Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, December 10, 2015

Pengalaman Diculik

Cerita ni berlaku sekitar 2-3 bulan lepas kot kalau tak silap la..

ni bukan macam kes kena culik kat The Curve tapi tak de siapa tahu tu.. oppss..

ni kes kena culik dengan orang yang dikenali.

One weekend ni I was asked to get ready to go somewhere.

without fikir panjang, siap siap je la..

Dah siap, picked up and we drove off to the "secret place"..

standard soalan kepada penculik " Ehh.. nak bawa kemana ni?" diajukan

"Just keep quiet.. wait and see "




 The GPS lebih tahu where we are going daripada empunya diri ni. ntah kemana la dia nak bawa aku. jangan kena jual kat Siam dah!! --_--"



Jalan punya jalan punya jalan....

akhirnya sampai juga ke destinasi..

Kuala Selangor..
https://lh3.googleusercontent.com/-4BnPBVogV0A/VmlIi5o0seI/AAAAAAAAvVE/8LY6zjoA19M/s640/blogger-image--2096804648.jpg 
Rupanya nak bawa kita experience and enjoy the nature. Back to Nature katanyeww.. huhu

Dah beli tiket for Eagle feeding and Firefly watching.. sementara nak tunggu turn untuk Eagle feeding tu kitorang pekena air kepala muda fresh kat area situ..


https://lh3.googleusercontent.com/-N6d2GP_8TD8/VmlIgRTE2SI/AAAAAAAAvU8/5dan1cV-ak0/s640/blogger-image-1544396351.jpg



Masa kitorang nak tengok Helang tu dah lewat petang.

iolls excited sikit bab tengok binatang live depan mata..

almaklumlah, duduk KL dari kecik memang tak banyak pengalaman tengok binatang depan mata




lepas naik bot for about 10 mins, sampai ke destinasi port dorang bagi makan Helang..

orang tu stop the boat engine kat tengah tengah sungai tu..  then started throwing raw chicken meat kat atas air.. then they back off.. tak lama pastu datang lah all these eagles menjamu selera..



memang boleh ralit tengok.. tenang je rasa...




dah sampai masanya, kitorang pon bergerak balik ke jeti.

tunggu masa for the next activity..

Firefly watching.. atau dalam bahasa melayu, tengok kelip kelip..

lepas maghrib kitorang berkumpul untuk  naik boat






tak ada gambar masa tengok kelip kelip tu sebab memang tak nampak pun. 
memang kena alami depan mata. memang sangat sangatlah menakjubkan. 
siap dapat pegang lagi kelip kelip tu. tour guy kitorang masa tu pon sangat friendly. cuma kebetulan masa kitorang pergi tu musim jerebu.. so kelip kelip tak banyak sangat macam biasa katanya.. tapi cukup mengagumkan bagi saya yang tak pernah alami pengalaman camni..
tenang sangat rasa..

 Dah sudah kenyang jamu mata, masa untuk jamu perut pulak.



Makan!

Malam tu makan kat restoran tepi sungai.. makan ape?

mestilah seafood!! terboek toqq!!

memang balik tu perut macam nak meletup. sedap tak hengat2..
harga pun berpatutan. worth every Ringgit!

Dah sudah makan, nak buat apa lagi?

balik lah!

Sumpah, it was one of the best short getaway i had in my life.. best sebab tak tau apa-apa and the outcome memang puas hati.

rasa macam nak pergi lagi je semata-mata nak makan seafood. boleh tak?


12 comments:

LM said...

Wahhh tgk kelip2 bestnya. Camni 10 kali kena culik pun takpe kan?

Elia Si Jejariruncing said...

@LM: kannn... tulahh..best kan? 100 kali pon takpe..huhu

ztie said...

nature's walk always the best kan. lama nya dah rasa tak pegi nature walk ni

nurul harnani kasmari said...

Lama da tak tgk kelip2. Dulu pergi dgn arwah bapak. Ni kena repeat pergi semula ni. Ngee

Emy Omar said...

Pernah tengok Eagle live feeding masa mangrove tour kat Langkawi dulu..tapi kelip-kelip tak pernah berpeluang lagi..mesti seronok dapat lihat sendiri depan mata

Bro Framestone said...

Bagus juga dicolik begini, penuh dengan pengisian dan jadual yang padat he...23x

Elia Si Jejariruncing said...

@ztie: yeke.. apa lg, ajaklah partner g nature walk.. sweet gitu ;)

@nurul hanani: jom jom repeat.. best kan back to nature ni

Elia Si Jejariruncing said...

@Emy Omar: besttt sgt tgk kelip kelip live ni. terasa kagum n impress dgn kuasa Tuhan

@Bro : hehehe.. ape lg, gi kidnap bini skarang! hehe

JAMIL HASHIM said...

singgah petang...https://www.facebook.com/milxhashim/

Kakcik Nur said...

Memang seronok kena culik begini...

hati senang perut pun kenyang. :)

MAF Fashion House said...

TIAP KALI BALIK KAMPUNG MESTI LALU KUALA SELANGOR TAPI TAK PERNAH LGI PERGI TEMPAT KELIP-KELIP TU. HUSBAND CAKAP TAKUT SAMPAN TERBALIK. EH, TENGOK KELIP-KELIP NAIK BOT KE NAIK SAMPAN?

Elia Si Jejariruncing said...

Naik boat kak. Huhuhu. Takdenye trgolek

Blog Widget by LinkWithin