Thanks For Viewing My Blog =)

Sunday, June 28, 2020

KOREA TRIP VLOG : TRIP MUSIM LURUH 2019 ( November)


Assalamualaikum guys..


Dari haritu lagi Elia nak post pasal my trip to Seoul, Korea tahun lepas.
Trip yang Elia pergi dengan kakak dan kawan-kawan 
selama seminggu lebih ni memang penuh dengan aktiviti.

buat masa ni Elia nak share dulu video rumusan the trip.


lets enjoy the TraveLog -

DAY 1:





DAY 2:



DAY 3:

DAY 4:

DAY 5 :



DAY 6-8 :


Enjoy tak the Travelog?


 kalau ada kelapangan memang teringin nak 
share the itinerary dengan korang. Insya Allah.

tengah nak kumpulkan gambar dan nak update details itinerary  tu..


Stay Tuned....

nak tengok video lain boleh lah subscribe to my
Youtube Channel - Elia Jejariruncing

Saturday, June 27, 2020

Cafe Karat, Ipoh Perak



Kalau korang minat pergi cafe hipster, boleh la check out cafe Karat ni.

ni actually gambar lama tapi baru nak upload. 

tak pasti sama ada tmpt ni punya deco masih sama atau tak.












masa ni cik minah Aisyah Amani kecik dan bulat lagi.. adoiiii.. geramnya lahaiii...






makanan kat sini memang tak mengecewakan..

yang Elia masih ingat lagi Green Kari dia sedap gila!









Masa  ni Elia pergi bercuti ke Ipoh rumah kakak. jadi dia bawa kami ke sini.

balik lepas dinner kat Cafe Karat ni dia bg hadiah belated birthday.. 

beg pink dan clutch ni.. both i like sbb in Pink!

forever my fav color. hehehehe




Friday, June 19, 2020

Makeup Tutorial Video Uploaded!







Siapa kata perlu pakai makeup yang mahal untuk nampak cantik?

Produk dari drugstore macam Catrice ni pun boleh buat korang 
nampak exclusive dan class.

nak tahu macam mana, silalah lihat video ni..

this is not a sponsored post. just Elia suka sharing 
dengan korang benda yang baik dan best.

semoga terhibur dan selamat mencuba!

Thursday, June 4, 2020

From Blogger to Vlogger




Hi Guys...!!!

lama Elia tak menaip dan mengarang..

punyalah berhabuk blog kesayangan ni..

Namun, kalau korang nak tahu Elia 

sekarang dah ada Youtube Channel sendiri!!!



harap-harap istiqhomah la bervlogging ni.

sebab nak blogging macam tak ada masa sangat. jadi vlogging yang mampu.

korang yang mana kenal Elia dari zaman dulu dan nak 
tengok perkembangan latest saya bolehlah subscribe 
dan keep updated with my posts. 
Elia akan cuba update video sekerap mungkin. 
3 kali seminggu atau atleast seminggu sekali.

Subscribe tau!! lagi bagus kalau boleh click button "Notification" 
supaya akan sentiasa dapat notis tiap kali Elia upload.

 Jangan ketinggalan okayh?

Sayangggg Korang...!! 



SEE YOU GUYS THERE~!!!











Saturday, September 15, 2018

Itinerary Trip dan Bajet Krabi 2017



Ni memang ramai orang PM nak tahu iternary kat Krabi.. 

dekat setahun jugak baru ada masa nk upload. sorry.. harap membantu pada yang nak pergi tu :)




Masa ni kami pergi trip gegirls je.. with my bffs - Joy-ahs. ada sorang warga tua n sorang baby.
masa ni pun Elia single lagi.. heee


KRABI TRIP
Flight - RM 253 per pax 
Hotel - RM 218 per pax



Krabi Itinerary
19th Aug - 22nd Aug 2017
Saturday till Tuesday

Day 1 Saturday
◦ Airport - Arrive at *KLIA2*
2.30 pm - 3.00pm
πŸ›« *flight at 4.00 pm*
◦ Naik teksi or minivan 600baht/ *RM76*
Bahagi 5 org = range RM 16
◦ Check in - 🏒🌊🏊🏻‍♀ Aonang Hill
◦ Rest 😴😴
◦ Jalan2 dkt Pantai Ao nang (dinner/banana pancake/cari pakej snorkeling&Safari tour)
• Maryam tour
• Ana Rashid tour
• Souvenirs

Day 2 Sunday
◦ Breakfast (Safari tour - 776baht/RM100) include lunch*
• Emerald Pool
• Elephant trekking

πŸ‘™Emerald pool (200 baht/ RM26)
🌊 Hot spring (100 baht/ RM12.65)
🐘 Elephant Trekking ( 500baht/ RM 64)
🦁 Tiger cave - 

◦ Back to hotel
◦ 🎑 Night market krabi town + Dinner
• Mango Sticky Rice
• Tomyam - 100b/ rm12
• Padthai
• Ice Tea
• Sangkaya - 50b / rm6
• Nutella Pancake - 35b-50b/ rm4-6
• Nasi kuning
◦ πŸ’†πŸ» Thai Massage (150b -200b/RM25-RM30)

Day 3 Monday
◦ Breakfast
◦ 🏝*Snorkeling 4 island* (1000baht/ RM127) naik speedboat - 8 am till 4 pm
◦ Lunch (include dlm snorkeling package)
◦ πŸ‰ Dragon cave temple
◦ Dinner seafood

Day 4 Tuesday
◦ Breakfast
◦ πŸ’†πŸ» Thai Massage (150b -200b/RM25-RM30)
◦ Checkout πŸŽ’
◦ Naik teksi or minivan 600baht/ *RM76*
Bahagi 5 org = range RM 16
◦ Airport - Krabi International Airport,
Arrive at 3.00 pm - 4.00 pm
πŸ›¬ back to KL, flight at 5.00pm

___

Exhange currency
RM 800

⁃ 1,560 baht (RM 200) = island hopping
⁃ 1,172 baht (RM 150) = transportation
⁃ 1,000baht (RM 110) = safari tour
⁃ 390 baht (RM 50) = 2x massage πŸ’†πŸ»
⁃ 1200 baht (RM 150) = Makan, sekali mkn 160b
⁃ RM 50 = souvenir - depan Masjid &Pasar malam






view from our hotel memang cantek - Aonang Hill Resort











Hot spring













ni memang puas hati dapan miang kam beli kat pasar malam.. harga dlm rm3 je wehhh




tiger cave temple



Dragon cave temple




Emerald Pool




lunch provided during island trip





I personally enjoy my trip to Krabi..
sampai Honeymoon pon ke Krabi lagi..

tapi masa g Krabi 2nd time lain skit iternary dia. more to local street food hunt!

nanti ada masa Elia karang iternari untuk trip honeymoon 
kat Krabi in April2018 baru ni. lagi best!
stay tuned~!!



Blog Widget by LinkWithin