Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, April 8, 2013

Aktif bersukan dan berpersatuan

Semester ni merupakan semester yang paling sibuk. Bukan sahaja sibuk dengan jadual kelas yang pack, assignments, presentation yang berlambak dan test2 yang makin menghampiri.

tapi saya juga semakin sibuk dengan aktiviti kokurikulum. 

sebagai seorang student, masa ni lah kita nak aktifkan diri dalam aktiviti di luar kampus.
masa diploma haritu macam banyak aktif dalam bidang tarian, kesenian, masakan atau kecantikan je kan.

masuk musim degree ni try ubah angin. cuba aktiviti lasak dan bersukan sikit.

semuanya bermula dengan aktiviti yang dianjurkan persatuan bagi program saya iaitu Human Resource Society.(HRS) yang terbaru ni diorang buat aktiviti sukan antara kelas. Dalam beberapa sukan yang dianjurkan me n my classmates join 2 acara. iaitu bowling dan futsal.


pertandingan bowling HRS dianjurkan Sabtu lepas. kitorang join pun last minutes. semua sporting. main redah je. sehari sebelum pertandingan baru kumpul orang. tapi memang kitorang have fun.  takde pasang niat ntak menang pun. we just wanted to participate, enjoying ourselves and spend some quality time with our friends.


dah lama tak main bowling. sesekali dapat lepas gian memang seronok. 


there were absolutely no pressure pon joint competition camni sebab kitorang masing-masing dah letak mindset just nak enjoy dan melibatkan diri dalam aktiviti yang dianjurkan. bukan susah pon.


lepas main bowling, kitorang sempat memain lagi kat area Mahkota Parade tu. main permainan arked tu ramai-ramai memang seronok. merapatkan lagi hubungan kitorang sebagai rakan sekelas. sesi camwhoring jangan cakap lah. non stop! tapi sebab masa yang agak terhad ni kita letak picture dari my Instagram account je la ye :)


Kami juga mula tubuhkan team untuk praktis dan join futsal tournament.
kami bukan pro pon. dan kebanyakan dari kami memang tak pernah main bola mahupun futsal. tapi kami bedal je. selagi tak try mane tahu kan? samalah ngah saya ni pun. tak pandai langsung main futsal whatsoever. tapi minat nak try.

sampaikan nama team kitorang pon "KBFC"

nooo...no..no.. bukan Kota Bharu FC atau Kampong Baru FC. 
tapi asalnya nama team kami ialah "Kaki Bangku FC" sebab kami semua asalnya kaki bangku yg tak pernah dan tak pandai pun main bola.

but it doesn't stop us from trying..



dari aktiviti futsal nilah kitorang jadi makin rapat dan makin mesra sesama sendiri. lepas futsal kami akan pergi lepak kedai makan then beborak sakan dan lepas tu selalunya akan menjurus ke aktiviti-aktiviti best yang kami akan buat macam pergi ke funfair dan redah main permainan yg ada kat sana

korang boleh tgk video yang berjaya dirakam kat my keek account : elia_jejariruncing :) 


lepas berlatih tak sampai 3 kali pun kami redah je join tournament futsal pada Karnival Sukan HRS Ahad lepas. kami tak meletakkan harapan yang tinggi pun since kami ni pun masih baru dan mentah. tgk team lain gempak plak. tapi we keep on motivating ourselves that we could do our best and be proud of where we stand. 

"yang penting kita have fun. play for fun. not to fight "



Alhamdulillah berkat kerjasama sepasukan dan usaha keras kami berjaya mendapat tempat kedua dan sekaligus melayakkan kami ke peringkat seterusnya, perlawanan antara program/persatuan. ini sekaligus menyemarakkan lagi semangat kitorang untuk bergiat aktif dan jadikan aktiviti ni sebagai aktiviti riadah kami jika ada masa lapang. insyallah


pasukan yang dpt 1st and 2nd place bergambar kenangan.


lepas habis event futsal tu kami cam biasa gi lepak minum petang kat Klebang's origina coconut shake since kami punya tempat tounament pon kat Klebang Sport Arena.

lepas dah minum petang diorang ajak lepak tepi pantai Klebang sambil menikmati permandangan yang indah kat sane. ewahhh..


dah penat main futsal pon diorang ni nak main lagi. kali ni kat persisiran pantai pulak. layankan aje. tapi memang seronok beriadah kat tepi pantai ni. nyaman je rasa. ni kira macam recovery la juga kot. hehehe.

tak sabar untuk our next projects and activities yang dah dirangka. we'll keep u update ok?




-Elia-Az-Fin-Ain-Nad-Wanie-Kiera-Sab-

oh, ya.. saya tak boleh nak menaip lagi sebab nak sambung buat assignment lak. hehe. tapi tak sabar nak cite kat korang pasal benda kat bawah ni....

::seek peek::


apakah kaitan henpon, OldTown dan ikon Line ni?

haaa... tunggu.. akan diberitahu kelak..


p/s: Jangan malu untuk mencuba sesuatu yang
 baru dan menikmati zaman remaja selagi masih berkesempatan. 


