Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, December 9, 2014

Shopping dan hadiah



Dulu zaman study or zaman menganggur memang takde masalah la nak gi shopping mall, nak jalan jalan survey barang. masuk dari satu kedai ke satu kedai.. bila penat, stop jap gi makan. then sambung balik shopping or window shopping..

Now bila zaman kerja ni memang masa nak buat semua tu memang limited sangat. lagi lagi bila waktu kerja kita tak normal macam orang lain.. balik kerja dah penat memang ingat nak balik tido je.

bila la masanya nak gi shopping ni semut?

Ni nak cerita kisah benar ni.. baru baru ni Elia dapat kerja and kerja tu memerlukan kasut tertutup yang selesa. masa tu manalah aku nak cari. since kerja pon xde masa nak lari cari kasut nak pakai. masa pon was running out that time.

Walaupun dalam keadaan desperate, tapi kita taknak la smpai terpaksa settle for less. jadi, Elia pon carilah online shop mall yang ada jual barang yang berkualiti dengan harga yang berpatutan


Rakuten.com

masa tengok website dia memang sangat rambang mata.. sebab sekarang ni tengah ada sale. bukan sales biasa tapi siap Rakuten Super Sale lagi!! dengan diskaun up to 87%

Rakuten Super Sale ni akan berlangsung selama 7 hari dari 9 smpai 15 December 2014. macam macam barang leh dapat kat Rakuten ni dari smartphones, fashion, health beauty & home living products.

Lagi lagi nak Christmas ni kan, Rakuten ada Special Christmas Gift Ideas dengan harga yang gile berpatutan..



bayangkanlah, dalam beberapa minit je settle dah masalah Elia. dah jumpa apa yang dicari.. so i bought myself this super comfortable flat from Crocs.



sangat express lak penghantaran dia. tak sampai 2 hari dah dapat.. iolls suke!!


Rakuten ni juga sesuai untuk anda yang nak buat surprise or nk bagi present for that special someone. Boleh juga buat hadiah sempena konvokesyen ke *wink*




bayangkan keseronokkan Elia buka parcel yang siap dibalut. ohhh teruja iolls... macam boxing day lak rasa!






haaaa.. teruja tak? teruja tak??

teruja kan?..

lagi gempak, sekarang ni Rakuten nk bagi korang Rakuten shopping coupon a.k.a RM 20 RaCoupon kepada readers JejariRuncing!!

So bile korang shopping kat Rakuten, jangan lupa masukkan code RAKUJEJARI20

untuk redeem voucher rm20 tu ;)

Brief T&C:
1.       Coupon is valid from 9th Dec2014 (00:00) to 15th Dec 2014 (23:59) only.
2.       Total coupon value is RM20 withminimum purchase of RM120to be entitled to use the coupon. (Does not including shipping fees)
3.       Coupon may only be used once per person.

4.       Coupon is not returnable or refundable upon order cancellation.
- Rakuten reserves the right to make the final decision in case of a dispute.


so tunggu apa lagi? jom shop kat Rakuten!

Friday, November 21, 2014

New spy in town


Ada suatu hari ni Elia pergi ke kedai runcit ni untuk restock pad Libresse. haa.. memang tak nampak lain dah.. cari Libresse je.. masa tu baru Elia perasan, macam ade yang lain je dari biasa. rupanya produk Libresse dah berwajah baru..





balik tu, apelagi? hakak yang kepochi lagi penuh rasa ingin tahu ni mula la siasat.. dah kenapa Libresse berubah rupa.. gali punya gali cari punya cari barulah dapat jawapannyeee..

Rupanya pada 28 Oktober 2014 haritu Libresse ada buat majlis pelancaran 2 produk terbaru iaitu Libresse®Maxi Night Secure dan Libresse®Longer and Wider CurveFitTM Liner .


masa tu barulah perasan.. rupanya pad yang Elia amik tu pad baru, Libresse®Maxi Night Secure.


