Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, March 25, 2013

Tempat baru, kawan baru ;)


Pejam celik pejam celik dah satu semester berlalu kat Uitm Kampus Bandaraya Melaka ni.

sekarang dah masuk semester 4 dah. lagi setahun insyallah abes la..

banyak sebenarnya yang dah berlaku sem lepas tapi tak update update lagi... haiyahh bile la nak rajin ni kan?
makin nak rajin update makin banyak benda dan keadaan yang menghalang. kalau ikotkan banyak lagi koleksi gambar dan cerita yang tak berupdate lagi ni.

susunan pun dah agak tunggang langgang.. tapi takpe la. akan diusahakan juga untuk update pelan-pelan.

ok. kita mulakan dengan cerita pada penghujung semester lepas. masa tengah musim study week nak final exam. 

last sem saya stay asrama Yayasan Melaka. satu rumah dalam 10 orang 5 bilik. but luckily saya dapat bilik sorang... huahahaha... bermaharajalela la aku kat bilik tu. 2 katil 2 almari 2 meja aku conquer sorang! tapi most of the time memang saya tak lepak bilik. pergi lepak bilik member.

jadi tak berapa kenal sangat la dengan housemate. since masing-masing pun spend their time dalam bilik masing-masing.

tetibe satu hari ni sorang housemate ni tegur. 

"eh, awak Elia kan?"

"ye.. saya.."

"esok awak free tak?"

"kenapa ye?"

"kitorang nak jumpa awk face-to-face."

*gullppp* "er.. ada ape ye nak jumpa?"

"oh.. kitorang ada nk cakap sikit la. boleh tak?"

"arrr...bole.. esok petang camtu sy free"

"ok.. jumpa esok ye"

gulpppp.. sumpah gua cuak gile..  yelah.. ramai-ramai nak jumpa aku sorg? nak kena bambo ke ape kan.. hehe. mula la fikir bukan-bukan ni kan.. saya pon ajaklah my friend Az untuk teman. manalah tau pape jadi ade backup. hahaks!

masa sampai masanya pintu bilik diketuk. bila dikuak tombol, terkojuit den!

sekali ramai gile duk tunggu depan pintu. dekat 10 org gak la *gulp*

"kitorang datang nak kenal-kenal ngan elia jejariruncing ni bole?"

haaaa... nak berbual-bual rupanya. aku ni ape tah fikir ntah hape-hape je kan.. over sgt. padahal tak ade apa pon. 

untuk dipendekkan cerita kami semua saling berkenalan. dari berbual-bual kat bilik membawa kepada dinner sama-sama kat kampung Mortan. ha.. cite je tak best kan? jom tengok gambar


Malam tu kitorang makan-makan dan sambung borak. masing-masing bergurau dah macam kenal 10 tahun dah. hehe. nape lah kite tak kenal dari awal-awal sem tu kan?


lepas makan... balik?? 

oh tidakk..

aktiviti malam tu membawa kitorang jadi tourist. bergambar sekitar Kg Morten tu. 





Kampong Morten ni pada yang tak tahu is a living museum dimana penduduk kampong ni preserve dan mencantikkan rumah mereka untuk tujuan tarikan pelancong. kami yang perasan pelancong ni pon tak lepaskan peluang nak berposing kat kg morten ni.. 






jalan punya jalan sedar-sedar kitorang dah pusing satu kampung tu. tekak pon dah dahaga balik. jadi kami tukar lokasi lepak kat mamak terdekat pulak.. tapi along the say sempat grab any chances we got untuk berposing sakan.. heheh. biasalah pantang ada yg sebut, camwhore je!



that night was one of the highlights for last semester. seronok dapat kawan-kawan baru dan yang paling best boleh sekepala lak tu. walaupn baru kenal tapi dah menggila macam dah kenal lama. some of them dah takde kat KBM ni sebab dah start praktikal.


nice knowing guys.. till we meet again!

- Alia, Fyra nasha, Diana,  Ekin, Wanie, Ena, Rina, Fiza, Mek ja and Liza -

you guys rocks!!!



11 comments:

Arham Md Ali said...

Rasa selalu kot jadi macamni. Bila orang tanya tu jadi cam suspens dan pk bukan-bukan.

Padahal takde papepun sebenarnya. Ada yang nak pinjam pen ada yang nak mintak tolong. Haha.

Arham Md Ali said...

Rasa selalu kot jadi macamni. Bila orang tanya tu jadi cam suspens dan pk bukan-bukan.

Padahal takde papepun sebenarnya. Ada yang nak pinjam pen ada yang nak mintak tolong. Haha.

arboqskii said...

Owh...da smbung study kt mlka rupenye.
Hv a nice day..semoga berjaya dlm pelajaran

Aiisyah Roseskalerful said...

bilalah boleh jumpa dengan kak Elia pula??? hehe...

aisya said...

bukan main sakan lagi bergambar kan.. hehe

B33HA B3n said...

dulu ms bangunan yayasan tu lom siap..kite sewa dkt kg morten tu je... rindu melaka!

hajar said...

comelnya......
http://durratul-hikmah.blogspot.com

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Nurul Hafizah Hairi said...

salam...jemput singgah blog saya http://nurulhafizahhairi.blogspot.com/ :)

Nur Aimi Che Soh said...

salam..mehla jenguk blog saya kalau ada masa www.aimifathi.com.. :-)

sis92 said...

halloo sista, sebenarnya haritu masa makan dekat mara kita duduk sebelah meja. tapi dek kerana takut salah orang, tak tegur hahahaha. Mesti tak ingat kan? ok nangis. Haha happy study happy blogging bye :D

Blog Widget by LinkWithin