Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, December 14, 2015

Creative presentation - Career Fair

http://4.bp.blogspot.com/-yriPEVFggdU/UxNMNlBBZgI/AAAAAAAAS_g/kYK7S9PoHvE/s1600/20130618_163219.jpg

Assalamualaikum semua,

I dont know about uolls, but masa Elia degree kat Uitm Kampus Bandaraya Melaka (KBM) antara masa yang best untuk dikenang... 


As you all know I studied Human Resource Management. Masa study ni presentation adalah perkara biasa dan bila korang ambil subject macam HR, Marketing dan yang seangkatan dengannya, memang presentation ni makanan korang. Almost tiap subjects require us to do presentation.



Kalau kat tempat lain mungkin presentation adalah perkara yang paling digerunkan atau membosankan... but not at our campus. 

yang UNIK nya kat sini sebab presentation will NOT be ordinary.. its gonna be a CREATIVE PRESENTATION.

apa maksud creative tu?


maksudnya kitorang kena fikir out of the box to make the presentation a fun, interactive and memorable one! Lecturer minta korang create some kind of "theme" atau storyline to make presentation korang jadi best. theme atau story line tu tak perlu berkait pon dengan subjek atau tajuk yang bakal di'present' kan..


sebagai contoh, classmate kitorang pernah amik tema the Avengers. semua ahli pakai "costume" adiwira macam The Hulk, Ironman, Thor, and Captain America dan present pasal Recruitment. yang creative partnya bila kitorang bole relatekan the theme dengan the subject.

memang best dan benda-benda camnilah yang buat kite senang nak ingat time nak jawab exam or finals. its really proven! Masa final exam memang kita akan ingat balik the presentation and example they demonstrated.

haaaa...

mesti korang dah tak sabar nak tengok gambar kan? Oklah

Elia tunjukkan salah satu suasana time kitorang punya "Creative Presentation"

Yang ni masa kitorang present untuk subject "Staffing"

kalau tak silap masa ni kitorang kena present pasal company's attraction in staffing.





Masa ni satu kelas bergabung untuk create tema "Job EXPO" a.k.a Career Fair


  



so setiap group akan present satu company. mine was FORD.





Masa presentation tu kitorang siap ada Emcee lagi. both was soo in character. siap gi booth ke booth interview orang.. we were lucky enough to have such sporting teammates and classmate. kalau tak memang sendu la.. huhu


Ni group yang present company P&G. so bersusun produk P&G kat atas "booth" diorang


 http://1.bp.blogspot.com/-9b2kYzXTDgw/UxNMK92YShI/AAAAAAAAS_Y/YjitLi70FLw/s1600/20130618_162735.jpg
ada yang present company Apple Inc. siap letak buah apple tu.. haha.. 
nasib diorang tak gigit epal tu nak bagi sama ngan logo Apple  =P







Ni lak present sal company Google. tu yang colourful habes booth diorang.. huhu. ceria!




Presenters dari group P&G dengan Apple Inc pakai baju corporate with blazer. so profesional ;)





 Group yang present company Google pakaian lebih casual and funky since the company punya cara kerja pon macam tu kan.






Setiap group akan ke depan untuk present pasal staffing attraction kat company masing-masing



My group present company Ford. So pakaian ala-ala gadis litar yg muslimah.. hahakss


Lecturer kami letakkan special spot untuk nilai our performance.

kemain happy lagi lecturer kami ni. and FYI, she's very strict but nice in person


Last skali, memang kami semua dapat pujian for our presentation yang dikatakan tak pernah menghampakan dan we always give more than what she asked. So alhamdulillah la.. semua lega dan enjoy sebab semua teammates bagi kerjasama yang baik.

apa yang penting? Kerjasama!




3 comments:

ztie said...

pergh.. ni part paling best ni kalau dah presentation siap in character. kalau tak mesti jadi dull moment. part2 macam ni la yg buat selalu rindukan classmate lama ni kan hehe

Siti Yang Menaip said...

tingat zaman kat uni buat presentation cenggini =)

Farhana Rahmat said...

woahhhh...rindu nak present camni... rindu ngan kbm....

Blog Widget by LinkWithin