Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, October 2, 2015

Produk paling berguna masa musim jerebu




Jerebu ohhh.. jerebu

Cuaca yang teruk berjerebu sekarang ni memang mendatangkan macam macam kesan sampingan pada diri kita. kesihatan, penglihatan dan kulit pon leh terjejas.

kalau sal kulit ni memang my skin sangat sangatlah senang affected with bad weather..






kulit saya jenis cepat naik bintik bintik ruam dan jerawat. black heads, white heads dan segala macam heads lah~!

mulalah kulit muka jadi berbijik dan tak smooth.

dan mulalah saya jadi restless dan menerjah ke farmasi untuk belek dan cari solusi produk yang baik untuk masalah ni.


Elia ada kulit muka yang jenis berminyak dan sensitive. 
haa.. hambek kau. dua-dua jenis masalah yang selalunya kena guna dua jenis produk berbeza.


nasiblah i found this one product which cater for both skin type!





tadaaaa.. its this product from Korea.. jenama CNP Laboratory. 

Produk super best ni pulak namanya CNP Dual Balance Waterlock T/U Serum.

mesti kita tertanya tanya kenapa T/U kan?

ni sebab serum ni membantu untuk menghalang kilatan(minyak) kat kita punya T-zone dan melembabkan U-zone kulit muka kita.

selalunya kan Tzone dimuka akan selalunya berminyak dan berkilat kilat bak kehalusan kilauan kulit kepala Harith Iskander. meanwhile, our U-zone kering dan kekurangan kelembapan. kan kan?

selalunya kita akan cari produk utk kurangkan minyak kat Tzone tapi nanti Uzone lak kering. bila kita sapu mosturiser kat U-zone, kat T-zone lak berminyak. Now, semua tu dapat diselesaikan dengan this awesome serum! dia dapat mem-balance-kan water-oil kat kulit muka kita ni. 

produk ni jugak dapat kontrol minyak dan sel kulit mati. cool!

produk ni katanya sesuai untuk orang yang mempunyai masalah kulit kombinasi antara minyak dan kering dan juga buat yang ada masalah kulit sensitive. sooo.. memang Elia sesuaiii sangat sangatlah pakai produk nih!




Packaging dia macam gambar kat atas ni. 




bila dah godek packingnya, kita dapat tahu yang serum ni mengandungi bahan bahan unik seprti: Camellia Japonica Flower Extract : Anti-inflammation
Melissa Officinalis Leaf Extract : Anti-stress and anxiolytic agent
Imperata Cylindrica Root Extract : mengandungi kandungi tinggi potassium yang bertindak mengekalkan tahan kelembapan kulit
Aloe Barbadensis Leaf Powder : mengurangkan kekeringan kulit




Cara pakai dia senang je. lepas dah cuci and letak toner, just picit keluar the serum dan dot dot kan kat muka..


sapukan kat U-zone yang kering kontang bak padang pasir yang semakin ketandusan..


then sapu jugak kat T-zone yang selalu nak lip lap lip lap kilat and berminyak tuhh



kulit akan rasa automatik lembab and supple je even lepas aplikasi pertama. serious tak tipu. musim musim jerebu ni memang kulit rasa kering dan berminyak at the same time. so bila pakai serum ni rasa fresh je kulit muka #saranghaeCNP

best kan?!


produk ni tak susah pon nak dapat. kat mana mana Watsons Outlets ada jual.
boleh didapati dengan harga RM143.10 (60ml)



Untuk list of outlets, klik di sini~! http://www.bit.ly/CNPWatsonsOutlets


2 comments:

Noriza Rahman Momma Vogue said...

jerebu ni memang merosakkan kulit kita kan....mujur ada produk yang bagus

Bursa Lampung said...

Bagus sekali, saya nak baca Blog ini. :)

Blog Widget by LinkWithin