Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, August 1, 2017

1.7.17 Ikatan pertunangan EL & EL



Assalamualaikum..

setelah sekian lama tak menjengah ke blog kesayangan, akhirnya tercoret juga.

saya tahu ramai yang menantikan kepulangan si jejariruncing untuk menulis kembali,
memang niat tu ada cuma kekangan masa yang tak begitu mengizinkan.


namun, janji pasti ditunaikan...
coretan kali ini agak istimewa sebab Elia nak kongsikan
antara coretan gembira dalam hidup.


kalau blog ni merupakan diari hidup saya, pastinya kenangan ini wajib dicatit dan dipahat dalam ingatan dan coretan kisah hidupku yang penuh warna warni dan berliku.


Bismillahirahmannirrahim..


diam tak diam sudah genap sebulan dari tarikh kejadian atau peristiwa ni berlaku.

1 July 2017

7 Syawal 1438h




satu rombongan telah datang ke rumah untuk sebuah majlis tertutup yang dihadiri keluarga rapat Elia.


berlangsungnya majlis merisik dan bertunang yang diadakan secara sederhana tetapi meriah.






Cincin risik disarung di jari kanan


cincin tanda atau tunang di jari manis kiri.


maka terikatlah sebuah perjanjian diantara dua hati dan dua keluarga.



hantaran dari pihak elia kepada pihak lelaki

hantaran dari pihak Elia memang hasil gubahan saya sendiri dengan dibantu oleh my guardian angel, Mak. memang tema dia simple dan bajet yang dikeluarkan pun taklah banyak. yang penting dia nampak simple but nice.





Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar dan sempurna.

Elia sangat bersyukur sebab dilimpahi rezeki yang tak disangka untuk majlis tu.

dapat banyak sumbangan, pemberian dan bantuan dari kawan-kawan baik dan saudara.



ucapan terima kasih tak terhingga buat mereka yang dah banyak sangat membantu.


special thanks to :

my backbone, my strength and my guardian angel - Mak
Aunty Lynn - for sponsoring the baju that I wore on the Eday. and also for the dessert
Aunty Kiah - for the beautiful and delicate italian lace veil
Nurul - for the awesome lontong and sambal ikan bilis
Aunty Nora - for helping me with the shawl and along the majlis
Linda - for sponsoring to be my official photographer (tak pi amik lagi the pics)
Eira - tq so much for sponsoring the dulangs and also for the tasty spagetti blognese
Haizat - thanks for sponsoring tons of soft drinks and barbicans all day n night long
Shaffl- thanks for being my hulubalang

and for all that has contribute on that day. I may forget few names but please be informed that I am forever thankful for it


my one and only Mak

with aunty Kiah

btw, FYI 

I did my own make up on that day. ahhaha. jimat habis kan? tapi oklah. buat apa nak bazir duit amik MUA kalau kita boleh makeup sendiri kan..


Oklah. buat masa ni sampai situ je la dulu coretan Elia. nanti sambung lagi k?




 kami mengharapkan kiriman doa yang baik baik..
kerana nawaitu kami juga demi pengakhiran yang baik

separuh jalan telah dilalui, separuh lagi perlu diharungi
doakan yang indah, maafkan yang cela



p/s: Rasa dah lama tak blogging. any suggestion tak korang nak Elia blog pasal apa?


9 comments:

CikLa Shahril said...

Tahniah. Selamat menjadi tunangan org..

Atiah said...

tahniah kak elia. welcome back to blog. lepas ni aktif balik ya.

Mrs Pip said...

Tahniah Elia, semoga bahagia selamanya ...
wah, lama dah tak menulis ....
and I is kagum, make up cantik, pandai Elia make up sendiri ...
cheers.

CahayaHannan said...

tahniah. jaga diri bbaik darah manis ni

Jaja said...

Cantik.. tahniah elia :)

Adilah. Isharudin said...

Alhamdulillah n tahniah sis!. lama tak singgah mmbaca sini. hopefully segala urusan majlis walimah bjalan lancar ya..happy for u as a silent reader ;-)

Azcona Nur Azleah LMF said...

Alhamdulillah, syukur...

Insya-ALLAH my turn soon...

Doakan yang baik-baik saja untuk kita semua.

Miera Hassan said...

alhamdulillah.. tahniah elia

isma aniza said...

tahniah..semoga kekal ke gerbang perkahwinan dan ke jannah

Blog Widget by LinkWithin