Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, October 4, 2012

Dunia baru, semester baru


Assalamualaikum dan slam sejahtera..

Hahaha.. iye.. saya tahu saya dah lammmmaa giloosss babbasss tak mengupdate belog kesayangan ni.. 
what happen?? sonyap je kann.. dah gulong tikaq ka apa kan.. ishhkk.. idok lee..

sorry sangat sangat pada sesiapa yang tertunggu tunggu tu. sesungguhnya saya terrsangatlah sibuk. haritu sebuk dengan wedding si kakak sorang ni. pastu abes je kena pi majlis bertandang si kakak kat Kedah nunn jauhnye habaq hang!

balik dari Kedah dah berkejar nak register masuk U balik..

Yess kawan-kawan. i've decided to further my studies. 

kat U mana? Uitm lah. Uitm Dihatiku katanya.. kiukiukiuuu.. ;p






Dapat sambung Bachelor Degree in what?? ramai yang dah tanya saya. kat facebook, instagram mahupun twitter.. agak-agak kursus ape ye?? hehe

kursus ekonomi rumah tangga ke? ohh tiidaakkk...




Alhamdulillah saya dapat my first choice punya course. Bac.Degree(hon) in Human Resource Management. hehe. yang haritu masa part 3 diploma dapat offer fast track HRM kat Uitm Sri Iskandar tapi saya tolak tuuu... ingat lagi tak? ingat bila tolak tu harapan nak dapat course tu balik tipis lah,. syukur sgt dapat juga amik HR. 


MODE CUTI-CUTI : OFF

MODE STUDY : ON!

Harap-harap la my lecture subject intro. to HR, Mdm Dalili ada baca entry ni. mesti dia bangga sebab I finally dapat juga course ni.  she's the reason why i took this course. dia buat saya sangat tertarik dengan course ni. to Mdm Dalili, im so sorry i didnt get to see you before i leave Uitm Machang. wish i had the chance to meet u and thankyou for all that you have thought me back then. 




Syukur dapat peluang sambung belajar balik. mula ingat nak kerja tapi dulu pun dah ada pengalaman kerja 2 tahun so buat apa nak tunggu lagi kan. dah dapat sambung tu sambung je la lagipun kalau dah stop tu nak sambung balik ntah bila la lagi kann. alamatnya memang tak bersambung lah kan. biar kita tak kaya dengan harta tapi kita kaya ilmu.

Mesti ramai yang nak tahu kat mana saya dapat sambung belajar kan?? cer teka cer teke... ni clue nya..


siapa kenal tempat ni? kat mana ye? haaa.. kat sinilah Elia sambung my degree. kepada yang tak tahu tu nanti kita update ye... jeng jeng jeng..

PEMBERITAHUAN: Sekarang ada cara paling mudah nak baca blog, like, leave comments dan berinteraksi dengan blogger kegemaran anda(chat) secara terus. Blog sekarang dah mobile friendly!! Untuk mengetahui lebih lanjut jom install Apps NuffnangX ni dari smartphone anda dan kemudian gi kat website NuffnangX ni untuk claim your blog.


lepas dah register kat NuffnangX ni jom ramai-ramai follow my blog from your account - Elia Si Jejariruncing atau search blog - www.jejariruncing.blogspot.com. followers terawal akan saya follow blog dia balik. cepat! jom kite sama-sama explore keseronokkan NuffnangX ni!!



24 comments:

Liza said...

Selamat menyambubng studies.. Bestnya kalau ada nuffX tu. Tp kna la ada android dulu.huhu...

♥ dak pink said...

Melaka Bandaraya Bersejarah!
=)

FL blogh0use said...

ahaaahaha..kampus yana !!

welcome to UiTM KBM ! =))

Diera Tekikushika said...

Ya Allah!! Elia sambung kat KBM keee?? welcome to KBM! =) kita pun belajar sini, tp course OM. ni mesti dok AYAM kaannn... hehe

*hopefully bole cam elia kalau jumpa live yek ;)

Miss Mira said...

course yg sme...utg la dpt mlake kn...hehe

Aiisyah Colourful said...

bestnya dah sambung belajar.. suka3x.. hehe.. all the best kak.. saya pun tengah first year degree di uia gombak.. Insyaalah ambil accounting :-D

rafaliah said...

jom join GA kami, hadiah rm100 menanti anda ;-)

syazwani 'atiqah said...

welcome to KBM... :)

Cik Cura said...

KBM =>

Farashina said...

waaah ini kat melaka. lepas ni mesti akan terserempak dgn aimi..

shahirahkhairudin said...

KBM jalan hang tuah. pagi pagi kalau lewat sikit mesti berebut lif. kelas kat tingkat atas atas best sebab nampak laut. so junior ! study elok2 !

DiDiLiA said...

Human Resources Management pilihan yg sgt bagus elia. Sy Degree in Business Admin tpi skg keja sbgi HR then rsa nyesal x ambik HRM dulu. Enjoy ur studies...

Mizs Nrsyikin said...

Welcome to KBM. Sy pun lepas stdent KBM jurusan HRM jgk...Selamat Study :)

khairunnisa.1989 said...

uitm bandaraya melaka..welcome elia...you're my junior la..heheh..give me 5!..btw i tgah ptkal now,klu tak maybe kita akan terserempak kt kbm tu =)

mizz nurfasha said...

Kakya..stdy kt uitm kmpus bandaraya melaka kn...nti klu g mlaka lh r jmpa...cngrae kakya...stdy molek naa...

Gee said...

Hai elia...akak pernah belajar HRM dengan Madam Dalili jugak..memang best dia ajar...=)

tulip tepi bandar said...

semoga dapat 1st class degree..hehehe

EimaruSi|ence™ said...

Patutlah asik terserempak dengan klon u je... ingatkan pelanduk 2 serupa... At last terbukak lak blog nih ari nih. welcome to KBM:p

imani athirah said...

Congrats..wah,elia makin gojes la skg..ap rahsia??share2 la kat kita..

::RauDhaH Of Little Caliph (Taman Si Khalifah Kecil) said...

Uitm Kampus Bandaraya Melaka..Right?? hehe welcome to KBM..I was study there too..^_^

Ana said...

Bekas kampus sy gak.. Amik kos hr juga dulu.. Lec di sgt2 ohsem okey... Best2....

Ana said...

Bekas kampus sy gak.. Amik kos hr juga dulu.. Lec di sgt2 ohsem okey... Best2....

Dalili said...

congratulations my dear elia..im proud of you..finally you choose the right choice and the rigth track to enhance your potential n career..may all the success be will you for your future undertaking :) from madam dalili

dELL | mrs.zaimi said...

at first tgk gamba elia yg ade gamba student lagi pegang banner kt dlm kelas tu dh familiar dh rupe klas tu kt mane..then jelajah dlm blog elia, rupenye elia study kt campus yg sama dgn sy..syg tak dpt nk jumpe..wish dpt jumpe u live..rindu lif2 n tangga2 kt ctu..itulah uniknya uitm city campus tu.. :)

Blog Widget by LinkWithin