Biasalah masalah wanita bila datang bulan ni kebocoran kan? benda tuuu lah yang paling Elia rimas bila datang bulan. sampai rasa nak duduk rumah malas nak keluar kalau time2 "heavy flow" ni. nasib produk baru ni cover the problem. 



Panty Liner Libresse yang baru ni pon lebih panjang dan lebar. sesuai dipakai masa aliran dan tak banyak tapi still nak berjaga2 and utk keselesaan maximum.

Dan bersempena dengan pelancaran produk baru ni juga, Libresse ada menganjurkan kempen dan aktiviti yang melibatkan penguna. pernah dengar LIBRESSE®THE HUNT?

 

Aktiviti yang melibatkan media sosial ni menggalakkan pengguna mengambil bahagian dalampermainan pelbagai tahap solve petunjuk dan merungkai jawapan yang membawa kepada kemenangan juga lebih ganjaran.

Dengan tema ala-ala "spy", kempen ni berjalan selama kira-kira 3 minggu berturut-turut dimana setiap minggu peserta diberikan petunjuk yang akan membawa kepada penemuan isi kandingan beg bimbit. cool kan?

Kemuncak kepada kempen ni atau finale nya pada 28 haribulan tu. dimana majlis dihoskan oleh Fahrin Ahmad yang macho dan Adibah Noor yang comel sentiasa yang tampil dengan pakaian "perisik".. huhu.. teruja hakakk uollls.. 



pemenang-pemenang LIBRESSE®THE HUNT  dapat spent time mingle dengan selebriti jemputan dan dapat bawa balik hadiah yang menarik. di majlis tu juga ada berlangsung beberapa aktiviti menarik. mereka yang hadir sempat merakamkan 'wefies' terhebat melalui 'Mobsta', serta aktiviti-aktiviti samaran lain seperti mencari bilangan perkataan LIBRESSE®, Kotak  misteri dan latihan sasaran. Diorang juga sangat bertuah sebab dapat tgk pelancaran produk barru secara live gituu.. 

jom layan gambar sekitar majlis tersebut..

















Wednesday, November 5, 2014

Beli Samsung Galaxy Note 4 dengan harga RM 129 sebulan sahaja!



Dari dulu lagi people close to me knows I am a Samsung's loyal user. Dari Tv, laptop, hard disk and handphone semua nak Samsung. Smartphones pon dari dulu lai Elia dok pakai jenama Samsung ni.

Sekarang yang terbaru dan yang menarik perhatian Elia sekarang, model Samsung Galaxy Note 4. tapi tak ramai yang mampu nak beli sekali kedebukk nak bayar cash untuk miliki hp ni..

Bagi golongan student atau mereka yang ada banyak komitmen lain mesti seronok bila Elia bagitahu ni... ^_^

Sekarang, dengan Sengheng atau senQ Digital Station, korang dah boleh miliki hp Samsung Galaxy Noe 4 idaman korang ni dengan sistem bayaran ansuran! RM 129 x 24 bulan...arrgghhhhh.... best weehh!

Ni sebab Aeon Easy Payment menawarkan interest serendah 1%  saje. kebiasaannye Aeon Low interest rate ni 1.5% tau.. tapi khas untuk tawaran ni, direndahkan lagi kepada 1% je chuoollss.. takde lah sakit sangat nak byar bulan bulan kan?

dokumentasi dengan Aeon Easy Payment ni pon dijanjikan simple dan tak complicated. Plus, leh dapat kelulusan dlm kadar segera.

Apa yang bagusnya bila nak beli hp kt Sengheng ni firstly memang sah sah la kite tahu ketulenan product yang ditawarkan, satu lagi kita bole je gi kat mana mana outlet senQ Digital Station ni untuk test out the Galaxy Note 4 dan merasai sendiri segala special features yang ade kat hp tu macam kecanggihan camera dia yang lebih terang dan jelas dengan adanya 3.7MP kamera depan dengan F1.9 lens, and a 16MP Smart OIS back camera.


