Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, September 23, 2015

Esok dah nak raya weh!

Assalamualaikum. 

esok dah nak raya haji. i assume most of the Muslims has gone back to their hometown. especially yang asal dari pantai timur tu. mesti ramai yang dah cuti start harini. 

yang mana belum tu mesti malam ni baru nak bertolak kan? sooo
standby la nak berjanggut travel berjam-jam ke pantai timur tu.

harini kerja semua macam separuh hati je.

Image result for britney spears one more time

tengok muka staff sorang sorang macam toye je. 
macam Britney Spears dalam video clip "Baby one more time" ni. 
semua dok menunggu masa nak balik. tunggu jam tu nak kul 5.30pm nak balik kampung gamaknya. takpun masing masing menunggu gaji yang tak muncul tiba. si A tenung B. B tenung C. pastu masing masing tanya, "eh, dah masuk belum?"..  hahaah!



 

By tengah hari tadi tengok traffic kat Federal Highway agak lengang. kereta banyak pun tak la sampai jem. kira so so lahh..


Kalau ikotkan plan asal, patutnya saya ke Kelantan cuti Raya Haji ni. there's a friend's wedding to be attended. but sadly terpaksa cancel the plan due to some reason. So stay KL je la raya ni.


Tapi kan. bagi anak jati KL cam saya ni, memang time camni best stay KL sebab jalan jadi lengang. 

semua perantau balik ke kampung masing masing. So yang mana anak jati KL or yang tak balik beraya ni berapa kerat je la yang stay KL nih. hewhewheww..

For raya plan, belum ada kepastian lagi. mungkin malam raya ni stay umah mak kat Keramat tu je. then pagi mungkin ke Klang, rumah uncle sorang nih. pastu balik hari. tu je lah plan nya buat masa ni. 

So, plan raya korang macam mana? ;)





1 comment:

Blog Widget by LinkWithin