Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, October 28, 2014

Excited terima orang baru

Harini maka genaplah seminggu usia sorg insan comel yang berjaya menambat hati semua orang..

Si comel yang looove sgt dok dlm perut ibu dia sampai xnak keluar keluar.
Sampai terlebih lebih duedate

kasi risau semua orang je si kecik ni!




Once dia dah keluar, waaaahh.. Alhamdulillah.. syukur...

Suke sangat bagi elemen elemen saspen nih! dari dalam perut lagi kasi semua orang saspen sebab dia taknak "tunjuk" gender.. so semua orang tak tahu baby yang bakal lahir ni boy ke girl...

maka dengan itu, lahirlah beberapa ahli nujum dan mak mak bidan tak bertauliah..  macam macam teori and tekaan yang keluar..


semua orang lepas dah tengok perut pon mulalah

 "perut mcm selalunya boy..."

"tengok gaya ni mcm baby boy je"

" ni baby girl ni"

"muka ibu berseri2 ni anak pompuan ni"

macam macam lagilah..

Nasiblah both parents tak kesah la anak girl ke boy ke janji lahir sehat.. huhu

elemen surprise la kekdahnye.. huhu


Akhirnya pada 21 Oct 2014, jam 3.55pg lahirlah seorang princess dengan berat 2.87kg dengan cara normal without induce.





tuuuu dia.. mak ngn baby gurl nya..

yang mana dok wonder wonder anak sape yang lahir tu, ni anak kepada kakak Elia lah.

my first ever niece!!

semua excited sebab si princess ni dikira cucu pertama for both sides. kemain center of attention la nanti dia nih! heee... mak ngan abah dia dua dua anak sulung. So semua excited!

as for the name lak.. so far nama belum confirm lagi. so kami pon xleh nak announce lagi. to be update later k?

As for my "Cicik", Congratulation on your new bundle of joy. (btw, looks like i won d bet cuz its a girl! ;p). Jaga amanat Allah ni baik-baik dan selalulah bawa si kecik tu jumpa mummy Ngah dia yang vogue da vazz ni =p

To "Abg Wan", Congrats jugak for your new 'princess'.. plz spoil her with all the love in da world than with food (hehe ;p).. ehem.. ehemm.. kena lebih jimat la lepas ni sebab dah hidup bertiga *wink*


Ads : Dulu memang susah nak simpan duit.. asal dapat habis, dapat habis.. tapi last2 i came out with this awesome idea.. dpt je duit, asingkan siap2 untuk saving dan letak dalam beg dompet lama dan simpan kat tempat yang tersorok atas susah utk kite sendiri nak capai. tempat yang orang susah nak jumpa. So, bila time sesak2 hujung bulan, ada la jugak duit simpanan. bijak kan? heee..
Satu lagi cara nak jimat, dengan promosi Jimat-Jimat McD.



Beli Sausage McMuffin dengan Telur untuk hanya RM2.95 dari Isnin hingga Jumaat, 4 a.m. -11 a.m.
Beli satu Ayam McCountry, percuma satu dari Isnin hingga Jumaat, 11 a.m. – 4 a.m.
Beli tiga jenis set Happy Meal untuk hanya RM5.95 setiap satu dari Jumaat hingga Ahad, 11 a.m. – 4 a.m

Untuk maklumat lnjut, lawati www.facebook.com/My.McDonalds

4 comments:

Ayu azmir said...

Tahniah... anak buah 1st... memang xcitedkan

Nur Razali said...

Tengok kaki baby tu comel sgt ^^ tahniah ye elia dpt ank sedara yg pertama..

Ratu Nutrisi said...

bersedia lah utk habiskan duit utk princess ni. brg2 girl sumenye cantik2 dan murah. gerammm...

CikLa Shahril said...

Congrate pd kakak eila and her hubby... tp tarikh lahir mcm nk sama dgn bby cikla yg ketiga... 21hb sept. 2014
... beza sbln

Klah... nite... salam

Blog Widget by LinkWithin