Selain dari segala keunikan dan kelebihan model Galaxy Note 4 ni, kalau korang beli kat mana mana outlet Sengheng atau senQ digital station korang akan dapat macam macam benefits. Antaranya,

- Extra 1 tahun PlusOne warranty
- Complimentary Dual Car Charger bernilai RM69
- PWP deal bila anda berbelanja di Seng Heng/SenQ! Korg leh berpeluang utk dapat 8000MAH Battery Bank (worth RM179) and Temper Glass Screen Protector (worth RM109) at RM199 only
- Trade-in program yang membolehkan customer trade in the old/used Galaxy S4, Galaxy S3, Galaxy Note 2, Galaxy Note 3 and enjoy rebate up to RM666

tempat lain takde kan offer camni kan? kan? kan?

sebab tu lah... kalau korang memang dah lama pasang niat nak miliki Galaxy Note 4 ni, cepat cepatlah ke outlet Sengheng atau senQ Digital Station berdekatan.

atau korang boleh layari website dibawah utk maklumat lanjut
  www.senheng.com.my
www.senq.com.my

Tuesday, October 28, 2014

Excited terima orang baru

Harini maka genaplah seminggu usia sorg insan comel yang berjaya menambat hati semua orang..

Si comel yang looove sgt dok dlm perut ibu dia sampai xnak keluar keluar.
Sampai terlebih lebih duedate

kasi risau semua orang je si kecik ni!




Once dia dah keluar, waaaahh.. Alhamdulillah.. syukur...

Suke sangat bagi elemen elemen saspen nih! dari dalam perut lagi kasi semua orang saspen sebab dia taknak "tunjuk" gender.. so semua orang tak tahu baby yang bakal lahir ni boy ke girl...

maka dengan itu, lahirlah beberapa ahli nujum dan mak mak bidan tak bertauliah..  macam macam teori and tekaan yang keluar..


semua orang lepas dah tengok perut pon mulalah

 "perut mcm selalunya boy..."

"tengok gaya ni mcm baby boy je"

" ni baby girl ni"

"muka ibu berseri2 ni anak pompuan ni"

macam macam lagilah..

Nasiblah both parents tak kesah la anak girl ke boy ke janji lahir sehat.. huhu

elemen surprise la kekdahnye.. huhu


Akhirnya pada 21 Oct 2014, jam 3.55pg lahirlah seorang princess dengan berat 2.87kg dengan cara normal without induce.





tuuuu dia.. mak ngn baby gurl nya..

yang mana dok wonder wonder anak sape yang lahir tu, ni anak kepada kakak Elia lah.

my first ever niece!!

semua excited sebab si princess ni dikira cucu pertama for both sides. kemain center of attention la nanti dia nih! heee... mak ngan abah dia dua dua anak sulung. So semua excited!

as for the name lak.. so far nama belum confirm lagi. so kami pon xleh nak announce lagi. to be update later k?

As for my "Cicik", Congratulation on your new bundle of joy. (btw, looks like i won d bet cuz its a girl! ;p). Jaga amanat Allah ni baik-baik dan selalulah bawa si kecik tu jumpa mummy Ngah dia yang vogue da vazz ni =p

To "Abg Wan", Congrats jugak for your new 'princess'.. plz spoil her with all the love in da world than with food (hehe ;p).. ehem.. ehemm.. kena lebih jimat la lepas ni sebab dah hidup bertiga *wink*


Ads : Dulu memang susah nak simpan duit.. asal dapat habis, dapat habis.. tapi last2 i came out with this awesome idea.. dpt je duit, asingkan siap2 untuk saving dan letak dalam beg dompet lama dan simpan kat tempat yang tersorok atas susah utk kite sendiri nak capai. tempat yang orang susah nak jumpa. So, bila time sesak2 hujung bulan, ada la jugak duit simpanan. bijak kan? heee..
Satu lagi cara nak jimat, dengan promosi Jimat-Jimat McD.



