Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, September 12, 2012

Gambar Majlis Nikah dan Sanding sebelah perempuan


Assalamualaikum, salam sejahtera
kepada anda semua moga bahagia..
dihari yang indah lagi mulia.. ececeh.. teringat zaman join nasyid dulu.

dah kata entri bergambar, haruslah kurang menaip dan lebih kepada gambar kan?

sorry kalau membuatkan anda semua ternanti-nanti. selain alasan sibuk dengan urusan tertentu, saya juga menunggu 'green light' dari empunya diri untuk membenarkan saya mengupdate gambar dan details tentang apa yang bakal saya ceritakan ni..

oklah (setelah mendapat perkenan mohor besar diraja;p)
seperti yang telah dijanjikan.. entri gambar sekitar majlis dan story morry sikit la..


seperti yang anda sedia maklum, tanggal 25 Ogos yang lalu merupakan tarikh bersejarah bagi kami sekeluarga kerana buat julung kalinya sebuah majlis pernikahan dan perkahwinan telah dilangsungkan. the first ever wedding in the family.

Majlis pernikahan kakak sulung saya , my darling sister - Aimie Hazerin dengan pasangan hidupnya, Amir Redzuan telah dilangsungkan dengan sambutan yang sederhana tetapi meriah dan cukup bermakna buat kami semua. tak sangka kami dah dapat seorang ahli baru dalam keluarga. buat pertama kalinya saya dapat abg. boleh lah merasa camne ada seorang abang kan kan? hehe.. dah..dah.. jom layan gambaq plak




tujuh orang dayang atau fairies dilantik untuk membawa dulang hantaran dari pihak perempuan ketika majlis nikah yang diadakan pada pagi Sabtu tu. kitorang semua dikenakan tema polkadot.



masa majlis nikah saya pakai baju kurung polkadot purple. untuk majlis nikah belah petang tukar tudung n kain. jimat bukan?heee. padahal malas nak salin baju ;p


pakaian pengantin perempuan = pakaian nikah Mak, 26tahun lepas


Alhamdulillah, Cicik dan Abg Wan
selamat bergelar suami isteri yang sah dengan hanya sekali lafaz..



KAMI para dayang senandung polkadots bergaya selepas selesai majlis nikah.



Ready for the second session. Majlis Bersanding!









props untuk nak bergambar dan guest book disediakan. dijaga rapi oleh Nurul dan Iera.


Disebabkan my sis berkahwin dengan seorang pegawai tentera udara maka, adalah sesi 'sword barrel' yang dinantikan para tetamu. terdapat juga 'bridesmaids' dikalangan kawan rapat cicik sebagai penyeri majlis


alunan muzik dari 'bagpipe' mengiringi perarakan pengantin masuk ke dewan




kredit : EDM Events



Kek pengantin seperti biasa ditaja olah Wan Chik.
its gorgeous and tasty as always.. thanks wan chik!






Alhamdulillah komen yang diterima mengenai majlis ni positif belaka. kalau ada yang terlebih terkurang tu harap dimaafkanlah ye. biasalah majlis pertama biasanya kurang pengalaman.



mujur ada ramai rakan yang sudi membantu dalam kelancaran majlis ni. fuhh.. pening jugak nak plan a wedding ni. sampai stress jadinya. kepada sesiapa yang ada terasa atau terkecil hati dengan tindakan atau ada saya terkasar bahasa terlanjur bicara ataupun ada ter-bossy tu minta maaf banyak-banyak. sesungguhnya tiada niat dihati melainkan inginkan majlis yang berjalan dengan lancar buat si kakak tersayang.



seronok dapat jumpa kawan-kawan lama. sorry saya tak dapat nak jemput semua sebab ni majlis kakak. saya ada limit number of guest yang boleh dijemput. nanti my wedding saya jemput ye. huhuuu *tutup muka*




selain kawan-kawan, terima kasih juga buat sanak saudara yang sudi membantu dan menyumbang wang ringgit mahupun tenaga bagi menjayakan majlis ni. sesungguhnya dari majlis sebeginilah kita dapat tahu dan kenal siapa yang sebenarnya "mereka".

thanks to Mak Dara for coming and the "sireh junjung" yeh!



Secara keseluruhan saya sangat berpuas hati segala perjalanan sepanjang majlis. Sekali lagi sekalung ucapan terima kasih buat saudara saudari yang hadir pada majlis ini. jika ada sebarang kekurangan harap dimaafkanlah ye. almaklumlah kite-kite yang uruskan. kelam kabut jadinya.

kredit : Iera's instagram


jutaan terima kasih kepada rakan-rakan dari Aswara yang banyak membantu memeriahkan majlis. nanti boleh la kita jemput korang lagi ye! hehehe.. paling tak dilupakan ucapan tahniah buat pasangan pengantin baru ni dan semoga rumah tangga yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat.


majlis sebelah lelaki pun dah selesai. nanti kami update gambar yer? ape2 pun bawak2 la bersabar. kurangkan bergosip dan mengumpat walaupun dah bukan bulan puasa yer ;)

*pada korang yang tertanya-tanya tu, bukan sayalah yang kawin. my kakak.takkanlah saya nak langkah bendul pulak. bagi kakak jalan dulu. tunggu giliran tau temanye..hehe. saya masing single mingle gitu.. haha. kalau tak kawin lagi tu kira single la tu kan?






