Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, October 31, 2012

Tetamu Jemputan Program Generasi Y (RTM)



Assalamualaikum..

amacam seronok tak beraya? makan daging berapa kati sorang? haha.. pandailah kau kira kati.. syok la masing-masing makan. ada tu siap pergi marathon rumah terbuka. dari satu rumah ke satu rumah. sakkannn korang ekk..

how's my raya?

biasa-biasa je.. asalnya planning nak balik Kedah. Alor Star umah my auntie kat sana. dia beriya lah ajak kita beraya kt sana. last minute tak jadi pulak cause she need to go to her in-law's utk beraya. jadi kami pon batalkanlah planning nak balik kedah.maybe next time la kan. beraya kat KL je la macam biasa. 

btw, cakap pasal Kedah ni teringat pula time kat sana haritu. 

bulan September tu time tengah sibuk dengan kenduri majlis bertandang si kakak kat Kedah memang takde masa lah nak tengok TV ke apa kan. ikot dia pi butik pengantin la try fitting, gi teman dia touch up inal la, teman diorg buat outdoor photoshoot.

tanpa disedari langsung rupanya rakaman yang saya buat untuk program Generasi Y kat RTM tu disiarkan pada tengah hari sebelum majlis bertandang start. ikotkan masatu tak silap kitorang kat umah baru balik dari gi outdoor photoshoot.

tau-tau masa tengah berarak nak iring pengantin masuk tu saya ditegur by my cousins.. 

"Eh, kitorang tengok ya masuk Tv td.. cite Generasi Y kan? kitorang semua tengok kat hotel tadi"

alamak!!! dah terlepassss... tak dapat nak tengok camne rupa diri sendiri kat dalam TV... T_T


Tak lama dulu Elia ada dapat jemputan untuk jadi salah satu panel untuk rancangan Gen Y ni. saya ditemani bunda tercinta ke RTM. debaran tu toksah cakap la macam nak meletup je rasa jantung ni. mana taknya pengalaman pertama nak ditemuramah secara rakaman untuk program TV. i ni dah la pemalu.. hewhewheww..


rakaman ni juga disertai oleh a few of studio audiences yang terdiri daripada para siswazah kolej universiti kalau tak silap. lagi la bertambah-tambah nerbes temann masatu.. ayoyo



mula-mula tu memang i was obviously nervous and it shows. lama-lama dah kurang sikit. sampaikan host di Muaz cakap nampak macam dah biasa bercakap. padahal memang yang hadoo je.


tajuk/topik kitorang haritu ialah "Buat baik berpada-pada".

memang baguslah topik ni sebab banyak benda dan pengalaman peribadi boleh dikaitkan. seronok juga dapat berkongsi cerita dengan penonton yang nampak gayanya macam senang nak related my situation with them. yelah. masing-masing pon student kan. mesti banyak insiden atau situasi tu diorang pernah alami.. 


rasa bertuah sangat sebab didampingi sorang lagi panel yang best, en.asyraf dan juga host yang sempoi macam Muaz. rasa kekok dan nervous tu sedikit sebanyak dapat diatasi atas bantuan diorang berdua ni. ;)


sesi rakaman berlangsung selama 1 jam terasa sekejap je berlalu... then bila director cakap "CUTTT"

alhamdulillahhh.. selesaii


sebelum bersurai saya sempat turun bersalaman dan bergambar dengan penonton di studio. semua sporting abes. im lucky to have them on the show that day.



keselurahannya ia merupakan satu pengalaman yang berharga dan tak dapat dilupakan. terima kasih saya ucapkan kat penerbit dan warga RTM yang memberi layanan yang terbaik dan VIP kat kitorang. seronok sangat dapat merasa pengalaman macam ni even sekali seumur hidup. tapi yang sedihnya sebab tak dapat nak tengok sendiri rancangan ni haritu . ulangan pon takde;(

ada sesiapa yang sempat tengok tak? 



8 comments:

azasuhaiza said...

sy dpt tgk elia...cun la awk ni...hehe...

cik eiyka sakura said...

sy pon tengok~ hihik..... lembut ja sore elya kn...

cik eiyka sakura said...

sy pon tgk aritu~~ hihi,,, lembuttt je sore elya ni upenya~~ persis tuannya

maszull said...

assalamualaikum elia...bila rancangan ni... dah terlepas nak tonton kan...:)

Ezna said...

lamanya la nak tunggu entry Ya....

rainnyberry said...

ehh,mcm artis jemputan lak..hehe..

Bro Framestone said...

ayu je die duduk kan :)

M.Zul said...

comel penulis jejari runcing...mohon follow blog sy...:D

Blog Widget by LinkWithin