Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, March 20, 2010

T-Shirt kelas dan photo shoot

Kelas kitorang BMD2PB la yang paling best and united.. siap ada baju kelas sendiri lagi tau.. walaupon harganya mahal sampai mencekik urat poket nak membayarnya.. namun kami masih "unite" membayarnya..


Nak tengok rupa bajunya?


::Ni dari depan::



::ni lak dari belakang::




ni kt lengan ada nama masing2..name komersial saya kat Uitm ni "kak ya"..jangan tak tahu!


Hari 1st kitorang pakai baju ni kebetulan ada kelas BEL.. Lecturer kami, Miss Zurina sporting.. haritu pulak dia buat practise for our coming speaking test.. so yang mana tak terlibat tu apa lagi..??






Posing la~!!



Tibe2 i terperasan notice board biru belakang kitorang ni..




::hurmm.. cantek buat background ni..::




lalu terhasil la pic ni..




Dan ini....



dan ni...




cantek kan??huhu.. sape sangka ada gak guna notice board selain menampal notes kan??hehe!




then tak lama lepas tu sampai la my turn lak for the speaking practice..








ngah practice pon sempat lagi tu..hehe




selesai practice.. dapat 26/30 tu..hehe.. btol2 tak tau lagi


but before the class ended... kite bergambar dulu!!



::gambar formal ala2 majalah sekolah::




:: pose ala2 comel dan macho ::




:: freestyler ::



:: last but not least, pose mempromosikan Miss! ::

Thursday, March 18, 2010

Kejadian yang dah lama tak berlaku

Apa dia tu?? benda yang dah lama aku tak alami..ingat dah pupus..rupanya ada lagi.. hehe.. lama aku tak kena tag..

drpd Cicik:

1. Adakah anda rasa HOT???

tidak buat masa ini kerana sekarang sedang berada di CC yang dilengkapi penghawa dingin.. selepas ni mungkin cuz cuaca sedang panas sekali.. kalau HOT yg satu lagi tu mmg takk la..

2. Upload wallpaper p/c / laptop yg anda guna sekrang!

papetahkatCCnipakaisample wallpaper jek!

3.cerita pasal gambar

gambar gunung ngn langit biru. itu saje!faham?

4.Bila kali terakhir anda makan pizza?

hm.. rasenya masa awal sem. makan dengan family Incik Apex..


5.Lagu terakhir anda dengar

optown girl- Westlife (jgn salahkan sy..CC ni lg yg patut dipersalahkan)


6.Ape yg anda buat selain menyelesaikan tag ni

dgr lagu n FB


7.Selain nama sendiri,anda dipanggil nama ape?

kakngah, kak ya, baby, syg(ni sorang je)


8.Tag lg 8 org.
1) Putri
2) Mer med
3) Kak Syima
4) Marya
5) Mun-e
6) Hanim
7) Mak
8) Along


9.siapakah org no 1 kpd anda?

Antara pioneer follower blog i yg lame gak kenal tapi xpnah jumpe..kan??

10. katakan sesuatu mengenai org no5

Seorang blogger yang baru bertunang n dia sayang tunang die..sape tak kn??

11. no3 ade hubungan ngn sape?

dengan abg syazwan..bakal tunang dan insyallah bakal suami..amin!

12. bagaimana pula dgn no 4?

hmm..kawan baik aku time kat taman keramat.. selalu back up aku n tolong belikan makanan.

13. pesanan kepada org no 6

Hanem, bakpo payoh nk jupo ney? miss hanging out with u!

14. adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan?

ye!! dua2 family aku

15. berikan 5 fakta yg anda taw tentang org yg mengetag anda
Cicik

i) Seorang yang meminati bidang tarian seperti aku jgk
ii) lebih aktif dgn on9 bisnes nye drpd aku wpun aku manager merangkap sleeping partner
iii) tak pernah basuh Kelly ngn tangan sendiri
iv) suka combinasi makanan yang pelik2
v) mati akal kalau xleh online

16. persamaan antara KAMBING dan LEMBU

berkaki empat, mamalia and dagingnya dua2 aku xmakan!

