Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, October 28, 2014

Excited terima orang baru

Harini maka genaplah seminggu usia sorg insan comel yang berjaya menambat hati semua orang..

Si comel yang looove sgt dok dlm perut ibu dia sampai xnak keluar keluar.
Sampai terlebih lebih duedate

kasi risau semua orang je si kecik ni!




Once dia dah keluar, waaaahh.. Alhamdulillah.. syukur...

Suke sangat bagi elemen elemen saspen nih! dari dalam perut lagi kasi semua orang saspen sebab dia taknak "tunjuk" gender.. so semua orang tak tahu baby yang bakal lahir ni boy ke girl...

maka dengan itu, lahirlah beberapa ahli nujum dan mak mak bidan tak bertauliah..  macam macam teori and tekaan yang keluar..


semua orang lepas dah tengok perut pon mulalah

 "perut mcm selalunya boy..."

"tengok gaya ni mcm baby boy je"

" ni baby girl ni"

"muka ibu berseri2 ni anak pompuan ni"

macam macam lagilah..

Nasiblah both parents tak kesah la anak girl ke boy ke janji lahir sehat.. huhu

elemen surprise la kekdahnye.. huhu


Akhirnya pada 21 Oct 2014, jam 3.55pg lahirlah seorang princess dengan berat 2.87kg dengan cara normal without induce.





tuuuu dia.. mak ngn baby gurl nya..

yang mana dok wonder wonder anak sape yang lahir tu, ni anak kepada kakak Elia lah.

my first ever niece!!

semua excited sebab si princess ni dikira cucu pertama for both sides. kemain center of attention la nanti dia nih! heee... mak ngan abah dia dua dua anak sulung. So semua excited!

as for the name lak.. so far nama belum confirm lagi. so kami pon xleh nak announce lagi. to be update later k?

As for my "Cicik", Congratulation on your new bundle of joy. (btw, looks like i won d bet cuz its a girl! ;p). Jaga amanat Allah ni baik-baik dan selalulah bawa si kecik tu jumpa mummy Ngah dia yang vogue da vazz ni =p

To "Abg Wan", Congrats jugak for your new 'princess'.. plz spoil her with all the love in da world than with food (hehe ;p).. ehem.. ehemm.. kena lebih jimat la lepas ni sebab dah hidup bertiga *wink*


Ads : Dulu memang susah nak simpan duit.. asal dapat habis, dapat habis.. tapi last2 i came out with this awesome idea.. dpt je duit, asingkan siap2 untuk saving dan letak dalam beg dompet lama dan simpan kat tempat yang tersorok atas susah utk kite sendiri nak capai. tempat yang orang susah nak jumpa. So, bila time sesak2 hujung bulan, ada la jugak duit simpanan. bijak kan? heee..
Satu lagi cara nak jimat, dengan promosi Jimat-Jimat McD.



Beli Sausage McMuffin dengan Telur untuk hanya RM2.95 dari Isnin hingga Jumaat, 4 a.m. -11 a.m.
Beli satu Ayam McCountry, percuma satu dari Isnin hingga Jumaat, 11 a.m. – 4 a.m.
Beli tiga jenis set Happy Meal untuk hanya RM5.95 setiap satu dari Jumaat hingga Ahad, 11 a.m. – 4 a.m

Untuk maklumat lnjut, lawati www.facebook.com/My.McDonalds

Saturday, October 18, 2014

Cabaran Chipsmore

Lama tak menaip kat blog ni.. ntah kenapa makin liat jejari ni nak menaip.. makin lama makin liat. Bukan tak ada idea.. so many events happening around me. Infact, too many sampai tak terupdate blog kesayangan ni.

Gambar berlambak lambak dok trperap dalam phone and memory card camera. Video toksah cakaplah.. tapi kadang2 masa tu tak mengizinkan..

Hari hari ada je perkara yang Elia rasa nak share tp ntah kenapa tak trluah pulak bila nk menaip tu.

Cehh.. cite macam bajet bajet everyday ada something exciting lak happening in my life kan.. takde lah. Its all in your mind and depends on how you see things.

Kalau kite optimist, even benda simple pon kite boleh enjoy doing it ;)

As simple as makan biskut Chipsmore! Hehe

Huh?! Kenapa Elia cakap makan Chipsmore pon leh enjoy?

Haa.. tu yang korang tak tau tuuu

Kalau korang nak tahu, Chipsmore ada buat this fun challenges untuk korang yang sporting, sempoi and ohsem ni tau..

Its called 'Chipsmore Dont Do it Unless You're Awesome' challenge.

Cabaran2 ni khas buat orang2 yang cool n ohsem je. So my readers memang sesuai sangatlah nak join. Hehe (kipas skit;p)

Bukan susah pon. Just register then pilih antara 3 caraban yg korg rasa leh buat, tengok demo, gunakan akal sekretif mungkin n record. Pastu submit. Simple~!

macam yang Elia buat nih



Setiap user boleh submit satu video utk setiap cabaran. Nak join kesemua cabaran pon nohal tp setiap org hanya layak menang 1 hadiah setiap cabaran saje.

Contest period : Oct 15 - Nov 15
Closing for submission : 15 Nov 2014

Video xyah pjg2. Dlm lbh krg 15-20 saat pn dh cukup. Tp xbole guna sebaeang video editing software tau!

Peserta mestilah brumur lebih 15 thn n mendpt kebenaran dr parents utk submit video ni.

Haaa.. menarik kan? So ape je cabaran dia?

1. Reka handshake korg yang paling ohsem
2. Perform a dance routine based on step yang ditunjuk kat demo video
3. Buat kerja2 rumah dgn gaya paling cool n ohsem

Top 50 video dgn views paling banyak akan brpeluang dpt hadiah-hadiah ni :

* Hadiah Utama X 1 pemenang/challenge : Playstation 4 + bekalan Chipsmore selama 1 tahun
* Saguhati X 2 pemenang/ challenge : Asus Fonepad + bekalan Chipsmore selama 1 tahun


Jadikalaunak join, lawatilaman web Chipsmore ni: http://www.chipsmore.com.my/awesome/


Selamat bercuba!


Blog Widget by LinkWithin