Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, August 27, 2014

Benda Kecil Sering Terlepas Pandang


Last weekend me and my family went back to Dad's hometown for a Family Day event.

Honestly, masa mula-mula Abah ajak balik Ipoh tu Elia rasa berat sangat. Rasa macam bosan je. yelah, bila dah makin tua ni makin kurang excitement "Balik kampung" tu.

terasa malas dan penat nak pack barang, nak travel, nak tinggalkan wifi rumah yang laju berdesup dan sayang sangat nak tinggalkan katil empuk dan bantal busuk kat bilik tu..

tapi terpaksa la juga balik, since dah lama tak tunjuk muka kat kampung ni kan...


At first I thought to myself "This is gonna be one boring trip"..

BUT it turn out, sebaik je naik our ride, kemeriahan perjalanan balik kampung tu mula terasa..



kitorang berborak-borak, ber'selfie', buat lawak, berenti makan kat R&R, layan budak budak kecik ni tengok Upin&Ipin sampai terlena..


Sepanjang keberadaan kami kat kampung tu, memang macam-macam akiviti kami buat.

antaranya petang Sabtu tu kitorang mandi sungai. mula-mula Elia baget tak nak mandi, setakat celup celup kaki je.. sekali dah tengok semua sepupu, pak cik and makcik berenang dengan bahagianya, memang dengan aku aku sekali join..


selain tu malam Sabtu tu without any plan, tetibe boleh ada tournament ping pong pulak antara kami sekeluarga. memang riuh rendah jadinya bile ada yang kaki menyakat dan bikin havoc.



Selain daripada dapat nikmat main ping pong, satu lagi kenikmatan yang kami dapat kat sana was the pleasure of local's fruits..




Durian, manggis, pulasan, rambutan, nangka dan banyak lagi buah-buahan tempatan lain memang tak putus-putus dihidangkan. tinggal nak kupas dan makan je.. semua free.. takyah nak timbang kati dah. huhu



Kadang-kadang dalam kite sibuk dengan our daily routine, kita terlupa atau terlepas pandang dengan perkara perkara kecil tapi begitu bermakna dalam hidup kita. Kita kadang-kadang terlupa dengan segala nikmat yang kita selalu rasa dulu. kita terlupa pada keseronokkan bermain seperti kanak-kanak, bermandi manda dengan riang dan lupa pada nikmat kelazatan buah-buahan tempatan yang sememangnya ada di kampung halaman kita.





Begitu jugaklah kita lupa yang simplicity is the best policy..

Ingat tak lagi dengan kenikmatan biskut Jacob Cream Crackers? 



Kepingan biskut yang sangat basic and simple. Yet, its so full-feeling. kengkadang bila makan biskut ni kite terkenangkan bertapa kita hanya perlu lakukan perkara yang paling simple to enjoy life. tak perlu beriya sangat, itu lebih bermakna sebenarnya..




Kebetulan Jacobs Malaysia ada buat satu Facebook Photo Contest

terdapat dua cara untuk join contest ni



1. Daftar kat Jacobs FB tab, dan hantarkan(upload) gambar yang melambangkan momen Simple Pleasure dengan hashtag #SimplePleasures. bila dah submit gambar tu, sharekan pada rakan-rakan korg dan galakkan diorang untuk LIKE in order for u guys to win prizes.

2. Melalui Mobile : Kongsikan gambar yang menggambarkan moment simple pleasure korang melalui Instagram dengan hashtag #SimplePleasures. gambar2 yang korang dah hashtag tu akan diambil dan diletakkan di FB fanpaga Jacobs. once dah diupload, get ur friends to LIKE picture korang tu ye?







Pemenang akan dipilih based on:
(1) PemenangGrand prize: Caption paling creative, best photo dan undian tertinggi
(2) 30 photos akan dipilih setiap minggu.Lima pemenang akan dipilih setiap minggu selama 6 minggu berdasarkan undian tertinggi.

Pemenang setiap minggu akan mendapat
-              Jacob’s products bernilai RM200

Pemenang Grand prize akan mendapat
-1 year supply of produk Jacob bernilai RM2,400 dan Philips Saeco Coffee Machine


Untukdaftar Facebook Photo contest ni 
dan untuk info lanjut: http://bit.ly/jacobsjejari

No comments:

Blog Widget by LinkWithin