17. Perasaan anda wat tag ni.

rasa cam nak kentot.tahan2.haha!

18. Adakah anda tau si razman itu sengal.
sapekah razman???huhu

19. GAY or LESS?
apekah less plak??kurang ape?igt aku gile bisnes sgt ke smpi lesbo pun nk kene ckp LESS instead of LES?heheh:P

NAPE TAG NI XTNY SAL NO 2?

Wednesday, March 10, 2010

5 Signs he's yours.. sambungan




6. He takes it for granted that you have a future together.

He says "we" instead of "I" and talks about your future together as if it's a given. "When you meet my sister you'll see what I mean" or "My birthday was boring this year. We'll have to do something fun next year." He may not have mentioned marriage, but he's definitely thinking long-term.


7. He goes the extra mile.
He surprises you with candy buttons because he knows they're your fave. He puts gas in your car or unloads the dishwasher, completely unsolicited. They're not grand gestures, but he's making an obvious attempt to do something special for you. Men and women speak different languages when it comes to romance, but when he does something nice for you without being asked, he's trying. And that speaks volumes.

8. He can't get over how beautiful you are.
If you keep catching him sneaking peeks at you from across the room, he's totally a goner.

9. He picks you over the boys.
His friends are hitting up the local nightclub? Well... he'd rather spend the night in with you and your latest Netflix picks. They're going to see his favorite basketball team? Well... hmm... lemme think about... what!? Of course I'd rather spend time with you, honey. Yes, he's smitten.

10. He's willing to be a total mush.
As evidenced by the mixed CD he made for your "month-anniversary," complete with cutesy album title and hand-drawn cover art, and accompanied by a carefully chosen card containing five long paragraphs on why he's grateful you're a part of his life.

Monday, March 8, 2010

5 Tanda Si Dia Milik Anda




Memang lama saya tak bagi tips cintan cintun ni kan?? So kali ni saya termurah hati dan ter-ada masa lebih utk bagi tips2 berguna utk korang yg dalam relationship, tapi tak tahu sama ada si dia syg korang sejauh mana korg syg dia...atau korang binggung dengan relationship sampai letak status kat FB "Rumitnya-Itu".. Sambil2 tu saya pon bole try compare jugak..


What we want to know is: Does he like me? Does he really like me? Here's how to tell he's smitten.




1. Dia cerita tentang kamu kepada rakan-rakannya

Bila korang jumpa atau lepak dengan member2 si dia, diorang dah macam dah tau banyak pasal korang. Contohnya macam favorite colour korang, favorite song, hobi, dan berapa kali korang cabut bulu ketiak dalam seminggu..eh2.. tu i saje tambah..hehe.. - Ni bermakna he's hooked on you (bukan gantung kat korang,tangkap cintan la kirenya).. Bf korang tu pulak masa tu mesti akan tersipu2 malu ble kwn2 dia bocorkan rahsia.. -- in my case, muka Incik Apex automatik jadi merah..-Blush!

(Yeah, he's totally whipped.)




2. Dia enjoy lakukan aktiviti paling duniawi bersama.


Laundry. Shoe shopping. Tahniah, anda pasangan paling boring di dunia ni!(kidding!) Tapi bila si dia akan ajak kamu temaninya walaupun hanya untuk melakukan perkara remeh-temeh atau paling routine dalam jadual hariannya. Ini bermakna dia lebih suka buat sesuatu tu dengan korang- because you're doing them together -- there's definitely something there.-- hehe.. he likes this very much.



3. He'd rather talk to you than watch the latest episode of "24"... at least for now.hehe.

Kalau dia sanggup tutup terus TV, XBox or in my case- CD Naruto semata-mata nak bagi perhatian penuh kan anda... ishk.. tak payah cakap banyak la.. Most women would kill to command that sort of attention at later points in their relationships. So jangan nak ragui ketulusan hati dia lagi. eh.eh.cam lirik lagu lak! -- as been said, atleast for now la kan..