Saturday, April 6, 2013

Pack Semester and Product Review


Semester ni merupakan antara semester yang paling sibuk dan pack. 

kelas sentiasa penuh dari pagi sampai petang. assignment banyak dan minggu ni dan minggu depan dah start musim quiz dan tests. jadi leisure time memang jadi semakin berkurang. dulu rajin je berjalan-jalan pergi shopping mall, Dataran Pahlawan, Melaka Parade dan segala bagainye..

now memang tak menyempat sangatlah..

mana taknya sem ni sahaja kena amik 8 subject with total of 25 credit hours. perghh.. gila kan? 

mujud tak ada repeat paper. kalau tak mungkin lagi teruk la schedule.

tambah pula sem ni dah start nak active dengan activiti persatuan. 

start dengan futsal. heh. ye. futsal. tak terer pon tapi saje try. korang boleh tengok video kitorang training kat my keek (id:elia_jejariruncing). nak update blog pon kadang kadang tak sempat. tu yang slalu update pakai hp note ni je. tu yang kualiti gambar jadi kecik dan kurang memuaskan tu.. saboo je la ye..

 hah hambek kau buku teks sem ni yang kena beli baru semuanye. hazab mak nak membayornye.  nasib ada voucher buku. kuranglah sikit beban. tu pon kena tambah beratus-ratus hengget lagi. takpelah. berbelanja untuk meraih ilmu.

dan bila dah takde masa sangat nak berjalan, i have to shop online. hehehe. cepat mudah dan senang. takyah kua duit minyak. klik-klik je.

dah bila nak shopping ni lagi lagi barangan kosmetik macam makeup mestilah kena cari tempat yang diyakini. tak gitu?

sebab beli barang secara online ni tak sama macam beli barang kat supermarket or farmasi. boleh belek2 calit2 dah try tester yang ada. so kena study the product betul betul before decide nak purchase.

tapi bagi saya, kalau nak cari barangan kecantikan ni saya pergi kat this one stop online beauty and cosmetic store yang accessible for all Malaysian.

my choice for makeup is HiShop.my/farmasi

bila dah try produk FARMASI ni terasa nak buat review pulak! hehe..

jadi, produk FARMASI yang saya dah cuba adalah...

FARMASI BB Cream, Eye Liner and Liquid Lipstick


1. Farmasi BB Cream(50ml) - Light 01 RM 39.90 --
LINK -> http://www.hishop.my/face/bb-cream-10126/farmasi-bb-cream--50-ml----light-01

Info produk : BB cream atau Beauty Balm ni mempunyai 7 kebaikan dalam 1 botol. Primer, sunscreen, anti-aging cream, moisturizer, dan semuanya dalam satu. ia dikatakan dapat melembut dan melembabkan kulit, serta dapat menutup cela. antara kandungan dlm bb cream ni :
a) Macadamia Oil - Moisturizes the skin all day long.
b) Vitamin B3 - Has the properties that creates a natural looking glow for your skin.
c) Oat Extract - Nourishes and encourages skin regeneration to maintain a youthful
skin.
d) SPF 15 - Protection against harmful effects of the sun.
e) Silk Protein - Has healing properties that soften, smoothen and evens skin tone.
f) Collagen & Argan Oil - Improves skin surface & reduces the appearance of age spots
and wrinkles.
Review : mula-mula nak test dulu kat tangan. as korang nampak kat gambar atas tu tangan saya ada kesan contengan(biasalah student penuh pen marks). tapi bila dah sapu bb cream tu kesan contengan tu seolah-olah hilang! agak terkejut jugak sebab bila tengok cream dia tak la pekat sangat tapi boleh cover dengan baik. bau dia pon sedap macam bau losyen baby. tak melekit dan berminyak. me loikey!


gambar atas sebelum letak bb cream. yang bawah lepas disapu dengan bb cream


2. Farmasi Eye Pencil 10 (dark brown) 
price : RM 16.90
Review : celak atau eye pencil ni walaupun kecik tapi sangat pekat warna dia. bila pakai pon tak mudah comot. 



3. Farmasi Gleam Rouge Liquid Lipstick 04
price : RM 32.90

Review:  nampak macam lip gloss tapi sebenarnya lipstik yang dalam bentuk liquid. sangat convenience sebab kalau pakai lipstick biasa kalau letak dalam beg kena panas dia cair dan senang patah. dan liquid lipstick ni membuatkan senang untuk nak bentuk bibir daripada ordinary lipstick. plus, kilatan dia buat bibir nampak munggil gituee awww.. kerlas kau kak yahh!

*EXCLUSIVE untuk my readers, HiShop akan memberikan baucer tunai sebanyak RM20 ke atas sebarang pembelian melebihi RM100(termasuk barangan promosi skali!). Boucer ni SAH SEHINGGA 30 APRIL 2013.
Voucher code : RUNCING

jangan lupa subscribe Hishop's newsletter untuk more special offers

dan jangan lupa "LIKE" FB fanpage Hishop

Monday, April 1, 2013

Hari Sabtu dalam sejarah

Sabtu lepas merupakan antara detik-detik bersejarah dalam hidup saya.

Pada asalnya Sabtu lepas ada sesi modul dimana kami kena attend ceramah seharian kt auditorium Uitm. Dah la kami kena ada sana seawal 8 pagi..

Sampai2 dapat tahu rupanya start kul 9.30pagi. Tak lama lepas tu ceramah bermula ramai yang dah start mengantuk dan ada juga yg tertidur pn.

Tapi tetibe bila diumumkan bahwa kami bakal dibawa ke uTeM untuk bertemu mantan perdana menteri kita iaitu Tun Dr Mahathir Muhamad.

Dari mata yg kantok terus terjaga dan teruja yg teramat sangat. Impian utk bertemu idola ku bakal tercapai.

Teruja yang teramat sangat. Masih teringat masa Tun masih menjadi PM kita. Dan ppling teringat masa tun bersara. Masih terasa kesayupan hari tu. Menangis depan tv bila tengok Tun berangkat tinggalkan bangunan perdana menteri kt Putrajaya tu. Sobs sobs..

Sabtu lepas dapat salam bukan saja dgn Tun, tapi dengan isterinya skali. Siapa berminat boleh tengok my keek videos ada byk pasal event Bicara Negarawan Sabtu lepas.

Yg mana berminat boleh search my keek id: elia_jejariruncing





Blog Widget by LinkWithin