat keseronokkan masa belajar.. ada masa free je gi swimming, jogging..
rajin je masuk pertandingan itu ini sebab nak kekal aktif. paling best futsal lah..

dari sorang yang kaki bangku.. tak tahu langsung sepak bola, sampai bole join futsal tournament, siap dapat 1st runner up tu walaupun takde practise pape..huhuhu

haiishhh... bila tengok balik gambar-gambar time futsal tu.. teringat balik moments yang best masa tu..



 Masa tu memang last minute punya hal.. ada our old competitor masa tournament last year ajak gabung team dia. so 4 orang dari kelas kami masuklah team dorang. Finh, Ain, me n Az..  nama team "Just Nice". memang nice la sebab cukup-cukup orang je kan..




Mula- mula plan nak training atleast sekali la b4 turun padang kan.. tapi disebabkan masa tu masing masing sibuk dengan test, memang tak dapat nak squeeze time for training.. bukan je takde time nak training.. pada malam nak game tu, ktorang siap ada presentation lagi.. abes je presentation memang kitorng rush balik rumah nak tukar baju. then terus peeeeecut ke sport arena tu kat Klebang. haahh.. tempat yang femes ngan coconur shake tu ;p







before gi futsal court tu kitorng singgah makan cucuk2 kat tepi pantai klebang tu dulu untuk isi perut. lapar gile lepas kelas kan.. tengah syok makan budak-budak tu dah call cakap tournament dah nak start... kami pon pecutlah ke tempat kejadian..

sampai-sampai tu ingat boleh la warm-up dlu ke apa kan.. sekali sampai sampai dah kena panggil masuk court. game starts!

perghh.. memang tak bole lupa la time tournament tu.. kitorang ada dekat 5 game berturut-turut dan Elia sempat rehat for sekali 1st half je. lain dari tu memang Elia rembat je main. ntah camne stamina masa tu memang tak hengat2. lari sana lari sini. pecut sana pecut sini. block bola. jadi defender tapi dah macam keeper pon ade. cuma tak pegang bola je. turun naik turun naik. pergh.. ntah tenaga apa yang ada masa tu..




Alhamdulillah.. berkat usaha n tenaga setelah makan steamboat cucuk-cucuk secara rakus petang tu, kami dapat la juga tempat.. walaupun second runner up je. boleh la. dengan tak kenal teammate, tak practise n masih newbie dalam arena futsal ni kan..

yang penting kenangan tu..

memang terbaik dan insyallah akan dikenang sampai selagi kotak memori ni masih kuat capacitynya ;)


p/s: haiishh.. bilalah nak main futsal lg ni ek?
Blog Widget by LinkWithin