Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, January 29, 2015

Wide Selfies. Kau hado?


Assalamualaikum.

Kalau korang follow my IG, mesti korang ade perasan yang Elia ada pernah post pasal model terbaru rangkaian henpon Samsung which is the Samsung GALAXY A3 dan GALAXY A5. Antara sebab kenapa Elia semangat sangat nak share ngan korang sebab dia ada features yang paling sesuaiiii dengan diriku yang suka ambil gambar ni.

Eleehh.. korang pon sama kan? asal rasa diri "macam cantek je, macam comel je"... terus nak snap selfie kan? ataupun bila berkumpul or hangout dengan geng sekolah, kolej or tempat kerja kat mana-mana pun mesti nak mengabdikan gambar bersama kan? 

kalau dah ramai-ramai tu mesti rasa tak best bile salah sorang kena jadi "mangsa" utk snapkan gambar. endup gambar dia xde sekali dalam group photo tu. tak best kan? nak suruh strangers ambilkan, malu pulak! Monopod lak takde! jenuh squeeze in utk ambil gambar bersama. tapi tak semua orang dpt masuk dalam gambar. kang ade lak yang sentap sebab ponat je senyup coverina tapi muka tak masuk frame. hihi

TAAAPIII, kalau amik gambar dengan Samsung GALAXY A3 dan A5 ni, istimewanya, it has 5MP Wide angle front camera (Wide Selfie up to 120°). best kan bile orang lain semua sebok nak pasang monopod or selfie stick, kita just terus snap je?!  





design model dia pon best, cun je dengan Full-Metal Slim design. ringan and senang nak pegang untuk Wide Selfie. colour dia pon cantek. it comes with 4 different colours.


Satu lagi benefits untuk kaki selfies ni, Samsung GALAXY A ni takyah nak sush susah install dan guna atau edit gambar pakai apps lagi dah untuk kasi kulit nampak cantek dan flawless.. hehehe... mesti ramai buat camni kan? kalau dengan Samsung GALAXY A ni, dah takyah susah-susah sebab dia dah ada Beauty Face feature.

untuk jadikan anda cool dan lain dari yang lain, Samsung GALAXY A ni bole transform atau convert gambar gambar anda jadi Animated GIF!



tak habis kat situ je... henpon ni jugak memudahkan korang nak selfie dengan Rear-cam selfie, Voice selfie, dan Palm selfie features. Samsung GALAXY A3 dan A5 ni dilengkapi dengan Super AMOLED display dan Adaptive Display technology untuk bagi korang clearer images with deep contrast and better viewing angles for more vivid, colourful content in virtually any environment, even under bright sunlight.


menarik giler kan? kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang Samsung Galaxy A ni, boleh ke link ni ---> www.samsung.com/my/a5

*Sponsored post by Samsung Malaysia Electronics

6 comments:

syira yaya said...

Wuuuu..interesting :)

alongxp dotcom said...

dipendekkan cerita, ianya adalah telefon yang diciptakan untuk selfie... hehhehe...

1st time rasanya singgah sini

ahmad said...

Ooo suka selfie...

Singgah sini

Belajar SEO

Kain Cotton Cantik2

Jemput Singgah yer..

Kathy R'bain said...

Wah.. Best ni..

Muhammad Shahril said...

nice reviews !

ungguviolet said...

samsung the best

Blog Widget by LinkWithin