Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, March 31, 2009

Hari yang gelap kini sudah terang

hye fellas..

macam familliar kan tajuk ni? tapi jangan salah anggap. I bukan nak promote lagu Hujan. diaorang dah famous. xpayah eia nak promote.

you guys semua mesti sedia maklum pasal Earth Hour (tapi ada gak sesetengah org yang tak tahu menahu langsung pasal ni..kesian dok bawah tempurung agaknya!) yang berlaku sabtu lalu dari kul 8.30 sampai 9.30 malam. tahun ni,first time Malaysia took part in this event. as usual, eia yang mudah excited mengenai sesuatu perkara ni pon xsabar2 la nk tunggu hari sabtu itu tiba.



later that saturday evening,I went to One Utama with my friend Baby.

Teman dia dating ngn "teman tapi mesra" dia..hehe..jangan marah B..

Keluar rumah dalam pukul 4. have to get back before 8pm. Kakak eia pesan balik awal.."nak suruh awak tolong cicik mandikan kucing2 tu" katanya. Asalnya plan nk tgk movie cerita "Confession of a shopaholic" tp xsmpat. jadi kami hanya berjalan2 tanpa haluan. kul 6 eia dh gerak dari OU. Kawan kepada Bf Baby, dengan nama manjanya "Boy" drive us to Kelana Jaya LRT station.



Selain uniknya hari ini sebab Earth hour, ada satu lagi perkara dalam sejarah yang berlaku hari ni. For the first time eia experienced ala2 babak dalam cite Taxi. Tak ingat which sequent but yang ada Queen Latifah ngn model meletop bunchen tu.. meleleh air liur gue tgk minah buchen ni..name bunyi dah mcm "buncit" tp body tetap marvelous..if not xde la die dapat si Leornardo DeCaprio tu n sng2 je dump mamat tuh..eh,melalut plak..k back to the story.kite sambung perenggan lain la.best skit nak start balik cerita.

Dalam cerita tu scene nk I kaitkan tu mase Queen Latifah kne tembak ngn model hot lagi mantop tu and mamat polis yang xpandai drive tu terpaksa drive that car backwards while singing. That’s exactly how it happened(except for that singing part la.DUHH. And there’s no hot chicks chasing us). Si Boy ni dengan baik hatinya nk hantar eia to the nearest LRT station. Namun,Disebabkan keadaan traffic yang sangat jammed kami terlepas lorong nk drop off passenger. So si Boy ni ngah selamber kataknya me"reversed"kan kereta die dengan hadlaju around 60 km/j. mase tu eia dlm kereta tok sah ckp la. Punye la mengelabbah. I who was sitting at the back seat that time . Malu siot. Orang-orang kt bustop tu sume pandang je. Aku pon ngan muke slamber toye said thanks then keluar dr kereta tu. Muke nk cover je jalan lenggang naik tangga to theLRT counter. padahal mase tu Tuhan je tau muke dah setebal kamus dwibahasa edaran sasbadi. kelakar bile ingat balik.



So I hop on the train to setiawangsa where my cicik awaits me. We drove back to grandma’s house yang xberapa jauh pon dari rumah ku. We used to stay there before we move out to our apartment in Setiawangsa. Now yang tinggal kt rumah tu is my granma,beloved mother and my youngest brother,Amer. Sampai je all my close aunt were there. Aunty Nora and uncle Yus with their new born baby “Akil”, Aunty Lynn with Uncle Kerrel, MamaTok and AyahTok.


*Baby Akil yang kekenyangan dan terus asyik dilamun mimpi tanpa mempedulikan Earth Hour..perlu ke?kecil lagi kowt~! *


They were celebrating Aunt Nora’s Bday..yang ke berapa??tet…sensored..hehe.. So we were there during the Earth Hour. Were we later watched the KLCC gone missing.what??.no la.Propa je (singkatan bagi propaganda.sila rujuk kamus dewan.hehe).they just turn out the lights. All the all tall building surrounding the city has turn off the lights. As for my granny xsampai 10minit dia dh buka lampu balik.tak menahan ye. Kitorang semua bising la. Tp tak boleh nk buat apa bcoz its her house and she got the kuasa veto. when my uncle nk balik , he asked me to move out my car cuz its blocking his. So I pon keluarkan kereta and pusing2 sekitar area belakang rumah tu. I noticed the neighbours semua tutup lampu and the most exciting part is when ada this one house yang the whole family members gather kat laman rumah dibawah sinaran lampu minyak tanah.cut!! nape kau bilang dibawah sinaran lampu minyak tanah?! lilin la..eh,silap..saje je bagi bunyi dramatic sket..mereka berkumpul sambil bersembang dikelilingi pancaran lilin. Best je tengok.


After a while kt sane I pon minta izin nk blik. Tugas sebenar nk mandikan kucing masih tergendala. My best friend yana pon dah on the way nak datang rumah. So sampai je dirumah kami bergelap smpai la habis sejam waktu Earth Hour. Glad we took part!



So back to our mission, mencuci anak2 kucing yang dah sebulan tak mandi…eeii..kesian..nasib baik my kitten is not the aggressive type. Ok je mandikan mereka. There were like babies. Comel je bile balut dengan towel..habis mandi I pon bersiap nk g tido umah yana.teman dia sorg2 kt umah.

Friday, March 27, 2009

Permulaan

Kalau cerita hindustan, masa ni dah nk start lagu...kalau nak sambung belajar, masa ni la nk cari buku-buku..kalau budak nak belajar berjalan, masa ni dia parents dia ngn tunggu kat lebih kurang setengah meter sebut "ta teh,taaa teh..meh sini anak mama"..kalau...kalau..eh..berapa banyak kalau daa.what i'm trying to say is setiap perkara yang berlaku mesti akan titik mulanya.

So this would be my beginning of the blogging world. Excited sangat ni sampaikan tak menyempat nak makan. ni lauk kat atas meja dah memanggil-manggil, perut dari rentak SOUL dah semakin beralih ke POP. Sabar la wahai sang perut, tuanmu terlampau teruja untuk menaip blognya yang pertama.

hmm..apa aku nak tulis for my first entry?hmm..aaa...ehhh...ermmm... ok la..i have no idea buat mase ni. makan dulu kot baru idea tu datang. bak kata Dr.Fadzilah Kamsah, "otak tidak akan dapat diisi dengan perut yang kosong". Oleh itu, saya mestilah mengikut kata penceramah yang terkenal lagi lucu itu.ceh,padahal dah memang lapor nk mencekik,nk ikot ckp penceramah konon. so, Eia g makan dulu ye..jemput makan ye semua..
Blog Widget by LinkWithin