Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, August 29, 2014

Satu perkara ramai tak tahu pasal Elia



Benda ni asalnya Elia sendiri tak perasan.
maybe sebab dah biasa and ingat orang lain pon macam Elia gak.

Nak kata kelebihan tu tak. kelemahan pon tak

just something yang i discovered when my friends point it out.

gini citenye...

haritu.. eh.. tak berapa nak haritu sangatlah. benda ni dah makan tahun jugak la.
masa tengah lepak lepak kat kopitiam.
kitorang kebetulan semua order ice lemon tea (teh o ais limau).
dalam air tu ada potongan lemon.
Elia cam biasa amik lemon tu and ratah.
makan cam biasa je la. pastu member2 tengok macam muka saya cam rileks je.
mcm xde perasaan je makan, dorang pun amk la makan jugak..

sekali kau.. berkerut seribu sebab masam..

so dari situ kitorang buat video ni..


My friend - Lynda n Nurul try. untuk membuktikan tahap kemasaman lemon tu


then its my turn lak


haa... camtu je la Elia makan.. nak kata tak masam langsung tu tipu la.. tapi dah memang Elia ni jenis suke angat mkn benda masam masam ni. Buah mangga muda pon Elia leh makan slumber derk macam kekah epal je..

tu yang dapat bonus ada pakej penyakit gastrik tu.. suke sangat mencari benda masam..

sampai mak kata kalau turn Elia mengandung n mengidam nanti tak tahulah nak makan benda ape lak..huhu

Tu je la yang Elia nk cite buat masa ni.. something about me yang tak ramai tau.. xde la super powers like power rangers pon..huhu

Ada tak antara korang pon ada skills(ceh..skill ke? bweek) macam ni? atau ada ke macam Elia suka sangat makan benda masam masam ni..??



9 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

kite alergic masam, terkenyit2 mata nanti, hahaha~

Aiisyah Roseskalerful said...

kalau saya air garam... haha... dulu main explorace dgn kawan2, group saya semua dah xboleh nak minum kopi yg letak garam... saya je yg habiskan... haha

Syima Syaz said...

Hi elia.. lama tak singgah blog elia. Maklumla dah jadi mak orang...

Akak pun sama kuat makan asam-asam. N masa preg teruk sangat gastrik. (Memang gastrik kronik pun).. tp memang tabiat nak cover mual2 sebab morning sickness, mesti nak asam. Tapi makan lemon selamba tu taklah... hehe

Elia Si Jejariruncing said...

Kann... lama gile kot xnmpk akak komen.. heee.. tringat zaman2 akan muda n brcintun dlu.. hehe.. keep in touch k kak syima ;)

Elia Si Jejariruncing said...

Uishh..air garam? Biaq betuiii.. ni betul2 kental ni.. hehehe.. kelainan btul.. thumbs up ;)

Elia Si Jejariruncing said...

Aiyooo.. alergic plak..huhu.. ni mesti kes ske manis2 ni kan

Fatinnadiah said...

Adaaaa.....mcm fatin suka sgt mkn pedas..tp skrg dah x boleh dah. Sampai kwn kata dalam perut nipis dah. Ya la. Asyik2 sakit perut. Sakit perut tu bukn skit prut biasa smp nk menangis rasa dia. Lemah abeh bdn. Huwaaa... Mknn tu kalau x pedas x sedap. Seksa gila jiwa

Mimi Syazmi said...

Sis..sorry fr asking yg x related dgn u punya tajuk..sy nk tnye how u dpt tukar kampus uitm..if i not mistaken x bole tukar..if u dont mind share sikit mcmne cara nak tukar..mybe ade procedur ke sis..thanks sis :))

Icha Ruslee said...

Saya pulak makanan pedas. Selagi tak mata dan hidung berair, tak berpeluh sakan, selagi tu takkan anggap makanan tu pedas. Takut je kena buasir. Hehe. Simpang...

Blog Widget by LinkWithin