ni karipapnya. saiz sekarang dah tak macam dulu. karipap sekarang alolooo comel je saiznye. dulu besar sikit rasanya. maybe sebab kos semakin meningkat, saiz dan kuantiti terpaksa dikurangkan. harga karipap pon dah 40sen seketul. 50sen pon ada.
tapi yang paling tak menahan pasal karipap tu bila digigit..
pasal saiz dia boleh diterima lagi..
pasal harga pon boleh diterima lagi..
tapi bila gigit je karipap tuu..
adoyaiii.. kerasnya!!
bukan main payah nak gigit. rupanya bila tengok intinya sikit je. kulitnya penuh dan tebal. tepung je lebih. tak rasa sangat pon inti dia tu.
hmm.. apa pendapat korang pasal benda ni?
same la kite sis..suke giler karipap srdin...
ReplyDeletetiap2 pg beli..memang terbaikla karipap kt kiosk bwh ni..
tp sekeping 60 sen..sabo jela.. :p
Perghhhh , Kak Elia . Saya pun suka makan karipap :P . Tapi lagi suka yang ada ubi kat dalam tu :) . Kalau yang kulitnya tebal tak best . Intinya yang banyak barulah best . Hihi
ReplyDeletebuat sendiri pun sedap..tapi tak pandai..hehehhe...
ReplyDeletehahahahaha!potong betul lah....
ReplyDeletenak kaya cepat la tu
ReplyDeletehhahahaha...tu la org zaman sekarang ta ikhlas sgt dah nak buat kuih...slalu la jugak biela kne mcm tu..haaa...klu nak tao ada satu karipap tu sedap gile...mmg tak boleh lawan la sespe nye karipap...tp karipap tu jual kat rembau n9 je..mg sedap..ta rugi pun beli..bak kat orng berbaloi baloi..nnti kalau kak elia gi rembau singgah la gerai tu...die mmg jual karipap je...haha..
ReplyDeletesye pun ske mkan karipap jugak..tp karipap kentang la..yg pasti msti inti nye sdap n tepung yg rangup..bru puas mkan karipap 2 kn..hehehe..
ReplyDeletenak berniaga biar la ikhlas kot... baru org repeat beli :)
ReplyDeleteKARIPAP!!
ReplyDeletesdp nye...nk p bli karipap jgk lahh.
HAHA :)
geram tengok karipap tu . tau2 keras , haha . aptb ! biaselah , sekarang semua nk mahal tapy isi kt dalam , hampeh ! boleh goncang2 karipap tu , haha .
ReplyDeletekakkkkk...ble nk tukar layout baru??? tk sabar2 dh nie nk tgk..heheh
ReplyDeleteorg skg menjual mmg cam tue yunk...hehehe...tepung aje lebih isi kurang..klu nk best suh mak wat..nyum2...sedappp....ble isi byk2 inti dlm tue :)
ReplyDeleteSelalu dapat karipap macam itu. Tak ikhlas kot buat karipap Hihi
ReplyDeletesaket hati taw bila dapat karipap tebal isi nya ciput~ huuu
ReplyDeleteteringin plak karipap petang2 nieh minum bersama teh o panas.. jum makan k.elia~ hehe
lapar la kak =.=
ReplyDeletewa... tak aci, huhuhu.. tak rasa la inti dia..
ReplyDeletekene belajo wat sendiri la nmpknye... huhu
ReplyDeletewah~ sedapnya karipap berinti sadin.. sye pun suka.. hehe
ReplyDeletekat kedai, memang selalu macam tu.. isi selalu kurang.. huhuhu.. takde keseronokan nak makan..
kalau buat sendiri, baru sedap.. letak inti byk2.. hihihi
skrg peniaga fikir nak untung je, kualiti dan rasa ditolak tepi :D
ReplyDeleteorg meniaga ni kadang2 nak mengaut untung melampau2..
ReplyDeletexsuka karipap tebal tebal
ReplyDeletetgk pun tau x sedap.. teruk betul org yg meniaga ni.. tau nk untung je..
ReplyDeleteaaahh kan tgk bukan main lgi beselera nak makan.. x pi kesudahan nya adoooi inti pun kurang..he3.... *nak kena suruh gambit mask karipap2 cinta...
ReplyDeleteppeerrgghh...klu cmtue..mmg betul2 mmbunuh smangat nk makan..
ReplyDeletewahh..mesti frustkan sbb dah baik punyer feeling sekali makan..kecewa..tp,mcm saya lebih suka karipap pusing..pastri die lembut..best..=)
ReplyDeletehahaha~ saya penah mkn kripap mcm nie..klu inti ok ase ye tentu akn ok gak.p klu inti tak ok cmpur ngn kulit yg tlbih marjerin kmpem xsdap !
