Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, December 13, 2015

Segmen Blogwalking bersama Jejariruncing (Tambahkan followers dan reader)


Dah lama Elia tak buat segmen kan?

Segmen "Jenjalan bersama Jejariruncing"

bukan jalan-jalan melancong atau melencong.. nak berjalan-jalan baca entry blog orang.. Kadang-kadang saya nak baca blog orang tapi tak tahu nak baca blog siapa.

dengan adanya segmen ni, kalau ada yang best-best tu boleh follow.. kalau rajin boleh komen..

tapi macam tak best pulak nak jenjalan sengsorang ni.. jenjalan reramai baru la bestkan? wah bukan main banyak kata ganda kau ye elia! huhu..

so tetiba rasa nak buat segmen yang dah lama tak buat.. kalau rasa nak join, join la..

taknak pon takpe.. tiada sebarang paksaan..

..

So.. saya nak bagi masa 24 JAM kepada anda semua untuk :





1. Tekan butang "Like" dan "Share" di entry ni.

2. Copy dan post header my blog dan widget ni (Copy Link Ni) dan buat satu entry bertajuk "Jom Jenjalan Dengan Jejariruncing"



3. Dalam entry tu ceritakan kepada saya kenapa blog anda best dan patut dilawati. kira macam marketkan blog koranglah. selain tu korang juga boleh tanya saya maximum 3 soalan jika ada. soalan anda akan saya jawab di ruangan komen di entry tersebut dan di hujung entry tu kalau nak, ajak la kawan-kawan yang lain join game jenjalan ni.. the more the merrier ;)

4. Letakkan sekali pic anda yang paling cute/hot/gojes/ensem/macho kat entri tu.. nanti senang saya promote dengan gambar market anda skali. hheee


5. Selepas selesai publish entry tu, sila copy link entri anda tu dan pastekan ke ruangan komen saya(dalam entri ini).


Setiap game mesti ada hadiahnye kan?? apakah hadiah menanti korang semua?


- Saya akan listkan nama blog beserta link anda di entry saya yang seterusnya.
- Kita semua dapat ramaikan kawan dan ini membuka ruang untuk naikkan trafik blog anda.
- kepada the top 3 bloggers yang entrinya berjaya menarik hati saya, blognya akan saya review dan dia akan dapat FREE 24hours sticky post untuk promote blog dia kt my blog.


Haaa.. suke tak? suke tak??

sorry la kalau hadiah xbest. untuk permulaan dan percubaan je dulu. kalau dapat sambutan boleh buat lagi best n gempak!

Cepat.. cepat... 24 jam sahaja masa yang diperuntukkan untuk anda ;)

8 comments:

Kakcik Nur said...

Best juga ni...

sayangnya blog makcik 'blog orang tua', macam tak sesuai je nak join... :(

nurul harnani kasmari said...

Nak join tapi internet mobile tak ley support update entry blogspot. Melepas peluang :(

Opah Vogue said...

Jom blogwalking! http://terompahsiopah.blogspot.my/2015/12/jom-jenjalan-dengan-elia-jejariruncing.html

mizzura said...

waw ..menarik niii!

mizzura said...

elia, bole bagi link widget tu tak..bila paste tak bole detect plak..hurmmm..

LM said...

Alamak elia akk silap taip kotak komen. Huhu.. Nnt delete ye..

Bestnya segmen ni. Klu sempat esok akk pg akk join. Td lalu kg kuantan tempat kelip2 tu teringat entri elia tu..

mizzura said...

Hi, saya dah join

http://www.kisahnye.com/2015/12/jom-jenjalan-dengan-jejariruncing.html

Nor Adzwaty Rokkafella said...

Salam,
Sy join (masih valid lg ke?)
http://noradzwatyrokkafella.blogspot.my/2015/12/jom-jenjalan-dengan-jejariruncing.html

Blog Widget by LinkWithin