Beli Sausage McMuffin dengan Telur untuk hanya RM2.95 dari Isnin hingga Jumaat, 4 a.m. -11 a.m.
Beli satu Ayam McCountry, percuma satu dari Isnin hingga Jumaat, 11 a.m. – 4 a.m.
Beli tiga jenis set Happy Meal untuk hanya RM5.95 setiap satu dari Jumaat hingga Ahad, 11 a.m. – 4 a.m

Untuk maklumat lnjut, lawati www.facebook.com/My.McDonalds

Saturday, October 18, 2014

Cabaran Chipsmore

Lama tak menaip kat blog ni.. ntah kenapa makin liat jejari ni nak menaip.. makin lama makin liat. Bukan tak ada idea.. so many events happening around me. Infact, too many sampai tak terupdate blog kesayangan ni.

Gambar berlambak lambak dok trperap dalam phone and memory card camera. Video toksah cakaplah.. tapi kadang2 masa tu tak mengizinkan..

Hari hari ada je perkara yang Elia rasa nak share tp ntah kenapa tak trluah pulak bila nk menaip tu.

Cehh.. cite macam bajet bajet everyday ada something exciting lak happening in my life kan.. takde lah. Its all in your mind and depends on how you see things.

Kalau kite optimist, even benda simple pon kite boleh enjoy doing it ;)

As simple as makan biskut Chipsmore! Hehe

Huh?! Kenapa Elia cakap makan Chipsmore pon leh enjoy?

Haa.. tu yang korang tak tau tuuu

Kalau korang nak tahu, Chipsmore ada buat this fun challenges untuk korang yang sporting, sempoi and ohsem ni tau..

Its called 'Chipsmore Dont Do it Unless You're Awesome' challenge.

Cabaran2 ni khas buat orang2 yang cool n ohsem je. So my readers memang sesuai sangatlah nak join. Hehe (kipas skit;p)

Bukan susah pon. Just register then pilih antara 3 caraban yg korg rasa leh buat, tengok demo, gunakan akal sekretif mungkin n record. Pastu submit. Simple~!

macam yang Elia buat nih



Setiap user boleh submit satu video utk setiap cabaran. Nak join kesemua cabaran pon nohal tp setiap org hanya layak menang 1 hadiah setiap cabaran saje.

Contest period : Oct 15 - Nov 15
Closing for submission : 15 Nov 2014

Video xyah pjg2. Dlm lbh krg 15-20 saat pn dh cukup. Tp xbole guna sebaeang video editing software tau!

Peserta mestilah brumur lebih 15 thn n mendpt kebenaran dr parents utk submit video ni.

Haaa.. menarik kan? So ape je cabaran dia?

1. Reka handshake korg yang paling ohsem
2. Perform a dance routine based on step yang ditunjuk kat demo video
3. Buat kerja2 rumah dgn gaya paling cool n ohsem

Top 50 video dgn views paling banyak akan brpeluang dpt hadiah-hadiah ni :

* Hadiah Utama X 1 pemenang/challenge : Playstation 4 + bekalan Chipsmore selama 1 tahun
* Saguhati X 2 pemenang/ challenge : Asus Fonepad + bekalan Chipsmore selama 1 tahun


Jadikalaunak join, lawatilaman web Chipsmore ni: http://www.chipsmore.com.my/awesome/


Selamat bercuba!


Monday, September 8, 2014

Buffet Ramadan di Tiara, Labuan


Entry ni agak bersawang dok dalam draft. lupa nak post kekdahnya..

entry pasal my second day di Labuan.. laaa... yang mana tak tahu tu, bulan puasa tahun lepas elia habiskan kat Labuan. since my sis first time beraya disana. kesian pulak depa ni kan


antara aktiviti yang best masa kat sana, bila dapat jemputan berbuka puasa dengan buffet ramadhan kat hotel. Almaklumlah, kaki makan ni bila dengar sal makanan memang lajuuu je..


Sepanjang kat Labuan, ada beberapa tempat kami pergi untuk berbuka. tapi overall tempat paling puas hati kitorang gi makan was dekat Tiara Resort.