ReplyDeletekuih2 zaman sekarang.. hehehe... karipap kegemaran sy.. ummmm lapo dah.. hehehe
ReplyDeletekuih2 zaman sekarang.. hehehe... karipap kegemaran sy.. ummmm lapo dah.. hehehe
ReplyDeleteohoho. memang tak boleh nak kata apa la kan. erk./ kadang2 tak best jugak. tapi nak buat macam mana. dah beli kena la makan jugak. eheh.
ReplyDeletesuka karipap :D stuju skg ni isi karipap alahai ciput je huhu -__- the price pun skg 1 dah 50 sen.
ReplyDeleteish3
potong selera....
ReplyDeletetengok luaran cam xbest! hehehe..
ReplyDeletetebal.. tak leh komen lebeh2 sebab xrse.hihihi
oooh ingatkan elia yg masak tadi, jadi blogger masakan pulak heheh. Sekarang ni semua nak untung je, kulit karipap rasa tepung pun ada, keras kedekung huhu, mmg tak puas hati mkn n beli
ReplyDeletesalam ziarah..jom singgah sini jap http://kuahdalca.blogspot.com/
ReplyDeleteala kesiannya..
ReplyDeletetakpe, nnt i got you the special karipap tau from me myself..hehe
btol2... mmg x berbaloi jew ase nyew...
ReplyDeletetp nk wt camne dari xde kan.. nk wt sendiri payah lakk... sesekali bole lah wt..lau ary2 wt mapohh...
makan 1 konfem tanak da.. tp klu da lapar..kne la makan jugak..hehe
ReplyDeletememang cam2 kat mana2 pun kak eliaa........ he3
ReplyDeletedear,nk buat mcm mn....u dh bli....mkn aje ler...hehe...tp klo dpt yg btl2 sedap mmg perrrrghh....LAYANNNNN
ReplyDeleteNice blog that you have and good writing, sy setuju yg karipap skrg dah tak semurah dulu kecik je dah 30 sen..pastu ada pla yg sikit je inti dia..hhmmm...apapun good work for this information, sesekali boleh lepak kat blog saya korean clothing online / korean fashion online. have a nice day...
ReplyDeletekes kulit tak lenyek bagi nipis la tuh jadi tebal dan keras..inti pula sikit taktik cut cost sangat2 la tu..heee
ReplyDeleteades! dah la tgh mood makan tu tgh baik..feveret pulak tu ye..tup2 dpt yg mcm tu...err nti kita buat sendiri ajelah..eekekeke
ReplyDeletehttp://farah-aminallah.blogspot.com/2011/12/kekal-sihat-dengan-bantuan-far-infrared.html
Memang gebu..he he
ReplyDeleteI like title ni... karipap gebu...mesti sedap kann?
ReplyDeletetak patut! bila dah kena macam tu, mesti taknak makan dah. kalau karipap tu sedap, next time mesti beli dekat orang yang jual tu lagi. kan? :)
ReplyDeletebest nye.. : )
ReplyDeletehttp://sehati0818.blogspot.com
owner tu kedekut inti. nak makan karipap. bukannya TEPUNG karipap kan kan kan ..
ReplyDeleteskrg ni semua nk naik harga. nak jual pun macam xikhlas je.
ReplyDeletebaik buat karipap sndiri kan kak elia. huhu^^
luar nmpk sedap,haha..mak saya buat lagik sedap kot, lalala~
ReplyDeleteakk ble nk tkr layout bru ? huh
ReplyDeletepaling x suka dahlaa mah-hal (RM1.20=3 ketul) pastu saiz same jek cm singgit 3 ketul, ntah2 lg kecik (melampaO!).
ReplyDeleteade tmpt lain yg masih mengekalkan harga asal n kuih die agak besar jgak, emm kt area lrt wangsa maju (xtaola kalu da naik harga gak!)huhuhuhu~
susah nk cari karipap yg betul2 sedap.. wat sndiri lgi sedap.. huhu
ReplyDeletesaya pun suka karipap.
ReplyDeletelagi2 kalau karipap pusing tu..memang yummeh la..hehe..
huwaaaa....elia saje nak bg perut ezma nyanyi lagu keroncong ptg2 nie la..hahaha :D
ReplyDeletesaya suka karipap inti daging *eh*
ReplyDeletetu laa sekarang karipap semua kecik2 je dah, lagi hot bila intinya sikit alahai =="
tak baik betul laa org yg jual karipap nie.. bg org mkn cmtu..
ReplyDeletebetul..karipap skrg dh saiz s dh..inti pon skit je..baik buat sndr..boleh sesuka hati isi byk2..
ReplyDeletetebal kulitnye...tu yg keras
ReplyDeletesame la kite kak elia..kite suke makan epok-epok sardin(orang johor panggil karipap,epok2)..if cari kat luar mmg sakit hati,better ask my mama...heeee...
ReplyDelete