Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, November 3, 2015

10 Masalah Dialami Gadis Rendah


Benda ni tak ramai yang perasan melainkan korang mengalaminya sendiri.
Benda ni pun saya terfikir bila satu hari ni, saya ke sebuah stesen minyak. then masa nak keluar gi bayar tu.. Ya Allah, susahnya bila nak pergi bayar kat kaunter tu. tengoklah gambar kat atas ni.


lagi lagi masa dia nk hulur baki dan kad. dah terjengket jengket aku nak capai. ni dalam saya pakai wedges ni. kalau pakai flat lagi la kan?

nak kata Elia ni spesies rendah sangat tu takdelah. tapi rendah la jugak. kategori bawah 5 feet la senang kata. So bila korang dalam kategori 'rendah' ni. memang la orang kate cute la senang la... tapi ada juga masalah atau common problem faced by Short Girl






Image result for short girl problems


1. Cermin




Masalah besar orang rendah ni bila masuk atau tumpang toilet rumah orang. paras tinggi cermin tandas selalunya tak sama dengan ketinggian kita. mesti endup kalau cuci muka ke gosok gigi ke tak yah nak berangan la nak nampak pantulan muka sendiri kat cermin.


Image result for short girl problems





 paling tidak pon nampak toncet jelah. kalau duduk rumah sewa pula nak kena compromise dengan housemate yang lain tentang level or paras tinggi mana kita nak letak cermin kat toilet. kalau susah sangat mungkin kita kena bawa cermin sendiri masuk toilet. huhu




2. Berjalan






Image result for short girl problems

Masalah yang sering saya alami ialah bila berjalan dengan kawan kawan yang jenis kaki galah ni. dorang langkah setapak, kita nak kena 2 tapak. so bila dorang jalan tu selalu saya nak kena keep up. kadang kadang tu sampai berlari anak. takpun kadang kadang tu tertinggal jauh ke belakang dek kerana kaki kite yang pendek ni.


3. Bully


Image result for short girl problems

Bila dah pendek ni selalulah jadi mangsa buli time sekolah. takde la buli teruk mana. tp mesti kena usik punyalah. ada yang penah panggil saya budak tadika la. salah masuk kelas lah, macam-macam lagilah.

Image result for short girl problems
 

kadang kadang kalau bf tu memang seronok dorang cari point nak usik la. kepala atau bahu mesti jadi alas tangan/siku dorang. stress!



4. Swimming



Image result for short girl problems

Kalau mandi manda kat sungai takde hal sangatlah. tapi kalau masuk swimming pool yang lebih dari 5kaki memang masalah. orang lain slumber bole berdiri kepala kat luar, kita ala-ala nyawa nyawa ikan je. nasib tau berenang and apungkan diri. ;p






5. Seluar





Image result for short girl problems

Kalau bab seluar ni memang common problem saya lah dari dulu. kalau beli seluar. terutamanya seluar jeans, mesti nak kena potong kaki sebab labuh sangat.


6. Konsert


Image result for short girl problems











Ni antara sebab kenapa saya tak gemar ke konsert. Dulu time sekolah menengah pernah la gi konsert Pussycat Doll kat Sunway Lagoon.
\
Image result for short girl problems

memang seksa je gi konsert tu sebab most of the time nak kena menjengket dan terlompat lompat. sangat tak best. konsert tu best, cuma experience saya je yang tak berapa best. so i've decided, dont want to go to any concert anymore. tengok kat tv je lah.


7. Duduk

Benda ni tak ramai yang perasan tapi memang orang yang mengalaminya je yang tahu betapa seksanya kadang-kadang tu. yelah. kalau kerja dapat kerusi yang tinggi and worst bile kerusi tu langsung tak ada tmpat letak kaki. sakit oh kaki dok tergantung aje tak cecah lantai.

Image result for short girl problems

selalu la kaki lenguh-lenguh bila duduk kaki tergantung lama-lama ni. pernah bila nak ambil gambar kelas yang saya kena duduk baris depan. orang lain semua ok je duduk bersandar kaki cecah lantai. as for me, saya punya kaki sipi sipi je nk cecah lantai..kalau kat panggung wayang pulak biasanya saya lebih suka duduk bersila daripada biarkan kaki tergantung. lenguh!


8. Bergambar


Image result for short girl problems

Bila dah berada dalam golongan rendah ni.. pastu kawan kawan lain pulak ada yang tinggi menggalah. memang bila bergambar nampak pelik dan funny lah. jom tengok contohnya:

http://2.bp.blogspot.com/-GhDBCq0mx50/UudC1pWxm3I/AAAAAAAAPJc/AoyuCyODivk/s1600/mmexport1386759836435.jpg


dah la rendah, makin rendah rasa bile bergambar dengan orang yang tinggi tinggi ni.. dah macam kanak kanak lak aku rasa kat sebelah dia. padahal she's two years younger than me!





9. Cabinet Dapur


Haaa.. ni memang masalah dari zaman kanak kanak sampailah sekarang. teringat time kecik dulu memang selalunya panjat cabinet dapur untuk ambil makanan kat level yang tinggi tinggi ni..

Image result for short girl problems
Image result for short girl problems




sekarang pon kalau tak ada tangga, kerusi or bangku yang boleh dipanjat, memang aku bantai climb je kitchen kaunter! hahahah


10. Driving

Ni memang masalah harian yang jadi obvious bila kita kongsi kereta dengan orang. tiap kali nk drive to kena kedepan kan seat. adjust kasi badan rapat dengan stereng sebab kaki bawah tak sampai nak tekan pedal minyak. haha. sebab tu golongan kite kite ni better bawa kete kecik je. kalau bawa kete besar macam 4wheel drive ke ape memang silap silap kepala tak nampak. orang ingat hantu yang bawa kereta. ;p


Apa-apa pun, pendek ke tinggi ke.. tu semua kejadian Tuhan. dan semua ciptaan ade kelebihan masing-masing...

Image result for short girl problems


Plus.. cute ape gadis yang rendah ni ;p









10 comments:

Norma NML said...

Tiba2 terasa sbb akak pun rendah..tapi yg bestnya org ckp org yg rendah ni nampak muda sentiasa..hehe

Shila Azizi said...

Bab bergambar tu, kita selalu rendahkan diri nak bg sama level dgn kwn2 yg rendang comel...hehe...

Athirah Zain said...

hahahaa,,,, terasa >.<

adib ahmad said...

I prefer to called this vertically challenged...

Nadhyra Razak said...

huhuhu..best jd org rendah nie..

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

Sama mcm Fidah..fida pun rendah gak...

Qaseh Suhaida said...

Tinggi atau rendah ....
Masing2 ada kelebihan......

Sheila Adziz said...

akak pun bawah 5",,, hehe... ada geng...

nurul harnani kasmari said...

Yelaa mmg tak perasan selama ni. But dont worry org rendah atau cilik ni dia always maintain cute.

Bro Framestone said...

Pendek comel xpe.. yg xcomel pun nampak comel

Blog Widget by LinkWithin