Besides the magnificent view and landscape of the place, the food were so good! *memeleh ayap lioq*






Macam-macam jenis makanan ada sedia terhidang plus semuanya sedap-sedap wehh..!



tengok pinggan kitorang sudah. boleh agak betapa weolls like the variety of food yang ada kat situ ;)




ada western food, japanese food mcm sushi n stuffs, malay dishes,, ada bbq, and ofcourse lots and lots of seafood!(dah kata kat pulau kann..haruslah!)


antara my favourite part, kat salads and dessert station die.. pergh.. comel comel kek diorg sampai berebut rebut. pudding caramel which is my ultimate favourite pon ada n sangat sedap! yumss!


Selain dari dessert, benda yang paling Elia suka bedal adalah ketam.. haaa.. kat sana kaw kaw aku hentam makan ketam.. sampai bengkak bengkak bibir.. alergik pun tolak tepi. hehehe..


Bilalah dapat pergi Labuan lagi ek? bilalah nak jalan-jalan kat sana lagi ni..seronok pulak bila teringat segala macam makanan seafood yang ada dan murah kat sana... *berangan membedal*


oh ya, cakap sal jalan-jalan ni.. bagi mereka yang berada di kawasan Kota Kinabalu(Sabah) 
yang nak sewa kereta, boleh klik kat sini --->; http://keretasewakotakinabalu4u.blogspot.com


Monday, September 1, 2014

Serius Comel Budak Kecik Lelentok Ni!


Assalamualaikum..

Selamat bekerja pada chuolss..

mana yang masih rasa "monday blues" lagi or bosan kat ofis tu,
sebelum start buat keje meh layan video ni...

Haritu ada kat satu restoran ni Elia terperasan budak comel ni yang sleepy and terlentok2.. huhu.. comel gila.. jom layannn




Ololooo..Comel kan??

mesti tersenyum je tengok budak ni kan?

haaa... dah.. dah.. jangan sengih macam kerang busuk.

kang orang sebelah pelik.. dah.. gi sambung keje balik!

hehe.. selamat bekerja semua!

hope video tadi dapatlah ceriakan hati korg ;)


Friday, August 29, 2014

Satu perkara ramai tak tahu pasal Elia



Benda ni asalnya Elia sendiri tak perasan.
maybe sebab dah biasa and ingat orang lain pon macam Elia gak.

Nak kata kelebihan tu tak. kelemahan pon tak

just something yang i discovered when my friends point it out.

gini citenye...

haritu.. eh.. tak berapa nak haritu sangatlah. benda ni dah makan tahun jugak la.
masa tengah lepak lepak kat kopitiam.
kitorang kebetulan semua order ice lemon tea (teh o ais limau).
dalam air tu ada potongan lemon.
Elia cam biasa amik lemon tu and ratah.
makan cam biasa je la. pastu member2 tengok macam muka saya cam rileks je.
mcm xde perasaan je makan, dorang pun amk la makan jugak..

sekali kau.. berkerut seribu sebab masam..

so dari situ kitorang buat video ni..


My friend - Lynda n Nurul try. untuk membuktikan tahap kemasaman lemon tu


then its my turn lak


haa... camtu je la Elia makan.. nak kata tak masam langsung tu tipu la.. tapi dah memang Elia ni jenis suke angat mkn benda masam masam ni. Buah mangga muda pon Elia leh makan slumber derk macam kekah epal je..

tu yang dapat bonus ada pakej penyakit gastrik tu.. suke sangat mencari benda masam..

sampai mak kata kalau turn Elia mengandung n mengidam nanti tak tahulah nak makan benda ape lak..huhu

Tu je la yang Elia nk cite buat masa ni.. something about me yang tak ramai tau.. xde la super powers like power rangers pon..huhu

Ada tak antara korang pon ada skills(ceh..skill ke? bweek) macam ni? atau ada ke macam Elia suka sangat makan benda masam masam ni..??



Wednesday, August 27, 2014

Benda Kecil Sering Terlepas Pandang


Last weekend me and my family went back to Dad's hometown for a Family Day event.

