Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, September 8, 2014

Buffet Ramadan di Tiara, Labuan


Entry ni agak bersawang dok dalam draft. lupa nak post kekdahnya..

entry pasal my second day di Labuan.. laaa... yang mana tak tahu tu, bulan puasa tahun lepas elia habiskan kat Labuan. since my sis first time beraya disana. kesian pulak depa ni kan


antara aktiviti yang best masa kat sana, bila dapat jemputan berbuka puasa dengan buffet ramadhan kat hotel. Almaklumlah, kaki makan ni bila dengar sal makanan memang lajuuu je..


Sepanjang kat Labuan, ada beberapa tempat kami pergi untuk berbuka. tapi overall tempat paling puas hati kitorang gi makan was dekat Tiara Resort.


Besides the magnificent view and landscape of the place, the food were so good! *memeleh ayap lioq*






Macam-macam jenis makanan ada sedia terhidang plus semuanya sedap-sedap wehh..!



tengok pinggan kitorang sudah. boleh agak betapa weolls like the variety of food yang ada kat situ ;)




ada western food, japanese food mcm sushi n stuffs, malay dishes,, ada bbq, and ofcourse lots and lots of seafood!(dah kata kat pulau kann..haruslah!)


antara my favourite part, kat salads and dessert station die.. pergh.. comel comel kek diorg sampai berebut rebut. pudding caramel which is my ultimate favourite pon ada n sangat sedap! yumss!


Selain dari dessert, benda yang paling Elia suka bedal adalah ketam.. haaa.. kat sana kaw kaw aku hentam makan ketam.. sampai bengkak bengkak bibir.. alergik pun tolak tepi. hehehe..


Bilalah dapat pergi Labuan lagi ek? bilalah nak jalan-jalan kat sana lagi ni..seronok pulak bila teringat segala macam makanan seafood yang ada dan murah kat sana... *berangan membedal*


oh ya, cakap sal jalan-jalan ni.. bagi mereka yang berada di kawasan Kota Kinabalu(Sabah) 
yang nak sewa kereta, boleh klik kat sini --->; http://keretasewakotakinabalu4u.blogspot.com


4 comments:

Miss Sasu said...

assalam ..

salam perkenalan. jemput ke blog saya . kisah saya dalam menurunkan berat badan serta bekerja dari rumah.

thanks :)

Chubby Hanna said...

nanti kalau pegi Labuan tengok adik, nak cer try lah makan kat sini.. hehe.. salam perkenalan

Pendekar Berkuda said...

assalamualaikum elia...

hmmm.... rajin pulak nak blogwalking ni haa...

apa yang nak pb cakap, could you be the "real" Aimie Harmelia?

not this one, this is not the real Aimie Harmelia yang pb kenal sebelum ni...

good luck elia... i am wishing your success to be the REAL Aimie Harmelia. One day maybe... (^_^)

Hartnee Hidayat said...

emm..sedapnyaaa

Blog Widget by LinkWithin