Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, July 26, 2013

Ke Oversea Sebulan Sampai Raya



Setelah mengharungi musim atas semester yang sibuk, sekarang masa untuk Elia retreat atau being away untuk tenangkan fikiran. ecceceehh.. ayat nak poyo je kan. 

Sepanjang bulan puasa ni sampai la seminggu lepas raya nanti Elia takkan berada di KL. tapi berada nuunn jauh di seberang lautan. org kate oversea..

tapi bukan kat luar negara. masih lagi dalam Malaysia. tapi masih lagi seberang lautan. bukan pulau perhentian, bukan pulau pinang, bukan juga pulau tioman. tapi di Wilayah Persekutuan Labuan!



Rabu lepas Elia bertolak ke Labuan dengan menaiki flight Airasia..




dengan baggage untuk menetap sebulan di sana, saya menaiki pesawat yang mengambil masa 2jam setengah untuk ke Labuan.



walaupun diri ni seorang yang sangat gayat dan takut akan ketinggian, tapi Elia sangat suka duduk tepi tingkap setiap kali naik flight. best tengok permandangan. tak takut or gayat plak kan? dont ask me, i pon pelik dengan ke'freak'an diri ni ;p



Dapat tidur sejam je dalam flight, lepas tu terbangun mulalah melangok.


Nak tau something interesting tak? masa Elia dok syok belek2 baca article dalam magazine yg kat flight tu, saya tertarik dengan satu artikel ni. pasal salah sorang pilot AirAsia yang lamar gf die dengan buat mob. i was thinking, auwww... thats cute!

tetibe dengar bunyi announcement

"ting..tong... Good evening, this is your captain speaking.. Capt. Vincent Chong speaking.....bla...bla..bla..."

aik.. terkedu kejap. kebetulan yang melampau. captain yang melamar awek die tu is the has the exact name with the capt yang mengendalikan flight kami hari tu..

taktau la whether its the same person or the name was just a coincident.

but,

tak lama lepas tu Elia perasan sorang pilot airasia ni keluar gi toilet. tup2.. muka memang sebijik mcm yang dalam magazine tu! hahahah. kat bawah ni elia sempat snap pic tapi xdlm capture the face for u guys to see..


me and my mom memang tergelak besar sebab macam kebetulan melampau sangat kot! 
elok elok tengah baca pasal die bole plak die keluar terpacak depan mata.


me.. enjoying the view, dont worry, my phone were on flight mode!


dan.. we're here at LABUAN!!


Sepanjang kat Labuan ni Elia nak lebih merajinkan diri update blog. dah banyak sangat entri-entri yang berabuk terperap untuk disiarkan. korang pon asyik tnya je kan bila nak update blog entry lagi.. so.. harap-harap elia dapat update sekerap yang mungkin dan jamu korang dengan gambar-gambar best! ;)

*tak lupa juga checkout video/keek/pics dari saya kat 
Keek dan Instagram (ID : elia_jejariruncing)



OhWellWhateverNeverMind : Demi nak jimat masa untuk study dari keluar shopping yang leh makan masa berjam-jam tu i developed a new hobby which is online shopping! and guess which online shop i fancy? 

ofcuz la MilkaDeal.com. serious delivery service diorang tiptop cepat dan efficient! PLUS, now diorang ada MAD Giveaways prizes yang bernilai RM20,000 termasuk package percutian ke luar negara tuuu! 



dengan setiap RM1=1penyertaan. so makin byk korang spend lagi banyak peluang utk menang! korang juga akan instantly dapat RM10 utk shop kat MilkaDeal ni bila korang daftar kat SINI





So jangan berlengah lagi. korang boleh "like" facebook page MilkaDeal kat https://www.facebook.com/MilkADeal

dan silalah subscribe kat MilkADeal’s newsletterhere.

tak lupa juga yang korang boleh check berapa banyak entries yang korang dah submit kat account dashboard korang.. Happy shopping and good luck guys!

3 comments:

Aliah Nuqmans said...

Lamenye dok labun..
*kem salam kt mama awk ye...
*say nuqmans putrajaya ;)

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

aisya said...

Dulu setahun jugak dok labuan, matriks sana.. hehe

psstt.. sama lah, naik flight wajib duduk tepi tingkap... nk tengok awan cecantik.. hehe.. tapi paling suka view sunrise.. cantik sangat. =)

Blog Widget by LinkWithin