Honestly, masa mula-mula Abah ajak balik Ipoh tu Elia rasa berat sangat. Rasa macam bosan je. yelah, bila dah makin tua ni makin kurang excitement "Balik kampung" tu.

terasa malas dan penat nak pack barang, nak travel, nak tinggalkan wifi rumah yang laju berdesup dan sayang sangat nak tinggalkan katil empuk dan bantal busuk kat bilik tu..

tapi terpaksa la juga balik, since dah lama tak tunjuk muka kat kampung ni kan...


At first I thought to myself "This is gonna be one boring trip"..

BUT it turn out, sebaik je naik our ride, kemeriahan perjalanan balik kampung tu mula terasa..



kitorang berborak-borak, ber'selfie', buat lawak, berenti makan kat R&R, layan budak budak kecik ni tengok Upin&Ipin sampai terlena..


Sepanjang keberadaan kami kat kampung tu, memang macam-macam akiviti kami buat.

antaranya petang Sabtu tu kitorang mandi sungai. mula-mula Elia baget tak nak mandi, setakat celup celup kaki je.. sekali dah tengok semua sepupu, pak cik and makcik berenang dengan bahagianya, memang dengan aku aku sekali join..


selain tu malam Sabtu tu without any plan, tetibe boleh ada tournament ping pong pulak antara kami sekeluarga. memang riuh rendah jadinya bile ada yang kaki menyakat dan bikin havoc.



Selain daripada dapat nikmat main ping pong, satu lagi kenikmatan yang kami dapat kat sana was the pleasure of local's fruits..




Durian, manggis, pulasan, rambutan, nangka dan banyak lagi buah-buahan tempatan lain memang tak putus-putus dihidangkan. tinggal nak kupas dan makan je.. semua free.. takyah nak timbang kati dah. huhu



Kadang-kadang dalam kite sibuk dengan our daily routine, kita terlupa atau terlepas pandang dengan perkara perkara kecil tapi begitu bermakna dalam hidup kita. Kita kadang-kadang terlupa dengan segala nikmat yang kita selalu rasa dulu. kita terlupa pada keseronokkan bermain seperti kanak-kanak, bermandi manda dengan riang dan lupa pada nikmat kelazatan buah-buahan tempatan yang sememangnya ada di kampung halaman kita.





Begitu jugaklah kita lupa yang simplicity is the best policy..

Ingat tak lagi dengan kenikmatan biskut Jacob Cream Crackers? 



Kepingan biskut yang sangat basic and simple. Yet, its so full-feeling. kengkadang bila makan biskut ni kite terkenangkan bertapa kita hanya perlu lakukan perkara yang paling simple to enjoy life. tak perlu beriya sangat, itu lebih bermakna sebenarnya..




Kebetulan Jacobs Malaysia ada buat satu Facebook Photo Contest

terdapat dua cara untuk join contest ni



1. Daftar kat Jacobs FB tab, dan hantarkan(upload) gambar yang melambangkan momen Simple Pleasure dengan hashtag #SimplePleasures. bila dah submit gambar tu, sharekan pada rakan-rakan korg dan galakkan diorang untuk LIKE in order for u guys to win prizes.

2. Melalui Mobile : Kongsikan gambar yang menggambarkan moment simple pleasure korang melalui Instagram dengan hashtag #SimplePleasures. gambar2 yang korang dah hashtag tu akan diambil dan diletakkan di FB fanpaga Jacobs. once dah diupload, get ur friends to LIKE picture korang tu ye?







Pemenang akan dipilih based on:
(1) PemenangGrand prize: Caption paling creative, best photo dan undian tertinggi
(2) 30 photos akan dipilih setiap minggu.Lima pemenang akan dipilih setiap minggu selama 6 minggu berdasarkan undian tertinggi.

Pemenang setiap minggu akan mendapat
-              Jacob’s products bernilai RM200

Pemenang Grand prize akan mendapat
-1 year supply of produk Jacob bernilai RM2,400 dan Philips Saeco Coffee Machine


Untukdaftar Facebook Photo contest ni 
dan untuk info lanjut: http://bit.ly/jacobsjejari

Blog Widget by LinkWithin