4. He's not afraid to say, "I love you."

In fact, he willingly says it in front of both friends and family-- Friends n family = checked!



5. He misses you. Always.

He texts and/or emails regularly to say that he was "thinking about you" or "just wanted to say hi." Even a "Buat pe tu syg?" speaks to the depths of the pain he feels when you're not around- dia rindu gile la tu!. dan kalau dalam sehari tu dia xpernah missed gayut tepon ngn korang, alamatnya mmg parah la tu..-- So kami ni tahap parah la ni..





So amacam? apa result dan conclusions korang?? harap2 semua bahagia hendaknya.. sebenarnya ada lagi 5 tips.. tp xpe la.. entry lain kali ni... tunggu~!!!

Cikgu ingat kat murid.. Murid???




Susah nak cari cikgu yang mengajar time sekolah rendah yang kenal kita lagi sekarang.. baca betol2.. bukan sekolah menengah ye.. sekolah rendah~!! Bukan senang.. kalau muka cikgu tu mungkin la tak banyak berubah.. tp kita?? Tinggi, muka, bentuk badan n lain2 sure dah banyak berubah...


I pon sendiri tak sangka.. I sendiri tak berapa ingat cikgu sekolah menengah..hehehe.. jahat2.. biasa la.. elia ni umor je muda tapi ingatan cm org tua.. cepat lupa.. Kalau cikgu yang "bersejarah" atau hensem/lawa je yang selalu kite ingat.. ada jugak yang cikgu yang kita cuba nak lupekan.. hehe


Papepon sebenarnya nak cerita pasal cikgu Fadhil.. Guru kelas i time sekolah rendah.. dia start add I kat facebook and tanya i ingat lg tak kat dia.. ofcoz la cikgu!! sape tak ingat cikgu.. guru kelas for both me and my sis.. and we both seems to be his favorite student back then.. hihi.. thanks ye cikgu...




::Clik pic kalau anda rabun::

Wednesday, March 3, 2010

Buat bubur asyura beramai-ramai

Entry ni dari awal sem lagi patot dipost tapi almaklum la.. kesibukan melanda..

Awal sem haritu ada upacara kacau bubur asyura and ada pertandingan antara kolej..

Disebabkan aku ni tak pernah pon terlibatnya aktiviti camni aku n para roomate pon volunteer jadi ajk untuk kacau bubur ni... setiap kolej diorang akan hantar 30 orang ajk untuk kacau secara bergilir2..



::Ni khemah kitorang - Kolej Dato' Onn yang ke"oren-an" haritu::


Tak pasal2 aku terpaksa pinjam baju oren YanaMic sebab semua warga kolej DO wajib pakai bj oren ngan tudung puteh. Masa hari tu kitorang tgk budak DO 4 je yang semangat pakai baju oren2 ni.. yang lain ada baju tema tp xramai yang pakai.. so xnampak seragam pon.






Haa... bertungkus lumus akak2 ni kacau bubur ni.. aku pon sempat kacau gak.. ada la dalam berapa minit je.. sebab tetiba ada orang cuit aku nak kacau.. aku bagi je la.. janji aku kacau gak kan..





tapi pelik la bubur die.. cam warna lumpur.. sorry to say,tak menyelerakan.. memang camni ke warna die?




Ni bila bubur tu dah disiapkan.. hias ngn telur warna warni.. ni untuk dapat point lebih la ni.. huhu..




::hias cantek2 masukkan dlm tembikar yg siap diukir utk tnjuk kat juri::




::Panas gile time ni so kitorang berteduh kat bawah khemah::





Akhirnya kolej kami - DO merangkul tempat PERTAMA dan JOHAN KESELURUHAN..

Tak rugi pakai baju oren ni.. huhu!!




:: the GOSSIP GROUP Girls! ::
Blog Widget by LinkWithin