Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, July 31, 2013

Funny Signs/ Papan Tanda Unik dan Kelakar


Baru seminggu kat Labuan tapi saya dah rasa keunikan dan kelainan tempat ni. antaranya, papan-papan tanda yang saya temui masa round-round pusing Labuan ni.

1. Pasar Babi


Masa abang ipar bawa gi pasar basah untuk beli ikan, saya terperasankan gerai kecil yang terpencil di satu sudut ni. papan tanda dia besar-besar tulis "PASAR BABI". rupanya gerai ni memang jual khinzir. almaklumlah di Labuan ni banyak juga orang bukan Islam.


2. Gerai Sumber Rezeki


macam agak kelakar juga tak lama lepas beli ikan kat area pasar basah ni saya ternampak nama gerai ni. Gerai Sumber Rezeki. takde la kelakar mana tapi agak unik sebab memang gerai tu sumber rezeki mereka kan.. gerai makan ni saya tak pasti sangat dia jual ape sebab ngah bulan puasa kan. hehehe


3. Notis kebakaran




mula-mula nampak macam biasa je kan. tapi bila baca betul-betul rasa macam kelakar sangat part yang arahan no.1 yang die suruh jerit api api api!!! haha.. so xboleh jerit lebih dari 3 kali la yerk?

btw, so far ni je la yang saya perasan. lepas ni kalau ade lagi saya snap gambar dan post lagi ye..



7 comments:

aisya said...

Gerai sumber rezeki.. mmg betul lah sumber rezeki.. hehe

cik amal said...

hahahhaa... kelainan sungguh

balqyys jasni said...

salam:)i did follow u..hope u can follow mine too:)
my name is balqis jasni and 22years old :D still student of uitm and doll designer at kiszydolls shop:) hope we can be friends:D

personal blog:
http://balqisjasni.logspot.com

my kiszydolls shop:
http://balqyys.blogspot.com/

thanks:D

::ct aman:: said...

salam dear....mmng lain dr yang lain...heheehe..
.http://ctamanaqim.blogspot.com/

eqeen said...

Yg lawak part jerit api,api.. Hahaha

shark said...

Hahah.
ini mmg fakta ni.
jarang jumpa.
notis kebakaran tu yg pling xleh blah

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

hahaha..rasa mcm comel plak kat signboard tu suh jerit api api hehehe

regards,
Triplesmiley


Blog Widget by LinkWithin