Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, April 6, 2013

Pack Semester and Product Review


Semester ni merupakan antara semester yang paling sibuk dan pack. 

kelas sentiasa penuh dari pagi sampai petang. assignment banyak dan minggu ni dan minggu depan dah start musim quiz dan tests. jadi leisure time memang jadi semakin berkurang. dulu rajin je berjalan-jalan pergi shopping mall, Dataran Pahlawan, Melaka Parade dan segala bagainye..

now memang tak menyempat sangatlah..

mana taknya sem ni sahaja kena amik 8 subject with total of 25 credit hours. perghh.. gila kan? 

mujud tak ada repeat paper. kalau tak mungkin lagi teruk la schedule.

tambah pula sem ni dah start nak active dengan activiti persatuan. 

start dengan futsal. heh. ye. futsal. tak terer pon tapi saje try. korang boleh tengok video kitorang training kat my keek (id:elia_jejariruncing). nak update blog pon kadang kadang tak sempat. tu yang slalu update pakai hp note ni je. tu yang kualiti gambar jadi kecik dan kurang memuaskan tu.. saboo je la ye..

 hah hambek kau buku teks sem ni yang kena beli baru semuanye. hazab mak nak membayornye.  nasib ada voucher buku. kuranglah sikit beban. tu pon kena tambah beratus-ratus hengget lagi. takpelah. berbelanja untuk meraih ilmu.

dan bila dah takde masa sangat nak berjalan, i have to shop online. hehehe. cepat mudah dan senang. takyah kua duit minyak. klik-klik je.

dah bila nak shopping ni lagi lagi barangan kosmetik macam makeup mestilah kena cari tempat yang diyakini. tak gitu?

sebab beli barang secara online ni tak sama macam beli barang kat supermarket or farmasi. boleh belek2 calit2 dah try tester yang ada. so kena study the product betul betul before decide nak purchase.

tapi bagi saya, kalau nak cari barangan kecantikan ni saya pergi kat this one stop online beauty and cosmetic store yang accessible for all Malaysian.

my choice for makeup is HiShop.my/farmasi

bila dah try produk FARMASI ni terasa nak buat review pulak! hehe..

jadi, produk FARMASI yang saya dah cuba adalah...

FARMASI BB Cream, Eye Liner and Liquid Lipstick


1. Farmasi BB Cream(50ml) - Light 01 RM 39.90 --
LINK -> http://www.hishop.my/face/bb-cream-10126/farmasi-bb-cream--50-ml----light-01

Info produk : BB cream atau Beauty Balm ni mempunyai 7 kebaikan dalam 1 botol. Primer, sunscreen, anti-aging cream, moisturizer, dan semuanya dalam satu. ia dikatakan dapat melembut dan melembabkan kulit, serta dapat menutup cela. antara kandungan dlm bb cream ni :
a) Macadamia Oil - Moisturizes the skin all day long.
b) Vitamin B3 - Has the properties that creates a natural looking glow for your skin.
c) Oat Extract - Nourishes and encourages skin regeneration to maintain a youthful
skin.
d) SPF 15 - Protection against harmful effects of the sun.
e) Silk Protein - Has healing properties that soften, smoothen and evens skin tone.
f) Collagen & Argan Oil - Improves skin surface & reduces the appearance of age spots
and wrinkles.
Review : mula-mula nak test dulu kat tangan. as korang nampak kat gambar atas tu tangan saya ada kesan contengan(biasalah student penuh pen marks). tapi bila dah sapu bb cream tu kesan contengan tu seolah-olah hilang! agak terkejut jugak sebab bila tengok cream dia tak la pekat sangat tapi boleh cover dengan baik. bau dia pon sedap macam bau losyen baby. tak melekit dan berminyak. me loikey!


gambar atas sebelum letak bb cream. yang bawah lepas disapu dengan bb cream


2. Farmasi Eye Pencil 10 (dark brown) 
price : RM 16.90
Review : celak atau eye pencil ni walaupun kecik tapi sangat pekat warna dia. bila pakai pon tak mudah comot. 



3. Farmasi Gleam Rouge Liquid Lipstick 04
price : RM 32.90

Review:  nampak macam lip gloss tapi sebenarnya lipstik yang dalam bentuk liquid. sangat convenience sebab kalau pakai lipstick biasa kalau letak dalam beg kena panas dia cair dan senang patah. dan liquid lipstick ni membuatkan senang untuk nak bentuk bibir daripada ordinary lipstick. plus, kilatan dia buat bibir nampak munggil gituee awww.. kerlas kau kak yahh!

*EXCLUSIVE untuk my readers, HiShop akan memberikan baucer tunai sebanyak RM20 ke atas sebarang pembelian melebihi RM100(termasuk barangan promosi skali!). Boucer ni SAH SEHINGGA 30 APRIL 2013.
Voucher code : RUNCING

jangan lupa subscribe Hishop's newsletter untuk more special offers

dan jangan lupa "LIKE" FB fanpage Hishop

2 comments:

aisya said...

liquid lipstick tu nampak menarik.. mcm lagi senang je.. colour yg elia pakai tu cantik.. hehe..

btw, all the best and good luck utk segala mcm kuiz dan semua2 lah.. =)

Nurul Cutez said...

http://cakecookiesmould.blogspot.com/

Sila kunjungi blog kami utk melihat pelbagai jenis bentuk acuan biskut @ cookies cutter..

Blog Widget by LinkWithin