Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, January 19, 2012

Ting Tang Ting Tang Alexander!


Salam semua..

harini berjaya juga update entri kat blog kesayangan hamba ni..


tapi cerita agak basi la.. gambar dari tahun lepas.. hehe. jangan marah ek..

tak perasan entry ni dah berkulat kat dalam draft. nak buang sayang plak. jadi hapdate je la yekk..?

Memandangkan Festival Kolej(FESKO) dah makin hampir, eloklah kita recall balik sumbangan saya pada FESKO tahun lepas.. ececehhh.. sumbangan lah sangatkan.. padahal semata-mata nak kumpul kupon je ;p

Demi untuk menambahkan koleksi kupon FESKO, me and my friend telah meng-volunteer-kan diri untuk jadi wakil Kolej(asrama) Dato Onn dalam pertandingan memasak inter-college.. hehehe *malu*.. we were up againts teams from THO, TDM, TR, TAR dan NR.




:: Ahli kumpulan "Demi Kupon" kami- Bella, Fatin, me and Suzy ::



ni khemah cook-off dijalankan.. orang lain tak datang lagi kitorang semangat lebih plak





All the basic ingredients..



Kawan-kawan (the GG Girls) bagi sokongan moral dari booth jualan mereka ;)



ceceeehh.. rajin akak kite niii


Orang dah start ramai. our group tengah dengar kata-kata semangat dari Ydp. JPK DO.




Sebelum pertandingan tu kitorang tak tahu pon kena masak apa. datang-datang tu baru tahu senarai bahan-bahannya. so kena guna kreativiti masing masing la nak masak apa..



bila diberi list of ingredients, kitorang pun berbincang nak masak apa dan tugas masing-masing..




3...2...1... Mula!!



chopp... chopp.. chopp..


duppp...dappp..dupp..dappp



ketakkk...ketakkkk...




shreekkkk...sreeekkk...choppp...cooppp..

*over lak ber-side-effect bagaii*



Tadddaaa.. our first dish - Ayam Goreng Halia



Kena deco-deco bersama Elia dulu nii...







Second Dish ; Sayur campur..




Colourful bukann??? ;p


Bergambar dulu before kena judged oleh para fellow(warden) Kolej ;)




The moment of truth ; sesi penilaian, penerangan and pe..pe.. penentuan!


Hahaaa.. as u guess, team kitorang tak menang pon. sebab the judges kata our dishes a bit pedas.. alamak, kitorang lupa plak yang judges tu semua orang Kelantan. so they prefer those dishes to be sweet and less spicy.. hehe.. tapi kira ok lah. janji dapat kupon kan? kolej pon dapat sem ni. so tak sia-sialah usaha kitorang. dapatlah duk kolej 6 sem berturut-turut. tak payah nak risau sal benda lain dah..

Bagi yang mana tertanya-tanya apa kaitan tajuk entri ni dengan gambar-gambar diatas, boleh rujuk video di bawah ni ;)





* Bila tengok gambar-gambar di atas ni terasa gemok sangat time ni.. sekarang pon tak la kurus sangat.. tengah nak kurus lagi sebenarnya.. hehe.. tapi tak tahu nak pakai product apa yang terbaik.. cuba korang bagi cadangan.. kalau ada yang nak sponsor pon bagus juga.. sambil-sambil tu boleh kongsi testimonial.. hehe.. berangan la pulak kan??!!;p


16 Surat Layang:

keeya mustafa said...

nak kurus ke kak elia oiii?

try JUS MATE 5!

serius mujarab tapi kena disiplin la,,
jgn rongak2 minum benda ni,,
and jgn pula melantak kfc setiap hari,,confirm xjd..

sekian.. :)

susumanis said...

nak kurus...minum banyak, makan kurang..kompem kurus tapi i pun x ble buat,,huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

^Cupacup^ said...

Yeah! Saya pon rekemen JusMate5 jugak!
Saya tak cube pon, tapi akak ade cube. Dalam seminggu, dia da turun sekilo-dua!!

Superb babe :D

Cik FaRiZaM said...

masterchef ke tu? hehehehe

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhh besttnya dapat masak2 dgn kawan2 kan... =)

Atiqah Wadiah said...

waa..bestnyer dok ketung ketang ketung ketang :)

Chekgu Azrine said...

jangan kuruih sangat..nampak tua.. hehehe

B33HA LoV4to said...

elia gemuk ke> tak pooon...cumil je tgk. tapi kalau nak kurus kurang makan. haha..kering sgt pun bukan lawa.

~eZmALiZa~ said...

wahh..gadis ini sudahlah cantik..pandai masak pulak tu...beruntungnya badan :)

PAU BONCI BONCI said...

HERBALIFE!!
Sy guna br 2 bulan da turun 8kg...
bole tgk kat fb sy

http://www.facebook.com/profile.php?id=542468969

SYIDA AZREEN said...

hai elia..
i ade 1 produk slim utk u..if u wanna try,bgtau i..

produk ni sgt bagus,i mmg makan produk ni.
insyaallah blh kurus.ramai org dh try produk ni and they also satisfied with it..
if you interested,bgtau i ok... :-)

Fasya said...

ketingtong ketingtong alexander! haha :D

pedasla bestt! i love pedass :)

nurfatihah said...

salam.. elia, sy rekomen herbalife.. since guna, mmg sy decide xnak bhenti dh sbb sgt bpuas hati.. dia bukan utk trun kan berat bdn atcually, tp makanan ksihtan.. makanan yg sihat, insyaAllah menyihat kn kita.. BTW, sgt best kan competition memasak cmni.. xpenah rse lg msuk comp. cmni.. =)

mr one piece said...

tgk post elia n freind kt tapak fesko tu teringat kenangan di uitm machang 2005-2008..kim slm pd wrga2 sana..azarul-dip stat 2005-2008

Fiona Abdullah said...

Salam Elia, saya penah guna 1 produk ni name nye Dr Slim.. RM180. tp sy da lupe dr mn dapat nye sbb sy guna 3 taun yg lepas.. mmg berkesan.. dia biji2 kapsul.. ada 30 biji semuanya utk dihabiskan dlm ms 15 hari. x pyh tggu 15 hari, elia blh rs kesannya dlm 4 hari. sy ingat ms tu sy abiskan 8 biji sahaja dan berat sy turun hampir 6kg. bygkan kalo abiskan sekotak berapa berat bdn turun? sy juz nk share shj.. dan berat bdn sy maintain smpai skrg.. ia kena diselaraskan dgn pemakanan yg terkawal la. kalo tiap2 hari makan lemak je abis la :) try la ye.. share pd kawan2 :)

aReYeD said...

salam...try la guna premium beautiful..model lagi la kena pakai menda alah tue...just info.tq :)

Blog Widget by LinkWithin