Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, July 14, 2015

Shopping Raya tanpa ke Jalan TAR

Assalamualaikum

lama tak sentuh blog kesayangan. almaklumlah. tak ade laptop.
kenapa? nanti lah cerita. sedih ceritanya. sobs sobs. 

ok. sekarang ni nak cerita sal hujung minggu lepas. 
biasalah minggu-minggu terakhir nak raya ni.
baru la nk terhegeh hegeh nak shopping raya.

 


sabtu baru ni beriya aku siap. bergaya ala ala hijabista dengan skirt bagai.
konon nak pergi jalan2 cari barang kat Uptown Danau Kota la.. 
alang alang dok dekat area situ.

sekali nak dekat sampai... dia punya jem.. turun kete, jalan kaki lagi laju! stress!

terus terbantut niat nak jalan kat situ. masuk tu mesti sesak, berpeluh berkepam punya. confirm!


In the end we decided to just turn back. balik rumah je. Elia pon apa lagi? 
mula la scroll online shopping punya website.

jumpalah online shopping destination yang baru - GEMFIVE


macam macam kategori barangan yang dijual. 
Dari fesyen, elektronik, kecantikan/kesihatan dan lain lain.

nak tau deals yang terbaru dan terhangat bole tengok kat SINI


yang bestnya website GEMFIVE ni bukan je menjual produk dari Malaysia, tapi yang dari luar negara pon banyak. tapi transaksi semudah 1-2-3. hehe.

antara jenama dari semua pelusuk dunia :

·         Indonesia: The Executive
·         Korea: Sakun, Beyond Closet
·         Singapore: Ortenhill
·         Spain: Almatrichi, TUC TUC
·         Sweden: Qwstion
·         Thailand: DA+PP, Pomelo
·         USA: Stella & Jamie

Akan datang:
·         Australia: Neuw Denim
·         Sweden: 5 PREVIEW, Why Red, Cheap Monday


jenama yang local pon ade. antaranya :
·         Binqareem
·         Aisha Wong Accessories
·         Comoddity
·         Kin by Nik
·         Artisari
·         Azzara Cottons
·         Fern Collection

·         Dipped Row





So, Elia pon ape lagi? scroll lah. usha kat section Muslimah Wear



mata terus tertarik kat maxi dress/jubah pink ni. haaa.. pink pulak kannnn .. hehehe



sweet mweet je jubah ni. colour pon soft je. tercair plak tengok. 

pastu dah berkenan jubah, nak kena kan pulak dengan tudung.. dont worry. tudong/scarf pon ada!



So baju jubah pink tu matchkan dengan tudung kelabu awan mendung di petang hari. memang seswai! ADD TO CART, buat payment- masukkan detail -DONE!

tunggu masa nak dapatkan je. No hassle, no berebut, berpeluh or berkepam. segalanya dihujung jari je. WIN!


Sebut sal win ni, kebetulan GEMFIVE ade on going contest. 

"30 Days of GEMS" nama contest dia. bole menang smart phone HARI HARI hokeyh! harini dah LAST DAY!



mane lah tau instead of dapat duit raya Syawal ni, ada yang berpeluang untuk dapat Smart phone raya?! bukan susah pon. 
.



kan dah kata semuanya as simple as 1-2-3 kan? huhuhu.. 


Satu lagi berita baik untuk korang, GEMFIVE nak bagi RM20 GEMCash Voucher Giveaway dekat 5 BLOG READERS/FOLLOWERS. 

Cara nya mudah je. just korang kena come out dengan idea kreatif untuk kaitkan dengan GEMFIVE. Contohnya macam korang post pasal GEMFIVE (produk yg korng nak or wish to have) dan tag blogger lain, GEMFIVE dan #GEMFIVERaya #GEMFIVE . Jangan lupa follow IG @gemfivemy

Jom korang, shopping cara mudah dan bijak kat GEMFIVE!



10 comments:

Nurul Aula A'Akif Fadzil said...

Best la shopping online hahha.. online shopaholic. nasib baca entry habis raya dah kalo idak… habislahh

cardbymyan said...


hai

kalau cari idea DIY yg murah & super cute boleh visit blog/ig kami
ada paperbag, sticker, tag & card :)

tq tuan tanah

Our blogshop, cardbymyan.blogspot.com click >>CARDBYMYAN or instagram kami @begkertas. click >>@begkertas


tq :)

kisah earty said...

wah nape tak tau pn kewujudan GEM ni.. :)

Mr Mahmud said...

lama tak singgah sini,,tuan rumah pn dah nampk berisi skit..hihih laarii..

hamizah che mat said...

untunglaa boley shopping online. huhu
JOM FOLLOW SAYA

hamizah che mat said...

jemput singgah
JOM FOLLOW SAYA

Elia Si Jejariruncing said...

Heheeh.. xpe.. bab shopping online ni bile2 pon bole kan ;p

Elia Si Jejariruncing said...

Sblm ni pon sy xpernah dgr. Lately ni je dia byk kua iklan

Elia Si Jejariruncing said...

Sblm ni pon sy xpernah dgr. Lately ni je dia byk kua iklan

Elia Si Jejariruncing said...

Heheeh.. xpe.. bab shopping online ni bile2 pon bole kan ;p

Blog Widget by LinkWithin