Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, June 11, 2013

Hi-Tea bertemakan Back- to-School and Orange



on this one lovely Saturday evening, I went to this event by Pharmaton.

event tu bertemakan "Back To School" with their theme colours were orange and dark blue.

event tu berlangsung kat Swich Cafe kat Damansara.

sampai-sampai je lepas dah register saya dijemput bermanicure kat satu sudut of the cafe. kegirangan untuk mencuba manicure free mula terasa bila tengok yang lain-lain pon buat sama. sape yang tak suka benda free ye dop? huhu *wink*



sampai berputar-putar belit belit tangan pon mak redah je. huhu


mula-mula sampai Elia dah mula rasa kagum dengan deco yang cute gile dan colourful. macam ala-ala sweet tea party giteww.. sesampai dah ter-usha all the desserts and dishes yang terhidang.. memang buat telah air liur je la menengoknye!


selalu tengok buah cempedak di luar pagar.. belum pernah tengok buah cempedak di dalam kek. sangat unik dan rare. sedap! rasa ape? rasa cempedak la! hehe


desserts die memang semuanya *muah setiap jejari mcm gwiyomi*


atas meja kitorang ada benda alah ni. tak tau apa namanye tapi yang kita selalu main time kecik-kecik dulu. time sekolah. memang it brings back my childhood memories bila godek-godek benda ni.


tak lama lepas semua orang dah sampai, acara dimulakan dengan sesi suai kenal ala2 time sekolah dulu kena bangun dan kenalkan diri memasing. comel je semua dengan pakaian sekolah memasing ;)


tak lama lepas tu ada sesi briefing tentang jenis-jenis stress dan kebaikan pengambilan Pharmaton ni dari pihak Pharmaton Malaysia sendiri. diorang semua nampak muda remaja je tapi bila ditanya usia semua boleh terbeliak bijik mata. rupanya diorang ni sangat awet muda. semua sebab pengambilan suplimen pharmaton secara berterusan.  jeles!



Stress ni ada 2 jenis. ada yang Good stress and Bad stress.
saya memang faham sangat lah pasal stress2 ni sebab as a student lagi-lagi time sekarang ni memang tengah STRESS! tapi i know this is the GOOD type of stress sebab all this stress make us more focus to complete out tasks.


minggu ni memang pack!(dalam sepanjang sem ni ada ke minggu yang tak pack?) kena completekan assignments, kena buat presentation for every subjects, kena settlekan preparation for our sushi events, do pilot test for our training projects and of cause study for our coming exams.


banyak kan? dah la bulan Rejab ni nak puasa. so memang kita perlukan tenaga dan ketahanan yang berlebihan since nak puasa lak.

lagi-lagi bila bulan Ramadhan dah nak hampir tiba ni kan. untuk menghadapi bulan puasa ni kite kenalah ready dan sentiasa cergas, bertenaga and alert. bukan lemau je macam sekalu. kalau ambik Pharmaton dari sekarang, by the time Ramadhan dah boleh nampak perbezaannya. boleh amik sebijik pil pharmaton ni masa sahur. mesti sapanjang hari tu korang akan rasa cergas je. silap2 tak perasan pon korang ni puasa. heee.. cambest je kalau camtu kan?

 Pharmaton ni ada vitamins, minerals, trace dan yang paling penting ada Standardized Ginseng Extract G115®
yang dikatakan boleh boost kita punya tenaga, menambah kadar oksigen, metabolisma badan, memperbaiki sistem imuniti/pertahanan badan, antioksida, pemulihan luka dan kesihatan tulang.

untuk students macam saya ni Pharmaton ni memang sangat sesuai untuk meningkatkan konsentrasi, kepekaan, kekuatan mental atau memori, meningkatkan tahap kecergasan minda dan fizikal, melawan tanda-tanda stress dan keletihan.


cakap pasal memori, masa event tu kami ada main game menguji kekuatan memori. kami dibahagikan kepada 3 kumpulan dan kami kena padankan gambar. and guess what? our team won that game~!! 


these are our team members : TengPohVee, YangBaobei, Me, Cikepal, Azlona


our team each got goodies from Pharmaton



Untuk second game pulak khas buat kami para bloggers kat situ. iaitu game treasure hunt. kami kena cari clue card masing-masing. dan mine was the hardest! saya punya diorang sorokkan kat tempat paling tinggi dan paling payah nak capai. nasib saya bawa sorang kawan yang tinggi untuk tolong capaikan. setiap card mempunyai clue yang melambangkan identity setiap blogger tu. mine was "I'm just an ordinary girl with extra ordinary strenght"



lepas dan dapat clue card tu bagi kat diorang dan dapat exchange for a gift box. kami tak dibenarkan buka lagi sampai semua orang dah dapat their boxes. then kami diminta buka box tu bersama2 serentak.

thennn...


waaa... such as surprise! masing-masing terkedu sebab semua dapat hadiah yang berbeza mengikut diri masing-masing. pihak Pharmaton betul2 buat saya terharu sebab they put such a great effort to give each and every one of us what we would love to have!


Pihak Pharmaton tahu yang saya sedang dan baru bergiat aktif dalam aktiviti universiti seperti futsal, bowling dan lain-lain, jadi mereka hadiahkan saya supliment pharmaton untuk saya terus aktif disamping kekal cergas dan bertenaga untuk menimba ilmu. paling terharu bila dapat hadiah barangan peribadi macam botol air Adidas in pink dan a sporty set of Adidas's deodorant and perfume that comes with a toiletteries bag! bau dia pon sangat sedap. fruity, just the way I like it!




Frankly, among all the events i had been this is the most thoughtful one! sangat suka dan terharu!





 Semua bloggers dan rakan-rakan pulang dengan perut yang kenyang dan hati yang riang.. 




hope kalau Pharmaton ada buat event lagi. bole lah jemput kami lagi ye ;p *larikkkkk*


also big thanks to my plus one for the day, Az for being such a good partner! ;)



6 comments:

NinaAz said...

Cempedak cake! Mcm menarik

Purnama Malam said...

Jom follow saya
Realiti dan Fiksyen

ct@m@n@qieem said...

already done follow ur blog...nice blog!(^_^)

http://ctamanaqim.blogspot.com/

SF Beauty Terengganu said...

nk try jugaklaa pharmaton nie..mne tau lps ni umo akk yg 31 ni nmpk mcm 21 ahakss

Syazary Sukor said...

Nerthhh!!!. Fokus cuma pada makanan. Perghh!.. Okey, nampak mengasyik kan..

~ fArhA ~ said...

Bulan puasa sume nmpk sedap


http://amawife.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin