Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, September 28, 2015

Lecturer UiTM KBM baik hati dan pemurah


Assalamualaikum..

Bila dok terkenang zaman kat universiti ni. macam tak sangka dah habis dah 5 tahun belajar (Diploma+Degree). Macam macam kenangan dan memori yang terukir. 

Bila dah kerja ni. kengkadang tengah duduk duduk saje ni pon boleh terkenang..

betapa seronoknya time jadi student dulu.  

antara yang saya paling suka dan kenang masa kat Uitm Bandaraya Melaka. 

terutama sekali 



the lecturers there

ni bukan entri nak kipas lecturer ke ape. xde guna pon nak kipas, dah grad dah.
dah kerja dah pun. no jangan nak kata cheq nak kipas kipas nohh.. no no nooooo...

 
tapi memang bila terkenang tu rasa cuwittt cangat cangatt ;P



Lecturer Uitm KBM memang PEMURAH dan BAIK HATI.



bab PEMURAH ni bukan la diorang ni suka bagi duit ke bagi markah free ke..

tapi ada masa masa datang sweet tahap potong kaki diorang ni boleh bikin hati manyak cair mahhh.. 




salah sorang lecturer lelaki kitorang ni. pernah satu hari tu dia bawakan brownies yang wife dia buat nak bagi kat kitorang sorang satu. sedap gile brownies dia.



terkenang lak kesedapan and keempukan brownies dia.. nyummmm!



Kat atas ni pulak miss (taktau lah sekarang ni masih title miss atau dah bertukar ke puan) yang sangat comel and stylo. kalau kelas dia all the girls student mesti mata dok pandang bawah je. bukan pandang ape, pandang kasut dia pakai. heels yang dia pakai selalunya memang can turns out head around. memang cun and lawa lawa.




Ada suatu hari yang indah lagi bertuah tu, memang kami langkah kanan bila tetiba dia bawa 2 kotak besar donut Big Apple. mula-mula dia bagi ktorang jawab kuiz, pastu dah abes jawab tetiba dapat surprise...

tadaaaa.. ada donuts!
 

Miss stylo ni punya sweetness doesn't stop there, masa last class session with her, sebelum kitorang nak mengadap study week, dia bagi this thoughtful lil gift to each and every one of us as a token of appreciation and untuk wish us luck. shuweet kan?




Miss ni plak (Now title dah Madam..ehem..ehemm) masa dalam kelas dia, sangat garang and strict. tapi strictness dia yang buat kita focus and tak main main dalam kelas. tapi right after habis je kelas dengan dia, baru terserlah kecomelan and ke-gula-gulaan dia.. tehee.

ingat lagi dia bagi weols cekedis. alaa.. yang jejari jagung tu.. lupa mane letak gambarnya. dalam insta ade kot..



lepas dah ber-sem sem dah takde kelas dengan dia pon kalau jumpa kat mana-mana dia tak pernah tak tegur and berbual. sangat ramah and baik hati. ada skali tu dia belanja air bliss. sweet kan?? auwwww... even small gesture camni pon sudah bisa bikin hati ni terharu.. huhu


kalau small gestures pun dah terharu, big gesture apatah lagi kan..
ada satu hari tu sorang Madam ni siap masakkan meatball lasagna lagi untuk kitorang satu kelas


Comel je Madam ni yang tengah sarat mengandung pun sempat lagi masak untuk kitorang... haishhh..



bab baik hati tu susah sikit i nak elaborate. baik hati tu subjective. 

bila kata baik hati tu bukan la maknanya dorang ni baik sangat sampai xkesah ktorang belajar ke tak. 
depa ni strict jugak. kena pada masa and situasi lah. bila time tegas, memang takleh nak main main lah...

kebanyakkkan lecturers ni akan tunjuk their good side bila sampai hujung hujung nak abes class session dengan diorang.. 

yelahh.. kang baik awal awal takut student pijak kepala lak kan.. so logik la bila last las baru merasa tahap cuwwit cuwitt depa ni..


Apa apa pun memang kita akan terkenang masa kita belajar. sebab tu antara sama dan kenangan paling berharga dan disenangi.. 


So yang mana still study tu jangan la dok sia-siakan masa, or enjoy tak tentu fasal. main main jugak tapi pelajaran jangan abaikan. jangan culture shock! haha ;p

 

1 comment:

Farhana Rahmat said...

Oo..lecture baru ke semua? Xkenal ka pulak...

Blog Widget by LinkWithin