37 comments:

Nuramalina Aziz said...

laa..suspen jep.ingat awak yang kawin..saje je tau.hehe

Nabihah Shahaimee said...

tahniah utk ur sis.....semoga perkahwinan mereka kekal hingga ke syurga al-jannah....:)
Tahniah utk family anda juga....:)

Cik Puan Izan✿ said...

semoga kakak awak bahagia... :)

Nens Collection said...

br follow sini..hehe
wahh..mmg meriah..comel tema polkadot faries tu..

tggu majlis elia lak..konfom meriah!

Chekgu Azrine said...

tahniah to ur sis..n semoga berkekalan hgga hujung nyawa..amin

.:apple.lychee:. said...

yeay!!! ade muke saya yg comot itu!!

.:apple.lychee:. said...

yeay! ada muka saya yang comot itu! haha =p

Tentang Kita Ajer said...

ahlamdulillah, selamat pengantin baru buat kakak awk...

Alinaclover Premium Beautiful said...

curlass..pengantin cunnn! :)

Nur Zahidah said...

adehh..suspen. i ingat elia yang kahwen. hari-hari tunggu elia update. ape pun congrate!!

nazira said...

Tahniah kak lia... semoga kekal bahagia hingga ke syurga..

http://ruangannazira.blogspot.com/

JaSSNaNi said...

>>jalan2 petang<<

meriahnya.. seronok dapat berjumpa sekali ramai2 kan.. time2 kenduri lah yg paling happening.. :)

stichares said...

hohohoo...suspen je kan...tak pa..yg penting tetap nak tunggu elia kawen ... congrate tuk cicik. :)

Atiqah Wadiah said...

baju pengantin yg kaler grey tu cantik :)

are mie ra...iera...b said...

t'ingt wed last year..sama la ur sis n saya..wed ngn kapt tudm...tahniah!!

rainnyberry said...

mati mati i ingat elia nak kahwin..pandai elia buat suspen kite kite yee.. =)

Rara Nasiha said...

cantik baju ur sis tu :)

comeliness_zaty said...

ingatkan elia yg kawen..suspen je..hehe..btw congrats for ur sister ;)

kakcik said...

Semoga berbahagia bersama hingga ke syurga. Amin. :)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Laaa sofia ingat kan elia yg kawin..hehe..sebab gambar tak bape clear..sekali imbas rupe sama..hehe..

sampaikan ucapan selamat pengantin baru kepada kakak dan abg ipar elia yer..semoga bahagia hingga ke akhir hayat & kekal hingga ke syurga ^_^

regards,
Unsmiley

Aiisyah Colourful said...

haha.. dah agak dah mesti kakak yg kahwin.. selamat pengantin baru buat kakak.. Barakallah.. semoga ALLAH memberkati mereka berdua

Ietams said...

Tahniah..
Happy je nampak environmentnya

DiDiLiA said...

btol tekaan sya...

~AmyLiana86~ said...

dh agak dh..mesti org lain ni kawen..tgk2 amyamy kawen..hehe

syitah said...

lor..pandai buat suspen!
ingtkan elia punya wedding.
tahniah buat kakak + suami..!

sword bearer, dik. bukan barrel :)

Sasa Samsudin said...

eh..ada saidatul ..kawan i pun ada dalam 7 orang dayang tu..kwn u jugak ae?? :D

"bella Chentaku" said...

chantik laa bju ur sis..anda bila lagi..hehehehee

eqah azmi said...

Salam..
bukak2 blog je ade gmbr kahwin.ingatkan sis yg kahwin td..
apa2 pn tahniah for ur family...

Hariz said...

Cantik gambar2 yang diambil :)

Eyriqazz Vs Denaihati

emieysandra said...

bestnye kawin dgn pegawai beruniform ni kann. hee, suke acara angkat pedang tu. hee :D

babycomel said...

slmt pengantin baru utk ur sis.. semoga elia pun cepat2 kawin jgk nti =) hehe

Baniey Alwie said...

alahaiiiiii .. mati2 ingatkan kak elia yg nikah .. huuu .. suspen .. aku tertipuuu .. heeee

Mas said...

dewan seroja...ari2 lalu sni..:)

hOney n' cLOver said...

hadoii, xmemasal terkena...
ahaks, tahniah buat akak sekeluarga menerima ahli baru...^^

zila manaf said...

nak gak kawen bawah pedang, carikan satu hikhikhik

syazwani 'atiqah said...

tahniah utk ur sis...tp curious.salah sorg dr dayang tue rase mcm familiar..ank sedara..nurul affiqah???is it true??

ILY said...

Salam nak tanya, ade kenalan pemain bagpipe tak?

Blog Widget by LinkWithin