Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, December 14, 2015

3 Lady Bloggers - Segmen Jom Jenjalan Bersama Jejariruncing


http://jejariruncing.blogspot.my/2015/12/segmen-blogwalking-bersama.html

Selamat Sore semua.. hehehe

Semalam Elia ada buat Segmen kt blog ni...

Segmen spontan pada bloggers yang nak tambahkan readers atau followers

Macam Elia sendiri agak lama menyepi dan bila nak aktif balik, tak tau nak baca blog siapa.

So, buka je balik segmen ni, bole la cuci-cuci mata baca blog orang..




Dalam segmen sebelum ni, ada 3 blogger yang berjaya curi perhatian dan minat saya, so jom ramai-ramai terjah blog diorang nih!


kalau berkenan boleh la follow k?


1. Opah Vogue




- Blogger ni  sukakan elemen misterious sikit.. tak nak reveal muka dia so dia letak pic America Ferrera. heee.. kerlas hakak ye.. suspen sgt..

- Elia agak tertarik dengan cara penulisan dia yang sempoi.. best je baca.. I hope you guys will love her blog too..

- Kenapa korang ke baca blog dia? ni jawapannya

1- Sebab aku rasa blog aku yang sekarang telah ditulis dengan rapi dan ditulis dalam keadaan aku yang waras dan serius! Hahahaha... Kalau kau perasan, entri aku yang dulu sangat kebudak-budakan - dulu zaman Blink 182, dan sekarang zaman Meghan Trainor *tepuk dahi*

2- Aku rasa blog aku best sebab ada banyak emosi yang terangkum cantik dalam setiap entri aku lately. Aku kerap kongsikan keadaan emosi aku dikala entri di muatnaikkan. Nampak tak betapa berwarna-warninya kehidupan. Kadang gembira. Kadang berduka. Kadang hyper. Kadang sendu. Kadang hipster. Kadang gothic. Kau rasa?

3- Kau perlu datang terjah dan jenguk blog aku, kenapa? Sebab aku rindu zaman kegemilangan seorang penulis blog! Zaman ramai followers. Zaman ramai komen itu-ini. Zaman mencari segala sumber dalam blog. Aku rindu diterjah. Aku rindu disoal siasat ala-ala CSI. Aku rindu zaman kau cari resipi goreng pisang panas untuk dihidangkan pada mak mertua kau. Rindu! Seksa aku menanggung rindu tu *ambil tisu sambil lap hingus*

Apa lagi?  Jom terjah blog Opah Vouge ni



2. Mizzura @ K.i.s.a.h.n.y.e



- Blogger ni bagi gambar masa kat Mekah sambil mengusha unta di fadang fasirr(saje pelat arab)

- Blogger ni pon senasib ngan saya yang dah lama menyepi dari blogging then nak start aktif balik. so we need support and new blog list! hehehe..

- Blogger ni jugak suka blog pasal MAKAN dan TRAVEL.. so sape-sape yang suke makan angin dan makan makanan, boleh la follow blog dia ni yee..

- Blogger ni juga katanya ".blog ni adalah nukilan karangan jari dompot saya, insyaallah ada manfaat bagi yang memerlukan. Tiada niat tersembunyi, penulis sekadar berkongsi K.I.S.A.H.N.Y.E(dot com):-D"

Jom terjah Blog K.i.s.a.h.n.y.e


3. Adzwaty



- Blogger ni bagi gambar ni, which is kinda hilarious.. ni mesti kes bosan kt ofis. tak pon bengang dengan bos. haha.. yeke?

- Elia tertarik bila baca sebab kenapa blog dia best.. which she answers " Errr...mungkin sebab aku tak berapa nak ikut trend bloggers lain yang suka post pasal benda-benda viral/gossip/artist/dll...Dan lagi, aku jarang main copy paste entri orang...dan lagi, aku tak letak iklan "Klik Like Jika Nak Baca Entri Ini" atau bila dah klik ke blog aku, tetiba muncul link yang baru yang tah hapahapa tah...dan yang lagi penting, kemerepekan di dalam blog ini adalah tulen dan asli dari hasil ketikan jari jemariku/hasil buah fikiranku huahuahua "


- Elia rasa firstly blog dia cute sebab pink in colour and ala-ala same taste like mine. hehe.. secondly rasa macam best je baca blog dia sebab dia macam ada same level of humor as me.. hahahahaha.. so ni kalau lepak ni sure bole masuk kepala.. hahakss.. pepandai je aku nih..


papepon, korang boleh terjah sendiri Blog N.A.R ni


Ok.. thats all for now..

Yang mana berminat nak join segmen ni, nanti Elia buat lagi k? korang kena rajin2lah singgah blog untuk tahu update. sebab saya memang plan nak buat segmen ni setiap minggu kalau boleh.

So.. stay tuned... ;)



4 comments:

Aqilah Azmi said...

yay thanks kak elia! <3 done terjah diorang hihi

idzwa kamaruddin said...

done terjah dan baca dan follow ;)

do visit my blog if ade mase ok ;) www.nurul-izwa.blogspot.com

Nor Adzwaty Rokkafella said...

eh eh sapa tu yg ada misai tu?
hehehe...thanx elia...
jap lagi saya datang terjah menerjah diterjah dorang hehehe...

Unknown said...

Huarghhh..sama nasib..bersawang2 bergua2 da blog kite tuhhh.. Loyaliris.blogsot.com

Blog Widget by LinkWithin